Οπτικό drive που διαβάζει και γράφει τα πάντα!

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Η εταιρεία Ricoh ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια πλάκα διάθλασης [diffraction plate] ως συστατικό ενός οπτικού drive, το οποίο είναι ικανό να διαβάζει από -αλλά και να γράφει σε- όλα τα formats [Blu-ray, HD-DVD, DVD και CD], χρησιμοποιώντας μόνο ένα φακό συγκέντρωσης του ανακλώμενου laser κι έναν αντικειμενικό [objective]. Αυτό είναι ένα σπουδαίο νέο για τους καταναλωτές, οι οποίοι επιθυμούν συμβατότητα με όλα τα formats, ανεξάρτητα από τον πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες για την επικράτηση στο συγκεκριμένο τομέα.

Η περίφημη πλάκα διάθλασης έχει διάμετρο 3,5mm, πάχος 1mm και μικρούς ομόκεντρους "κρατήρες" και στις δύο πλευρές. Τοποθετείται ανάμεσα στα laser και τον αντικειμενικό φακό και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσαρμόζει τη δέσμη φωτός σε μια βέλτιστη ακτίνα επιφανείας, εστιάζοντας στη σωστή θέση [απόσταση από το δίσκο] που αναλογεί σε κάθε format δίσκων.

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι η τιμή αυτής της συσκευής αναμένεται να είναι υψηλότερη από αυτήν των υπόλοιπων οπτικών μέσων, ενώ δεν πρόκειται να τη δούμε και τόσο σύντομα στα ράφια των καταστημάτων. Η συσκευή θα παρουσιαστεί στην International Optoelectronics Exhibition στο τέλος του μήνα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να είναι διαθέσιμη στους κατασκευαστές hardware μια read-only συσκευή μέχρι το τέλος του χρόνου

http://www.techspot.com/news/22152-ricoh-announces-fourway-optical-drive.html
 
17 June 2006
9,797
Κλασσικά σε ένα χρόνο η συσκευή που διαβάζει τα πάντα με 60 ευρώ και σε 2 χρόνια με 80 μαξ 100 αυτή που θα γράφει τα πάντα...το έχουμε ξαναδεί το έργο. Και μας αρέσει.
:D