Γιατί πρέπει να επιλέξουμε κάποιο software για DVD player?

Τελευταία προσπαθώ να εξελιχθώ σε έναν hard-core user του HTPC. Σημεία των (ψηφιακών) καιρών, βλέπετε. Πολλά τα άγνωστα πεδία, πολλές οι απορίες.

Πριν λίγες μέρες άνοιξα μια συζήτηση με τους Αμερικάνους στο avsforum. Δε λέω, κάποιοι βοήθησαν με τις απαντήσεις τους, κάποιοι απλώς κατέθεσαν την άποψή τους, χωρίς να την δικαιολογήσουν και οι υπόλοιποι (όπως συνήθως συμβαίνει) απλώς αδιαφόρησαν.

Τώρα που ξεκαθάρισα κάποια πράγματα όμως, επιστρέφω στα “πάτρια εδάφη”. Το κυρίαρχο ζήτημα του post αυτού είναι αυτό που λέει ο τίτλος του:

Γιατί κάποιο software DVD player και ποιό;

Από τους ήδη χρήστες (Έλληνες και ξένους), η συντριπτική πλειοψηφία προτείνει ή το Zoom Player ή το TheaterTek. Πέραν αυτών όμως, κάποιοι γνώστες υποστηρίζουν πως πρωταρχική σημασία έχει επίσης και η ύπαρξη ενός καλού codec (κωδικο- και αποκωδικο-ποιητή) και συγκεκριμένα του PureVideo της nVidia.

Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι η οποιαδήποτε αναπαραγωγή ψηφιακού video απαιτεί έναν καλό αποκωδικοποιητή, μιας και όλα τα ψηφιακά video είναι σήμερα κωδικοποιημένα, όπως π.χ. το περιεχόμενο ενός δίσκου DVD, που έχει κωδικοποίηση κατά MPEG-2.

Οι γνώστες επίσης λένε ότι το Zoom Player είναι το καλύτερο player, με σοβαρότερό του προτέρημα την δυνατότητα της πολύ εκτεταμένης παραμετροποίησης, πέραν της υψηλής ποιότητάς του. Είναι επίσης συμβατό με το PureVideo της nVidia, το οποίο όμως ο χρήστης πρέπει να προμηθευτεί ξεχωριστά.

Για το TheaterTek υποστηρίζουν ότι δεν υστερεί σε ποιότητα, αλλά σαν προτέρημα παρουσιάζεται ότι ενσωματώνει το PureVideo.

Όπως είπα, καταλαβαίνω την ανάγκη σωστής αποκωδικοποίησης. Τί γίνεται όμως με την κωδικοποίηση; Σε τί μας χρησιμεύει; Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι η επεξεργασία δικών μας (ή τρίτης προέλευσης) αρχείων video.

Αν είναι έτσι, πώς, πού και πότε επεμβαίνει ο συγκεκριμένος codec (αν επεμβαίνει); Και πώς δουλεύει, έξω από το player ή μέσα από αυτό; Και αν αυτό καθίσταται δυνατό με την ύπαρξη του Zoom Player, όπου ο codec έχει εγκατασταθεί με ξεχωριστό τρόπο, τί γίνεται όταν υπάρχει το TheaterTek;

Πολλές οι απορίες σχετικά με το PureVideo, αλλά πρέπει να καταλάβουμε τί κάνει και πώς το κάνει.

Πάμε παρακάτω

Ας θεωρήσουμε ότι καλούμαστε να συγκρίνουμε τα δυο players, με δεδομένο ότι έχει ήδη εγκατασταθεί και ενσωματωθεί το PureVideo στο Zoom Player (Αλήθεια, πώς εγκαθίσταται; Ενσωματώνεται και δουλεύει μαζί, ή το επιλέγει ο χρήστης?). Πώς συγκρίνονται τα δυο players, έστω κι αν η ξεχωριστή προμήθεια του PureVideo, απαιτεί ίσως κάποιο επί πλέον κόστος (απαιτεί ή είναι free?);

Δυο κουβέντες για τα PowerStrip, FFDshow και DScaler.

Διαβάζω στην ιστοσελίδα της EnTech ότι το PowerStrip είναι το μόνο πρόγραμμα που παρέχει multi-monitor, programmable hardware support και είναι το μόνο πρόγραμμα που υποστηρίζει πολλαπλές κάρτες γραφικών.

Σε ένα HTPC, σύγχρονο μεν αλλά με “προσγειωμένο” configuration (σαν το δικό μου) με ΜΙΑ κάρτα γραφικών, πού μπορεί να χρησιμεύσει; Μήπως στην ταυτόχρονη παροχή σήματος video τόσο σε ένα προβολέα όσο και σε μια συσκευή TV, τα οποία έχουν βέβαια διαφορετικές απαιτήσεις στο σήμα;

Για το FFDSHOW διαβάζω στο free-codecs.com

“FFDSHOW is a DirectShow decoding filter for decompressing DivX, XviD, WMV, MPEG-1 and MPEG-2 movies. It uses libavcodec from ffmpeg project for video decompression, post-processing code from mplayer to enhance visual quality of low bitrate movies, and is based on original DirectShow filter from XviD, which is GPL'ed educational implementation of MPEG4 encoder.”

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ!!

Το μόνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι χρησιμεύει για την αποκωδικοποίηση και αποσυμπίεση αρχείων video διαφόρων τύπων, όπως τα νεότερα DivX, XviD, αλλά και αρχείων MPEG-1 και MPEG-2. Δηλαδή την ίδια δουλειά δεν κάνει και το PureVideo; Πού μου ξεφεύγει κάτι, ρε παιδιά;

Σε μιαν ερώτηση που είχα κάνει παλιότερα, ο Στράτος ο Δεβελέκος μου είχε γράψει πως “Το FFDShow προσφέρει (απο)κωδικοποίηση για πολλά audio και video format και δεν είναι πρόγραμμα επεξεργασίας video

Τέλος για το DScaler καταλαβαίνω πως είναι κάποιο πρόγραμμα απόπλεξης αρχείων που είναι σε μορφή πεπλεγμένου video, όπως π.χ. το σήμα της αναλογικής τηλεόρασης. Αν και στον Οδηγό Εγκατάστασης αναφέρεται σαν “audio & video decoder”. Αυτό πού χρησιμεύει; Τη δουλειά δεν την κάνει το PureVideo ή έστω το FFDSHOW; Ή μήπως υπάρχουν αρχεία και σήματα που μόνο το DScaler μπορεί να τα επεξεργαστεί σωστά;

Sorry για τις πολλές απορίες, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι μόνος μου και τέλος πάντων κάποιος πρέπει να τα κάνει πενηνταράκια αυτά.

Και πάλι πρέπει να ευχαριστήσω όλους σας για την υπομονή σας και μόνο που ανέχεστε τόσο μακροσκελές μήνυμα.

Για διευκόλυνσή σας, να αναφέρω πως ο προβολέας μου, στον οποίο θα συνδεθεί το HTPC είναι ο Toshiba TDP-MT700 (μονότσιπος DLP 1280x720) και το βασικό configuration του υπολογιστή φαίνεται στο:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=641

Άντε να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υ.Γ.
Το μήνυμα το έχω γράψει 4 φορές ως τώρα. Πάνω που το τελείωνα, έπεφτε η τάση κι έσβυνε το laptop, πριν προλάβω να το στείλω. Τελικά αποφάσισα να το γράψω στο Word για να το σώνω περιοδικά, μέχρι να το τελειώσω. Δυστυχώς εδώ στο νησί δεν έχω UPS, κι έτσι την πάτησα.:mad:
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Ουτε το ενα ουτε το αλλο...προσωπικα ψηφιζω Windvd 6. Με το trimension ενεργοποιημενο (λεγε με Pixel plus 2 by philips) πραγματικα δινει ρεστα!
 
WinDVD και τα υπόλοιπα

sfortis said:
Ουτε το ενα ουτε το αλλο...προσωπικα ψηφιζω Windvd 6. Με το trimension ενεργοποιημενο (λεγε με Pixel plus 2 by philips) πραγματικα δινει ρεστα!

Φίλε sfortis, στο παραπάνω αναφερθέν δικό μου μήνυμα είχα συζητήσει αυτό το ζήτημα. Μάλιστα ζητούσα γνώμη για τα παρακάτω, λέγοντας:

Έχω στα χέρια μου τα εξής:

1. WinDVD 7.0 της Intervideo
2. PowerDVD 6.0 της CyberLink, σαν συνοδευτικό της GPU (το οποίο αναβαθμίζεται στην επόμενη έκδοση, νομίζω 7.0 με κάποιο κόστος)
3. Nero Show Time (από την σουίτα Nero 7.0 Premium)
4. Το Interactual Player 2.0
5. Το γνωστό WMP

Πως συγκρίνονται όλα αυτά μεταξύ τους;
(φαντάζομαι πως τα δύο τελευταία είναι υποδεέστερα


Έχω κι εγώ ακούσει καλά λόγια για το WinDVD, είτε στην προηγούμενη έκδοσή του (την 6) είτε στην τωρινή 7, αν και μόιλς κυκλοφόρησε και η 8, για την οποία ήδη έχει ποστάρει ο Τάκης ο Σωτηρόπουλος εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=856

Το ερωτηματικό μου (προς κάποιον που έχει δοκιμάσει και τους δυο δρόμους) είναι εάν ο πρώτος δρόμος, δηλ. Zoom Player+PureVideo ή TheaterTek είναι προτιμότερος από τον δεύτερο δρόμο των πιο consumer προϊόντων(δεν είμαι σίγουρος αν ο όρος αντικατοπτρίζει επακριβώς τα προϊόντα), όπως τα WinDVD, PowerDVD, Nero Show Time κλπ.

Κάποιος;
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Φιλε Παναγιώτη,

Όπως έχεις καταλάβει ο αγωνας δρόμου για τα dvd players ώντας χαμηλής ανάλυσης, γίνεται πλέον όχι για την ακριβή αναπαραγωγή του original material (λέγε με ήχο, hi-fi ,hi-end) αλλα για τους καλύτερους αλγόριθμους βελτίωσης εικόνας. Το σκηνικό είχε ξεκινήσει απο τα pc όταν ακόμα τα hardware dvd players οταν δεν μπορουσαν ακομα να τρέξουν αλγόριθμους για scaling κτλ και HD ήταν ακόμα ορος στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας αλλά με την πρόοδο των ψηφιακών πλέον και αυτα μπορουν να τρέξουν πολύπλοκους αλγόριθμους ωστε να δώσουν χαρά στα ματάκια μας.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι με software player μπορεις να πάρεις απείρως καλύτερη εικονα απο διπλάσιας τιμής players αρκεί το interface σου dvi-hdmi να παίζει σωστα. Τωρα για την ερώτηση "ποιος software player" εξαρτάται και παλι απο τις ανάγκες και τα γούστα σου. Αν δεν σου αρεσουν τα πολλα image enchancments ,τότε η λύση zoom + purevideo (μιάς και έχεις nvidia) νομίζω θα σε καλύψει.
Εάν σου αρέσουν τα image enchacments ,τότε το windvd είναι μονόδρομος με κίνδυνο όμως σε πολλές ταινίες να μην τους "πηγαίνει" η ,να λέμε την αλήθεια, καπως ψευτικη είκονα και να νοσταλγείς το όμορφο grain. Φυσικά υπάρχει και το disable :)
 
Last edited:

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Δυνατές αναζητήσεις έχεις Παναγιώτη Αυγουστιάτικα…. Από την μερια μου θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ότι μπορώ αν και θα με συγχωρέσεις για όποιο λάθος γιατί βρίσκομαι σε τρελό hangover από χθεσινοβραδινή έξοδο…




Τί γίνεται όμως με την κωδικοποίηση; Σε τί μας χρησιμεύει; Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι η επεξεργασία δικών μας (ή τρίτης προέλευσης) αρχείων video

Ακριβώς, ουσιαστικά πρόκειται για την συμπίεση των video μας με την βοήθεια κάποιου codec στην περίπτωση του dvd τον mpeg2


Αν είναι έτσι, πώς, πού και πότε επεμβαίνει ο συγκεκριμένος codec (αν επεμβαίνει); Και πώς δουλεύει, έξω από το player ή μέσα από αυτό; Και αν αυτό καθίσταται δυνατό με την ύπαρξη του Zoom Player, όπου ο codec έχει εγκατασταθεί με ξεχωριστό τρόπο, τί γίνεται όταν υπάρχει το TheaterTek;

Για την κωδικοποίηση (Όταν λέμε κωδικοποίηση ουσιαστικά αναφέρουμε την συμπίεση των video ώστε να επιτύχουμε σημαντική μείωση του όγκου τους… ασυμπίεστο βίντεο καταλαμβάνει πολύ μεγάλο χώρο) χρειαζόμαστε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα, όπως Movie Maker και το Premiere τα οποία χρησιμοποιούν τους codecs (όποιους έχουμε εγκατεστημένους και υποστηρίζουν). Σε αυτήν την διαδικάσία δεν χρησιμοποιείται κάποιος player μόνο το Movie Maker ή Premiere και ο codec. Ο Purevideo είναι decoder όχι encoder δηλαδή δεν μπορεί να συμπιέσει video…

« NVIDIA PureVideo technology is the combination of a dedicated video processing core and software that delivers ultra-smooth, high-definition H.264, WMV, and MPEG-2 movies with minimal CPU utilization and low power consumption»


Ας θεωρήσουμε ότι καλούμαστε να συγκρίνουμε τα δυο players, με δεδομένο ότι έχει ήδη εγκατασταθεί και ενσωματωθεί το PureVideo στο Zoom Player (Αλήθεια, πώς εγκαθίσταται; Ενσωματώνεται και δουλεύει μαζί, ή το επιλέγει ο χρήστης?). Πώς συγκρίνονται τα δυο players, έστω κι αν η ξεχωριστή προμήθεια του PureVideo, απαιτεί ίσως κάποιο επί πλέον κόστος (απαιτεί ή είναι free?);

Κατεβάσεις από το site το site της NVidia τον installer του PureVideo και τον εγκαθιστάς όπως και το Zoom και τον επιλέγεις στα settings του Zoom (DVD – Video decoders). Με κάθε επιφύλαξη πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο (εκτός φυσικά σε κάποιες φυσιολογικές διαφορές στο brightness-contrast που εύκολα τις λύνεις) άρα είτε επιλέγεις το TheaterTek για την απλότητα του και τα ωραία μενού του, είτε το Zoom για την τεράστια παραμετροποίηση του, αν και δεν ξέρω που μπορεί να σου φανεί ουσιαστικά χρήσιμη… όπως καταλαβαίνεις εγώ έχω καταλήξει στο πρώτο


Διαβάζω στην ιστοσελίδα της EnTech ότι το PowerStrip είναι το μόνο πρόγραμμα που παρέχει multi-monitor, programmable hardware support και είναι το μόνο πρόγραμμα που υποστηρίζει πολλαπλές κάρτες γραφικών.

Σε ένα HTPC, σύγχρονο μεν αλλά με “προσγειωμένο” configuration (σαν το δικό μου) με ΜΙΑ κάρτα γραφικών, πού μπορεί να χρησιμεύσει; Μήπως στην ταυτόχρονη παροχή σήματος video τόσο σε ένα προβολέα όσο και σε μια συσκευή TV, τα οποία έχουν βέβαια διαφορετικές απαιτήσεις στο σήμα;

Το ξεχωριστό που έχει το powerstip είναι ότι μας παρέχει την δυνατότητα να δώσουμε στον προβολέα-μονιτορ μας τα σωστά timings και gamma, αν έχεις NVidia μπορείς να αλλάξεις τα timings κατευθείαν από τα setings του driver της κάρτας. Το τελέυταίο που γράφεις μπορείς να το επιτύχεις από τα τα setings του driver της κάρτας σου δεν είναι απαραίτητο το powerstip….

Το FFdshow με απλά λόγια (όσο απλά μπορώ να γράψω με το κεφάλι που έχω τώρα…) παρέχει μια επιπρόσθετη επεξεργασία του video με φωτορεαλιστικά φίλτρα και κλπ, κλπ (δηλαδή επεμβαίνει μετα τον PureVideo ή το Dscaler, για αυτό και είναι απαραίτητο να έχουμε κάποιον από τους δυο codecs και το FFdshow) ώστε να πάρουμε ακόμα καλύτερη εικόνα. Όπως κατάλαβες ο Dscaler και ο PureVideo κάνουν την ίδια δουλειά άρα επιλέγεις κάποιον από τους δύο αν και είναι κοινός αποδεκτό ότι ο δεύτερος είναι καλύτερος απλά ο Dscaler είναι τσάμπα!


Είναι αστείο να συγκρίνουμε το WinDVD, PowerDVD, Nero Show Time, Interactual Player και το WMP με τα Zoom και το TheaterTek. Μπορεί το trimension του WinDVD να δίνει εικόνα που να εντυπωσιάζει κάποια άπειρα μάτια αλλά δεν μπορεί να συγκριθει με την τρομερή δουλειά που κάνουν το FFdshow και ο PureVideo. Τον τροχό τον έχουμε ανακαλύψει στην αναπαραγωγή των DVD και είναι ο συνδυασμός αυτόν των δύο δεν υπάρχει λόγος πια να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα…
 
Last edited:
17 June 2006
1,235
Εξαρτάται από το setup...

Φίλε Παναγιώτη,

μπορώ να σου μιλήσω μόνο για το δικό μου setup, με προβολέα τον BenQ 8700. Έχω εγκατεστημένα στο Cavalier το zoom, windvd 6 και πρόσφατα μου εγκατέστησε ο Στράτος το Theatertek 2,4.

To windvd 6 προσφέρει δυνατότητες αναπαραγωγής (αργή κίνηση σε διάφορες ταχύτητες) που δεν προσφέρουν τα άλλα δύο software players, καθώς και σωστή αναπαραγωγή ταινιών με κάδρο 4:3 που δεν προσφέρει το zoom, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί τους σε τελική ποιότητα εικόνας, πάντα κατά τη γνώμη μου.

Το Theatertek 2,4 είναι πολύ κοντά σε απόδοση με το zoom, εξακολουθώ όμως να προτιμώ το zoom για την αναπαραγωγή dvd, γιατί προσφέρει ελαφρά καλύτερη ομαλότητα κίνησης, το σημείο που είναι η αχίλλειος πτέρνα του BenQ 8700. Αυτά όλα βέβαια με υλικό pal στα 60Hz(!), γιατί στα 50Hz τουλάχιστον εγώ έχω σοβαρά προβλήματα στη κίνηση. Eπιπλέον το Theatertek έχει το σοβαρό μειονέκτημα ότι δεν περνάει (τουλάχιστον σε μένα) below black και above white πληροφορία, πράγμα απαράδεκτο για απαιτητικό χρήστη.

Εκεί όμως που δεν παίζεται με τίποτα το Theatertek 2,4 είναι στην αναπαραγωγή video ts αρχείων υψηλής ευκρίνειας. Εκεί η απόδοση του Theatertek, τουλάχιστον σε ορισμένα κλιπάκια, αγγίζει επίπεδα σχεδόν ονειρικά! Είδα ομαλότητα κίνησης τέτοια, που δεν έχω ξαναδεί ποτέ στον προβολέα μου, motion dithering και motion bluring σχεδόν εξαφανισμένα(!), καθώς και μία φοβερή τρισδιάστατη αίσθηση στην εικόνα! :eek:
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Καλα δεν φανταζομαι Παναγιώτη να πίστεψες ότι το Theatertek έχει γενικά αυτο το πρόβλημα... κάποια λάθος ρυθμιση είναι .... κατι μου θυμίζει αλλα δεν μου έρχεται τώρα ... είπαμε είναι δύσκολη περίοδος!
 
17 June 2006
1,235
Δηλαδή;

Δεβελέκος Στράτος said:
Καλα δεν φανταζομαι Παναγιώτη να πίστεψες ότι το Theatertek έχει γενικά αυτο το πρόβλημα... κάποια λάθος ρυθμιση είναι .... κατι μου θυμίζει αλλα δεν μου έρχεται τώρα ... είπαμε είναι δύσκολη περίοδος!


Τι εννοείς νέε μου; Για το ότι δεν περνάει τη below black και above white πληροφορία; Ποιος ξέρει τι δεν ρύθμισες σωστά;! :twoguns: Πάντως το υπόλοιπο setup δεν έχει πρόβλημα, zoom και windvd τη περνάνε κανονικά.
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Θα ήθελα να δώσω μία πιο γενική απάντηση

Γιατί υπερέχει το software απο το hardware ή το αντίθετο;

Το software υπόκειται στους περιορισμούς του πργραμματιστή και τις δυνατότητες του επεξεργαστή σε συνδιασμό με την μνήμη. Τα υπόλοιπα εξαρτήματα του Η/Υ αποδίδουν πολύ περισσότερα απο τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν οπότε δεν μας απασχολεί προς το παρόν. Μιλάμε πάντα για ομαλή θέαση εικόνας. Εαν το software είναι κακόγραμμένο , δεν θα δώσει καλή εικόνα , ενώ εαν το software είναι zoom player :grinning-smiley-043 τότε εκεί δεν υπόκειται στην προγραμματιστική ικανότητα , αλλά στην αχανή πληροφορία που πρέπει να βάλεις εσύ, άρα εσύ ο ίδιος ορίζεις την εικόνα που θες , καθώς έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα , και όχι με προτυπες διότι κανένα δωμάτιο, καμία οθόνη προβολής , καμία τηλεόραση , κανένας προτζέκτορας δεν αποδίδει τα άριστα με πρότυπες ρυθμίσεις.

Απο την άλλη το hardware είναι πάλι μία μορφή software, και ειδικότερα το hardware δεν κάνει τίποτα εαν δεν είναι ρυθμισμένο το bios ή firmware όπως λέμε, το οποίο είναι software , όμως υπόκειται στους περιορισμούς του hardware και όχι του επεξεργαστή , με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται ο επεξεργαστής , αλλά και να μην έχεις την καλύτερη δυνατή εικόνα , ακριβώς επειδή περιορίζεται απο το δικό του software που δεν σου δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείς με την ίδια γκάμα settings που σου παρέχει το software ....


Σε αυτόν τον αγώνα βγαίνει πρώτος το καλύτερο software είτε προέρχεται απο hardware είτε απο πρόγραμμα στα windows και σε λοιπά os ...

Συμπέρασμα , zoom is the best of the best ...

Μειονέκτημα στο zoom ; πρέπει να είσαι high level γνώστης στον τομέα της εικόνας και όχι στο zoom ή στα windows ...

Πρόταση μου; πάρε τον εύκολο δρόμο , εκτός και αν πρόκειται για προτζέκτορα για αποκλείστική χρήση με το zoom , οπότε παίρνεις έναν τεχνίτη που να ξέρει zoom και εικόνα ...
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Jos3ph said:
Απο την άλλη το hardware είναι πάλι μία μορφή software
:chinscratch:

Φίλε Jos3ph μας τα μπερδευεις !
Εαν το δουμε τελείως αντικειμενικά, δεν υπαρχει software και hardware player. Υπάρχουν PC και consumer συσκευές. Και τα δυο τρέχουν καποιο κωδικα.
Τωρα εάν αυτος τρέχει σε x86 (pc) ή σε ARM (τα περισσότερα dvd) η σε κάποιο άλλο DSP αυτο ειναι δευτερεύων σημασίας.
Υπο αυτή τη οπτική γωνία ,επίσης, τα PC είναι τα πιο δυνατά και μπορουν πολυ καλύτερο image processing.
Το θεμα δεν ειναι αυτο όμως. Το θέμα ειναι οτι για να αναπτύξεις τέτοιο υ επιπέδου κωδικα χρειάζονται ομάδες με μυαλά και εταιρίες με λεφτα.
Να γιατί λοιπον πληρώνουμε κατι ευρωχιλιάρικα για ενα DENON-A1 πχ και να γιατί κανένα software player στο PC μας δεν μπορει να αποδώσει το ίδιο (ακόμα). Επίσης δεν κατάβαλα πώς έβγαλες το συμπερασμα σου...
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Χμμμ μάλλον δεν είμουν αρκετά σαφής ...
το hardware κομμάτι περιέχει έναν αλγόριθμο και μία μηχανή επεξεργασίας, διαφωνείς με αυτό; εαν είχαμε στα χέρια μας τον αλγόριθμο του DENON-A1 και τον βάζαμε να τρέξει υπο την μορφή του ZOOM θα είχαμε τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα ... Επίσης ξέχασα να πω ότι το hardware δεν αλλάζει / δύσκολα αλλάζει ( ύπο την μορφή firmware ) ενώ το software είναι πολύ απλή διαδικασία και δεν περιορίζεται απο το hardware παρα μόνο όταν αυτό είναι αδύναμο , πχ άμα έχεις p4 στα 3 giga μπορείς να καλύψεις και τον πιο απαιτητικό αλγόριθμο , κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο p3 1000. Στην περίπτωση του chipακίου η μηχανή που τρέχει τον αλγόριθμο είναι αποκλειστικά για αυτή την δουλειά , ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω.

Θα κάτσω να διορθώσω λίγο το ποστ εαν μπορέσω. Τελικά δεν μπορώ ( γιατί; )

Το συμπέρασμα βγαίνει ότι οι δυνατότητες και ρυθμίσεις του zoom είναι πολλές με στόχο να γίνουν άπειρες ... Μόνο με το FFDShow θα πετύχεις πολλά πράγματα , και φυσικά υπάρχει συνεχής βελτίωση ...

Φυσικά ένας DENON-A1 είναι κορυφαίος , αλλά μέχρι πότε; μέχρι να βγει ο επόμενος καλύτερος , ενώ σε ένα pc τι θα αλλάξεις; το δωρεάν software και δεν λέω για τον zoom αλλά για τον ffdshow ο οποίος μέσα στα άλλα , δημιουργεί και την εικόνα στο zoom ... Μην ξεχνάς ότι μία φτηνή κάρτα γραφικών αυτή την στιγμή μπορεί να απεικονίσει πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις απο την 1080p. Εαν και πάλι δεν σου φτάνει αυτό , σου βάζω ζήτημα value for money , τα λεφτά δεν είναι άπειρα ... Και η απόσταση μεταξύ pc και hardware decoding είναι τεράστια ...
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Βασικα χρησιμοποιουμε λιγο διαφορετικη ορολογια... εσυ λες hardware τον denon και software το zoom player...
Εγω , με τη ματίά του μηχανικου, βλεπω και τα δυο σαν 2 κομματια hardware που τρέχουν καποιο software.
Δεν διαφωνουμε ουσιαστικά...Και εγω στο κομματι των pcάδων ανήκω ,αλλά πάντα ενα ολοκληρωμενο hi-end consumer dvd player θα είναι παντα ενα ενα βημα πιο πανω γιατι απλα έχει σχεδιαστεί και ολοκληρωθεί σαν ολότητα ετσι ωστε το κάθε κομματάκι hardware και software που περιέχει, να ειναι βελτιστοποιημενο ωστε να επιτελεί σωστα το καθήκον του.
Τα PC πασχουν ακόμα απο την κατάρα της ευλογίας τους, δηλαδη την ανοικτη αρχιτεκτονική... Ετσι, παντα το windvd θα παιζει καλύτερα στις ATI ,το purevideo θα έχει προβλημα με το zoom κτλ κτλ κτλ. Ορεξη νάχουμε μωρε!
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Συμφωνώ μαζί σου , και όντως απο την μεριά του μηχανικού είναι και τα 2 κομμάτια hardware που τρέχουν λογισμικό , αλλά στην απλή computerίστικη διάλεκτο τα χωρίζουμε έτσι ... Είναι λάθος το ξέρω, αλλά έτσι την μιλούν στην παρέα , άρα συνήθεια ...

Ανοιχτή αρχιτεκτονική με καλή υποστήριξη; Καλά είναι , πάντως καλύτερα απο noname brand ... Σίγουρα είναι ένα σκαλί ή και περισσότερα κάτω απο τα κορυφαία , αλλά αυτό καλύπτεται μέσω software μετά απο μικρό χρονικό διάστημα ( συνήθως 1 χρόνος ) , ενώ η αγορά νέου hardware είναι ακριβή υπόθεση ...

Οφφτοπικ , είναι να πάρω DX10 καρτούλα σε λίγες βδομάδες, να προτιμήσω ΑΤΙ λες;

ΥΓ για τον ήχο όμως το pc είναι πάρα πολύ πίσω ...
 
Last edited:

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
OT: Ειναι λιγο δυσκολο να παρεις DX10 καρτα ακόμα,εκτος αν παρεις κανενα engineering sample! :ernaehrung004: Για περιμενε λιγο ακομα γιατι οι πρωτες με hdmi θα αρχισουν να φυτρωνουν!
 
Last edited:

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Re: Απάντηση: Γιατί πρέπει να επιλέξουμε κάποιο software για DVD player?

Jos3ph said:
ΥΓ για τον ήχο όμως το pc είναι πάρα πολύ πίσω ...

Ώπα για κάντο λιανά αυτό....

ΑΤΙ εννοείται!!
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
sfortis said:
Βασικα χρησιμοποιουμε λιγο διαφορετικη ορολογια... εσυ λες hardware τον denon και software το zoom player...
Εγω , με τη ματίά του μηχανικου, βλεπω και τα δυο σαν 2 κομματια hardware που τρέχουν καποιο software.
Δεν διαφωνουμε ουσιαστικά...Και εγω στο κομματι των pcάδων ανήκω ,αλλά πάντα ενα ολοκληρωμενο hi-end consumer dvd player θα είναι παντα ενα ενα βημα πιο πανω γιατι απλα έχει σχεδιαστεί και ολοκληρωθεί σαν ολότητα ετσι ωστε το κάθε κομματάκι hardware και software που περιέχει, να ειναι βελτιστοποιημενο ωστε να επιτελεί σωστα το καθήκον του.
Τα PC πασχουν ακόμα απο την κατάρα της ευλογίας τους, δηλαδη την ανοικτη αρχιτεκτονική... Ετσι, παντα το windvd θα παιζει καλύτερα στις ATI ,το purevideo θα έχει προβλημα με το zoom κτλ κτλ κτλ. Ορεξη νάχουμε μωρε!


Ωχ,ωχ!!!Μην σε ακούσει ο Τάκης!!
 
Re: Απάντηση: Γιατί πρέπει να επιλέξουμε κάποιο software για DVD player?

Jos3ph said:
ΥΓ για τον ήχο όμως το pc είναι πάρα πολύ πίσω ...

Χωρίς να θέλω κι εγώ να θίξω το Denon DVD-A1 το δικό μου (το πρώτο, αυτό που ήταν DVD-Audio/Video μόνο), νόμιζα πως η τελευταία γενιά X-Fi της Creative είχε φτάσει (κάποιοι υποστηρίζουν πως τα ξεπέρασε) τα hi-endάδικα DVD players, τουλάχιστον κάτι σαν το παραπάνω.

Από άποψη ψηφιακής επεξεργαστικής ισχύος, τουλάχιστον. Τώρα τα τελευταία (αναλογικά) στάδια μιας X-Fi δεν ξέρω τί κάνουν, αλλά δεν φαντάζομαι να υπάρχουν τόσο δραματικές διαφορές με ένα DVD-A1.

Ναι ή όχι;
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Ύπάρχουν και άλλες εταιρίες πέραν της Creative που φτιάχνουν ποιοτικότερες κάρτες ήχου όπως η M Audio που έχω.

Δεν κάνει για games, αλλά στο δικάναλο πατάει κάτω πολλούς και καλούς...

Revolution 7.1
24/192 DAC.