Ερώτηση για φόρτιση smartphone

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
1,847
Κατερίνη, Ελλάδα
Έχω την εξής απορια: ο φορτιστής του κινητού μου βγάζει 5.0VDC και 850mA. Εχω στο αυτοκινητο ένα μαραφετι απο lidl, το οποίο συνδέεται στον αναπτήρα και βγάζει 2 θέσεις για φόρτιση σαν του αναπτήρα και μια usb. Output δίνει 5.0VDC και 500mA. Υπάρχει πιστεύετε κίνδυνος αν συνδέσω εκεί το κινητό για φόρτιση;
 

K.ROMPOTIS

Super Moderator
Staff member
22 August 2009
10,827
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Οχι, απλά θα φορτίζει πιο αργά που μερικές φορές είναι και καλύτερο απ ό,τι έχω μάθει εδώ μέσα. Εμένα ο πριζάτος δίνει 700mA αλλά πήρα για το αυτοκίνητο 1200mA γιατί σκέφθηκα ότι όταν βάζω πλοήγηση οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες κι όντως φορτίζει σφαιράτα αλλά δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, άλλο πρόβλημα όμως δεν υπάρχει, εσύ έκανες το αντίθετο οπότε μην ανησυχείς.
 
17 June 2006
8,831
Ειδικά στους φορτιστές που έχουν απλά έξοδο usb μετράει πολύ και η ποιότητα του καλωδίου από το φορτιστή προς το κινητό.
Για να δώσω παράδειγμα έχω 2 φορτιστές αυτοκινήτου, ένας 500 mA και ένας 1000 mA. Με κινέζικο καλώδιο micro-usb κανένας από τους 2 δεν μπορεί να φορτίσει το κινητό μου στο αυτοκίνητο (αν το χρησιμοποιώ ως gps απλώς μειώνεται ο χρόνος αποφόρτισης, αλλά η μπαταρία αργά αλλά σταθερά πέφτει). Με ποιοτικό καλώδιο micro-usb ακόμη και ο μικρός 500αρης το φορτίζει μια χαρά.
Βέβαια από την άλλη έχω βρει την υγειά μου με το κινέζικο καλώδιο γιατί διαρκεί αρκετές ώρες η φόρτιση και με το φορτιστή πρίζας, που είναι καλύτερο ως προς την μπαταρία. Έτσι μπορεί μια ποιοτική λύση να μου πάει το κινητό από 35% σε 75% σε 15-20 λεπτά, αλλά έχω παρατηρήσει ότι με την ίδια χρήση είναι λίγο πλασματικό το ποσοστό, μιας και θα ξεφορτιστεί πιο γρήγορα σε σχέση με το αν του κάνω αργή φόρτιση για την ίδια αύξηση του ποσοστού σε μια ώρα.