Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

kover

AVClub Enthusiast
greekzero, άσχετο λίγο, αλλά πως ενεργοποίησες το 3d κανάλι του sky? Πήρες τηλέφωνο και έδωσες το serial number τηλεόρασης που αγόρασες στην Ελλάδα?
 

kover

AVClub Enthusiast
Δουλεύει το sky σε μη ιδιοκτησιακό δέκτη? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Μιλάμε για sky Uk έτσι? Εγώ που έχω sky ενώ μου έχει εμφανίσει το sky 3d όταν πάω να δω μου λέει πως πρέπει να επικοινωνήσω με τον SKY για να το ενεργοποιήσουν.
 
Last edited:

george k.

Senior Member
14 April 2008
377
Δουλεύει το sky σε μη ιδιοκτησιακό δέκτη? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Μιλάμε για sky Uk έτσι? Εγώ που έχω sky ενώ μου έχει εμφανίσει το sky 3d όταν πάω να δω μου λέει πως πρέπει να επικοινωνήσω με τον SKY για να το ενεργοποιήσουν.
Πληροφορίες θα βρείς στο thread του sky. Αν έχεις τα στοιχεία σου (και τις συνδρομής) και πάρεις τηλέφωνο απο κινήτο, θα στο ενεργοποιήσουν αμέσως.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Εγώ δεν είδα κανένα image retention στην VT και δεν είναι καθόλου ευαίσθητη σε αυτό, το αντίθετο μάλιστα (και καθόλου PWM noise), η μικρή εμπειρία που έχω με την PX80 και την G10 μου, θεωρώ ότι με βοηθάνε να βγάλω κάποια συμπεράσματα σύμφωνα με αυτά που έχω δει και κάνει στις plasma μου, από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να καταθέτει την άποψή του, πράγμα το οποίο έκανα κι εγώ.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Πως είναι δυνατόν;;
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν τέτοιες διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι;;
Στο κομμάτι που ειδα με μολις 15 λεπτά προβολής παρουσίασε έντονο image retention από τα εικονίδια του μενου του Dune, από τις μπαρες σε ταινια με καδρο 2:35 όπως και ίχνη από τους υποτιτλους…
Μάλιστα και το φαινόμενο PWM noise ηταν εντονο και δεν ειδα με πιο τρόπο θα μπορούσε να μειωθεί…
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ δεν είδα κανένα image retention στην VT και δεν είναι καθόλου ευαίσθητη σε αυτό, το αντίθετο μάλιστα (και καθόλου PWM noise) .........

Θα συμφωνήσω κι εγώ. Η VT20 που είδαμε στο Pioneer Center δεν είχε κανένα θέμα με IR και PWM Noise.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Εγώ κατέθεσα τις εντυπώσεις μου από τα δύο κομμάτια VT που είχαμε δει με τον kblachos, τον geodengr, τον Δημητρακούδη, τον Μπάμπη Κ και τον Ρanman στο Pioneer Center και είχαμε παρακολουθήσει κανένα 4ωρο.

Ιδιαίτερη μνεία έχω κάνει για το PWM noise (και το ίδιο έχει κάνει και ο Vincent στα review του hdtvtest από τα περσινά μοντέλα με τον χαρακτηρισμό 'less than KURO'), ειδικότερα γι' αυτό να τονίσω και την παρουσία του Μανώλη Καστρουνή με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα του PWM noise και όταν μας διαβάσει μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του (αν και υπάρχει στα σκαριά review του για την VT στο Perfectimage.gr, όπου πιστεύω ότι θα αναφερθεί αναλυτικά).

Στο θέμα IR η εμπειρία μου από την συμβίωση μου με δύο plasma της Panasonic (περσινό και προπέρσινο μοντέλο με 3.000 ώρες και 5.000 ώρες αντίστοιχα) οι πολλές ώρες ύπνου είτε στον καναπέ, είτε στην κρεβατοκάμαρα με ανοιχτή είτε την μία -είτε την άλλη τηλεόραση στο μόνο συμπέρασμα που με έχουν οδηγήσει είναι ότι, δεν είναι ευαίσθητες και αν πάμε μετά στο θέμα του burn in (συνέπεια του IR) την αναισθησία (σε σχέση με άλλες plasma) την έχει αναφέρει πλήθος παιδιών/μελών που έχουν Panasonic plasma, καθώς επίσης και όλα τα review των δύο τελευταίων χρόνων από διάφορα εξειδικευμένα site.
 
Όπως λέει και ο Χρήστος, ειδικά όσο αφορά το PWM noise, έπρεπε να το ψάξεις για να το βρεις, και κυριολεκτικά να κολλήσεις τη μούρη σου στην τηλεόραση.

Δεν θα είναι θέμα για κανέναν φυσιολογικό άνθρωπο, που θα βλέπει από μια λογική απόσταση (και όχι από του 20 πόντους).

Overall, εξαιρετική τηλεόραση.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Κατά τη γνώμη μου τα πράγματα είναι απλά, εάν κάποιος αποφασίσει:

-Να πάρει plasma
-Να πάρει μια τηλεόραση που να συναγωνίζεται άνετα τις τελευταίες τηλεοράσεις αναφοράς KURO (ξεπερνώντας τες σε κάποια σημεία).
-Να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά της.

...και δεδομένου ότι δεν κυκλοφορούν KURO, δεν τίθεται θέμα του 'τι να πάρει'.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν τέτοιες διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι;;

Σαφώς και υπάρχει τέτοια περίπτωση Ανδρέα και θα σου πω ένα παράδειγμα...

...και εγώ και ο αδερφός μου έχουμε την 42PX80 αγορασμένες με 10 μέρες διαφορά από την πρώτη 'φουρνιά' που κυκλοφόρησε, η δικιά μου είχε μεγαλύτερη ευαισθησία σε IR και ελάχιστο PWM noise, ενώ του αδερφού μου το αντίθετο, σχεδόν καθόλου IR και πολύ περισσότερο PWM noise...

...μάλιστα τυχαία είχαμε αυτή τη συζήτηση με τον Μανώλη την περασμένη εβδομάδα, μιας και ο Μανώλης έχει κι αυτός την 42ΡΧ80, γι' αυτό και λέμε τόσο καιρό ότι ακόμα και ίδια μοντέλα δεν παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά και δεν 'παίζουν' το ίδιο ακόμα και με τις ίδιες ρυθμίσεις.
 

gzoun

AVClub Addicted Member
8 March 2008
1,958
Αθήνα-Μενίδι
Panasonic sweetens the 3DTV deal with Coraline, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 3D Blu-rays

panasonicbluray3doffer05172010.jpg



We know what you're thinking: "there's no way I'm buying a 3DTV until there's actually some content available to watch." To tide you over, Panasonic's announced a promotion for new buyers to be among the first to get Coraline and Ice Age: Dawn of the Dinosaurs on Blu-ray 3D. Buy any VT25 model HDTV (sorry VT20 suckers), send in the UPC and coupon and 8-14 weeks later (we know, lame, right?) you should be getting two discs in the mail. While two toss-in flicks might not be a good reason to spend $2 - $3 thousand dollars at a time, we can always look back to the dark ages of 2009, when you could spend in the same range and get absolutely nothing as a throw in. No word from Twentieth Century Fox or Universal Studios when they'll be unleashing either flick at retail either, so this could be the best way to get your hands on them for a while -- check out the full details in the press release after the break or on Panasonic's registration website.


http://hd.engadget.com/2010/05/17/panasonic-sweetens-the-3dtv-deal-with-coraline-ice-age-dawn-of/
 

peterpan

New member
18 May 2010
17
Καλησπέρα,
Εδώ και κάποιους μήνες ενδιαφέρομαι να αγοράσω TV και ενας φίλος μου σύστησε τη V10. Πάνω που το αποφάσισα και πήγα να την παραγγείλω ανακοινώθηκαν οι νέες σειρές.
Είμαι έτοιμος να παραγγείλω τη VT20 αλλά διαβάζοντας είδα τη VT25 και τη V20 (για τις οποίες δεν έχουν βγεί κάποια reviews ακόμα)
Ποια είναι η γνώμη σας ? να προχωρήσω στη παραγγελία της VT20 ή να περιμένω τη V20 ή VT25 ?

Ευχαριστώ

Πέτρος
 

greekzero

Established Member
21 October 2007
263
Άλιμος
Panasonic TX-P50VT20: Better phosphors than Pioneer's Kuro
More light, less energy
Game over. Η σειρά τηλεοράσεων Kuro της Pioneer όχι μόνο δεν υπάρχει πια στην αγορά, αλλά «χτυπήθηκε» βαριά από τους ίδιους της τους δημιουργούς. Τους πρώην-μηχανικούς τηλεόρασης της Pioneer. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της Panasonic, το ΤΧ-P50VT20 φέρει το πιο φρέσκο φώσφορο της αγοράς, αφού ως 3D που είναι θα πρέπει να «ανάβει» και να «σβήνει» τάχιστα.
Η Panasonic λοιπόν ανακοίνωσε δια στόματος μηχανικών της Kuro, ότι η VT20 διαθέτει βελτιωμένο σύστημα ελέγχου της εκκένωσης του αερίου στις κυψέλες.
Βελτιωμένη εκκένωση σημαίνει μεγαλύτερη προσπίπτουσα ακτινοβολία στο φώσφορο και επομένως περισσότερο φως (luminous).
Έτσι όχι μόνο μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος κατά 36% αλλά παράγεται και περισσότερο φως που είναι απόρροια νέου είδους φωσφόρου, μικρότερων κενών μεταξύ των φωσφόρων και πιο ομαλής μορφής ηλεκτρόδια τροφοδοσίας και οδήγησης.
Όλα αυτά δημιουργούν μια κορυφαία τηλεόραση με εικόνα υψηλών προδιαγραφών που ξεπερνάει τα όρια της Κuro.
fullhd
 

achilleas8095

Senior Member
26 June 2006
430
Να γράψω λοιπόν και τις πρώτες εντυπώσεις μου από την τηλεόραση:
Έχοντας γράψει 80 ώρες στο κοντερ της σε THX mode με contrast sto 36 και φωτενότητα στο 0 και το ζοομ στο μεγένθυση 1 μπορώ να πω ότι η tv παίζει καταπληκτικά εκπληκτικά χρώματα,κορυφαία κίνηση χωρίς κολλήματα και artifacts,ευκρίνεια ξυράφι αλλά και μαύρο πολύ πολύ κοντά στην kuro.Eπίσης το διπλό είδωλο απλά δεν υπάρχει και όσο αναφορά το image retention τα λογότυπα των καναλιών αφήνουν ίχνη αλλά εξαφανίζοναι πολύ γρήγορα και δεν είναι μόνιμα.Βέβαια για τον φόβο των Ιουδαίων τα βράδυα χρησιμοποιώ το DVD burn in.Τέλος δεν άκουσα buzzing αλλά και με κολλήμένο το αυτί στην tv ο θόρυβος από τους ανεμηστήρες είναι απειροελάχιστος.
Κατά την γνώμη μου η Panasonic VT20 είναι μια τηλεόραση που αξίζει κανείς να την αγοράσει και να είναι σίγουρος ότι όχι απλά δεν θα το μετανιώσει αλλά θα την απολαύσει και θα την συστήνει ανεπυφύλακτα και σε άλους όπως ακριβώς κάνω και εγώ!!!
 
Last edited:

polakis

AVClub Addicted Member
19 September 2008
2,790
Ρε παιδιά θέλω απεγνωσμένα την 65αρα VT25! Γιατί δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή πουθενά?
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,590
Την ειδαμε κι εμεις (Δημητρακουδης (για 2η φορα), Καστρο (για πολλοστη), Τακης, moi)

Το 3D ηταν αρκετα εντυπωσιακό. Επιπεδο ποιοτητας αντιστοιχο του Avatar στο σινεμα. Σε μεγαλες διαγωνιους και με καλο υλικο θα ειναι ενα μεγαλο βημα.

Τα γυαλια ομως, λογω τεχνολογιας (ενεργα σε αντιθεση με τα πολωτικα του σινεμα), ειναι σαφως πιο κουραστικα. Ενω στο Avatar πχ δεν πηρα πρεφα εδω αμεσως καταλαβαινα οτι κατι ''ετρεμε'' μπροστα στα ματια μου.

Σαν 2D η τηλεοραση νομιζω οτι προσεγγιζει τις Kuro.

Αναμενω να τη δω και ρυθμισμενη και με καλο υλικο.

Και μερικες φωτο (ετσι για την πλακα): Στην 1η η TV και το player, Στη 2η 2 geeks εξωγηινοι :p
 

Attachments

  • P1000124.jpg
    P1000124.jpg
    48 KB · Views: 227
  • P1000123.jpg
    P1000123.jpg
    37.3 KB · Views: 400