Epson TW-700: Απενεργοποίηση του εσωτερικού scaler

18 June 2006
523
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Είμαι πολύ πρόσφατος κάτοχος ενός Epson TW-700 και ακόμα δεν έχω καταλάβει όλες τις ρυθμήσεις του. Η πηγή είναι ένα Oppo DV-981HD .Έχω αναθέσει στο Oppo (Faroudja γαρ) όλη την διαχείρηση και επεξεργασία του σήματος (de-interlacing και upscaling στα 720p).

Η ερώτησή μου είναι, από πιό μενού/επιλογή του Epson, μπορώ να απενεργοποιήσω εντελώς τον εσωτερικό του scaler, ώστε να παίρνω το σήμα όπως ακριβώς μου το δίνει το Faroudja DCDi scaler/de-interlacer του Oppo.

Ευχαριστώ πολύ.
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,967
Η ζητούμενη επιλογή είναι το ''...through......''

Υγ. Σόρρυ για το λακωνικό της εκφράσεως αλλά πήζω...!!!!
 

suria

Senior Member
22 June 2006
364
Επανέρχομαι στο θέμα γιατί πρόσφατα αγόρασα τον 700. Τον "ταΐζει" ένα Pioneer DV600. Έχοντας επιλεγμένο το "Through", το Output πού πρέπει να είναι ρυθμισμένο; Στο normal και να παίξω με το zoom του προβολέα ή στο larger; Ξέρει κανείς ποια είναι η διαφορά;
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,144
Bratislava
To output που λες αν καταλαβα καλα, είναι για το overscan. Το αφηνεις στο Large για να μη χανεις εικονα (απο dvd).

Aν δωσεις απο το πλειερ 720 ή 1080 μεσω hdmi (που ειναι και το σωστο, παντα για dvd) τοτε ειτε στο νορμαλ ειτε στο through δε νομιζω να σου χρειαζεται το ζουμ.
 

suria

Senior Member
22 June 2006
364
Ευχαριστώ Ηλία. Όταν είναι στο through η εικονα μικραίνει σε σχέση με το νόρμαλ και μόνο αν επιλέξεις το larger έρχεται στα ίσα της, πάντα με εισερχόμενο σήμα >/= 720ρ.
Έχει πάρει πουθενά το μάτι σας κανένα θρεντ σχετικά με το overscan; Τι είναι;
Πάντως, μέχρι στιγμής έχω παρατηρήσει ότι στα γενικά πλάνα, σε ταινίες ο προβολέας χάνει σε ευκρίνεια. Σε αντικείμενα και πρόσωπο σε πρώτο πλάνο ξυρίζει. Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί αυτό ή να παω να ελέγξω αν αυξήθηκε ο αστιγματισμός μου;
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,967
καλημέρα,

η σωστή επιλογή που ψάχνεις είναι through & larger

αν έχεις χρόνο να διαβάσεις το μεγάλο νήμα του avsforum για τον προβολέα μας θα καταλάβεις και τους λόγους . Επίσης υπάρχουν και αρκετά σετ ρυθμίσεων με τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις για να καταλήξεις τελικά στις δικές σου, για τον χώρο σου και τα συνοδά σου.

Σε καλά τράνσφερ ταινιών σε dvd ο προβολέας είναι άπαικτος. Μην βιάζεσαι να κρίνεις αν δεν δεις κάποιες καλές καινούριες παραγωγές. Συμβουλέψου την κατηγορία των dvds για ποιές ακριβώς μιλάμε και διάλεξε ανάλογα με τα γούστα σου ....
 

suria

Senior Member
22 June 2006
364
Φίλτατε Δημοκήδη, όντως, μοιάζει να είναι η καλύτερη ρύθμιση, ευχαριστώ.
Χθες είδα απανωτά το Crank και το Σεράγεβο σ' αγαπώ. Μου άρεσαν και τα δύο ως ταινίες.
Στο Σεράγεβο σ' αγαπώ, ωστόσο, πέρα από το ότι έμαθα για πρώτη φορά ότι οι Τσετσένοι αιχμαλώτιζαν τους Βόσνιους (τι μπαρούφα είναι αυτό;), απογοητεύτηκα από την εικόνα. Ήταν πραγματικά θολή.
Αυτό που βλέπω στον Epson είναι αδυναμία να αποδώσει λήψεις όταν ο φωτογράφος χρησιμοποιεί υπερεστιακές αποστάσεις και μεγάλο βάθος πεδίου. Όταν τα background είναι ψηφιακά, π.χ. Sin city, το αποτέλεσμα στο πανί είναι υπέροχο. Στη φωτογραφία ο επσονάκος τα βρίσκει σκούρα. Το ίδιο πρόσεξα και στο Ιβοτζίμα. Το crank έπαιζε πολύ καλύτερα, αλλά ο σκηνοθέτης σου δίνει την εντύπωση ότι το έχει γυρίσει για να προβάλλεται σε οθόνες κινητού, μεγάλες μούρες κλπ, οι οποίες είχαν άψογη ευκρίνεια.
Καταλήγω λοιπόν στην ερώτηση: είναι δυνατόν προβολέας να μην αποδίδει σωστά μακρινές λήψεις με κλειστό διάφραγμα (κατά τη λήψη), αλλά στα κοντινά με ανοιχτό να ξουρίζει; Μπορεί να φταίει το DV600 ή το κινέζικο καλώδιο HDMI με το ημεδαπό του switcerάκι που έχω συνδέσει;
Έχει κανείς παρόμοιο καημό;
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,144
Bratislava
Έτσι όπως τα λες, αν στο sin city βλεπεις ξυράφι και στο Ιβοτζιμα θολά, μάλλον είναι θεμα τρανσφερ της ταινιας... αν ήταν κατι άλλο από το set up σου, θα έδειχνε θολά παντού... ή όχι?
 

Sorab

New member
30 September 2007
20
επειδή ειμαι και εγώ παντελώς άσχετος να ρωτήσω. Πώς ξέρω με τι σήμα τροφοδοτώ (π.χ 720p). τον έχω συνδεδεμένο με ένα pc vga-vga και σύντομα με dvi-hdmi. όταν προβάλω ταινίες απο το pc χρησιμοποιεί την ανάλυση του desktop για να τις προβάλει?
 

gargalakos

Senior Member
14 July 2007
345
Μια ερωτηση και γω παιδες.Εχω dvd με δυνατοτητα 1080p.O προβολεας ειναι 720p(epson 700).Που ειναι καλυτερα να βαλω το dvd; 720i,720p,1080i,ή1080p
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 

gargalakos

Senior Member
14 July 2007
345
Αλλη μια ερωτηση παιδια,αν και δε ξερω αν ειναι εδω η καταλληλη σελιδα,με ανταπτορα dvi σε hdmi στη καρτα γραφικων,θα εχω καλη εικονα στον epson 700, ή να παρω αλλη καρτα γραφικων;
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,601
Ο αντάπτορας δεν παίζει ρόλο στην ποιότητα. Ψηφιακό σήμα είναι, είτε περνάει είτε όχι.