Mια ερωτησουλα στα γρηγορα..

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
εχω τον ενισχυτη πιονεερ Α602 και εχω συνδεσει δυο ηχεια στη σειρα Α των speakers και ενα sub yamaha στη σειρα B των speakers...και θελω να τον συνδεσω στην καρτα ηχου(AUDIGY 4) .Πισω εχει :

LINE (R-L )

cd (R-L )

TUNER (R-L)

PHONO (R-L) με ενα διακοπτακι διπλα που λεει GND

TAPE 1/DAT δυο υποδοχες (ασπρο -κοκκινο) για το play και δυο to rec

ΤΑPE 2 ΟΜΟΙΩΣ

ADPT/TAPE 3 δυο υποδοχες (ασπρο κοκκινο) in/play και δυο για out/rec

εγω εχω παρει ενα καλωδιο 2rca σε ενα στερεο γαι να το βαλω στο line out της καρτας αλλα τα δυο rca ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ?(ΑΝ ΕΙΝΑΙ)..Αν μπορει καποιος να μου πει επιγραμματικα και τι κανει η τι συνδεω στο καθενα..πχ στο line sto phono klp

μπροστα εχει δυο κουμπακια Α ΚΑΙ β για τα speakers..τα εχω και τα δυο on λογικα ετσι ?

λιγη κατανοηση ..δεν εχω manual και ειναι ο πρωτος ενισχυτης που εχω στα χερια μου και βλεπω γενικως :pP
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Ουσιαστικά οι είσοδοι line, cd, tuner, tape (όχι οι rec, οι play) είναι όλες είσοδοι γραμμής, μπορείς δηλαδή να συνδέσεις οτιδήποτε οπουδήποτε. Οι ονομασίες στους παλιότερους ενισχυτές ήταν για να μη μπερδεύεσαι.
Η είσοδος phono είναι για να συνδέσεις πικάπ και μόνο αυτό. Αν πάλι χρησιμοποιείς phono stage, το συνδέεις σε μια είσοδο γραμμης.
Οι υποδοχές rec δεν είναι είσοδοι, αλλά έξοδοι, συγκεκριμένα έξοδοι ηχογράφησης (συνήθως πηγαίνουν στις αντίστοιχες εισόδους των κασετοφώνων).
Όσον αφορά τη σύνδεση κάρτας ήχου με το στέρεο με τον τρόπο που περιέγραψες, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, γιατί το σήμα των καρτών ήχου έχει πολλή "βρωμιά" μέσα. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα DAC (Digital to Analog Converter) και να συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο της κάρτας σου στο DAC και από την αναλογική έξοδο του DAC σε είσοδο γραμμής του ενισχυτή.

Νομίζω κάπου έχεις κάνει λάθος στη συνδεσμολογία των ηχείων, αλλά δεν ξέρω να σου πω περισσότερα. Ας περιμένουμε να απαντήσει και κάποιος άλλος.

Ελπίζω να βοήθησα...-bye-

Υ.Γ. Συνήθως λευκό σημαίνει αριστερό κανάλι και κόκκινο δεξί...
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα DAC (Digital to Analog Converter) και να συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο της κάρτας σου στο DAC και από την αναλογική έξοδο του DAC σε είσοδο γραμμής του ενισχυτή. .....δηλαδη ενα καλωδιο στερεο απο την υποδοχη digital I/0 της καρτας στο dac ?ποσο κανει ενα φτηνο dac ??

Νομίζω κάπου έχεις κάνει λάθος στη συνδεσμολογία των ηχείων....ισως δεν τον περιεγραψα καλα..εννοω αυτο :

http://img88.imageshack.us/my.php?image=file0001eq4.jpg
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Guybrush αν νομιζεις οτι μπορει να γινει και καποια αλλη συνδεση καλυτερη πεσμου..και σε αυχαριστω για τη βοηθεια σου.....
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, δεν είχα ποτέ sub. Περίμενε να σου απαντήσει και κάποιος άλλος.

Όσον αφορά τη σύνδεση της κάρτας, ένα μονό καλώδιο από το digital out της κάρτας στο digital in του DAC. Φτηνά τέτοια έχει η Behringer (δες εδώ).
 
Οι εξοδοι ηχειων στον ενισχυτη, ειναι για ζευγη ηχειων και οχι για χρηση sub.
Εσυ εχεις συνδεσει αυτο σε μια εξοδο ζευγους ηχειων. Σε ποια θεση? R ή L?
Αυτο σημαινει οτι στο sub πηγαινει ηχος απο το ενα μονο καναλι.