ο καλύτερος μεχρι τα 2000€

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Βοήθεια!
Είμαι σε αναζήτηση νέου προβολέα.Θα διαθέσω μέχρι 2000€ αντε και λίγο παραπάνω αν πραγματικά αξίζει.
Πρέπει να σας πω οτι έχω διαβάσει μιά στίβα περιοδικά και οσο τα διαβάζω ολο και πιό πολύ μπερδεύομαι.Αυτό που μάλλον είναι βέβαιο ειναι οτι ο epson 600 είναι ένας πολύ καλός προβολέας και ίσως ο καλύτερος στους lcd με πολύ καλή τιμή μαλιστα. Στο άλλο στρατόπεδο περίπου στα 2 χιλιάρικα αυτοί που μου κλείνουν το μάτι ειναι ο benq 7700, o optoma 72i και ο infocus in76.
Tί γίνεται αξίζουν τα παραπάνω χρήματα σε σχέση με τον 600ρη.Αυτό που έχω καταλάβει απο όσα έχω διαβάσει είναι οτι πρόκειται για μηχανάκια περίπου ίδιας αξίας. Ασε που υπάρχει και το ενδεχόμενο του rainbow. Ποιά είναι η γνώμη σας; Μήπως έχει κάποιος αυτά τα μηχανάκια; Θα προσπαθήσω να κατεβώ στην Αθήνα και να τα δω να παίζουν.Ενα αλλο πράγμα που με απασχολεί είναι η εγκατάσταση που απο ότι έχω καταλάβει είναι πιό δύσκολη στους dlp.Και σ'αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας. Πρέπει να τοποθετηθούν ακριβώς στο κέντρο της οθόνης δεν μπορεί δηλ. να γινει μετατόπιση του καδρου λίγο προς τα αριστερά ή δεξιά και πάνω κάτω;
Ευχαριστώ πολύ.
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Θωμα, καλα θα κανεις πρωτα να δεις τους υποψηφιους για να παρατηρησεις μερικα πραγματα και μετα να βοηθησουμε. Δες αν βλεπεις rainbow, αν σε ενοχλει, ανομοιομορφιες κτλ κτλ.

Αν βαλεις καποιους "τεχνικους" περιορισμους βαση του τι σου αρεσει θα σε βοηθησει παρα πολυ.

Τα μηχανηματα που λες τα εχω δει, και οντως ειναι κοντα.

Οσον αφορα την εγκατασταση, οι καταστασεις ειναι ιδιες. Το ιδανικο ειναι να μπει στην θεση που πρεπει. Τωρα αν ειναι αδυνατον το συζηταμε.

Καλο ψαξιμο, εχει κι αυτο τη χαρη του !!!
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,130
Bratislava
Όπως λέει και ο Χρήστος πιο πάνω και το ψάξιμο έχει τη χάρη του αλλα και ο...επσον στα lcd είναι μονόδρομος....

στους dlp δεν ξέρω πάλι, τα εισαγωγικά αυτά μοντέλα αξίζουν τη διαφορά τιμής σε σχέση με τους D5 ή όχι?

αν και νομίζω ότι η φτήνια αυτή των D5 θα βγεί κάπως είτε νωρίς (ανομοιομορφίες, συγκλίσεις κτλ) είτε αργά (απότομες πτώσεις φωτεινότητας, σκασμένες λάμπες κτλ) ποιος ξέρει?
 

psihiatros

Established Member
18 June 2006
193
Απάντηση: Re: ο καλύτερος μεχρι τα 2000

ilias said:
αν και νομίζω ότι η φτήνια αυτή των D5 θα βγεί κάπως είτε νωρίς (ανομοιομορφίες, συγκλίσεις κτλ) είτε αργά (απότομες πτώσεις φωτεινότητας, σκασμένες λάμπες κτλ) ποιος ξέρει?
Hi Ilias,
μην το δενεις και κομπο αυτο που λες γιατι πλεον η τεχνολογια προχωραει με τρελλους ρυθμους και ο ανταγωνισμος θελει τον πελατη να παιρνει καλυτερη ποιοτητα σε χαμηλοτερες τιμες.Οσον αναφορα τα προβληματα που λες, οχι μονο οι LCD με D5 αλλα και οι DLP και γενικα ολοι οι προβολεις σε βαθος χρονου παρουσιαζουν τετοια φαινομενα αναλογα με την τεχνολογια τους ο καθενας.Στην τελικη αναλωσιμα προιοντα ειναι.-bye-
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
ΧΑΑΑΑΧΑΧΑΑΑΑΑ, καλα psihiatre, εισαι και μεγαλη φιρμα !!!!!!
 

psihiatros

Established Member
18 June 2006
193
Απάντηση: ο καλύτερος μεχρι τα 2000

Browser said:
ΧΑΑΑΑΧΑΧΑΑΑΑΑ, καλα psihiatre, εισαι και μεγαλη φιρμα !!!!!!
Πειραααααααααααααααααααζει?? -bye-
 

psihiatros

Established Member
18 June 2006
193
Απάντηση: ο καλύτερος μεχρι τα 2000

Γεια σου Χρηστο,σε θυμαμαι απο το avforum,browser κι'ετσι-bye-
Και επειδη μου φτιαξες την μερα αρπα και ενα ανεκδοτακι:

Ήταν μια γυναίκα που έμενε μόνη της σχεδόν όλο το χρόνο γιατί ο άντρας της ήταν ναυτικός. Το σπίτι ήταν κοντά σε ένα σταθμό του ηλεκτρικού και όποτε περνούσε το τρένο έπεφτε η ντουλάπα που ήταν στη κρεβατοκάμαρα. Καλεί λοιπόν μια μέρα η γυναίκα έναν μαραγκό:
"Ξέρετε όποτε περνάει το τρένο η ντουλάπα πέφτει..."
Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της η γυναίκα περνάει το τρένο και πέφτει η ντουλάπα.
Ο μαραγκός δείχνει να ξέρει τη λύση στο πρόβλημα:
"Αφήστε το σε μένα, θα την στηρίξω στον τοίχο και μετά δεν θα πέφτει με τίποτα!"
Αφού τη στηρίζει και τελειώνει τη δουλειά, περνάει το τρένο και πέφτει πάλι κάτω η ντουλάπα.
Ο μαραγκός αρχίζει και τα χάνει:
"Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει, αλλά αυτή τη φορά θα καρφώσω τη ντουλάπα στο τοίχο με ατσαλόπροκες για να μη πέφτει με τίποτα!"
Αφού την καρφώνει:
Για να δούμε τώρα που θα περάσει το τρένο θα πέσει πάλι;"
Περνάει το τρένο και ξαναπέφτει η ντουλάπα.
Ο μαραγκός έχει πάθει σοκ:
"Αν δεν τρελαθώ σήμερα δεν θα τρελαθώ ποτέ!!"
"Και τι θα κάνουμε τώρα; Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση", λέει η γυναίκα.
"Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια", απαντά ο μαραγκός, "θα μπω μέσα στη ντουλάπα να δω από μέσα τι πάει στραβά και πέφτει".
Μπαίνει μέσα στη ντουλάπα κλείνει τις πόρτες και εκείνη τη στιγμή μπαίνει ο άντρας της γυναίκας μέσα, ο οποίος γύρισε από ταξίδι. Βλέπει τα πράγματα του μαραγκού και αρχίζει να φωνάζει:
"Άτιμη θα σε σκοτώσω!!! Που τον έχεις κρύψει τον εραστή σου; Στην ντουλάπα;;;"
Πάει, ανοίγει την ντουλάπα και βλέπει μέσα τον μαραγκό... "Ρε αλήτη τι κάνεις εδώ μέσα;;;;"
Και ο μαραγκός:
"Ρε φίλε άμα σου πω ότι περιμένω να περάσει το τρένο θα με πιστέψεις;"

:ernaehrung004:

Σορρυ για το off topic..
 

psihiatros

Established Member
18 June 2006
193
Απάντηση: ο καλύτερος μεχρι τα 2000

Τα λεμε Chris συνονοματε,παω να ριξω ματια και σε κανα αλλο topic.
ciao -bye-
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,585
Re: ο καλύτερος μεχρι τα 2000

Επί του θέματος (το οποίο το ρημαδιάσατε του ανθρώπου :damnyou: ), θα πω πως ανάμεσα στις 3 επιλογές που θέτεις (H72i, 7700 & IN76) προσωπικά διαλέγω τον 3ο. Μάλιστα τον είχα και στα σχέδια για αγορά απλά για κάποιους λόγους αποφάσισα να μη διαθέσω τόσα χρήματα για προβόλι, οπότε πήγα στο φτηνό(τερο) μεν, αρκετά ικανοποιητικό δε υποκατάστατο (δηλαδή τον πασπαρτού TW600).

Δεν έχω δει από κοντά κανέναν από τους τρεις, αλλά από αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει, αξίζει. Σε σχέση με τον HD72i παίζει πιο γρήγορα καλά (δηλαδή είναι πιο καλά ρυθμισμένος από το εργοστάσιο), και όταν ρυθμιστούν και οι δύο σωστά οι διαφορές πρέπει να είναι λογικά απειροελάχιστες. Στα συν του Infocus βέβαια περιλαμβάνεται η σχεδίασή του (απείρως πιο hi-end από το πλαστικοκούτι του ω-πτώμα). :firstprize:
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Re: ο καλύτερος μεχρι τα 2000?

Θωμάς said:
Βοήθεια!

Πρέπει να τοποθετηθούν ακριβώς στο κέντρο της οθόνης δεν μπορεί δηλ. να γινει μετατόπιση του καδρου λίγο προς τα αριστερά ή δεξιά και πάνω κάτω;
Ευχαριστώ πολύ.

Φίλε Θωμά welcome. Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να ψάξεις και να δείς τα προβολικά που σε ενδιαφέρουν για να αποφασίσεις. Eπίσης μην ξεχνάς να δώσεις και βάση σε τί οθόνη βλέπεις τον καθένα. Όσων αφορά πάντως την τοποθέτηση που δεν θα έλεγα ότι είναι και τίποτα ιδιαίτερο, είναι τα ίδια και για τους δύο αλλά να προσπαθήσεις OΠΩΣΔHΠOTE να μην χρησιμοποιήσεις τους διορθωτές κάδρου και να τον βάλεις στη σωστή θέση γιατί αλλιώς XANEIΣ ΠOΛY! Tο rainbow μπορεί να μην το παρατηρήσεις και ποτέ πάντως. Eγώ έχω dlp χρόνια και δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ.
 

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Παιδιά εγώ νόμιζα οτι πήγατε όλοι διακοπές! Μακάρι να πήγατε δηλαδή γιατί με τοση ζέστη το μοναδικό φάρμακο είναι η παραλία. Εγώ ακόμα τίποτα γιατί λόγω δουλειάς δεν μου δίνεται η δυνατότητα. Οπότε δουλεύω και οταν ξεκουράζομαι ψαχνω για να δω ποιόν προβολέα θα αγοράσω. Μου φαίνεται οτι τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο αν δε δω με τα μάτια μου κάποια μοντέλα σε δράση. Είναι ο δεύτερος προβολέας που θα αποκτήσω και δε θα ´θελα σε καμιά περίπτωση να είναι χειρότερος από τον πρώτο. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αυτός που είχα ήταν κακός. Απεναντίας θα έλεγα πως ήταν αρκετά καλός (είχα τον Ζ3). Και επειδή δύο φορές το χρόνο αλλάζω σπίτι, ειναι σημαντικό να είναι εύκολος στην τοποθέτηση. Με τον Ζ3 που είχε τη ρυθμιση lens shift (όπως και σε όλους τους lcd) πήγαινα τον έστηνα γρήγορα και αν δεν ήταν και στο κέντρο της οθόνης δε χάλασε και ο κόσμος γύριζα λίγο τη ροδέλα που είχε και πήγαινα το κάδρο αριστερά δεξιά, πάνω κάτω, όπου ήθελα πολύ εύκολα. Πρίν από λίγο διάβαζα στο άλλο φόρουμ οτι ένας φίλος που είχε στημένο κάποιο dlp προβολέα και έπειτα πήρε κάποιον άλλο ίδιας τεχνολογίας αλλά ο δεύτερος έιχε το φακό από την άλλη μεριά έπρεπε να ξηλώσει τη βάση και να την τοποθετήσει από την αρχή γιατί θα μετατοπίζονταν ο φακός από το κέντρο. Πώς λέτε λοιπόν οτι όλοι είναι ίδιοι στην τοποθέτηση; Τον Ζ3 και στην γωνία να τον έβαζα πάλι έπαιζε και μη μου πείτε οτι έχανε στην ποιότητα εικόνας γιατί δεν είναι έτσι.(δε λέμε τώρα να τον τοποθετήσουμε και σε γωνία 90 μοιρών πλάγια τότε δεν ξέρω, μπορεί.Να πάω τώρα στο χάι τεκ. Αυτό ή γράφει αρλούμπες ή μετά τον epson 600 το χάος. Και να εξηγηθώ.Αν κοιτάξεις πίσω οπου βαθμολογεί-αξιολογεί τους προβολείς αλλά και στις συγκρίσεις που κάνει κατά καιρούς τί γράφει;
Δίνει για την ποιότητα εικόνας βαθμό 9,1 γιά τον epson, το ίδιο και για τους in76,kai optoma 72 και ο αμέσως καλύτερος με 9,2 ξέρεται ποιός είναι;
Ο Benq 8720.
Aν είναι έτσι τα πράγματα θα πρέπει να έισαι τρελλός να δώσεις 3000€ παραπάνω για τον 8720 για τόσο μικρή διαφορά.Το ίδιο και για τους in76 kai optoma αφού χαρακτηρίζονται ισάξιοι με τον epson. Ασε που κινδυνεύεις να βλέπεις και rainbow αν οχι εσύ αφού ενοείται οτι θα το έχεις τσεκάρει για τον εαυτό σου κάποιος άλλος δικός σου άνθρωπος. Αλλά εδώ που τα λέμε δε θα ήταν ωραίο να καλέσεις ενα φίλο σου για ταινία και να φύγει ζαλισμένος σαν κοτόπουλο.Δεν είναι πρέπον!
Δεν ξέρω αν είναι σοβαρά ή αστεία αυτά που γράφω αλλά αυτή η εικόνα δίνεται. Πάντως σοβαρό είναι οτι το φθινόπωρο μάλλον θα έχουμε εξελίξεις στον τομέα της προβολής και ιδικότερα στον τομέα της ανάλυσης (1080p).Ισως τότε η επιλογή να είναι πιό εύκολη.Λέω να περιμένω ένα δυο μήνες αλλωστε ποιός θα δει ταινίες με τόση ζέστη;
Εύχομαι σε όλους όσοι δεν πήγαν διακοπές να πάνε αλλά και αυτοί πήγαν δε θα έβλαπτε λίγο ακόμη.
Καλό καλοκαίρι!
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,585
Δε νομίζω να είναι πιο εύκολη η επιλογή το φθινόπωρο λόγω του 1080p, γιατί αν περιμένεις μέχρι τότε για προβολέα τέτοιας ανάλυσης, δε θα πέσουν στα 2.000 € έτσι κι αλλιώς... Βέβαια οι 720p ενδέχεται να πέσουν...

Τα περιοδικά μην τα πολυπιστεύεις... Θεωρώ ασφαλέστερη την κοινότητα του internet (γενικώς) με feedback από τόσες χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο. ;)
 

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Πιστεύω με τον ερχομό των blu rey και HD dvd, οτι αυτά δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο αν ο προβολέας δεν είναι 1080p.Κάτι μου λέει οτι το φθινόπωρο θα τρέχουν οι περισσότεροι να αλλάξουν τους προβολείς με ανάλυση 720p στω κι αν πριν από λίγο έδωσαν ακόμα και 4000€ για την απόκτησή τους.
Γι 'αυτό λέω οτι τότε μπορεί το κόστος να είναι 3-4 χιλιάδες ευρώ αλλά θα έχει αντίκρυσμα.
 

n_olympios

Supreme Member
17 June 2006
3,585
Καλά, κάτσε να δούμε αν θα επικρατήσουν τα HDDVD % BR... Μέχρι τώρα ακούγονται διάφορα προβληματάκια...