Ερώτηση για τα καινουρια dvd εγγραφης της Pioneer

manthos

New member
29 October 2006
17
Φίλοι μου καλησπέρα. Πρώτο μου post στο forum παρότι τακτικός αναγνώστης του, τώρα απλώς προέκυψε η ανάγκη άμεσης αγοράς ενός dvd recorder. Τα καινούρια μοντέλα της pioneer μαλλον θα με καλυψουν με την εικόνα τους απ την έξοδο hdmi (κάνουν upscalling, σωστά?) αλλά και με τη θυρα usb που διαθετουν. Μία (απλη ίσως για τους έχοντες γνώση του θέματος) ερώτηση μόνο.
-Εφόσον δεν υπαρχει μοντέλο που να διαθέτει και αναλογικό και ψηφιακό tuner τι απ τα παρακατω συμβαίνει: αν αγοράσω μοντέλο με αναλογικό tuner σημαίνει ότι δεν θα μπορώ να γραψω πρόγραμμα επίγειων ψηφιακών καναλιών ή ότι μπορώ να τα γράψω αλλά αναλογικά? (εννοειται πως θα υπαρχει είτε ενσωματωμένος σε τηλεόραση ψηφιακός δεκτης ή εξωτερικός). Ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
 

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,270
To pionneer 945 έχει και αναλογικο και ψηφιακο tuner.
Ανεξαρτητα αν γραφεις από αναλογικο η ψηφιακο tuner (ενσωματωμενο η όχι) όλα γραφονται ψηφιακά στο δισκακι. Απλα ανάλογα με την συμπιεση που θα επιλέξεις (1-8 ωρες εγγραφης) θα εχεις και την αντιστοιχη ποιοτητα εικονας.
Νικος
 

manthos

New member
29 October 2006
17
Νίκο ilise ευχαριστω για την άμεση απάντηση. Το 945 πουλιεται σε τιμη που δεν εχω διαθεση να πληρώσω (δεν διευκρίνισα το οικονομικό, σορυ). Απ το 645 και πιο κάτω μιλάμε λοιπον. Άρα ποια η διαφορά αν έχει ψηφιακό tuner ή όχι κάποια συσκευή?
 

Αντωνης Β

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,526
Αυτό το x στην ονομασία του μοντέλου κάνει τη διαφορά.
545hx-s στα 650 ευρώ,
αναμένεται το 645hx-s
 

ilise

Supreme Member
3 August 2006
3,270
[Παρακαλω δεν κανει τιποτα.
Να ξερεις οτι γενικα ενα εξωτερικο ποιοτικο tuner ψηφιακου δέκτη δινει πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας απο ενα ενσωματωμενο ιδιαιτερα όταν προκειται για γενικά φτηνα μηχανηματα με περιορισμους στα υλικα λογω μειωσης του κοστους.
Η διαφορα για μενα ειναι οτι οταν ενα tuner ψηφιακο ειναι ενσωματωμενο τοτε μπορεις να προγραμματιζεις και σ αυτο εγγραφες. Αν ειναι εξωτερικό μπορεις μονο να γραφεις οτι βλεπεις εκτος κι αν το tuner ερχεται με EPG (electronic program guide) και διαχειρηση αυτοματου οn - off σε συνδιασμο με έλεγχο απο to recorder.
Πολλα recorder εχουν διαχειρηση synch recording. Δηλαδη αν πατησεις αυτο το πλήκτρο τότε θα αρχισει να γράφει οταν έρθει σήμα σε μια απο τις scart του.
Εμεις προηγουμενως έχουμε προγραμματισει το εξωτερικο tuner να ανοιξει σε συγκεκριμενη ώρα και συγκεκριμενο κανάλι. Μολις ανοιξει ερχεται σήμα στο recorder kai η εγγραφη ξεκιναει.
Εαν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα απλα πρεπει να κανουμε ακομα ενα βήμα και να προγραματισουμε το recorder την ;idia ώρα με αυτη που προγραμματισαμε το tuner.
Λιγακι μπελας ολα τα παραπανω. Εδω ερχεται και κολαει το ενσωματωμενο tuner. Οι εγγραφες προγραμματιζονται οπως θα καναμε για οποιο αλλο καναλι θα θελαμε να γραψουμε.
Ελπιζω να βοηθησα!
Νικος
 

manthos

New member
29 October 2006
17
Νίκο ilise όντως ήσουν κατατοπιστικότατος! Ευχαριστω για τον κόπο.
Καλές γιορτές και χρονια πολλά σ' όλα τα μέλη του φόρουμ!!!!