Καμιά βοήθεια μπάς και σώσω τα Μ1

nikosm

New member
Εδώ και πολλά χρόνια έχω τα Meridian M1, που παίζαν με προενισχυτή τον αρθρωτό της ίδιας εταιρείας, ένα pickup walker και ένα marantz KIS. Το 2005 παρουσίασε το ένα ηχείο ένα βόμβο όμοιο με αυτόν της γείωσης . Το πήγα σε ένα επώνυμο κατάστημα, αυτό το έστειλε στην Αθήνα, μου το επέστρεψε διορθωμένο, και το παρέλαβα πληρώνοντας 450 .
Μετά από ένα χρόνο το ίδιο πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε. Αυτή τη φορά τα αμπαλάρησα (με πολλή αγάπη) και τα τοποθέτησα στο υπόγειο, διότι σκέφθηκα οτι κάθε πράγμα έχει και τον χρόνο ζωής του από τη μια και από την άλλη είναι δύσκολο μαζί με την εφορία κάθε χρόνο να πληρώνα και την επιδιόρθωση των ηχείων. Σκέψεις για μιά πιθανή επιδιόρθωση μέσα από μιά διαδικασία diy ή με κάποια φιλική βοήθεια, επ´ αμοιβή φυσικά, γενήθηκε από τότε που έγινα μέλος στο AVCLUB με αφορμή την δορυφορική TV. Υπάρχει καμιά ελίδα να επαναφέρω στην ζωή τα meridian, τα οποία σημειωτέον έχουν καταπληκτικό ήχο.

Ευχαριστώ
Νίκος Ματζιούνης
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
Να παραγγειλεις ενυσχητες καινουργιους δεν γινεται ;;;;;;

η στο ΕΒΑΥ μηπως βρεις κατι .......

ενδεχομενως να φταιει καποιος μετασχηματιστης ...
 

nikosm

New member
Στο ebay δεν υπάρχει τίποτα σχετικό. Σημειωτέον οτι επειδή τα ηχεία είναι ενεργά, το κάθε ένα έχει μια διάταξη που συνδέεται με τους τελικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα ειδικό χώρο στην βάση του κάθε ηχείου ξεχωριστά από την καμπίνα
 

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
πρέπει να ελεγχθούν οι τελικοί. Πιθανά κανένας ηλεκτρολυτικός θα είναι.
Αν πιάνουν τα χέρια σου άλλαξε όλους τους ηλεκτρολυτικούς που θα είναι τώρα πια γερασμένοι. Θα αναβαθμιστεί και η ηχητική ποιότητα.

Μπορεί όμως να φταίει και κάτι άλλο πχ ακόμα και ψυχρή κόλληση....

Οπωσδήποτε ότι και να κάνεις. να αποσυνδέσεις πρώτα τα μεγάφωνα από πάνω τους! :HTEHETH63: