Μια βοηθεια παρακαλω

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,506
Κερατσίνι
Θελω να συνδεσω το HTPC μου (ASUS S-presso S1-P111 model) με τον 4600 YAMAHA ενισχητη μου. Το συγκεκριμενο μηχανημα εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων με εξοδο D-sub (VGA Out). Ο ενισχητης μου τετοια εισοδο δεν εχει. Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν υπαρχει καλωδιο ή ανταπτωρας απο το D-sub VGA σε component ή HDMI. Αν οχι υπαρχει καποιος αλλος τροπος να μου προτινετε?:grandpa:
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Kαλημέρα φίλε και αν δεν σου έχω πεί ήδη καλωσήρθες στο λέω τώρα. Eλπίζω εδώ να βρείς πολύτιμες πληροφορίες αλλά και μια πολύ καλή παρέα.
Στο θέμα μας τώρα.
Γιατί να συνδέσεις την κάρτα γραφικών με τον ενισχυτή και όχι κατευθείαν στην πηγή σου? Nομίζω καλύτερα θα ήταν η απευθείας σύνδεση.
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,506
Κερατσίνι
Εχεις δικιο σε αυτο που λες με μια διαφορα. Θελω απο τον ενισχητη να πηγαινει σε 2 πηγες. Σε LCD και σε προβολεα.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Δεν ξέρω για μετατροπέα VGA σε κάτι άλλο. Αν δεν υπάρχει (κάποιος σίγουρα θα σου απαντήσει σύντομα) μπορείς να ακολουθήσεις άλλη οδό από την tv-out έξοδο της κάρτας γραφικών με σύνδεση s-video ή composite (καλύτερα s-video) στον ενισχυτή σου.
Έχοντας τον 2600 και έχοντας παίξει με τις εισόδους/εξόδους εικόνας και με τον upscaling σου συνιστώ κι εγώ αν μπορείς να τον παρακάμψεις όσον αφορά την εικόνα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μερικά καλώσια παραπάνω...
Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι σύνδεση της DVI out της κάρτας με projector και σύνδεση της tv-out της κάρτας με την tv...
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,506
Κερατσίνι
Το κοιταξα και αυτο με s-video αλλα στην tv card εχει μονο εισοδο και οχι εξοδο. Η μονη εξοδος σηματος ειναι η D-sub.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Έχω δει adapters από component σε vga. Εσύ θες το ανάποδο. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει. Από ένα γρήγορο search στο google βρήκα πχ αυτό: http://www.ramelectronics.net/html/video-to-vga.html
Ψάξε πάντως και το ενδεχόμενο αντικατάστασης της κάρτας γραφικών. Με κάτω από 100 ευρώ μπορείς να πάρεις μία που θα σε υπερκαλύψει για χρήση htpc...
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Τα προϊόντα στο link ούτε τα ξέρω ούτε τα προτείνω. Απλά σα μια ένδειξη ότι υπάρχουν adapters που θα σε καλύψουν...
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,506
Κερατσίνι
Το σκεφτηκα να βαλω καρτα γιατι αυτη ειναι ενσωματωμενη με το mb. Το προβλημα που εχω και γι'αυτο το λογο δεν βαζω ειναι το εξης. Το μηχανημα εχει καποιες δυνατοτητες ακομα και οταν ειναι κλειστο οπως πχ να παιζει τηλεοραση στον προβολεα ή να παιζει dvd κτλ, τις οποιες αν βαλω καρτα γραφικων τις χανω.
 

Άρης Συν.

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,034
Αχαΐα
Υπάρχουν σίγουρα μετατροπείς από D-Sub σε DVI που ενσωματώνουν ADC αλλά συνήθως χαμηλής ποιότητας. To καλώδιο μετά μπορεί να είναι από DVI σε HDMI. Παρόλα αυτά σίγουρα η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια κάρτα γραφικών με DVI ή ακόμα καλύτερα με HDMI με HDCP!