Παίζει High Definition?

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Γειά σας. Έχω στην κατοχή μου, ένα dvd player, σχετικά άγνωστο και πιθανώς κινέζικης προέλευσης, το οποίο διαθέτει έξοδο HDMI, επίσης θύρα usb και θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι διαβάζει αρχεία MPEG4 μεταξύ των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι αν του δώσω αρχείο HD μέσω της usb, σε MPEG4 θα το διαβάσει; έκανα μια δοκιμή στο σπίτι ενός φίλου με εναν προβολέα PANASONIC 900, και.... ουδέν! (δεν θυμάμαι και δεν γνωρίζω για να πω την αλήθεια βεβαίως τι αρχείο ήταν αυτό που του δώσαμε). Χρειάζεται να κάνω κάτι, να το ψάξω, ή να μην ασχολούμαι αδίκως;
Παρεπιπτόντως, κατά τ' άλλα, το μηχάνημα απέδωσε εξαιρετικά στον εν λόγω προβολέα, και σε 576p αλλά και σε upscale απο 720 εως 1080 που του δώσαμε. Για τα χρήματα του, μιά χαρά είναι..
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και καλές γιορτές να έχετε όλοι σας!
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Καλημέρα. Νομίζω ότι μπορεί να διαβάσει και εξωτερικό σκληρό αλλα και ότιδήποτε άλλο έχει θύρα usb. Απόψε αργά το απόγευμα θα γίνουν εκτεταμένες δοκιμές και με τον OPTOMA HD70 με τον οποίο θα συνεργάζεται απο τούδε και στο εξής. Εγώ έχω και ένα κουτί usb box όπως λέγεται, στο οποίο θα τοποθετηθεί ένας κοινός σκληρός δίσκος, και θα λειτουργεί σαν εξωτερικός. Εκτός απο αυτό, με τι άλλο θα μπορούσε να συνδεθεί;
 

MoDis

Supreme Member
20 June 2006
3,660
στον κοσμο μου...
και εγω εξωτερικο σκληρο δισκο εννοουσα.
Τα αποτελεσματα θα με ενδιεφεραν , αν μπορεις να απαντησεις οταν εχεις βγαλει συμπερασματα ;

ευχαριστω
 

periklis

New member
17 December 2006
25
Ενδιαφέρομαι να δω αν παίζει καλά το μηχάνημα. Περιμένω τις δοκιμές.
Είναι αρκετά φτηνό και έχει αρκετές δυνατότητες. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση hdmi και γενικότερα τα όποια προβλήματα παρατηρήσεις (αν υπάρχουν αυτά).
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
100_0004.jpg
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Καλησπέρα παιδιά! η παραπάνω εικόνα που βλέπετε είναι απο τον Οπτομα 70, με το Οππο 971 νομίζω. Είναι αποτέλεσμα εξαντλητικών δοκιμών και ρυθμίσεων που κράτησαν ώρες στην κυριολεξία και έγιναν στο σπίτι φίλου που ήθελε να τον συγκρίνει με τον πανασόνικ 900. Μετά απο πολύ ψάξιμο και ατελείωτα Α-Β νικητής κοινή συναινέσει, αναδείχτηκε ο μικρούλης ΟΠΤΟΜΑ. Ατού το καλύτερο κόντραστ και η καλύτερη φωτεινότητα που έβγαζαν μάτι παιδιά. Και προσέξτε: η παραπάνω εικόνα είναι με σύνδεση συνιστωσών κι οχι HDMI. Ακόμα κι όταν δώσαμε rgb στον οπτομα και HDMI στον πανασονικ, πάλι καθαρός νικητής ο όπτομα, όπως φυσικά και στον συνδυασμό οπτομα HDMI vs panasonic rgb.
Τώρα, όταν γύρισα σπίτι, κι επειδή δεν είχα πολύ χρόνο, έβαλα στα πεταχτά τον οπτομα με το sigmatek με HDMI, και δυστηχώς απογοητεύτηκα. Η εικόνα παιδιά είναι χειρότερη κι απο του Χ1. Πιθανώς κάτι δεν έχω κανει καλά μέσα στην κούραση και τη θολούρα μου, γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται. Χθες που δοκιμάσαμε το sigmatek με τον Πανασονικ έπαιζε σαν το Οππο. Τα παράτησα και αύριο το απόγευμα που θα στηθεί στο ταβάνι θα τον ξεντερίσουμε στο ψάξιμο και θα του δώσουμε και υλικο απο εξωτερικό σκληρό δίσκο να δούμε τι λέει. Θα ανεβάσω κι άλλες φωτο, για να δειτε τα αποτελέσματα. Καληνύχτα σας.
 

periklis

New member
17 December 2006
25
Για να καταλάβω, το Sigmatek xs-700 pro δεν έπαιξε καλά δηλαδή;
Συνολικά η εικόνα του σε ένα monitor 42" Plasma, θα είναι καλή μέσω HDMI;

Υποθετική είναι η ερώτηση, σύμφωνα με αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα από τα τεστ.
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Η φωτό είναι απο την ταινία Star wars 3 νομίζω, δεν είμαι σίγουρος πάντως είναι σε έκδοση ΤΗΧ (με αυτήν ρυθμίσαμε τον προβολέα). Όσον αφορά την συνολική κρίση για το Sigmatek, θα γίνει το απόγευμα που θα έχει στηθεί ο προβολέας στο ταβανι και θα γινουν εξαντλητικές δοκιμές, με κάθε μέσο, συνδέσεις κτλ, και θα δούμε κι αν τελικά παίζει το εν λόγω player και HD (κάτι που δεν το νομίζω για να είμαι ειλικρινής). Το απόγευμα και νωρίς το βράδυ θα επανέλθω για reviw και φωτο..
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Καλημέρα σας!
Χθές το απόγευμα και μετά απο κοπιώδεις προσπάθειες πολλών ωρών, ο όπτομα 70 ταβανιάστηκε σε ιδιόχειρη πλατόρφα - βάση απέναντι απο μία Da-lite model b, ρυθμισμένη στις 92'' σε 16:9. Απόσταση προβολέα και θέασης συγχρόνως τα 3,5 μέτρα περίπου. Μετά απο το σετάρισμα focus κ.τ.λ. δόθηκε αρχικά σήμα απο το sigmatek xs-700 pro, μέσω hdmi. Το αποτέλεσμα; Φρίκη! ότι γράφω σε προηγούμενο reply ισχύει στο ακέραιο.Εικόνα χάλια σε όλα τα επίπεδα: χρώματα, ευκρίνεια, κόντραστ μα πάνω απο όλα κίνηση. Τα σπασίματα που έκανε, μου εσπαγαν τα δικά μου νεύρα ανεπαρνόρθωτα. Δεν μπορούσες να παρακολουθήσεις με τπτ. Ειδικά σε σκηνές αναφοράς του Star wars 3, νόμιζες ότι έβλεπες προβολέα άλλης γενιάς. Απελπισία. Βέβαια, προσπάθεια ανασύνταξης έγνε: ξαναδόθηκαν οι ρυθμίσεις που είχαν γίνει με το Οππο, ψάχτηκαν και δοκιμάστηκαν και άλλα σήματα (720, 1080), αλλάχθηκαν ρυθμίσεις του player... τπτ. Ξέρετε πότε είδαμε βελτίωση; όταν συνδέθηκε με s-video. Ναι, μάλιστα. Με s-video. Και λίγο καλύτερα ακόμα, όταν συνδέθηκε με vga, με το παλιο player, ενα ιταλικό SAMY. Φυσικά, σε κάθε απο τις παραπάνω περιπτώσεις, η εικόνα δεν πλησίαζε κάν την εικόνα των δοκιμών με το Οππο. Η απογοήτευση μου είναι τέτοια, που δεν έκανα για να πω την αλήθεια δοκιμή με rgb, και δεν του έδωσα και σήμα απο σκληρό δίσκο που έλεγα. Τι να τα κάνω αν με hdmi, παίζει τόσο χάλια.. Αναρωτιέμαι, αν φταίει κάτι άλλο, ίσως η απόσταση (καλώδιο) που είναι κοντά στα 5 μέτρα, δεν ξέρω. Παράσιτα ίσως; (τους έχω βάλει και φερίτες παντού). ίσως το απόγευμα φέρουμε εδω το Οππο για εκ νεου έλεγχο. Πάντως, η πεποίθηση μου είναι ότι φταίει το player για το οποίο θα κινήσω τις διαδικασίες αντικατάστασης. Στο τέστ που του είχαμε κάνει με το πανασονικ 900, προφανως δεν εντοπίσαμε τις αδυναμίες του, και λόγω σχετικά γρήγορης αξιολόγησης, αλλά και πιθανόν λόγω ίσως καλύτερου scaler του πανασόνικ που μείωνε τα προβλήματα στην κίνηση, τι να πώ..
Όπως καταλαβαίνετε, επι του παρόντος δεν ανεβάζω φωτό για να μη γίνω ρεζίλι, θα το κάνω όταν η εικόνα του προβολέα μου, θα φτάσει εκεί που μπορεί..
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Καλημέρα σας! Τελικώς και για να κλείσω αυτό το θέμα, σας ενημερωνω εν κατακλείδι, ότι το συγκεκριμένο player όχι μόνο δεν παίζει υψηλή ευκρίνεια, αλλά δεν πάιζει καθόλου ουσιαστικά. Απο το κατάστημα αγοράς μου είπαν, ότι δεν μπορούν να το πάρουν πίσω, εφόσον έχει ανοιχθεί και εφόσον δεν έχει λειτουργική βλάβη που να υποπίπτει στις περιπτώσεις χρήσης της εγγύησης της συσκευής. Τελώ εν πλήρη απελπισία, καθότι δεν μπορώ να δώ τπτ στον ολοκαίνουργιο προβολέα μου. Αναζητώ κάποιον, κάπου να παραγγείλω το Οππο 981 αλλά αφενός η ιστοσελίδα της Οππο δεν λειτουργεί (www.oppodigital.com), αφετέρου, ακόμα και στο Αμαζον που έψαξα πρέπει να μπώ σε λίστα αναμονής. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο player ισάξιο του Οππο και φοβάμαι πλέον να παραγγείλω κάτι χωρίς να το έχω δει, ακόμα κι αν είναι επώνυμο (π.χ. Pionner 696 av?) γιατί αν και αυτό δεν παίζει καλά θα καταντήσω αποθήκη dvd players. Αν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι στο οποίο να μπορεί να με βοηθήσει, ευπρόσδεκτος, αλλιώς ο Θεός βοηθός...
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Ευχαριστώ φίλε Larry, αλλά ούτε στην ιστοσελίδα αυτή μπορώ να μπω.. τι γίνεται με την Oppo?
 

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,755
Ευχαριστώ φίλε Larry, αλλά ούτε στην ιστοσελίδα αυτή μπορώ να μπω.. τι γίνεται με την Oppo?
Μάλλον έχεις πρόβλημα με τη σύνδεση σου ( IP) και μπήκα στη σελίδα και δοκιμαστική αγορά… έκανα από δυο providers (Forthnet & Otenet)
 

Exterminator

New member
10 December 2006
71
Καλησπέρα φίλε GeonX. Κι εγώ οτενετ εχω (conx 1024) και κανενα πρόβλημα μέχρι τώρα. Η μονη ιστοσελίδα που δεν μπορώ να μπω, είναι αυτή της Οππο. Γιατί; Τι πρέπει να κανω; κατα τ' άλλα όλα λειτουργούν κανονικά..
Μια τωρα και βρισκόμαστε ακομα σε αυτο το θεμα, πρέπει να σας πω ότι τωρα το απόγευμα, με την παρότρυνση ενος φίλου, έκατσα και ασχολήθηκα με component συνδεση του σιγματεκ (το οποίο παντρεύτηκα μάλλον) με τον οπτομα. Λοιπον, κατόπιν αρκετού ψαξίματος σε ορισμένες παραμέτρους του προβολέα αλλά και του μενού του dvd, τα πράγματα βελτιώθηκαν εντυπωσιακά. Μειώθηκε δραματικά εως εξαφανιστηκε το σπάσιμο στην κινηση, η θολούρα στην κινούμενη εικόνα και ο θόρυβος. Εξαφανίστηκε ο υπερκορεσμός στις σκηνες με πρόσωπο και ομαλοποιήθηκε η ισσοροπία των χρωμάτων, όπως και η ανάγλυφη υφή και τα επίπεδα του μαυρου. έβγαλα βιαστικα και 2-3 φωτο τις οποίες και παραθετω. Πάντως σε σχεση με το Οππο η εικόνα συνεχίζει να υπολείπεται, ΟΠΠΟτε, η αναζήτηση συνεχίζεται!
 
Last edited: