μια μικρη βοηθεια

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Μια χαρα ειναι. Θα κανεις δουλιτσα. Κι η τιμη του καλη ειναι !
 
17 June 2006
535
ΞΑΝΘΗ
:grinning-smiley-043 -bye-

μια που σε βρηκα οι ψυκτρες για τις ram ειναι υπερβολη δεν κανω overclocking και τετοια αλλα αν δουλευουν πιο σταθερα ετσι
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Να σου πω, ποτε δεν ειχα προβλημα με τις μνημες ( παντα Kingston ειχα κι εχω ). Ειδικα με θεματα θερμοκρασιας. Φροντιζω παντα να υπαρχει καλη ροη του αερα μεσα στο κουτι.

Παρολαυτα εχω βαλει κι εγω, αλλα δεν νομιζω οτι βοηθα και τιποτα ιδιαιτερο.

Να προσεξεις με το μονωτικο που ειπες πιο πριν, αν το βαλεις, να μην κλεισεις αεραγωγους του κουτιου οταν το κολλησεις.
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Αν δεν σηκωνεις θερμοκρασιες, η εστω δοκιμαστικα, δωσε 7 βολτ στους ανεμηστηρες να δεις τι γινεται. Αν και δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Παντως πολλους εχει βρε παιδι μου. Συνηθως ενας , μαξιμουμ 2 120αρηδες φτανουν και περισσευουν.

Κι αυτα τα 21 db που λεει , αν τα προσθεσεις ολα παει ψηλααααααα......
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Λοιπον, για να το κανουμε σωστα πες μου πρωτα ποσους ανεμιστηρες εχει μεσα τωρα σε ποιες πλευρες και προς τα που τραβανε η φυσουν αερα.

Τα 7 βολτ θα σου πω , ειναι ευκολο....
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
7volt.jpg





αυτα προς το παρον. πες μου αυτα που σε ρωτησα και τα λεμε. Ελπιζω να καταλαβαινεις απο τα χρωματα. Μη γινει καμμια μαμακια και καψεις κανα τροφοδοτικο ετσι ??
 
17 June 2006
535
ΞΑΝΘΗ
ο δευτερος 120 ειναι πισω και φερνει αερα μεσα εχει εναν 90 πανω στον επεξεργαστη και ακριβος απεναντι απο την μητρικη αλλον εναν 90 που φερνει αερα μεσα
 

Attachments

  • DSCF0942.JPG
    DSCF0942.JPG
    113.4 KB · Views: 14

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Μαλιστα. "Καλοκαιρινες" θερμοκρασιες σε full load της cpu για κανα τεταρτο ,εχεις δει ?
 
17 June 2006
535
ΞΑΝΘΗ
οχι δεν το δουλευω στο full αν δω κανενα εργο η καρτα γραφικων που εχω ειναι HDTV και το κανω hardware acceleration

εχω συνηθως 30το πολυ 35 βαθμους ειναι καλα ?
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Καλα ?? ΤριΚαλα που λεει κι ο Μπαμπης.Τωρα πες μου, εχεις ορεξη για να γινει σωστη δουλεια, η κατι ετσι για ποιο ησυχα....?
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Βρε ορεξη ειπα, οχι χρηματα.

Λοιπον.

- Βγαζεις ολους τους ανεμιστηρες εκτος απο τον πισω που ειναι κατω απο το τροφοδοτικο

- Αλλαζεις την ψυκτρα της cpu και βαζεις μια Zalman, αυτη που ειναι ολη χαλκος, οχι μιση μιση με αλουμινιο. Πρεπει να χωραει, ελεγξε το. Κανει παρα πολυ καλη δουλεια και ειναι και μουγκα. Ειμαι σιγουρος οτι αυτη που εχεις φωναζει πιο πολυ απ'ολες τις αλλες μαζι.

- Βαζεις το μονωτικο που ειπες πιο πριν , ομορφα και περιποιημενα, γιατι αποτι ειδα εχει πλαινο πλεξιγκλας και φαινονται ολα. Βαζεις παντου, οπου μπορεις, ακομα και μικρα κομματακια σε οσο μερισσοτερα μεταλικα σημεια εχεις προσβαση. Οι μικροσυντονισμοι που κανει η λαμαρινα, ειναι αρκετος θορυβος κι ας μην της φαινεται.
Προσεξε να μην κλεισεις τις τρυπες , απο εκει που εβγαλες τον εμπρος ανεμιστηρα με το μονωτικο , διοτι απο εκει θα τραβαει αερα μεσα το κουτι.

- Τον πλαινο ανεμιστηρα, που θα τον βγαλεις, θα μεινει τρυπα. Αυτη πρεπει να κλεισει ομορφα. Αν κοψεις ενα πλεξιγκλας στην ακριβη διαμετρο της και την κολησεις με ελαχιστη εποξικη , αντε να βαλεις κι ενα αυτοκολλητακι επανω, αν θες, δεν θα φαινεται ασχημα.


Η ολη λογικη , οπως καταλαβες, ειναι να μεινουν μονο οι δυο πισω ανεμιστηρες , κι αυτοι να τραβουν αερα μεσα απο το κουτι. Ο αερας αυτος θα συμπληρωνεται με φυσικη ροη απο τις εμπρος τρυπες , εκει που ηταν ο εμπρος ανεμιστηρας.
Αυτος του τροφοδοτικου, ετσι κι αλλιως τραβαει απο το κουτι, κι ο πισω ανεμιστηρας το ιδιο.

Εγω θα δοκιμαζα με την πρωτη , τον πισω ανεμιστηρα να του δωσω 7 volt. Ουτως η αλλως η ροη ειναι ηδη μεγαλη , αν προσθεσεις κι αυτη του τροφοδοτικου.

Οι δυο αυτοι ανεμιστηρες που απομενουν στο κουτι, αν φανταστεις λιγο την ροη του αερα, ουσιαστικα λουζουν την ψυκτρα της cpu με σχεδον φρεσκο αερα. Με τις θερμοκρασιες που λες οτι δουλευεις , δεν θα εχεις προβλημα.

Στη χειροτερη να παρεις 4-5 βαθμους επανω, αλλα ειναι πταισμα μπροστα στη "μουγκα" που θα πεσει το συστημα.


Τελος , αν αποφαφισεις να αλλαξεις την ψυκτρα με τη zalman, που θα στο προτινα, να προσεξεις καλα.

Με το που θα βγαλεις την παλια, θα βγαλεις και την cpu. Θα την παρεις στα χερια και θα την καθαρισεις παααρα πολυ καλα, αρχικα με στεγνο πανακι να φυγουν τα πολλα , και στη συνεχεια με λιγο βαμβακι με οινοπνευμα. Να γινει η επιφανεια της τζαμι που λενε. Να προσεξεις την τρυπουλα μου εχει να μην σου πανε μεσα παστες και βαμβακια.
Παρε και μια arctik silver παστα αντι να βαλεις αυτη που δινει μαζι με τη zalman. Σου επισημαινω επισης οτι αυτες οι παστες αρχιζουν και δουλευουν μετα απο καμμια εβδομαδα λειτουγειας σωστα και αποδιδουν καλυτερα απο πλευρας μεταδοσης θερμοτητας.
Επισης να βαλεις ελαχιστη. Η δουλεια της ειναι να καλυψει ΤΑ ΟΠΟΙΑ κενα μεταξυ ψυκτρας και cpu. Αν οταν εχεις την ψυκτρα στο χερι σου, ξυσεις με το νυχι σου τη cpu , και κανεις και το αντιστοιχο στη πλευρα της ψυκτρας που παταει στη cpu, θα καταλαβεις για τι κενα μιλαμε.


Κοστος?? Δεν θυμαμαι ποσο εχει η ψυκτρα, αλλα ουσιαστικα αυτη ειναι το κοστος. Καμμια 30αρια 40 ευρω? Κατι τετοιο.

Μπορεις επισης να δοκιμασεις το ιδιο χωρις να αλλαξεις την ψυκτρα , και την αλλαζεις αργοτερα. Μπορει να σε καλυψει .


Αν θελεις κατι αλλο , πες μου.
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Οχι, εχει δυο τρια μοντελα νομιζω. Θα βρεις ακρη ομως ευκολα. Στα specs τους γραφουν για ποια socket κανουν.