Φωτογραφία Ταξιδιού

DeepFloyd

Established Member
27 June 2006
123
Καλησπέρα σε όλους,

αγόρασα πριν από ένα μήνα την πρώτη μου DSLR (Nikon D60), και έχω διαβάσει πολύ από τότε. Σε 5 μέρες φεύγουμε για Πράγα όπου θα έχω την ευκαιρία να τεστάρω σε βάθος τη μηχανή.

Σχετικά με ρυθμίσεις της DSLR, ή και οτιδήποτε άλλο, ποιες συμβουλές θα δίνατε σε έναν αρχάριο στις DSLR ώστε να βγουν καλές φωτογραφίες τοπίων, μνημείων, κτλ? Δηλαδή, γενικά "γρήγορες" φωτογραφίες. Ποιες ρυθμίσεις έχετε σαν "default" όταν πηγαίνετε ταξίδι?

Ευχαριστώ πολύ,
Δημήτρης
 

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,535
απα φακους καλο θα ηταν να εχεις κατι ευρυγωνιο για τοπια και μνημεια και ενα τελε για πορτρετα λεπτομεριες και τοπια μερικες φορες.
Απο ρυθμησεις aperture priority και να χρησιμοπoiεις white balance presets καλυτερα.
Γενικα δοκιμασε διαφορετικες γωνιες για να εχεις διαφορετικες φωτος απο συνηθισμένα. Και καλυτερα να τραβας η πρωι η βραδυ για να εχει πιο ενδιαφερον φως, και για να μην εχεις και καμενο ουρανο.
Και οσο γινεται να μαθεις τη μηχανη σου απο πριν.
Αυτα νομιζω, καλες ληψεις!:)
 

nilo

AVClub Addicted Member
5 March 2007
1,482
Athens
το μυστικο στο ειπε ο Paul πιο πανω. Τραβα με το πρωινο φως και το απογευμα around the golden hours. Γυρισε την καμερα καθετα, οριζοντια, υπο γωνιες τραβα απο πολυ χαμηλα, απο ψηλα προς τα κατω, πειραματισου. Αυτα θα σου δωσουν ωραιες φωτογραφιες.

Τα της καμερας δεν ειναι τιποτα. Aperture priority (even P is ok), WB auto (κατα 90% θα εισαι οκ). Αν κανεις επεξεργασια μετα, μπορεις να τραβας σε raw+jpeg.
 

harvester

Established Member
8 April 2009
131
Η παλια πολη ενδεικνυται για φωτο γιατι περπατας πολυ και εχει ωραια θεματα, στην γεφυρα του καρολου εχει ενα εστιατοριο που παιζουν τζαζ παππουδες ειναι super, γενικα βγες εκτος κεντρου θα φας και θα πιεις φθηνα,καλα να περασεις, εαν πας μονος κclub, ζηλευωωωωωωωωωωωω
 

johnywh

New member
18 June 2006
60
Αξίζουν πολύ οι νυχτερινές φωτό. Ο κόσμος έχει αραιώσει και μπορείς να βγάλεις μόνο την πόλη. Εγώ τα βράδυα έβαζα την DSLR στο ασπρόμαυρο (τα πλακόστρωτα κόντρα στο φως των στύλων προσφέρονται, με μια σκιά να περπατάει ή ακόμα καλύτερα να αιωρείται στο κέντρο του δρόμου)
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,325
Αθήνα
Τα της μηχανής τα είπαν οι προηγούμενοι φίλοι . Άν έχεις έναν γρήγορο ευρυγώνιο θα σε βοηθήσει πολύ το σούρουπο , αλλά και με κιτ φακό και το antishake on καλά είσαι... Η παλιά πόλη σούπερ - θα "πάθεις" , να είσαι και κοντά στο ποτάμι, το νερό προσθέτει...
 

DeepFloyd

Established Member
27 June 2006
123
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, θα δοκιμάσω ακολουθώντας τις συμβουλές και μετά θα ανεβάσω φωτογραφίες για να βρούμε λάθη κτλ.

Να 'στε καλά,
Δημήτρης