EPSON TW600 κάποια ερωτήματα...

lalakis

New member
19 July 2006
76
Καλοί μου άνθρωποι θα τον πάρω τον EPSON κι ας υποστώ την γκρίνια της γυναίκας μου (μυαλό δε βάζεις, πάλι πετάς τα λεφτά σου κλπ). Θέλω να μου λύσετε κάποιες απορίες.
Αν προβάλω σε τοίχο (γκρι πολύ ανοιχτό) τι εικόνα θα πάρω σε σχέση με ένα φτηνόπανο ???
Συνδέω το player hdmi με hdmi ?
Ήχο από που θα έχω ??? (ακούγεται λίγο ηλίθιο το ερώτημα αλλά θέλω απάντηση).
Το πιό φθηνό που βρήκα είναι 1116 ξέρετε κάπου φθηνότερα ??
Αν θέλω να δω τηλεόραση τι πηγή μπορώ να χρησιμοποιήσω ??? Την τηλεόραση που έχω (sony bravia 40 lcd) ?? Μήπως λέω βλακείες ???
Παρακαλώ τα φώτα σας στον τυφλό.
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,239
Καλησπέρα,

για τον τοίχο δε γνωρίζω να σου πω, απ' όσο έχω διαβάσει το πανί είναι βέβαια καλύτερο, αλλά κι ο τοίχος μάλλον θα την κάνει τη δουλειά του, αρκεί να προσέξεις να είναι λείος, ομοιόμορφα βαμμένος κτλ. Αλλά ας μας πει και κάποιος φίλος με μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα.

Η καλύτερη σύνδεση που μπορείς να κάνεις είναι πράγματι HDMI-HDMI αρκεί να το διαθέτει και το player σου. Τώρα για τον ήχο, φαντάζομαι γνωρίζεις ότι ήχο από προβολέα δεν παίρνεις (απ' τη συντριπτική πλειοψηφία τουλάχιστον). Άρα πρέπει να συνδέσεις εξωτερικό σύστημα ηχείων για να πάρεις ήχο. Το σύστημα αυτό θα περιλαμβάνει εν γένει ένα ενισχυτή και ηχεία. Άρα πρέπει να συνδέσεις το DVD player με τον ενισχυτή για να πάρεις ήχο απ' τα ηχεία.

Τώρα αν θες να δεις τηλεοπτικό πρόγραμμα η καλύτερη λύση είναι η τηλεόρασή σου. Και αυτό κυρίως γιατί αν χρησιμοποιήσεις τον προβολέα θα σπαταλάς άδικα ώρες λάμπας για να βλέπεις τηλεόραση (άσε που δεν είναι και βολικός για πολύ φωτεινές συνθήκες). Ένας άλλος λόγος είναι ότι το τηλεοπτικό σήμα είναι που είναι χάλια, αν το βάλεις να προβάλλει και σε 100'' (ή εκεί γύρω) θα βλέπεις τις ατέλειες ακόμα πιο... καθαρά (σκέψου παλιά που είχαν πρωτοβγεί μεγάλες τηλεοράσεις και τις βλέπαμε να παίζουν δίπλα σε 14άρες στα μαγαζιά πόσο πιο συμπαγής μας φαινόταν η εικόνα απ' τις μικρές τηλεοράσεις). Αν όμως θες να δεις τηλεόραση απ' τον προβολέα γίνεται κι αυτό. Μην ξεχνάς όμως ότι ο προβολέας είναι απλά μια συσκευή που απεικονίζει το σήμα εισόδου, δεν έχει δέκτη ενσωματωμένο σαν την τηλεόραση. Άρα πρέπει να τον συνδέσεις μ' εξωτερικό δέκτη. Μπορείς είτε ν' αγοράσεις (κάνουν από 50 ως 100+ ευρώ) είτε να συνδέσεις κανένα παλιό video ή αποκωδικοποιητή Nova που έχουν δέκτη.

Ελπίζω να απάντησα κάποιες απ' τις ερωτήσεις σου.
 

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Φίλε Λαλάκη βρες τις απαντήσεις μου παρακάτω με κόκκινα γράμματα.

Καλοί μου άνθρωποι θα τον πάρω τον EPSON κι ας υποστώ την γκρίνια της γυναίκας μου (μυαλό δε βάζεις, πάλι πετάς τα λεφτά σου κλπ). Θέλω να μου λύσετε κάποιες απορίες.
Αν προβάλω σε τοίχο (γκρι πολύ ανοιχτό) τι εικόνα θα πάρω σε σχέση με ένα φτηνόπανο ???Μάλλον χειρότερη μιας και το πανί στην χειρότερη θα είναι ίσιο ενώ ο τοίχος...
Συνδέω το player hdmi με hdmi ? Ναι. Αλλά ρόλο παίζει και το τι DVD έχεις.
Ήχο από που θα έχω ??? (ακούγεται λίγο ηλίθιο το ερώτημα αλλά θέλω απάντηση).Τι εννοείς; Από όπου μπορεί να σου τον δώσει.
Το πιό φθηνό που βρήκα είναι 1116 ξέρετε κάπου φθηνότερα ??Η τιμή είναι καλή. Δεν σώζεται κανένας με 5 ή 10 €! Μια καλή υποστήριξη σε σώζει όμως από περιπέτειες!
Αν θέλω να δω τηλεόραση τι πηγή μπορώ να χρησιμοποιήσω ??? Την τηλεόραση που έχω (sony bravia 40 lcd) ?? Καλή λύση ακούγεται αλλά πρέπει να την έχεις ανοικτή. Προτίμησε ένα παλιό Video ή άν το ψάχνεις ένα DVD Recorder με έξοδο χρωμοδιαφορών.Μήπως λέω βλακείες ???Οι απορίες για συμβουλές δεν είναι βλακίες! Το να κάνεις τον έξυπνο και τον πονηρό είναι το άσχημο...
Παρακαλώ τα φώτα σας στον τυφλό.[/QUOTE]

Ελπίζω να βοήθησα...
Φιλικά,
Γιάννης
 
Αν ο τοίχος είναι σπατουλαριστός όπως το λένε, δηλ λείος, μάλλον θα σου κάνει καλή δουλειά κι αν είναι λίγο γκρι το χρώμα του μάλλον είναι καλύτερα.
Από μέλος που πήρε γκρι οθόνη τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από την λευκή. Έχει λιγότερο πέπλο με τις κατάλληλες ρυθμίσεις βεβαίως.
Και με τον τοίχο δεν θα έχεις τις τυχόν ζάρες που έχει το πανί και γλυτώνεις και κάποια χρήματα.
Τηλεόραση προσωπικά δεν συνιστώ στον προβολέα καθώς οι ατέλειες του φτωχού και κακού τηλεοπτικού σήματος μεγαλώνουν και γίνονται πιο εμφανείς. Και είναι και αμαρτία να καις λάμπα στον προβολέα για να βλέπεις αυτό που μπορείς να δεις στην LCD σου.
 

lalakis

New member
19 July 2006
76
Παιδιά σας υπερευχαριστώ. Τώρα γιά ήχο καμιά καλή πατέντα να γλυτώσουμε (σε πρώτη φάση) τον ενισχυτή ???
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Απάντηση: Re: EPSON TW600 κάποια ερωτήματα...

lalakis said:
Τώρα γιά ήχο καμιά καλή πατέντα να γλυτώσουμε (σε πρώτη φάση) τον ενισχυτή ???
Δεν είναι δυνατόν να γλυτώσεις τον ενισχυτή αν θέλεις να υπάρχει ήχος. Αν έχεις κανένα compact στερεωφονικό μπορείς να το συνδέσεις στο DVD σου με διπλό αναλογικό καλώδιο. Θα παίρνεις ήχο stereo από τα δύο ηχεία.
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
:music-smiley-004: ! Βάλε ακουστικά ! :music-smiley-004:


Η καλύτερη λύση είναι αυτή που σου προτείνουν παραπάνω τα παιδιά. ¨ένα παλιό μίνι στερεοφωνικό η κάποιο φορητό που έχει είσοδο ήχου .
 
Last edited:

Κώστας Παπαγεωργίου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,014
ΑΘΗΝΑ
lalakis said:
Παιδιά σας υπερευχαριστώ. Τώρα γιά ήχο καμιά καλή πατέντα να γλυτώσουμε (σε πρώτη φάση) τον ενισχυτή ???

Φίλε lalaki για τα πρώτα σου ερωτήματα θα συμφωνήσω με τον Μάνο και τον Γιάννη με μόνη διαφορά ότι θα πρότεινα στο θέμα εικόνας να χρησιμοποιήσεις προσωρινά τον τοίχο σου και όταν μπορέσεις κάποια στιγμή αργότερα να πάρεις ένα καλύτερο πανί.

Όσο για τον ήχο θα πρότεινα να πάρεις ένα mini ολοκληρωμένο 5,1 της Sony, Denon, Yamaha, Phillips κ.τ.λ. που είναι σε αρκετά χαμηλή κατηγορία τιμής ώστε να συνοδέψεις κάπως αξιοπρεπώς τον Epson.

Οποιαδήποτε άλλη φθηνότερη λύση να ξέρεις ότι θα υποβαθμίζει αισθητά το σύνολό σου.