ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ KLIPSCH HORN

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
audiomonitor
ενα Φοστεξ δεν ειναι και καποια πολυπλοκη η ακριβη κατασκευη, ουτε τα υπολοιπα που ανεφερες, εξαλλου υπαρχουν τοσα πολλα ωστε να τα ακουσεις πρωτα.
Εδω ο φιλος θελει να δωθει σε μια πολυπλοκη κατασκευη και δεν την εχει ακουσει ακομα.Γιαυτο ειπα την γνωμη μου πριν δωθει σε αυτην την κατασκευη. Facts οπως λεμε, δεν εχει να κανει τιποτα με πολυξερεια η ειρωνεια.
 

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Το πολυπλοκο ειναι πολυ σχετικο.Για καποιο η κατασκευη ενος κλιπσχορν μπορει να εχει λιγοτερη δσκολια σε σχεση με καποιο που θελει να κανει bass reflex και δεν ξερει πως να πιασει κατσαβιδι.
Οσο για το κοστος,ενα καλο set μπορει να ξεπερασει ανετα το διχιλιαρο....
Anyway,οι γνωμες επιβαλλονται να λεγονται οταν μας ζητουνται...το θεμα ειναι πως τις εκφραζουμε.

Φιλικα
Σταυρος
 

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Τα KlipschHorn τα έχω ακούσει αρκετές φορές και όχι μόνο σε εκθέσεις.

Τα έχω θαυμάσει αρκετές απ αυτές.

Αν ο χώρος έχει τις προυποθέσεις -η πιο σημαντική δύο γωνίες με όχι μεγαλύτερη απο 5-6 μέτρα απόσταση- θα παίξουν.
Θα τα έφτιαχνα; Μάλλον όχι. Είναι project με πολύ δουλειά και κυκλοφορούν αρκετά πιο εύκολα.

Ο Σπύρος -πέρα απ τον τρόπο που το εκφράζει- έχει ένα δίκιο που έχει την βάση του σ αυτό που έγραψα παραπάνω. Σ αυτό το μέγεθος προσπάθειας θα πρέπει να εξεταστούν κι άλλες λύσεις Και πάνω απ όλα με διάβασμα και αν είναι δυνατό, ακρόαση!

Οι κύριοι συμβιβασμοί του KH είναι στα μπάσα που τα αναγκάζει να ταξιδέψουν απ την γωνία γύρω-γύρω -όλοι- στο δωμάτιο μέχρι τους 350! Απ την άλλη το μέγεθος της κόρνας των μεσαίων -πέρα απ το driver, το οποίο είναι και το πρώτο που αλλάζουν οι ψαγμένοι κάτοχοι- δεν μπορεί να κατέβει τόσο χαμηλά χωρίς ν αρχίσει το τσάμικο.
Οι δε επετειακές εκδόσεις του, μάλλον θα κάνουν τα κόκκαλα του μπάρμπα Klipsch να τρίζουν.

Καλή συνέχεια με ηρεμία. Χαρακτηρισμοί για υλοποιήσεις ok αλλά όχι επι προσωπικού παρακαλώ.
 

toulou

Senior Member
23 July 2006
569
Αθήνα
Εμένα από την άλλη, αν ποτέ ζητήσω συμβουλές, να μου εκφράσετε τις γνώμες σας με όλη την... ένταση και απρέπεια που λέει η ψυχή σας. ΜΟΝΟ τότε είναι χρήσιμες. Χάι Εντ! Σεβασμός στην ακεραιότητα του σήματος!
Μπορεί να είναι κακόβουλες ή κομπλεξικογενείς. Νο πρόμπλεμ, δεν τις εισπράττω τοις μετρητοίς, και έχω (όλοι έχουν) φίλτρα προστασίας.

Όλη την έντασή σας παρακαλώ, λοιπόν. ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ δεν θα ήθελα πολίτικαλυ κορρέκτ φράσεις του τύπου "φίλε, πριν προχωρήσεις νομίζω ότι θα ήταν σοφό να κάνεις μία ακρόαση, ίσως ο ήχος που θα εισπράξεις, να μην συμφωνεί απόλυτα με αυτό που φαντάζεσαι"

Υ.Γ. Κατά τα άλλα, όποτε έχω ακούσει ΚλιπςΧορνς (όχι διεξοδικά, αλλά... πολλές φορές), έχω φύγει τρέχοντας...
 

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Αυτα τα ηχεια ή τα αγαπανε ή τα μισουνε.. εγω τα αγαπαω!! δεν ξερω γιατι, ουτε θελω να το αναλυσω σε Hz και συντονισμους και χρωματισμους, απλα τα αγαπαω.
Τα εχω ακουσει πολλες φορες και ναι δεν παιζουν το ιδιο σε ολους τους χωρους και με ολα τα συνοδα.
Εχω βρεθει σε prive παρτυ με το Klipsch Horn και ακουσα ενα ορχηστρικο εργο που δεν το εχω ακουσει καλυτερα απο κανενα συστημα, και κατι γνωριζω απο συστηματα και καλο ηχου , αφου ειναι η δουλεια μου αυτη.
 

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
Προσκληση προς nikolio
αν εχεις καποια δρομο απο εδω, παρε το δισκακι σου με την ορχηστρα και ελα να το ακουσουμε σε μερικα συστηματακια. και κοιταξε απο τωρα για να κανεις φιλο καποιον μπετατζη, θα σου χρειαστει στο μελλον!
 

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Κάθε ηχείο, όποιο και να είναι αυτό, έχει προυποθέσεις για να παίξει.
Δεν νομίζω ότι το ΚΗ εξαιρείται του αξιώματος.
Και πάνω απ' όλα, όλα ξεκινούν απ' το να έχουμε που να το βάλουμε και πως να το βάλουμε.
Αν δεν χωρά, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες γωνιές, αν μπροστά του κάθεται το διθέσιο του σαλονιού μας... κ.τ.λ, κόβουμε το όνειρο, ξυπνάμε και πάμε για το επόμενο.
Αν υπάρχουν οι προυποθέσεις...τα υπόλοιπα μαγειρεύονται συν τω χρόνω.
 

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
CD318 δεν καταλαβαινεις το point(στο λεω ετσι μηπως το καταλαβεις) αυτης της συζητησεις, οποτε δεν μπορεις να βοηθησεις, εισαι και παλι εκτος θεματος,
Μπορεις να βοηθησεις να φτιαξω μονος μου αυτο το ηχειο? αν ναι καλοδεχουμενη η βοηθεια σου αλλιως..-bye-
Λοιπον ή θα συντονισει καποιος αυτη τη συζητηση ή να το σταματησουμε εδω, ή να πει σε αλλη κατηγορια, οπως ΠΧ "θελω να αγορασω το Klipsch Horn και θελω γνωμες". ελεος!!
 

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Τα πεταξες? τα original? :slapface: οκ τι να κανουμε ετσι ειναι η ζωη :smile:
Παντως Thanks, θα τη χρειαστω τη τυχη!!
 

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
.............για παρτη σου για να δεις ποσο καλο παιδι ειμαι, εχω ρωτησει λιγακι στα κυκλωματα μηπως υπαρχουν around παρολα αυτα, αναμενε στο ακουστικο σου συντροφε..........
 

kontr

AVClub Addicted Member
31 August 2008
1,889
Μελισσια
Λοιπόν όσο και να διαφωνούμε για την απόδοση αυτού του ηχείου πρέπει να παραδεχτούμε ότι σαν κατασκευή είναι πολύ προκλητική.
Τα καλύτερα σχέδια που έχω δει είναι αυτά του ελεκτορ τα οποία είναι αναλυτικότατα και ακριβέστατα .αυτά ψάξε να βρεις και τίποτα άλλο .
Τα έχει φτιάξει φίλος παλιά και «δουλεύουν».
Όταν τα φτιάξεις (και πάρεις την κρυάδα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) λάβε υπόψη σου ότι υπάρχουν τροποποιήσεις που τα κάνουν να παίζουν αξιοπρεπώς .
Τα έχω ακούσει ενεργά με 10” bassmid και μονοιντσο Β&C D16 με crossing γύρω στα 120 Hz με DSP της behringer και ήταν πολύ καλό .
 

Δημήτρης Δ.

Supreme Member
21 June 2006
5,455
KH εχω ακουσει αρκετες φορες και συνηθως (ειδικα στν εκθεση με τα SS ενισχυτικα) ηταν μαρτυριο. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ το ακουσα να παιζει (Κρητη με SET 845)
αλλα το ηχειο απλα γ@μουσε και εδερνε. Δυναμικα που ουτε τα ειδατε στον υπνο σας και αληθοφανεια και παρουσια αδιανοητη. Και σε σταθμες παρανοικες οχι τιτιβισματα και μουρμουρες
Πιστευω οτι αν καποιος αξιζει τον κοπο ν ασχολιθει μαζι του αν εχει τη διαθεση και το χρονο βεβαια...
 
17 June 2006
626
Λοιπόν, έψαξα για το τεύχος με την ανάλυση αλλά δε το έχω διαθέσιμο, το έχω δανίσει σε συνάδελφο, θα το έχω όμως μέσα στην εβδομάδα και θα το ποστάρω εδώ σύντομα.
 

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Τζιμάκο σε βρισκω σωστο!!! Ειναι πολυ δυσκολο στη τοποθετηση και με τα συνοδα αλλα αμα πετυχει η συνταγη ειναι ονειρο!!! και εκει οφειλωνται οι τοσο αντιθετες και διχασμενες γνωμες... τεσπα
Φιλε Πανο θα περιμενω το ποσταρισμα, σε ευχαριστω!!
 

toulou

Senior Member
23 July 2006
569
Αθήνα
Last edited:

Geoli

Established Member
13 January 2009
156
Νομιζω οτι για την πιστοτητα της κατασκευης τα ξυλα πρεπει να κοπουν με τρομερη ακριβεια - προφανως απαιτειται χρηση Autocad στα σχεδια και μετα στην κοπή πολυ θα ηθελα ν ακουσω την μεθοδο σου...
 

nikolio

Established Member
27 June 2006
261
Nicosia-Cyprus
Φιλε toulou την εχω ερευνησει αυτη τη σελιδα αλλα δεν ειναι ευδιακριτα καποια νουμερα και την αφησα.. thanks παντως.
οσο για τη μεθοδο μετα τη κοπη, θα συμβουλευτω καποιον πελακανο(ξυλουργο-μαραγκο).