ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ part II

Morfeas

Supreme Member
17 June 2006
3,508
Voula, Athens
Βρεθήκαμε χτες με τον συνάδελφο Πάνο Τσιτιμάκη στον καινούργιο χώρο της MF AUDIO. Σ αυτόν μας περίμενε ο πάντα φιλόξενος Μιχάλης Φουάσης με τα μηχανάκια έτοιμα στην πρίζα.

Το σύστημα:

CD player HORNING SATI
Pre LAMM INDUSTRIES L2
Power LAMM INDUSTRIES M1.2
Speakers VERITY AUDIO PARSIFAL OVATION
Cables NIRVANA AUDIO

Η ακρόαση είναι μια εμπειρία μοναδική που κάθε μουσικόφιλος οφείλει στον εαυτό του. Το σύστημα έχει τα πάντα -κι ακόμα παραπάνω- απο ησυχία, δυναμικά, ανάλυση, απόκριση, σκηνή, περιγραφή και πάνω απ όλα ΜΟΥΣΙΚΗ.

Για την πηγή τι πει κανένας παραπάνω, απ ότι ακούγεται σαν βινύλιο χωρίς τα πρακτικά θέματα του τελευταίου.
Για τα ενισχυτικά δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός μια που καιρό τώρα έχω δηλώσει ερωτευμένος με τις υλοποιήσεις του κου Vladimir Shushurin. Απλά, έχει τον ήχο που ονειρεύομαι εδώ και χρόνια.
Τα ηχεία, παρότι δηλωμένος κορνάκιας τα έχω μέσα στην πολύ μικρή λίστα κορυφαίων υλοποιήσεων με φόρτιση bass reflex. Χειρουργικά εργαλεία στα χέρια του ενισχυτή που τα οδηγεί. Και αν ο τελευταίος ξέρει τι κάνει το αποτέλεσμα είναι μαγικό.
Τέλος τα καλώδια. Αυτά επέτρεψαν να συμβούν όλα τα παραπάνω. Τι καλύτερο;


Συγχαρητήρια στους δημιουργούς και στον Μιχάλη για τις επιλογές του. :firstprize:
 
17 June 2006
626
Καταρχάς να πώ οτι συμφωνώ απόλυτα στα σημεία που ανέφερε ο συναδελφος και συναγωνιστής(εχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας!) Μορφέας αλλά δεν μπορώ με τίποτα να μην συμπληρώσω και γώ τι άκουσα, παρόλο που δε το συνηθίζω να γράφω στην Hi-End γιατί δεν είναι στη φιλοσοφία μου το ότι το ακριβό είναι αναγκαστικά και καλό.

Όμως ευτυχώς υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις.

Αυτό «έπαθα» χτες το βράδυ. Δεν θέλω να γράψω διθυράμβους και παχιά λόγια ούτε θα πω τι ωραίο CD-ενισχυτής-ηχείο κλπ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το όλο σύστημα όπως το άκουσα εγώ χθες, είναι με διαφορά τρομακτική ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ, μεγάλη κουβέντα αλλά έτσι είναι ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ απ´ όλα και για μένα πραγματικά απολύτως πρωτόγνωρο, είναι ότι το σύστημα ήταν ….ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ!
Ναι κατάμαυρο, και δεν αναφέρομαι φυσικά στα σασί μόνο, αναφέρομαι στον ήχο, ή μάλλον στο ανάμεσα στον ήχο, πραγματικά δυσκολεύομαι να το περιγράψω. Είναι όπως όταν κανα μεσημέρι προσπαθείς να δεις ταινία σε καλό βιντεοπροβολέα όπου ναι μεν βλέπεις καλά, αλλά μετά στον ίδιο προβολέα βλέπεις το βράδυ και είναι πραγματικά άλλο πράγμα.

Το σύστημα επίσης έχει μια τρομερή ηρεμία-ησυχία που δεν έχω ξανασυναντήσει ποτέ, όλα ρέουν χωρίς βιασύνη χωρίς γρέζι από το πουθενά χωρίς να ενοχλεί το παραμικρό, στερεοφωνική εικόνα υπεράνω κριτικής, όπως και αληθοφάνεια και συντελεστής «ανατρίχιασμα». Για εντάσεις ούτε κουβέντα, τεράστιες και κατά βούληση!

Να σημειώσω επίσης ότι ο χώρος γεωμετρικά είναι τουλάχιστον εφιαλτικός, παρόλα αυτά η εικόνα ήταν ακλόνητη για να μην πω ψηλαφητή με σωστό ύψος και βάθος.

Τέλος το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι αυτά τα μηχανήματα (Shushurin-Lamm) ήταν ο κοινός παρονομαστής όσες φορές άκουσα το σύστημα, άλλες φορές με άλλο CD, με άλλα ηχεία, (Agathon νομίζω), το περίεργο είναι ότι αυτά τα Lamm για κάποιο λόγο διαμορφώνουν απόλυτα το τελικό αποτέλεσμα ασχέτως ηχείων και πηγής ίσως. Αλλιώς πώς εξηγείται ο ίδιος κορυφαίος ήχος ασχέτως συνοδών αλλά και χώρου?

Να πώ ότι ακούσαμε όλα τα είδη μουσικής από Barber έως Dire Straits και πάντα το σύστημα με εντυπωσίασε και τρόμαξε ευχάριστα, το βράδυ που γύρισα σπίτι έπαθα την τελική ήτα, όταν πήγα να βάλω να ακούσω τα ίδια σπίτι μου, σκέφτομαι σοβαρά να παρατήσω το DIY-hobby.

Αν ο κος Φωάσης μου δάνειζε τα μηχανήματα αυτά για μια εβδομάδα σπίτι μου, 3 πράγματα μπορεί να συνέβαιναν:
1.Θα έβγαζα τρομερά συμπεράσματα.
2.Θα κατέστρεφα ανεπανόρθωτα την πιστωτική μου.
3.Θα κατέληγα σε παράνομα μέσα για να μην φύγουν ποτέ από το σπίτι μου.

Να πώ οτι το σύστημα αυτό δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει, όμως ηχητικά είναι τουλάχιστον ανεκτίμητα εργαλεία πραγματικής αναφοράς και σαν τέτοια πραγματικά αποτελούν ευκαιρία όσο και οξύμωρο και αν ακούγεται.:firstprize:
 
Last edited:
19 June 2006
8,661
Καλημέρα σε όλους.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εμπειρία που είχαν ο Πάνος με τον Μανώλη.
Συμφωνώ με τα παραπάνω απόλυτα.
Ήχος αναφοράς.
Είμαι χαρούμενος και για έναν ακόμη λόγο. Επειδή εκτιμώ πολύ τις απόψεις του Μορφέα, των Τσιτιμάκηδων και πολλών από το χωριό, κυρίως για την ανιδιοτέλεια τους αλλά και για την εμπειρία τους, θεωρώ πως τα αυτιά μου έχουν πλέον iso 9002.
Το δυσάρεστο είναι πως μετά από ακρόαση στην MF αναθεωρείς πολλά πράγματα.
Πάντα είχα τη δικιολογία ότι στα σκληρά ακούσματα το σύστημα δεν ήταν του γούστου μου.
Αυτό στο καινούργιο setup δεν ισχύει.
Άντε τώρα να πιαστείς από κάπου.
Εγώ πάντως είμαι ερωτευμένος με το player.

Y.Γ. Αυτό που έχω στην κατοχή μου, έστω και σε μη original εκδοχή είναι το manual του Horning για το πικαπ του το Sati.
Mιλάμε για collectors item. Aπίστευτος ο Δανός.
 
17 June 2006
626
Α ναι ! Σωστά, το ξέχασα να το γράψω αυτό, ο Δανός είναι τρελλός (με την καλή έννοια), θα μπορούσε να είναι πανάξιο μέλος της DIY κοινότητας και αυτό είναι ολοφάνερο στις κατασκευές του.

Έχουν ένα τρομερό DIYάδικο ψαγμένο σχεδιασμό με μεράκι και τρομερό βιομηχανικό σχεδιασμό που όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ψυχρός. Ειδικά το transport-Dac δεν παίζεται, εμφανισιακά αλλά και κατασκευαστικά είναι τρομερό αρκεί να πώ ότι το εξωτερικό του τροφοδοτικό είναι μεγαλύτερο από αρκετούς ενισχυτές και βαρύτερο από τους περισσότερους ολοκληρωμένους!! Του βγάζω το καπέλο του κυρίου!
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Απάντηση: Re: ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ part II

Πάνος Τσιτιμάκης said:
Να πώ οτι το σύστημα αυτό δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει

εχουμε και λεμε,

CD player HORNING SATI...δεν ξερω
Pre LAMM INDUSTRIES L2...περιπου 13000
Power LAMM INDUSTRIES M1.2... 20000 το ζευγος
Speakers VERITY AUDIO PARSIFAL OVATION... 20000
Cables NIRVANA AUDIO...δεν ξερω

Συνολο: 53000+ 2 επι "δεν ξερω"= 60000!!!

να τ'αφησω?:grinning-smiley-043