Γνωμες για case

Πηρα αποφαση να κανω σπιτι ενα HTPC και ξεκινησα το ψαξιμο για κουτι.Κατεληξα στο THERMALTAKE VB8001SNS BACH SILVER VFD ( www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700432 ).Τι γνωμη εχετε? ειναι καλυτερα να εχει οθονη?
Επιδει δεν ξερω και πολλα προτινετε οτι νομιζετε.
 

fanis123

Senior Member
20 July 2006
302
Αυτο εχω και εγω. Καλο ειναι, οσο για οθονη που λες, εχει, αλλα δεν εχω παρει το εξτρα υλικο, γιατι με τα windows media center δεν χρειαζονται. Το σπασιμο βεβαια οπως και σε ολα υποθετω τα κουτια, ειναι ο χωρος. Για να βαλεις σκληρο, θες ανετα απογευμα.
 
Thermaltake Bach Media Lab edition

Αυτό έχω κι εγώ. Θα σου απαριθμήσω εν τάχει τα υπέρ και τα κατά

Υπέρ

1. Είναι βέβαια, τύπου desktop style και ανάλογα με το στύλ και το χρώμα των μηχανημάτων του καθενός μπορεί να επιλεχθεί σε μαύρο ή ασημί χρώμα (εγώ διάλεξα μαύρο).
2. Δέχεται full ATX motherboards και έχει τρία φατνία 5.25" (το κάτω-κάτω είναι λίγο ρηχό, και το χρησιμοποίησα για το εξωτερικό I/O drive της κάρτας ήχου Creative SB X-Fi Platinum).
3. Έχει 5 x 3.5" εσωτερικά φατνία για σκληρούς (με περιορισμούς, όμως, δες στα κατά).
4. Λύνεται και δένεται γρήγορα και σχετικά εύκολα.
5. Η έκδοση Media Lab έρχεται με το δικό της software για ένα περιβάλλον μοντέρνου HTPC, παρεμφερές με τα Windows MCE.
6. Δεν έχει PSU. Βάζεις όποιο επιλέξεις εσύ. Εγώ επέλεξα το Thermaltake PurePower 680W W0049.
7. Τα περίπου 170 Ευρώ, μολονότι όχι ασήμαντα, εξακολουθούν να βρίσκονται στη σφαίρα του προσιτού.
8. Η αισθητική του είναι καλή και μπορεί να ταιριάξει με τα υπόλοιπα μηχανήματα ενός συστήματος
9. Διαθέτει ικανό αριθμό θυρών USB και FireWire, μαζί με τα στάνταρντ I/Os ήχου και εικόνας (αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις αντίστοιχες λειτουργίες της μητρικής).
10. Διαθέτει πλήρως λειτουργικό Remote Control (Η έκδοση Media Lab) και μια λειτουργική και χρήσιμη οθόνη VFD.

Κατά

1. Το τρυπητό άνοιγμα για την δίοδο του αέρα ψύξης του ανεμιστήρα της CPU, που είναι στο πάνω μέρος, δεν είναι αρκετό για ένα αξιοπρεπή, ήσυχο, μεγάλης διαμέτρου ανεμιστήρα. Έπρεπε να το μεγαλώσω για να επαρκεί για τον Zalman, που έβαλα.
2. Τα 5 εσωτερικά φατνία των 3.5" δεν δέχονται όλα σκληρούς. Το στάνταρντ μήκος των σημερινών σκληρών δεν ταιριάζει σε όλα. Τα μεσαία 3, αυτά που είναι δίπλα στα φατνία των 5.25", δέχονται μόνο ένα σκληρό. Ο φορέας των δύο πλευρικών φατνίων, που είναι και αφαιρούμενος μπορεί να δεχτεί 2 σκληρούς, αλλά εγώ έκανα μια μικρή μετατροπή για να βάλω άλλον ένα.
3. Όπως τα περισσότερα (για να μην πώ "όλα") τα κουτιά, δεν έχει μόνωση. Εγώ το μόνωσα με ένα αφρώδες ελαστικό υλικό, το γνωστό "Armaflex", σε αυτοκόλλητη έκδοση ταινίας 50 χιλ., μια δουλειά όχι πολύ γρήγορη, αφήνοντας, βέβαια τα ανοίγματα απείραχτα.
4. Δεν είναι πολύ θορυβώδες, αλλά αν βάλεις δυνατό επεξεργαστή, μια δυνατή κάρτα γραφικών και πάνω από 2 σκληρούς, χρειάζεται επί πλέον ψύξη, δηλ. ανεμιστήρες, με αποτέλεσμα να γίνει θορυβωδέστερο, όπως στην περίπτωσή μου.
5. Λόγω του περιορισμένου χώρου του, πράγμα αναπόφευκτο για το είδος αυτό των κουτιών, με δυσκόλεψε λίγο να συμμαζέψω τα καλώδια του τροφοδοτικού και τα υπόλοιπα (συστήνω ανεπιφύλακτα στρογγυλό καλώδιο για όλα τα IDE drives, και κατάργηση της καλωδιοταινίας, που έρχεται με τη μητρική), αλλά τελικά τα κατάφερα.

Διαθέτω αρκετές φωτογραφίες από το project, τις οποίες όμως δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ποστάρω, διότι είμαι σε διακοπές και χρησιμοποιώ μόνο το laptop. Αν θέλεις κάτι να μάθεις, στείλε μου PM, με ένα τηλέφωνο ή email και τα συζητάμε.
 
Φανη ευχαριστω για την απαντηση.
κ. Παναγιωτη ευχαριστω επισης για την τοσο αναλυτικη περιγραφη, θα μου επιτρεψεις να χρησιμοποιησω την εμπειρια σου για ενα καλο αποτελεσμα και στο δικο μου συστημα. Ευχαριστω και παλι.
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Όπα μπαίνεις βλέπω στο λούκι Μάριε ?. Άντε καλός ήρθες στον κόσμο των προβλημάτων.
Γιατί δε χτυπάς ένα τέτοιο να τελειώνουμε. http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=27446


Desk.-Silv.-16M-sS.jpg
 
Τσιριγώτης Μάριος said:
Πηρα απόφαση............ Τι γνωμη εχετε? ειναι καλυτερα να εχει οθονη?.......

Για την οθόνη, Μάριε, οι γνώμες διίστανται. Μερικοί προτιμούν την οθόνη touchscreen TFT, άλλοι όχι.

Προσωπικά πιστεύω πως η ενσωματωμένη οθόνη TFT (LCD) είναι περισσότερο θέμα γούστου και εμφάνισης παρά λειτουργικότητας. Πολύ σπάνια θα βρεθείς επί ώρες μπροστά στο HTPC, ώστε να σου φανεί χρήσιμη μια ενσωματωμένη TFT touchscreen. Συνήθως τις περισσότερες ενέργειες τις κάνεις από μακρυά με το τηλεχειριστήριο και με την μεγάλη οθόνη σε λειτουργία.

Όσο για το αρχικό set-up, μια οποιαδήποτε οθόνη μπορεί να σου προσφέρει τη δυνατότητα να το σετάρεις, όπως θα έκανες με οποιονδήποτε υπολογιστή. Μάλιστα, θα έλεγα, ότι σ' αυτή την περίπτωση η μικρή ενσωματωμένη των 6-7" είναι λίγη και θα σου βγούν τα μάτια, αντίθετα με μια συμβατική, που ακόμα και 15" να είναι, πιο ξεκούραστα θα κάνεις τη δουλειά. Χώρια που είναι και επί πλέον έξοδο, είτε ξεχωριστά την αγοράσεις είτε έρθει ενσωματωμένη στο κουτί.

Αντίθετα, μια απλή VFD με τις βασικές ενδείξεις είναι περισσότερο χρήσιμη και στοιχίζει φτηνότερα. Όχι πως και χωρίς αυτήν δεν κάνεις δουλειά, κάθε άλλο.

Τέλος να προσθέσω πως τα κουτιά με ενσωματωμένη οθόνη TFT από εμφάνιση είναι σαφώς πιο μπροστά από τα άλλα, που δεν έχουν. Ενδιάμεση κατάσταση (εμφάνισης) είναι τα φέροντα οθόνη VFD, σαν αυτό που ψάχνεις (και που έχω).

Περιμένω επαφή. Σου έστειλα email
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,603
Η καλύτερη λύση αν υπάρχει χώρος είναι μια 15αρα TFT με οθόνη αφής (βγάζει η LG), αλλά πάει ακριβά (αντίστοιχα με μια καλή 17αρα ή μια μεσαία 19αρα)...

Το δικό μου έχει VFD οθόνη και remote, αλλά δε βλέπω να τα χρησιμοποιώ (ακόμα κι όταν στηθεί κανονικά γιατί τώρα είναι λίγο χύμα)...
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
¨άντε καλορίζικο , με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Να ξέρεις πάντως ότι τώρα που έκανες το βήμα δεν έχει επιστροφή . Μπορεί στην τελική να πάρεις καλύτερη εικόνα από ένα player αλλά ξεχνάς την ευκολία του πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή. Για να μη σου πω ότι μπορεί να χάσεις και τον ύπνο σου στην ιδέα ότι μπορείς να το κάνεις να παίξει ακόμα καλύτερα , κάτι που δεν ισχύει σ ένα player. Αλά τι σου λέω τώρα αυτά τα ξέρεις ήδη