Μια καλή.. και μια κακή αγορά ... κάνουν μια μέτρια;

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

saslanis

New member
6 September 2010
34
................
Αγόρασα από το Πλαίσιο ένα ολοκαίnουριο σετ KEF KHT 2005.3 K1 (το Κ1 αντιστοιχεί το KUBE 1 subwoofer) στην καταπληκτική τιμή των 459 ευρώ (τελευταίο κομμάτι) . (Η φτηνότερη στο skroutz είναι 670 ενώ τα σετ με τα KUBE 2 πάνε στα 800-1000

Όπως και να έχει ήθελα να συμπληρώσω το σετ με ένα ζευγάρι satellite ακόμα, τα HTS 2001.3 τα ηχεία του σετ.

Από την ETYT (εταιρεία εισαγωγής) πληροφορήθηκα την τιμή του ζεύγους στο καταπληκτικό 390 ευρώ!!!! Δηλ ένα ζευγάρι ηχείων κοστίζει όσο το μισό σετ ή στην περίπτωσή μου το 84% της αξίας της αγοράς της προσφοράς.

Στην Αγγλία το κάθε ηχείο πωλείται 99 λίρες (http://www.audioaffair.co.uk/index.php?searchStr=kef+kht&Submit=Go&restrictCat=&act=viewCat) δηλαδή περίπου 120 ευρώ όταν εδώ η εταιρεία το πουλάει 195!!!

Το άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το κεντρικό ηχείο που πουλιέται από άλλο κωδικό (HTC 2001.3) πωλείται εδώ 367 ευρώ (τιμή από skroutz).
Όπως μου είπαν στην αντιπροσωπεία είναι ακριβώς το ίδιο ηχείο με τα satellite και η μόνη διαφορά είναι ότι το αυτοκόλητο είναι κολλημένο ώστε να φαίνεται σωστά όταν το ηχείο τοποθετηθεί οριζόντια!!!

ρε παιδιά
Ή στραβός είν' ο γιαλός... ή στραβά αρμενίζουμε!
 
Last edited by a moderator:

fran

Established Member
20 October 2007
179
............

Στην Αγγλία το κάθε ηχείο πωλείται 99 λίρες (http://www.audioaffair.co.uk/index.php?searchStr=kef+kht&Submit=Go&restrictCat=&act=viewCat) δηλαδή περίπου 120 ευρώ όταν εδώ η εταιρεία το πουλάει 195!!!

ρε παιδιά
Ή στραβός είν' ο γιαλός... ή στραβά αρμενίζουμε!

Πολύ εύκολα γράφεις χυδαία για τη χώρα που ζεις και είσαι πολίτης της και μάλιστα για ευτελή λόγο.

Στο παράδειγμα που γράφεις για να δικαιολογήσεις το μένος σου, δεν αναφέρεις ότι η τιμή είναι χωρίς Φ.Π.Α και δεν έχεις λάβει υπόψη και τα μεταφορικά κόστη (£19.99 - £39.99 for most standard hi-fi items, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους). Εφόσον τα υπολογίσεις αυτά η διαφορά πέφτει στα 20 έως 40  στην καλύτερη περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση η τιμολόγηση αφορά την εδώ αντιπροσωπεία η οποία προφανώς και έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικά κόστη με ένα κατάστημα στην αγγλία (υψηλότερα λειτουργικά κόστη, διαφορετικό συντελεστή φορολόγηση, υψηλότερο κόστος αγοράς πιθανώς σε σχέση με μεγάλο retailer του εξωτερικού κτλ) και όχι απαραίτητα λόγω διάθεσης να γδάρει ντε και καλά τον καταναλωτή.

Όπως και να έχει πάντως και δίκιο να είχες δεν δικαιολογείται αυτό που γράφεις στην αρχή, προσωπικά με ενόχλησε πολύ.

'Οντως στραβά αρμενίζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι.
 
Last edited by a moderator:

saslanis

New member
6 September 2010
34
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτά που έγραψα για να δω πού ακριβώς γίνομαι χυδαίος απέναντι στη χώρα που ζω και είμαι πολίτης.
Λίγη σύγκριση
Από την ιστοσελίδα που ανέφερα... (τιμές με μετατροπή σε Ευρώ με αναλογία λίρας προς ευρώ 1.21). Οι τιμές Ελλάδας είναι από τον επίσημο κατάλογο της ΕΤΥΤ (http://www.etyt.gr/uplds/File/pricelists/1.KEF.pdf)

HTS 2001.3 (pair)-> 240.79 εδω 390 διαφορά 62% περισσότερο
KUBE 2 -> 543 Euro εδώ 649 διαφορά 19% περισσότερο
KUBE 1 -> 423 Euro εδώ 449 διαφορά 0,6 % περισσότερο
ΚΗΤ 2005.3 (σετ με KUBE2) -> 967 Εuro
Στην περίπτωση του σετ στην Ελλάδα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Στο Skroutz οι τιμές ξεκινάνε από 680 ευρώ αλλά στα φτηνά πουθενά δεν προσδιορίζεται αν υπάρχει woofer ή ποιο από τα δύο woofer υπάρχει. Σε αυτά που πλησιάζουν τα 1000 φαίνεται να υπάρχει το KUBE-2 αλλά αυτό το καταλαβαίνεις μόνο από την περιγραφή της διάστασης του woofer (αν είναι σωστή) όπου το 1 είναι 30cm και το 2 είναι 33.
Αν δεχτούμε τα 900 μέση τιμή τότε το σετ έρχεται και φτηνότερο εδώ !!!
στον κατάλογο της ΕΤΥΤ το σετ έχει 999 αλλά στην περιγραφή αναφέρεται το KUBE-1 !!!!
Δες και εδώ http://www.hifiglobe.com/advanced_s...005.3&osCsid=352aaaead8b030f1f881b651ed59debb (να είναι αληθινό;)

Όπως και να έχει.. οι διαφορές αυτές δεν μου δίνουν σε καμία περίπτωση την αίσθηση συνθηκών υγιούς εμπορίου.
Δεν έχω τίποτα με την ΕΤΥΤ και την εκάστοτε αντιπροσωπεία που προτιμώ να θεωρώ ότι σκέφτεται προς το συμφέρον του τελικού αγοραστή και όχι ότι προσπαθεί να τον γδάρει. Όμως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί για τις ίδιες συνθήκες το ένα προϊόν φτάνει να έχει διαφορά 62% όταν τα άλλα έχουν από 0-20.
Και μην μπούμε στη λογική των μεταφορικών και των εξόδων γιατί αλλιώς τιμολογείται ο ιδιώτης, αλλιώς ο εισαγωγέας. Ούτε στη λογική των κόστων της αντιπροσωπείας γιατί αν με το διαφορετικά εννοείς μεγαλύτερα τότε σίγουρα κάτι είναι πολύ πολύ στραβό γενικά.! Για να μην μιλήσω για το βιοτικό επίπεδο του μέσου Ευρωπαίου και του μέσου Έλληνα που πληρώνει το ελληνικό γιαούρτι 30% περισσότερο από τον Γερμανό και πλατιάσω....
Αν ήθελα να σκεφτώ πονηρά για τα παραπάνω θα έλεγα ότι πολλοί θα θέλουν να προσθέσουν ηχεία (χτύπα τους στο κεφάλι) όλοι όμως θα αγοράσουν ένα μόνο woofer ανά σετ (ας το κρατήσουμε χαμηλά να ρίξουμε και το κόστος του σετ).
Αλλά δεν σκέφτομαι..

Τώρα πάλι αν εσένα η διαφορά των 90 ευρώ (στο ζευγάρι) σου φαίνεται αμελητέα οκ! πάσο. Δυστυχώς για μένα ΔΕΝ στέλνουνε Ελλάδα! Έτσι λοιπόν το καλοπροαίρετα υπερτιμολογημένο προϊόν αγοράστηκε από την αντιπροσωπεία.

Ίσως την επόμενη φορά το ψάξω περισσότερο.

ΥΓ
Προσπαθώ να θυμηθώ ποιος ήταν ο απρεπής χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησα και ενόχλησε (και σωστά αφαιρέθηκε αν ήταν τέτοιος) αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι πώς είχα ξεκινήσει το thread. Όπως και να έχει δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν και ζητάω συγνώμη για αυτό.
 

saslanis

New member
6 September 2010
34
http://www.csmusiksysteme.de/de/hom...ndex.htm?sid=dededfa2eccc0623039b64699ac22cc6

99 Ευρώ το ένα... δύο ηχεία + μεταφορικά στην Ελλάδα 233 Ευρώ...

(Με πήρε η γυναίκα μου στο λαιμό της με τη βιασύνη της αλλά τώρα είναι αργά για κλάμματα!)

Α ρε Ελλάδα που πιάνεις τους Έλληνες κορόιδα!

ΥΓ. Στη ιστοσελίδα τους δεν μπορείς να γραφτείς και να βάλεις διεύθυνση Ελλάδα. Αλλά σε προσωπική επικοινωνία έλαβα την εξής απάντηση:

Please make an order on our website, choose Spain as country and fill in your correct address later in “Bemerkungen”.

You will receive a confirmation with the wrong delivery cost and after a while you will receive a new confirmation with the correct delivery costs and prices.