ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ....

Νικόλ

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,237
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Παρουσίαση Έργου:
Ένα από τα πιο σημαντικά αστυνομικά μυθιστορήματα της μετρ του είδους Αγκάθα Κρίστι, που γράφτηκε το 1953, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του θεάτρου «Κάτια Δανδουλάκη» σε ύφος νουάρ αλλά και με αρκετά μεταμοντέρνα αισθητική αποτέλεσμα της δουλειάς του σκηνογράφου - σκηνοθέτη Αντώνη Καλογρίδη. Θεατές και ηθοποιοί γίνονται κοινωνοί του ιδιαίτερου ταλέντου της Άγκαθα Κρίστι και συμμετέχουν αμφότεροι στη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς κάποιοι θεατές καλούνται ως ένορκοι επί σκηνής.
Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Αντώνης Καλογρίδης. Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Κώστας Σπυρόπουλος, Δάνης Κατρανίδης, Αριέττα Μουτούση, Σούλα Αθανασιάδου, Κώστα Φαλελάκη, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Κωστή Τζανοκωστάκη, Ολυμπία Σκορδύλη. Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης. Κοστούμια: Λουκία. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Παρ.: Τετ. & Κυρ. (λαϊκή) στις 19.30, Σάβ. στις 18.15. Πέμ., Παρ., Σάβ. στις 21.15. Εισ.: €*24,€ *20 (λαϊκή), €*17 (φοιτητικό).


Το είδα χθες και το συνιστώ σε όλους!!!!!!! Κατά την άποψη μου ιδιαίτερα ανατρεπτική, με αρκετή δόση χιούμορ χωρίς όμως αυτό να σε κουράζει. Προσωπικά δεν βαρέθηκα ούτε λεπτό, με είχε καθηλώσει. Ο Δάνης Κατρανίδης εξαιρετικός όπως επίσης πολύ καλοί ήταν και οι Κώστας Σπυρόπουλος, Αριέττα Μουτούση και Σούλα Αθανασιάδου. Η κα. Δανδουλάκη δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε... Επίσης τα σκηνικά και η σκηνοθεσία ήταν άψογα!:firstprize:
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Το ειδα και εγω (περισυ), δεν μου αφησε κατι ομως. Να πω την αληθεια μου το ειχα ξεχασει κιολας, μου το θυμησε η Νικολ.
 

FSword

AVClub Enthusiast
19 June 2006
1,238
Κι εγώ το είχα δει πέρισυ. Τα σκηνικά ήταν πράγματι εντυπωσιακά, αλλά κι εμένα το ίδιο το έργο δε με εντυπωσίασε. Δε νομίζω όμως ότι φταίει η πλοκή (την οποία μπορείς να χαρακτηρίσεις ανατρεπτική) αλλά το γεγονός ότι έχουμε δει πια τόσα ανατρεπτικά σενάρια (ή τουλάχιστον έχω δει) που δύσκολα θα βρισκόμουν προ εκπλήξεως με το συγκεκριμένο. Σίγουρα πάντως είναι μια παράσταση προσεγμένη που νομίζω δε θα χάσει όποιος τη δει.

Συμφωνώ επίσης ότι το thread αυτό θα ήταν μια καλή αφορμή να γράφουμε εμπειρίες και γνώμες για θεατρικές παραστάσεις.
 

ANNA

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,636
Στην αποθήκη!
Δεν το έχω δει, αλλά όταν ακούω "Καλογρίδης", έχω τουλάχιστον μια υπόσχεση για πάρα πολύ καλή δουλειά. Μάλλον θα το επιχειρήσω φέτος.