Match Point

ψηφιστε την ταινια


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
694607_DV_L_F.jpg

MATCH
. . . .POINT
Χώρα: ΗΠΑ - ΑΓΓΛΙΑ
Έτος: 2006
Διάρκεια: 119
Είδος: Θρίλερ αγωνίας
Σενάριο - σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζόναθαν Ρις Μάιερς, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπράιαν Κοξ
Εικόνα: 1.85:1
Ήχος: D.D 1.0

Ο Γούντι έκανε πάλι το θαύμα του. Όχι δεν είναι κωμωδία. Πρόκειται για ένα νευρωτικό θρίλερ που σε στιγμές σε κάνει να νιώθεις πολύ άβολα. Με μεγάλη μαεστρία καταφέρνει να και παρασύρει τον θεατή στο νωχελικό του παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που στα χέρια του καταντά άκρος επικίνδυνο . Μια ολέθρια παράνομη σχέση που ξεκινά σαν απλό φλερτ και καταλήγει σε κόλαση. Και εδώ όπως και σε όλες του τις ταινίες δεν παραλείπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους χαρακτήρες του και ιδικά στον Κρίς (Τζόναθαν Ρις Μάιερς) που ουσιαστικά κλέβει και την παράσταση. Η δε Σκάρλετ πείθει κι αυτή με την σειρά της για τις υποκριτικές της ικανότητες αλά και δικαιώνει τον άτυπο τίτλο που της έχουν απονέμει ως το πιο sexyμωρό της χρονιάς. Τελικά αυτός ο Άλεν όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερος γίνεται .

match-point-wallpaper-8-800.jpg
matchpoint.jpg



TO STORY

O Κρις Γουίλτον, νεαρός δάσκαλος του τένις, εισέρχεται στον κύκλο μιας εύπορης οικογένειας όταν αναλαμβάνει να κάνει μαθήματα στην κόρη, την οποία και παντρεύεται. Με τον τρόπο αυτό εισχωρεί στον κόσμο της υψηλής κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα και σε μια ερωτική ιστορία που θα τον διχάσει ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Διατηρώντας μια παράνομη σχέση, ο Κρις βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε αδιέξοδο και, όταν αποφασίσει να αναλάβει δράση για να ξεφύγει, θα δει ότι οι φιλοδοξίες του είναι ικανές να τον οδηγήσουν στα άκρα...


ΥΓ . Αν και στο εξώφυλλο του DVDαναγράφει ότι ο ήχος είναι mono, να σας πω την αλήθεια δεν το πρόσεξα καθόλου αφού με είχε απορροφήσει τόσο η ταινία . Κι εδώ γεννάτε το ερώτημα . Μήπως με όλα αυτά τα καλούδια της τεχνολογίας χάνουμε τελικά την ουσία του θέματος που δεν είναι άλλο από την ταινία αυτού καθ αυτού? Για σκεφτείτε το.
 
Last edited:

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,845
Αθήνα-Κέντρο
Απάντηση: MATCH POINT

Η ταινία ΕΊΝΑΙ mono σύμφωνα με την αιώνια "νεύρωση" του Γούντι να αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε άλλη μορφή ήχου.Ισως ένας λόγος να είναι οτι ακριβώς δεν θέλει να αποσπάται η προσοχή του θεατή από άλλους "ήχους" αλλά όσοι τον ξέρουν λένε οτι σαν λάτρης του παλιού σινεμά -από τα σπάργανά του-θέλει να δίνει αυτή ακριβώς την αίσθηση στις ταινίες του.Μονοφωνικά λοιπόν όλα τα έργα του.

Η ταινία με καθήλωσε και εμένα και κάπου το περίμενα απ το τρέιλερ που είχα δεί.Καμμία σχέση με τις "κουμπωμένες" κωμωδίες του Αλλεν (που δεν είμαι φαν του).Είναι πολύ γρήγορη,καθηλωτική και σύγχρονη απ όλες τις απόψεις.

Ο πρωταγωνιστής έχει μια διαστροφικά εκνευριστική φυσιογνωμία,ίσως για αυτό πείθει εδώ αλλά προσωπικά θα αποφύγω οποιαδήποτε μελλοντική του ταινία.Είναι αντιπαθέστατος.Ασε που μοιαζει με τον Joaquin Phoenix ίσως λόγω του λαγόχειλους,που επίσης δεν αντέχω.

Η Scarlet,babe ξε-babe εδώ δίνει μια απίθανη ερμηνεία ,σαγηνευτική που βάζει κάτω πολύ μεγαλύτερές της συναδέλφους της.Η φωνή της ,το βλέμμα , οι μεταβολές του ψυχισμού και της προσωπικότητάς της με άφησε άφωνο.
Ισως επειδή την θεωρούσα ένα απλό όμορφο "μωρό" του Χολλυγουντ.

Παιδιά δείτε την ταινία .Είτε είστε φαν του Αλλεν είτε όχι,αξίζει.Πολύ..

Υ.Γ. Κώστα το κάδρο είναι το original ή είχαμε και εδώ "Ψαλιδιές" ??-bye-
 
Last edited:

markont

Established Member
19 June 2006
230
Re: MATCH POINT

Απίστευτη ταινία, καταπληκτικό μωρό η Γιόχανσον, δεν περίμενα από Γούντι Άλλεν τέτοια ταινία. Προτείνεται με τα χίλια!!:firstprize:
 

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Απάντηση: MATCH POINT

Την είχα δει πριν 5-6 μήνες στον κινηματογράφο. Δεν είμαι καθόλου φίλος του Γουντι Άλεν αλλά κυριολεκτικά η ταινία είναι φανταστική. Την θυμάμαι καλά γιατί μου άρεσε πολύ. Αξίζει να την δείτε και μάλιστα με το έτερο σας ήμισυ.... Είναι καθηλωτική.....
:Banane0:
 

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,825
Ελλαδα
Απάντηση: MATCH POINT

καθε φορα λεω δεν θα δω την νεα του ταινια γιατι θα μοιαζει με την προηγουμενη ,καθε φορα την βλεπω παντα μοιαζει με την προηγουμενη και παντα με μαγευη....SCOOP η νεα ταινια του και παιζει παλι αυτο το καταπληκτικο μωρο..........
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Re: MATCH POINT

Τώρα εμένα που μου φάνηκε σαπουνόπερα -ειδικά στο Β' μέρος- να το πω ή να μην το πω. Κρίμα γιατί ο Άλλεν είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Το πρώτο μέρος θα μπορούσε να είναι και ένας καλός ταξιδιωτικός οδηγός για το Λονδίνο, αλλά από υπόθεση, και ερμηνίες μηδέν. Το δεύτερο μέρος το σώζει η ανατροπή με το δαχτυλίδι, κα ιοι απίθανοι ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γυαρντ. Αλλά στη σκηνή με το όνειρο που εμφανίζονται τα φαντάσματα ήταν σαν να έβλεπα τόλμη και γοητεία. Μου ήρθε να σηκωθώ και να φύγω. Πρώτη φορά στη ζωή μου πιάστηκα τόσο κότσος από το τρέιλερ (το οποίο είναι φανταστικό και το μόνο πραγμα που θα κρατήσω από την ταινία)
 
Last edited:

jimdamian

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,296
Re: MATCH POINT

markont said:
Απίστευτη ταινία, καταπληκτικό μωρό η Γιόχανσον, δεν περίμενα από Γούντι Άλλεν τέτοια ταινία. Προτείνεται με τα χίλια!!:firstprize:


simfono apolitos kai epafksano :grinning-smiley-043
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,616
Αθήνα
Απάντηση: MATCH POINT

Δυστυχώς, αν και είχα ακούσει τα καλύτερα, απογοητεύτηκα.
Άνευρο εργάκι της σειράς... Πιστεύω πως αν δεν ήταν του Γούντι Άλεν θα πέρναγε εντελώς απαρατήρητη.
 
17 June 2006
9,792
Απάντηση: MATCH POINT

Την είδα σινεμά...Τον Άλεν δεν τον πάω και πολύ να πω την αλήθεια, αλλά η συγκεκριμένη ταινία μου άρεσε αρκετά. Ένα 6.5-7 της το βάζω. Όλα τα λεφτά η Σκάρλετ Γιόχανσον που λες και είναι φτιαγμένη για αυτό το ρόλο.
 

Νικόλ

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,237
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Απάντηση: MATCH POINT

Την είδα χθες και κατά την ταπεινή μου άποψη είναι άλλη μια απλά καλή ταινία τίποτα το φοβερό....
 

johnywh

New member
18 June 2006
60
Re: MATCH POINT

Εμένα μου άρεσε, μου θύμισε έντονα περιπέτεια του Ρίπλευ...
 

nickont

Senior Member
30 October 2006
668
Αθήνα - Κολωνός
Απάντηση: MATCH POINT

Την ταινία ήθελα να την δω στο cinema αλλά δεν τα κατάφερα. Ετσι εχθές νοίκιασα το dvd.
a022.gif

Fan του Γούντι δεν είμαι, αλλά είμαι μεγάλος fan της Σκάρλετ, που είναι
d060.gif

Για την ταινία να πω ότι πέρασα ευχάριστα βλέποντάς τη. Με κράτησε σε αγωνία, ειδικά με το δαχτυλίδι στο ποτάμι. Νομίζω όμως ότι κάποια στιγμή στη μέση της ταινίας έκανε κοιλιά.


Σημείωση : Οτι ο ήχος είναι mono ούτε το κατάλαβα
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,616
Αθήνα
Απάντηση: MATCH POINT

nickont said:
Σημείωση : Οτι ο ήχος είναι mono ούτε το κατάλαβα

Σίγουρα είναι mono; Γιατί εμένα ο αποκωδικοποιητής έγραφε 5.1
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Απάντηση: MATCH POINT

Πολύ καλή ταινία χαρακτήρων .Ευτυχώς πού δεν παίζει ο ίδιος ο Γούντυ.Η ταινία θυμίζει μιά παλιά τού Αλλεν πού λεγόταν ´Εσωτερικές σχέσεις´.Η μουσική επένδυση πού παραπέμπει στο μελόδραμα είναι επίσης μιά πολύ καλή επιλογή για το συγκεκριμένο φίλμ,και αποτελείται απο οπερατικές άριες με τον μεγάλο Caruzo.
H ταινία δίνει μεγάλη έμφαση στον ρόλο τής τύχης στής ζωή μας γεγονός πού δεν αρέσει καθόλου στο ανθρώπινο είδος πού έχει τήν ψευδαίσθηση ότι ελεγχει σε μεγάλο βαθμό το παρόν και το μέλλον του.
Η άνοδος τού νεαρού τενίστα καί η, πολλές φορές,´ατζαμίδικη´συμπεριφορά του ακόμα και στούς φόνους πού διαπράττει για να απαλλαγεί απο τήν ´ενοχλητική´ερωμένη ,ουδέποτε τιμωρείται λόγω τής τύχης,πού τον διακρίνει.
O Aλλεν καταφέρνει μέσα απο μία επίπλαστη ηρεμία να περιγράψει τίς εντάσεις τών ηρώων με εμφατικό τρόπο.
Μιά ταινία υψηλού επιπέδου για μένα.Οι ηθοποιοί πού υποδύονται τα δύο πλούσια αδέλφια είναι θαυμάσιοι.Η Γιόχανσον κάτω απο την καθοδήγηση ενός καλού σκηνοθέτη είναι αξιοπρεπής.Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον ´θόρυβο´γύρο απο την μέτρια αυτή ηθοποιό,αλλά μπορεί στο μέλλον να με διαψεύσει.
Ο πρωταγωνιστής στέκεται πολύ καλά σε έναν δύσκολο ρόλο.Πάντως το ´χέρι ´τού σκηνοθέτη είναι παντού παρόν και κινεί πολύ πετυχημένα τα πρόσωπα.
Για μένα η ταινία παίρνει άνετα 7.5-8/10.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,817
Παλλήνη
Απάντηση: MATCH POINT

Εξαιρετικη ταινια. Αν και προβλεψα αρκετα νωρις την καταληξη, εντουτοις την απολαυσα λογω αυτης της "ηρεμιας" που λεει και ο Σπυρος και της πολυ σοφης επιλογης ολου του καστ.