Και όμως δουλεύει...

17 June 2006
9,802
Στην Κρήτη που είχα πάει διακοπές κατάφερα και χάλασα το κινητό μου (Qtek 8020). Έτσι μόλις γύρισα Αθήνα έψαξα ένα από τα παλιά κινητά μου για να βάλω την SIM να έχω τηλέφωνο μέχρι να πάρω καινούργιο.
Από όλα τα κινητά που έχουν περάσει από τα χέρια μου μόνο 2 έχω κρατήσει:
- Ericsson T39i
- Sonyericsson T68i (μάλιστα με το τελευταίο λογισμικό που είχε βγάλει η SE που έλυνε σχεδόν όλα τα προβλήματα του τηλεφώνου).
Έτσι διάλεξα το δεύτερο.
Το πρώτο πρόβλημα ήταν το πως θα πέρναγα τις επαφές μου. Με τα windows Κινητά απλώς έκανα συγχρονισμό με τις επαφές του Outlook. Το Τ68 υποστήριζε τυπικά συγχρονισμό με Outlook κάτι που δεν είχα καταφέρει ΠΟΤΕ τότε μέσω υπέρυθρων. Είχα γράψει ατελείωτα post σε διάφορα φόρουμ και δεν ήμουν ο μόνος. Σχεδόν 100% αποτυχία από τους περισσότερους.
Έτσι ξέθαψα και τα αξεσουάρ του τηλεφώνου. Η φωτογραφική μηχανή MCA-30 (ανάλυση VGA - από τις καλύτερες cam κινητού που έχω δει σε αυτή την ανάλυση), το mp3 player HPM-10, ένα απλό handsfree της SE και τις υπέρυθρες Mobileaction MA 620 (τότε δεν υπήρχαν επιλογές, δυστυχώς ήταν οι μόνες διαθέσιμες).
Τότε η mobileaction είχε πει τελικά επίσημα πως δεν υποστήριζε την εφαρμογή της SE για συγχρονισμό λόγω ασυμβατοτήτων και έπρεπε να χρησιμοποιήσεις την δικιά της εφαρμογή αν ήθελες να κάνεις συγχρονισμό. Εγώ δεν είχα καμία όρεξη να κάτσω να μεταφέρω τόσες επαφές από το outlook στην εφαρμογή της mobileaction. Έτσι λέω ας το δοκιμάσω απλά να δω τι θα γίνει
- Κάνω εγκατάσταση στους drivers των υπέρυθρων από το cd τους
- Εγκαθιστώ το πρόγραμμα από το cd του κινητού για συγχρονισμό από το outlook
Τα βάζω δίπλα δίπλα και ως εκ θαύματος αυτό που πριν μερικά χρόνια απλώς δεν γινόταν τώρα έγινε με την πρώτη προσπάθεια πολύ εύκολα. Το Τ68 απέκτησε όλο τον κατάλογο των επαφών μου.

Συμπέρασμα, το πρόβλημα τελικά ήταν της MS. Τότε παλεύαμε με windows 98 SE, windows 2000 και τα ΧΡ που μόλις είχαν πρωτοβγεί. Μετά το SP2 των ΧΡ βελτιώθηκε σημαντική η υποστήριξη τέτοιων συσκευών και τελικά όλα τώρα δουλεύουν ρολόι. Κάτι που λογικά όμως δεν θα το είχα μάθει ποτέ και θα έβριζα την mobile action που πουλάει προϊόντα που είναι μόνο μερικώς συμβατά ή την SE που βάζει προγράμματα που δεν λειτουργούν στο cd των συσκευών της.

Έχει περάσει μια εβδομάδα περίπου με το Τ68 και το μόνο που μου έχει λείψει είναι η εσωτερική μνήμη, μιας και υπέρυθρες, bluetooth έχει, mp3 και φωτογραφική έστω και εξωτερική έχει, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά κράτησε η μπαταρία 5 μέρες πριν τη φορτίσω χθες το βράδυ και δεν ήταν καν κοντά στο τελείωμά της (θα έβγαζε το ελάχιστο μια μέρα ακόμα).

Όπως λέγαμε και σε άλλο thread θα ήθελα το επόμενο τηλέφωνό μου να είναι το HTC TyTN, αλλά 800 ευρώ δεν θέλω να δώσω για τηλέφωνο. Η δεύτερη επιλογή είναι το Qtek 8310. Αυτό μπορώ να το πάρω τώρα...αλλά θέλω το άλλο περισσότερο:p

Τελικά ίσως μείνω για λίγο καιρό ακόμα με το Τ68 μήπως αγοράσω καινούργιο κινητό από Ασία που θα είμαι σε λίγο καιρό. :smileJap:
Πάντως και η ρετρό αίσθηση (γιατί οκ ρετρό είναι για την ιστορία των κινητών το Τ68) έχει ενδιαφέρον. Είναι πολύ μικρό, πολύ ελαφρύ και έχει πλάκα...
:D
 
Last edited:

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,443
Ελευσίνα
Εγω πάλι επειδη κατα καιρούς χαλάω αμέτρητες ωρες να κάνω τέτοιες συσκευές να συνομιλήσουν με το PC (με διάφορα αποτελέσματα) οτι απλα ήσουν ΤΥΧΕΡΟΣ και ευχομαι να συνεχίσει να σου δουλέυει η κατάσταση ρολόι.

Α ρε μικροαπαλή τι μας κάνεις.... σαν να ανακαλύπτουμε το τροχό αισθανόμαστε κάθε φορά που πετυχαίνουμε κάτι το οποιο μας άλλαζει τα φώτα και που υποτίθεται οτι λειτουργει άμεσα...
 
17 June 2006
9,802
bluetooth jacking...παλιά παιχνιδάκια να περνάμε την ώρα μας από την εποχή του Τ39. Πάντως προφανώς και είναι κλειστό γιατί αλλιώς η μπαταρία δεν θα κράταγε πάνω από 5 μέρες.