Η αβάσταχτη ελαφρότητα της έπαρσης των συσκευών hi-end

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

22 June 2006
1,097
Sweden
Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα και αναρωτιέμαι συνεχώς:

τι σημαίνει τελικά Hi-end στην αναπαραγωγή μουσικής;

ποια είναι η σημειολογία του και ποιός την ορίζει;

ποιο ρόλο παίζει η τάδε ή δείνα "κατηγορία" ήχου σε ένα forum ανταλλαγής απόψεων;

και τελικά, όσον αφορά στα μηχανήματα ήχου, τι προσδιορίζει την κλάση του hi-end σε μια συσκευή;



Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..

Στην αρχή υπήρχε η αναλογική αναπαραγωγή της μουσικής δηλ. με αναλογικά μηχανήματα. Εκείνη την εποχή ήταν πραγματικά δύσκολο κάποια συσκευή να αποδίδει καλά και να στοιχίζει λίγο, μιας και η σχεδιαστική και κατασκευαστική δεινότητα των εταιριών έπαιζε τον πρώτο ρόλο στο αποτέλεσμα. Κάποιοι λοιπόν έφτασαν στα όρια και πέτυχαν την δημιουργία συσκευών και τεχνολογιών που δημιούργησαν μύθο γύρω από το όνομα τους.
Όμως, όπως σε όλα τα πράγματα έτσι και εδώ, ο μύθος δημιουργήθηκε από αυτούς που ποθούσαν την απόκτηση των ιερών τεράτων και δεν είχαν πρόσβαση ούτε καν στο να δουν ή να ακούσουν τις συσκευές αυτές.

Στην ψηφιακή εποχή τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά επειδή δεν ισχύει η ΑΝΑΛΟΓΙΑ κατασκευής-επιδόσεων που υπήρχε στα αναλογικά μηχανήματα. Σήμερα, από την στιγμή που ο ήχος ψηφιοποιήθηκε, η κατασκευή/στήριξη παίζει τον λιγότερο ρόλο ενώ άλλοι παράγοντες όπως το software και οι επεξεργαστές έχουν τον πρώτο ρόλο. Είναι προφανές ότι για να πουλήσεις πανάκριβα ένα σχετικά φθηνό προιόν που έχεις συναρμολογήσει (και όχι κατασκευάσει στο 90% των κρίσιμων συστατικών του με πολύ χαμηλό R&D σε σχέση με τους αναλογικούς του προγόνους) πρέπει να το ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ και ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ κατάλληλα. ΔΕΝ είναι λοιπόν περίεργο το 2007 ένα τόσο φθηνό player να παίζει τόσο καλά. Εννοείται βέβαια ότι πρέπει να έχει και καλές εργαστηριακές μετρήσεις. Η συνέπεια ως προς τις εργαστηριακές μετρήσεις μας αφορά μόνο όσο αυτές ακούγονται.

Σήμερα με την επανάσταση στην πληροφόρηση με το κυρίαρχο μέσο που λέγεται ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ οι μύθοι πέφτουν, η γνώση αυξάνεται με την ταχύτητα του φωτός και αναγκαστικά επέρχονται κάποιες ισορροπίες.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε πραγματικά θεαματικά καλή αναπαραγωγή ήχου σε σχέση με το πραγματικό γεγονός αλλά ΠΟΤΕ πιστή. Όποιος έχει παρακολουθήσει ένα κοντσέρτο ή μία συναυλία νομίζω ότι καταλαβαίνει.

Χωρίς λοιπόν να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κατώτατο όριο στην ποιότητα του ήχου κάποιοι για προφανείς λόγους δημιούργησαν μία νέα κατηγορία γιά τις συσκευές με τον χαρακτηρισμό "hi-end".

"Hi-end" γι'αυτούς σήμαινε εξαιρετική ποιότητα καυτασκευής και ήχου, προσωπικότητα, υψηλή τιμή και σχεδίαση από επώνυμους σχεδιαστές. Κανείς όμως δεν μπόρεσε να ορίσει την σημειολογία του όρου, ούτε τις διαχωριστικές γραμμές και φυσικά δεν θα μπορέσει ποτέ εφόσον δεν αποδεικνύονται αντικειμενικά τα κριτήρια που διέπουν τον όρο..

Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι Hi-end είναι η συσκευή που έχει εξαιρετικές μετρήσεις στο εργαστήριο θα αντιπαραθέσω την περίπτωση των ψηφιακών συσκευών που ενώ έχουν άριστη συμπεριφορά τελικά παίζουν τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Ακόμα και οι πολύ φθηνές έχουν άριστες μετρήσεις σε σχέση με μία αναλογική συσκευή. Μήπως λοιπόν το συμπέρασμα είναι ότι οι ψηφιακές συσκευές είναι "hi-end" ενώ οι αναλογικές όχι;
Το μόνο ΑΣΦΑΛΕΣ συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει "hi-end" παρά μόνο hi-fi. Γιατί, αν υπάρχει, ας ορίσει κάποιος την σημειολογία του έτσι ώστε να γίνει αποδεκτή από ΟΛΟΥΣ.
Υπάρχουν όμως καλές, πολύ καλές, εξαιρετικές και άριστες συσκευές αναπαραγωγής του ήχου. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι για την αναπαραγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ υπάρχουν όλα αυτά.

Το θέμα του κόστους βέβαια υπάρχει για να επιβεβαιώνει τις περισσότερες φορές τις επιδόσεις και λιγότερες φορές το αντίθετο.
Γιατί οπωσδήποτε είναι δύσκολο κάποιος να αντισταθεί και μην πείσει τον ευατό του ψυχαναγκαστικά ότι τα λεφτά που έδωσε για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του δεν έχουν ακριβές αντίκρισμα. Είναι επίσης αυτονόητο φαντάζομαι, ότι η χρήση εξωτικών υλικών δεν βελτιώνει απαραίτητα το αποτέλεσμα αλλά την τσέπη των κατασκευαστών και τις δικές μας εντυπώσεις. Οι ξύλινες συσκευασίες με βελούδινη επένδυση δεν βελτιώνουν το ήχο ενός interconnect, όπως τα δερμάτινα καθίσματα τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου. Εμείς όμως τις χρυσοπληρώνουμε καθώς και αυτές συντελούν στα πειστήρια της ποιότητας του προιόντος. Αλήθεια αναρωτήθηκε ποτέ κανείς κύριοι για την αλόγιστη σπατάλη των φυσικών πόρων;
Με τέτοιες μεθόδους λοιπόν κάποια brand ανακηρύσονται "hi-end" και προσθέτουν "κύρος" στους ιδιοκτήτες τους όπως κάποια brand αυτοκινήτων προσφέρουν στους νεοέλληνες εκθαμβωτική εικόνα, κοινωνική καταξίωση και σεβασμό. Στην Ελλάδα αν δώσεις στον οποιονδήποτε μία porshe να κυκλοφορεί, αυτός αυτομάτως αποκτά "κύρος" καθώς αυτό είναι το σύστημα αξιών που φτιάξαμε. Με τις υγείες μας και περαστικά μας.


Στην περίπτωση ενός forum ανταλλαγής απόψεων όπως το δικό μας λίγη σημασία έχουν όλα αυτά καθώς το θέμα της "εικόνας" (Image) είναι ανύπαρκτο, ο καθένας υποστηρίζει την άποψη του και καλά κάνει και οι κατηγορίες υπάρχουν ΜΟΝΟ για να ξεχωρίζουν το ποσοστό του ενδιαφέροντος των χομπιστών γύρω από το αντικείμενο. Με άλλα λόγια η κατηγορία "hi-end" απευθύνεται σε αυτούς που την ψάχνουν σε βάθος με τα μηχανήματα τους και τους απασχολεί και η τελευταία λεπτομέρεια στην αναπαραγωγή του ήχου και ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ όπως λανθασμένα κάποιοι κύριοι επισήμαναν .
Θέλω λοιπόν και ´γω με την σειρά μου να δικαιώσω τον Δημήτρη που επέλεξε αυτήν την κατηγορία για να ξεκινήσει το θέμα για το bluesky.



Για την περίπτωση του Bluesky τώρα, εγώ θεωρώ ότι πρόκειται για ένα τυχαίο μικρό θαύμα. Εφόσον ως γνωστόν δεν υπάρχει ακουστική μνήμη, για μένα έχει νόημα ΜΟΝΟ η ΣΥΓΚΡΙΣΗ με κάποιο άλλο Player που έχουμε στο χώρο μας την ίδια στιγμή και μπορούμε να το αντιπαραθέσουμε. Οι υπόλοιπες βαρύγδουπες γενικότητες του ύφους "παίζει σαν Player των 300, 500 ή 1000 ευρώ" δεν έχουν θέση, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει ή να θυμάται πως παίζουν ΟΛΑ τα players της αγοράς.

Το bluesky λοιπόν παίζει καλά. Και όταν λέω ότι παίζει καλά εννοώ σε σύγκριση και μόνο με το dac της creek που έχω και χρησιμοποιώ για τις ακροάσεις μου. Όχι δεν είναι καλύτερο από το creek. Και δεν θα αντικαταστήσει ούτε θα αλλάξει τον τρόπο ή τις συσκευές με τις οποίες άκουγα μουσική μεχρι τώρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να κοινοποιήσω τα συμπεράσματα που έβγαλα από την σύγκριση επειδή αυτό ΕΝΟΧΛΕΙ το status που θέλουν κάποιοι να απολαμβάνουν επειδή τα έχουν "χώσει".

Κλείνοντας θα αναφερθώ και λίγο στο θέμα του matching. Νομίζω ότι είναι σαφές το γεγονός ότι μια φθηνή συσκευή ή καλώδιο μπορεί να ταιριάζει καλύτερα σε ένα πανάκριβο σύστημα απ'ότι κάτι πανάκριβο. Γι'αύτό μόνο με Blind test μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή και αμερόληπτα συμπεράσματα.

Όποιος φοβάται το blind test αρέσκεται στην αυθυποβολή..

Και θυμίζω ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ απόψεις και ΜΟΝΟ_
 
Last edited:

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,004
Λάρισα
.......................
O Γιώργος Πολυχρονίδης έγραψε
Στην περίπτωση ενός forum ανταλλαγής απόψεων όπως το δικό μας λίγη σημασία έχουν όλα αυτά καθώς το θέμα της "εικόνας" (Image) είναι ανύπαρκτο, ο καθένας υποστηρίζει την άποψη του και καλά κάνει και οι κατηγορίες υπάρχουν ΜΟΝΟ για να ξεχωρίζουν το ποσοστό του ενδιαφέροντος των χομπιστών γύρω από το αντικείμενο. Με άλλα λόγια η κατηγορία "hi-end" απευθύνεται σε αυτούς που την ψάχνουν σε βάθος με τα μηχανήματα τους και τους απασχολεί και η τελευταία λεπτομέρεια στην αναπαραγωγή του ήχου και ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣ όπως λανθασμένα κάποιοι κύριοι επισήμαναν
................................
Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την άποψη, η οποία ξεχωρίζει το hi-end απο τον καταναλωτισμό ή επίδειξη ή νεοπλουτισμό. Η ενασχόληση όμως με το σύστημα, η βελτίωσή του και η συνεχής παρακολουθηση αποτελεί χόμπυ. Αυτό είναι για μένα το hi-end. Ούτε σκαλοπάτια τιμής ούτε ακριβές συσκευές ανάποδα συνδεμένες.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Τελικα ομως,ποιος προσπαθει να αποδειξη τι??????Το συμπερασμα λοιπον απο τα τεστ του bs ειναι πιο???Οτι δεν υπαρχει hiend????Oτι οποιος ακουει αλλα,το προβλημα ειναι στο συστημα η στα αυτια????ΠΟΙΟΙ καταβαλουν υπερανθρωπες προσπαθειες να μας πεισουν γιατι????????Οποιος την βρισκει με το bs και οποιοδηποτε αλλο,μεγια του και χαρα του,συγνωμη αλλα ολο αυτον τον ντορο εγω προσωπικα και μονο , η εντυπωση που μου δημιουργηθηκε ηταν οτι τιποτα δεν ηταν τυχαιο.Προσωπικη γνωμη παντα λεω σαν μελος,δεν θα απολογηθω και δεν θα αποδειξω τιποτα,γιατι απλα δεν χρειαζεται!!!!!!!!!!! Το νερο εχει ηδη μπει στο αυλακι...........ηδωμεν της εξελιξεις..........
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Το θαύμα δεν έγινε ακόμα, αλλά είναι πολύ καντά χρονικά .
Απλώς το BS ήταν ένα απλό δείγμα για αυτό που έρχεται αύριο.
Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αγοράσω στο μέλλον CD player που θα κοστίζει πάνω από 500 E. Κάπου εκεί τοποθετώ εγώ το τέλειο CD player του αύριο.
 

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,442
Ελευσίνα
Καλώς ή κακώς το high End έχει σχέση με την τιμή και όχι με την ενασχόληση μονο.

Παράδειγμα που τηρεί τις αναλογίες IMHO:
Subaru impreza και Lamborghini Gallardo.
Kαι τα 2 ειναι σπορ αυτοκίνήτα, απλα το 2ερο ειναι Supercar.
Αναλογία τιμών? άστα 1 Gallardo για 5-6 impreza

To πρωτο αποτελει υπόδειγμα επιδόσεων και παίρνει μοντίφα και ατελείωτο ψάξιμο όσο δε φαντάζεσαι. Φυσικά το δευτερο έχει ατελειωτες ώρες σχεδιασμού,ψαξίματος, εξωτικά υλικά και unbeatable looks & πλησιάζει την τελειότητα.

Τα subaru πολλες φορές κάποιοι τα κάνουν να ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ την Gallardo σε επιδόσεις και οδηγική συμπεριφορά. Ειναι ποιο προσιτά στο κόσμο και σου δίνουν στην τελική αυτο που ζητάς και με το παραπάνω.

ΠΟΤΕ ομως δε θα γίνει supercar και δε θα σου δώσει την ιδια αισθηση ενος πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου και ας έχει καλλίτερες επιδόσεις και χαρ/κα.

Μήπως βλέπετε ομοιότητες και στον χώρο μας?
 
Last edited:

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, ενώ σίγουρα δεν έχει μόνο μια απάντηση. Αναμφισβήτητα υπάρχει ένα κομμάτι της αγοράς που χαρακτηρίζεται από υπερτιμημένες συσκευές, όπως υπάρχει και ένα κομμάτι καταναλωτών που σνομπάρει ο,τιδήποτε δεν είναι πανάκριβο αλλά και εκείνο που χλευάζει ο,τιδήποτε ακριβό. Οι διαχωριστικές γραμμές όμως, αν υπάρχουν, ανάμεσα σε hi-fi, hi-end και...ultra hi-end δεν είναι εύκολο να καθοριστούν. Πως μπορείς να συγκρίνεις π.χ ένα μηχάνημα με χιλιάδες ευρώ σε υλικά και μέτρια μουσική επιτήδευση με ένα απλό και φθηνό που όμως σου γεννάει συναισθήματα κατά την ακρόαση; Τα καλά υλικά σε βάζουν στο δικό τους, απόλυτο, δρόμο και η επιτυχία (η μουσικότητα δηλαδή) συχνά κρέμεται από μια κλωστή. Από την άλλη, μια καλή ιδέα με φθηνά υλικά "βγαίνει" πιο εύκολα αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα προχωρήσει, αν ανεβάσεις το κόστος/ποιότητα των υλικών σου.
Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει λόγος για ταμπέλες και διαχωριστικές γραμμές. Θυμηθείτε το ντόρο που προκάλεσε ο μικρός Sonic Impact των $30, τα τεχνικά του προβλήματα (εξάρτηση απόκρισης από το φορτίο) αλλά και πόσο τον προχώρησαν κάποιοι (Red Wine Audio) ώστε να το θεωρούν κάποιοι άλλοι (6moons) ότι ανήκει στους 2-3 καλύτερους solid state της αγοράς. Από την άλλη, ποιος θα έλεγε όχι σε έναν Neiro των 30.000 ευρώ;
Θα έλεγα πως, τελικά, το ουσιώδες είναι να σε συγκινεί αυτό που ακούς ώστε να καταλήξεις σε κατασκευαστές των οποίων το γούστο συμμερίζεσαι. Και, βέβαια, να μην ασχολήσαι κακοπροαίρετα με τις επιλογές των άλλων, αφού μπορεί κάλλιστα αυτές να γίνουν κάποια στιγμή και δικές σου επιλογές.
 

Σταύρος Κ.

Established Member
19 June 2006
215
Hi Fi & High End
Μα πόσες φορές δεν την έχω διαβάσει αυτή την σύγκριση / αντιπαράθεση ..
Πόσα επιχειρήματα έχω ακούσει ένθεν κι ένθεν ....

Η δική μου άποψη – για οποίον πιθανώς ενδιαφέρει – με μικροδιαφορές ταυτίζεται με του Φραγκίσκου.
Το παράδειγμα του με τα αυτοκίνητα, σε γενικές γραμμές με καλύπτει.

Το Hi Fi σκοπεύει μεν στην υψηλή αναπαραγωγή, αλλά είναι ένα καταναλωτικό προϊόν προορισμένο για μαζικές πωλήσεις – με ότι αρνητικό μπορεί να σημαίνει αυτό στην κατασκευή του.
Το άλλο σκοπεύει ακριβώς τον ίδιο στόχο – αλλά για την επίτευξη του δεν λαμβάνει υπόψη χρηματικούς περιορισμούς στον τρόπο (λύσεις) κατασκευής, ούτε στα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Αυτό οδηγεί σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής και έτσι συνήθως η διάφορα τιμής – θεωρητικώς – είναι ένα ασφαλές κριτήριο για την διάκριση τους.

Προσοχή όμως !!!
Μιλάμε για μηχανήματα και ευσεβείς πόθους των κατασκευαστών τους.

Αυτό – μερικές φορές – δεν μεταφράζεται απαραίτητα και σε αντίστοιχη επίτευξη του αρχικού στόχου. Κάποια ξεπερνούν τον εαυτό τους και κάποια αλλά υπολείπονται του αρχικού στόχου. Δηλαδή κάποιες φορές, υπό δεδομένες συνθήκες, οι επιτεύξεις και των δυο μπορεί να συγκλίνουν οριακά.
Και πάλι το παράδειγμα των δυο αυτοκίνητων με καλύπτει.

Να μην ξεχνάμε όμως το κυριότερο.
Μέχρι στιγμής μιλάμε για μηχανήματα και μόνο.

Αλλά από μόνα τους τα μηχανήματα δεν λενε – κάνουν – τίποτα.
Για την επίτευξη του τελικού στόχου, χρειάζεται δυστυχώς η συνέργια και άλλων παραγόντων.

Π.χ. ναι μεν ο Φραγκίσκος λεει ότι κοντράρονται «σχεδόν» στα ίσια, αλλά μάλλον εννοεί στην πίστα.
Για βάλτε τα στην διαδρομή Ομόνοια / Σύνταγμα σε ώρα αιχμής και αν έχετε κουράγια, συγκρίνετε τα και με ένα ταπεινό 600άκι.
Ποιο σας καλύπτει / ευχαριστεί περισσότερο ?


Α ! Υπάρχει και ο παράγοντας «οδηγός» βεβαίως βεβαίως.
Μην τον ξεχνάτε, είναι ο περίφημος HighEndας.
Είναι αυτός που έχει αποφασίσει για την απόκτηση της Α ή Β μηχανής, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους.
Το έχει κάνει πράγματι αυτό ?
Κατανοεί τις ανάγκες του ?
Κατανοεί το πως θα τις καλύψει ?
Το κατέχει τέλος πάντων το άθλημα ?
Ή μήπως περιορίζεται στο να καλύψει μόνο το όποιο κόστος κτήσης.
Γιατί η κατοχή της μηχανής και μόνο, δυστυχώς δεν σε μετατρέπει σε οδηγό κλάσης .....Sena και βαλε !

Sorry που σας κούρασα μεσημεριάτικα με τις φλυαρίες μου. :ernaehrung004:
 

Costas Coyias

Banned
19 June 2006
1,964
Αυστρία
Re: Απάντηση: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της έπαρσης των συσκευών hi-end

Πως μπορείς να συγκρίνεις π.χ ένα μηχάνημα με χιλιάδες ευρώ σε υλικά και μέτρια μουσική επιτήδευση με ένα απλό και φθηνό που όμως σου γεννάει συναισθήματα κατά την ακρόαση;

Κύριε Κωτσή, μπορείτε να μου εξηγήσετε τους αντικειμενικούς λόγους, για τους οποίους αυτά τα δύο μηχανήματα είναι μη συγκρίσιμα;



Τα καλά υλικά σε βάζουν στο δικό τους, απόλυτο, δρόμο και η επιτυχία (η μουσικότητα δηλαδή) συχνά κρέμεται από μια κλωστή.

Ομοίως, θα ήθελα και εδώ να μου εξηγήσετε τους λόγους, για τους οποίους, λόγω των καλών υλικών, (ο,τιδήποτε κι αν εννοείτε με αυτόν τον όρο), η μουσικότητα, όπως εσείς την ονομάζετε, κρέμεται από μια κλωστή.




Από την άλλη, μια καλή ιδέα με φθηνά υλικά "βγαίνει" πιο εύκολα αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα προχωρήσει, αν ανεβάσεις το κόστος/ποιότητα των υλικών σου.

Τί εννοείτε ακριβώς, όταν λέτε ότι «δεν θα προχωρήσει»; Δηλαδή, δεν θα κάνει πωλήσεις, ή δεν θα έχει άρτια απόδοση; Οι συσκευές που κατασκευάζονται με βάση υψηλές προδιαγραφές, όπως αυτές των ακριβών σημάτων της Harman International, ή οι επαγγελματικές σειρές της ATC και της Sony, πώς προχωρούν;
 

ParisK

Established Member
26 January 2007
146
Αγαπητέ κύριε Κόγια, επειδή τα ερωτήματα που μου απευθύνετε, έτσι όπως τα διατυπώνετε, φανερώνουν πως θα χρειαστεί πολλή δουλειά ανάμεσά μας για να υπάρξει κάποιου είδους επικοινωνία, καλό θα ήταν να συζητηθούν κατ'ιδίαν, όταν βρεθεί η ευκαιρία.
 

Costas Coyias

Banned
19 June 2006
1,964
Αυστρία
Εάν υπάρχει άλλος τρόπος διατύπωσης, αποδεκτός από εσάς, παρακαλώ επαναδιατυπώστε τα, (χωρίς όμως να αλλάξετε το νόημά τους), και απαντήστε. Ούτως ή άλλως, αυτά τα ερωτήματα αξίζουν δημόσιας συζήτησης, όντας άκρως ενδιαφέροντα.
 

angelo

Senior Member
21 June 2006
473
Καλώς ή κακώς το high End έχει σχέση με την τιμή και όχι με την ενασχόληση μονο.

Παράδειγμα που τηρεί τις αναλογίες IMHO:
Subaru impreza και Lamborghini Gallardo.
Kαι τα 2 ειναι σπορ αυτοκίνήτα, απλα το 2ερο ειναι Supercar.
Αναλογία τιμών? άστα 1 Gallardo για 5-6 impreza

To πρωτο αποτελει υπόδειγμα επιδόσεων και παίρνει μοντίφα και ατελείωτο ψάξιμο όσο δε φαντάζεσαι. Φυσικά το δευτερο έχει ατελειωτες ώρες σχεδιασμού,ψαξίματος, εξωτικά υλικά και unbeatable looks & πλησιάζει την τελειότητα.

Τα subaru πολλες φορές κάποιοι τα κάνουν να ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ την Gallardo σε επιδόσεις και οδηγική συμπεριφορά. Ειναι ποιο προσιτά στο κόσμο και σου δίνουν στην τελική αυτο που ζητάς και με το παραπάνω.

ΠΟΤΕ ομως δε θα γίνει supercar και δε θα σου δώσει την ιδια αισθηση ενος πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου και ας έχει καλλίτερες επιδόσεις και χαρ/κα.

Μήπως βλέπετε ομοιότητες και στον χώρο μας?

η τεράστια διαφορά στον χώρο του hi fi είναι οτι ένα τσιπάκι μπορεί να τα ανατρέψει με επαναστατικό τρόπο όλα (tripath) κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον στα αυτοκίνητα
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
η τεράστια διαφορά στον χώρο του hi fi είναι οτι ένα τσιπάκι μπορεί να τα ανατρέψει με επαναστατικό τρόπο όλα (tripath) κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον στα αυτοκίνητα
Ναι,αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ξεχναμε κατι πολλη βασικο,το αναλογικο σταδιο εξοδου!!!!!Το οποιο,το εχουμε πει απειρες φορες ειναι υπευθυνο σε πολλη μεγαλο ποσοστο για τον ηχο ενος μηχανηματος,φαντασου αυτου του cd με τετοια τροφοδοσια και τετοιο σταδιο εξοδου.Εδω λοιπον τι εγινε ,το θαυμα και παιζει μαγικα,οι ακουμε οτι θελουμε να ακουσουμε.Δυστηχως θαυματα δεν γινονται, η ακομα και οταν νομιζουμε οτι γινονται παντα πληρωνονται!!!!!!!!!
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville

Ναι,αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ξεχναμε κατι πολλη βασικο,το αναλογικο σταδιο εξοδου!!!!!Το οποιο,το εχουμε πει απειρες φορες ειναι υπευθυνο σε πολλη μεγαλο ποσοστο για τον ηχο ενος μηχανηματος,φαντασου αυτου του cd με τετοια τροφοδοσια και τετοιο σταδιο εξοδου.Εδω λοιπον τι εγινε ,το θαυμα και παιζει μαγικα,οι ακουμε οτι θελουμε να ακουσουμε.Δυστηχως θαυματα δεν γινονται, η ακομα και οταν νομιζουμε οτι γινονται παντα πληρωνονται!!!!!!!!!

Συμφωνώ απόλυτα. Τι το μαγικό μεσολαβεί μεταξύ chip και εξόδου? Και γιατί σπεύδουν όλοι να το αλλάξουν? :flipout:
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
Απάντηση: Re: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της έπαρσης των συσκευών hi-end

Συμφωνώ απόλυτα. Τι το μαγικό μεσολαβεί μεταξύ chip και εξόδου? Και γιατί σπεύδουν όλοι να το αλλάξουν? :flipout:
πρώτα απ ολα το chip αδυνατεί να οδηγήσει την τελίκη βαθμίδα λόγω χαμηλού voltage και κατα δευτέρο η αντίσταση που παρουσίαζει στην εξοδο του ειναι τετοια που δεν επιτρέπει την αμεση συνδεση του (θα πεσει τόσο η συχνοτικη του οσο και ενεργειακη του συμπεριφορα σε χαμηλά επίπεδα) οπότε θέλουμε ενα αλλο κυκλωμα οδηγο και προσαρμογέα για τα επομένα στάδια κοινως προενισχιτη ολα τα σταδια πριν το τελικο θα μπορουμε να τα λεμε ετσι .ΛΟΙΠΟΝ εαν τα κυκλωματα αυτα δεν δουλευουν καλα δεν μεταφερουν και δεν προσαρμόζουν καλα το σημα χανουμε το παιχνιδι!!!!
συγνωμη εαν σας κουρασα !!! :chinscratch: :chinscratch: :chinscratch:
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Re: Απάντηση: Re: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της έπαρσης των συσκευών hi-end

πρώτα απ ολα το chip αδυνατεί να οδηγήσει την τελίκη βαθμίδα λόγω χαμηλού voltage και κατα δευτέρο η αντίσταση που παρουσίαζει στην εξοδο του ειναι τετοια που δεν επιτρέπει την αμεση συνδεση του (θα πεσει τόσο η συχνοτικη του οσο και ενεργειακη του συμπεριφορα σε χαμηλά επίπεδα) οπότε θέλουμε ενα αλλο κυκλωμα οδηγο και προσαρμογέα για τα επομένα στάδια κοινως προενισχιτη ολα τα σταδια πριν το τελικο θα μπορουμε να τα λεμε ετσι .ΛΟΙΠΟΝ εαν τα κυκλωματα αυτα δεν δουλευουν καλα δεν μεταφερουν και δεν προσαρμόζουν καλα το σημα χανουμε το παιχνιδι!!!!
συγνωμη εαν σας κουρασα !!! :chinscratch: :chinscratch: :chinscratch:

Καθόλου... Άρα και πάλι συμπεραίνουμε (όπως ανεφέρθη και σε άλλο ποστ) ότι το τσιπάκι από μόνο του δεν μπορεί να πιστωθεί με την τόσο καλή απόδοση. Αναμένουμε ακόμα το πρόσθετο "θαυματουργό" στοιχείο της διάταξης. Ίσως η εγχείρηση που έχουν ξεκινήσει οι diyers μας φωτίσει ακόμα περισσότερο.
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Απάντηση: Re: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της έπαρσης των συσκευών hi-end

.... ,φαντασου αυτου του cd με τετοια τροφοδοσια και τετοιο σταδιο εξοδου.Εδω λοιπον τι εγινε ,το θαυμα και παιζει μαγικα,οι ακουμε οτι θελουμε να ακουσουμε.Δυστηχως θαυματα δεν γινονται, η ακομα και οταν νομιζουμε οτι γινονται παντα πληρωνονται!!!!!!!!!

Για λέγε , τι πρόβλημα έχεις εσύ με το τροφοδοτικό και το αναλογικό στάδιο εξόδου ??? !!!! Τι δεν σου αρέσει εσένα σχεδιαστικά ? Γνωρίζεις το κύκλωμα ?
 

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Re: Απάντηση: Re: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της έπαρσης των συσκευών hi-end

Καθόλου... Άρα και πάλι συμπεραίνουμε (όπως ανεφέρθη και σε άλλο ποστ) ότι το τσιπάκι από μόνο του δεν μπορεί να πιστωθεί με την τόσο καλή απόδοση. Αναμένουμε ακόμα το πρόσθετο "θαυματουργό" στοιχείο της διάταξης. Ίσως η εγχείρηση που έχουν ξεκινήσει οι diyers μας φωτίσει ακόμα περισσότερο.

Πρέπει σιγά σιγά όλοι να χωνέψουμε ότι -και- ο ήχος μιλάει ψηφιακή γλώσα και θα την μιλάει στο μέλλον όλο και πιο πολύ (class D). Το αναλογικό κομμάτι έχει εξαντληθεί απο χιλιάδες μηχανικούς τόσες δεκαετίες (το μαγείρεμα υλικών της κάθε εταιρείας είναι άλλη κουβέντα, μαγειρικής και όχι επιστήμης).

Κύριοι το τσιπ ακούτε. Αν ακούτε το σύνολο του ή όχι αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Επίσης μην ξεχνάτε ότι ο μινιμαλισμός αποτελούσε πάντα την πρόταση των Ιαπώνων. Και τα τελευταία χρόνια αρχίζουμε να παίρνουμε πρέφα για τι πράγμα μιλάγανε απ την δεκαετία 60.
 

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,209
παλλληηηηηνιηηηη
ΟοοΛλλλΛΑ τα λεφτά στο bs είναι στον πυρήνα της ZORAN , πρέπει να έχει
πέσει δάκρυ και αίιμα για να γίνει chip των 30ευρω , Ολα τα αλλα γύρω γύρω είναι το απόλυτο βιομηχανικό stock (ΕΠΙΣΗΜΗ παρουσίαση στην amerika δεν είναι τυχαίο!!!!!!)