Νέα P7700 - επιτέλους μια top compact Nikon που δεν μοιάζει στην Canon G...

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
17,661
Αθήνα
Ανακοινώθηκε σήμερα και εκτός από το ότι σταμάτησε ο διαγωνισμός "μεγαλύτερη = καλύτερη", έχει αρκετά καλά στοιχεία. Έχασε βέβαια το οπτικό σκόπευτρο, αλλά η οθόνη είναι σπαστή, έχει ένα σωρό κουμπιά για ρυθμίσεις (και δύο προγραμματιζόμενα), και ο φακός με το πολύ χρήσιμο 28 - 200 (αντίστοιχο 35mm) είναι πλέον πολύ φωτεινός ξεκινώντας από το f2.00 και φθάνοντας στο f4.00. Ο αισθητήρας είναι στα 12mp BSI-CMOS , και κατά την άποψή μου έχουμε πλέον έναν ανταγωνιστή και όχι μια απομίμηση της G12!!!


ZURBEAUTY-S.JPG
(photo : imaging resource)

Περισσότερα εδώ: http://www.dpreview.com/previews/nikon-coolpix-p7700
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
17,661
Αθήνα
Ο φακός εκτός του ότι έχει ενσωματωμένο φίλτρο ND , παίρνει και φίλτρα 40,5mm χωρίς adapter.
 
19 June 2006
4,594
Θεσσαλονίκη
Και σοβαρός αισθητήρας.

1/1,7 BSI-CMOS κατα πάσα πιθανότητα ίδιος με της Samsung EX2F και με ενδείξεις οτι είναι σχεδίασης-κατασκευής Sony.

Εκτός απο βελτιωμένη αποδοτικότητα στην πρόσληψη φωτός λόγω BSI ** θα έχει και μειωμένο ηλεκτρικό θόρυβο. Μανούλα για πραγματικά καλά αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό.
Και ταχύτητα 8fps !!.

** Γύρω στο 1/3 στοπ υπεροχή (BSI vs FSI) είναι μια καλή πρόβλεψη για αυτο το μέγεθος των πίξελ αν συγκρίνουμε σχεδιάσεις με απλούς μικροφακούς. Αν μιλάμε για FSI με διπλους μικροφακούς, lightpipes κλπ. είναι μικρότερη η διαφορά. Τελικά μάλλον βρέθηκε τρόπος να γίνει πιο φθηνή η κατασκευή BSI για ίδιες επιδόσεις με FSI+lightpipes οπότε γιαυτό προχώρησαν οι κατασκευαστές σε τέτοια λύση.

Με αυτά τα δεδομένα η G12 δεν είναι καν ανταγωνιστική. Ο πήχυς ανεβαίνει ψηλότερα