Panasonic Viera TH-42PV60E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

route66

Senior Member
3 July 2006
343
καλησπερα παιδια την αγορασα και ειναι πραγματικα καταπληκτικη.
Ειναι συνδεδεμενη με το 989 hdmi και ειναι αψογη. Αν ερθει και ο Κ. Καστρουνης θα γινει ακομα πιο υπεροχη.
 

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,847
Αθήνα-Κέντρο
Απάντηση: PANASONIC 42PV60

Τι να σου κάνει ο Καστρουνής κακομοίρη μου, με τα χάλια που έχει το παλιόκουτο..!-bye-

Μόνο για πίνακας κάνει και μάλιστα του ηλεκτρικού..!:flipout: :flipout: :flipout:
 

PARALLAX

Established Member
27 June 2006
148
Re: PANASONIC 42PV60

Μπράβο μεγάλε έκανες την αρχή...Ελπίζω να ακολουθήσω κι εγώ σύντομα...Απο ποιότητα κατασκευής τί λέει?
 

route66

Senior Member
3 July 2006
343
Απάντηση: PANASONIC 42PV60

Σας ευχαριστω πολυ αγαπητα μελη η αληθεια ειναι οτι ειναι οντως κατα την ταπεινη μου γνωμη πολυ καλη τηλεοραση (για τα λεφτα της). Παντως οποιος ενδιαφερεται να την δει μπορει αν θελει να την δει στο σπιτι μου. (δεχομαι και γλυκα κατα την επισκεψη). Το μονο αρνητικο σημειο ειναι οτι δεν αλλαζει πολυ γρηγορα τα καναλια εχει μια καθυστερεση γυρω στο 1 δευτ.
Φωτο δεν εχω παιδια δυστυχως αλλα μαλλον οι περισσοτεροι την εχετε δει απο τα περιοδικα.
 

Αντωνης Β

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,525
Απάντηση: PANASONIC 42PV60

Από που ψώνισες;
Και πόσο;
Υπήρχε ετοιμοπαράδοτη ή περίμενες;
 

route66

Senior Member
3 July 2006
343
Απάντηση: PANASONIC 42PV60

Oχι περιμενα περιπου 20 μερες την πηρα απο τον Κωτσωβολο Καλλιθεας γιατι ειχα καποιο γνωστο και μου εκανα καλη τιμη...
 

Αντωνης Β

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,525
Απάντηση: PANASONIC 42PV60

Για πες μας και ποια βάση αγόρασες; (Νομίζω υπάρχουν δύο ειδών)
Πόση διαφορά είχαν στην τιμή;
 

route66

Senior Member
3 July 2006
343
Απάντηση: PANASONIC 42PV60

H βαση ηταν μεσα στην κουτα, δεν πηρα καποια αλλη, αργοτερα ισως θα παρω καποια για τον τοιχο. Αυτο που ειναι απιστευτο ειναι το μαυρο της απλα καταπληκτικο(οχι οτι η χρωματικη παλετα παει πισω το αντιθετο ).Αυτο που θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος ειναι οτι υπαρχει προβλημα στις plasma αν παιζουν αρκετες ωρες την ημερα?
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Απάντηση: PANASONIC 42PV60

Αυτό που συνήθως ακούγεται σαν ένα μικρό μειονέκτημα των Plasma έναντι των LCD είναι ότι θερμαίνονται περισσότερο, όταν παίζουν για αρκετή ώρα συνεχόμενα. Το έχεις παρατηρήσει καθόλου? Και εξαιτίας αυτού του φαινομένου έχουν και το λεγόμενο "burn-in".
 

georgede

AVClub Enthusiast
29 June 2006
995
Re: PANASONIC 42PV60

δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με "burn in" πλέων οι σημερινές PLASMA λόγω ειδικής επεξεργασίας που αποτρέπει αυτό το φαινομένο. Υπάρχουν πλέων ποικίλα συστήματα προστασίας που αποτρέπουν αυτό το φαινόμενο. π.χ σε Panasonic έχουν τώρα screen saver που ενοργοποιήτε μόνο του ή τα λογότυπα των καναλιών μετακίνουνται διαρκώς κατά 2-3 pixels γύρω από τον εαυτό τους. Επίσης έρχονται πλέον με τη λειτούργια screen wipe που εξαφανίζει αποτυπώματα στην οθόνη.
 
Last edited:

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Panasonic Viera TH-42PV60E

1150361838.jpg


Εγκαίνια και για τη Panasonic. Είναι το δεύτερο μοντέλο της νέας σειράς, έχοντας ως πρώτο την «600». Η PV60, λοιπόν της δοκιμής αναμένεται να αποδειχθεί best seller plasma στην Ευρώπη, όπως συνέβη πέρυσι με την «50». Το νέο μοντέλο είναι ριζικά ανανεωμένο με το περσινό.

Έχουμε πια νέο πάνελ ένατης γενιάς, πιο αυξημένη φωτεινότητα και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος. Σύμφωνα με τη Panasonic ο επεξεργαστής εικόνας λειτουργεί σε επίπεδο 1080p ανεβάζοντας την ανάλυση της εικόνας, έστω κι αν αυτή προέρχεται από το Mega. Eπίσης, έχει βελτιώσει την επεξεργασία χρώματος φτάνοντας την στα 16bit αλλά και το λόγο αντίθεσης όπως είδαμε και στο εργαστήριο.

Κατά τα άλλα είναι μια κανονική τηλεόραση plasma χωρίς ειδικά έξτρα ή παραπάνω συστήματα. Για να τη χρησιμοποιείστε απαιτείται ειδική βάση που συμπεριλαμβάνεται στη τιμή της τηλεόρασης. Πάντως η νέα Panasonic είναι μια από τις πιο εξημερωμένες plasma που έχουμε δει ποτέ έχοντας «πνίξει» τις περισσότερες εγγενείς αδυναμίες της τεχνολογίας αυτής.

ΔΗΛΑΔΗ

Ίσως η πιο ευκρινής και καθαρή plasma που έχουμε δει ποτέ. Σε αυτές τις ίντσες τα προβλήματα ξεπετιόνταν πολύ εύκολα μπροστά μας αλλά και αντίστοιχα τα καλά δεν φαίνονται απλά, αλλά φωνάζουν. Με το Pioneer 989 τη συνδέσαμε με HDMI, σε μια από τις δύο εισόδους της παρακαλώ, και τη τεστάραμε στο HD πρότυπο 1080i. Στη μέτρηση φωτεινότητας για άλλη μια φορά, τεχνολογία plasma δεν στάθηκε επιεικής με τον ανταγωνιστή της, τις τηλεοράσεις LCD.

Γονάτισε στη κυριολεξία τον φασματογράφο μας με τιμή μικρότερη του 0,04 στο μαύρο και μας θύμισε ότι οι LCD για να θεωρηθούν συσκευές κινηματογραφικής εκπομπής, θα πρέπει πρώτα από όλα να βρουν αυτό που δεν έχουν. Το μαύρο. Ούτε γκρι, ούτε μπλε-μαύρο, ούτε σκούρο μοβ. Απλά μαύρο.

Η φωτεινότητα του λευκού μετρήθηκε στα 72,95 Nits μια πολύ καλή τιμή αλλά δεν θα σας αφήσει να την τοποθετήσετε κόντρα σε ένα φωτεινό παράθυρο για παράδειγμα, επειδή το πανέμορφο κρύσταλλο που έχει μπροστά της, παρουσιάζει εντονότατες ανακλάσεις από φωτεινές πηγές. Η πραγματική αναλογία αντίθεσης μετρήθηκε στα 1823:1 και «κουνάει το μαντήλι» για ακόμη μια φορά σε όλες τις LCD που νομίζουν ότι μπορούν να την ανταγωνιστούν σε αυτόν το τομέα.

Χρωματικά είναι εξαιρετική, με πλούσια επάρκεια και διαβάθμιση, πλην του πράσινου που υστερεί λίγο σε βάθος και έκταση. Ο κορεσμός και η απόχρωση των χρωμάτων επίσης άριστη, δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστες συνδρομή δική μας για να αγγίξει το τέλειο.

Η θερμοκρασία του λευκού δεν είναι ρυθμισμένη εργοστασιακά στους 6500°K, πιθανότατα εσκεμμένα γιατί υπάρχει γραμμικότητα εκπομπής στους 7500°K.

Δεν είναι λίγοι κατασκευαστές που συναντάνε αυτό το πρόβλημα επιλογής ρύθμισης μεταξύ κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής εικόνας που εκπέμπεται συνήθως κατά 1000 βαθμούς περίπου ψυχρότερη (αν και οι περισσότεροι σταθμοί δεν έχουν σαφές standards) και προσωπικά πιστεύω ότι καλά πράττουνε όσοι ρυθμίζουνε με προτεραιότητα το τηλεοπτικό σήμα διότι σαφέστατα μια τηλεόραση εκεί αναλώνεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Η καμπύλη του Gamma πάλι έχει τα γνωστά προβλήματα των plasma με τις απότομες αυξήσεις φωτεινότητας όπως σε όλες πλην μιας που έχουμε μετρήσει. Είναι ένα σαφέστατο πρόβλημα που επιτέλους θα πρέπει να βρει τη λύση του.

Η κίνηση βρέθηκε αρκετά καλή με μικρά θολωματάκια σε διαγώνιες ή πλάγιες μεταφορές της κάμερας, αλλά όχι τίποτα το ιδιαιτέρως μεμπτό. Στο overscanning μετρήθηκαν από 25 χαμένα pixels αριστερά και δεξιά , 10 και 15 αντίστοιχα για τις πάνω και κάτω πλευρές.

Η νέα 42άρα Panny είναι μια εκπληκτική τηλεόραση, με μεγάλη λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές, με βαθιά διαβάθμιση στη φωτεινή της εκπομπή και με ονειρικά μα πάνω από όλα φυσικά χρώματα που απογειώνουν.

Μια πραγματικά κορυφαία Plasma που αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν όλες, ανεξαρτήτου μάρκας και ιντσάζ, αυτό με τη περιβόητη καμπύλη Gamma, δεν αφήνουν τις LCD να πάρουν ούτε μια ανάσα. Η plasma είναι εδώ και θα συνεχίζει για πολλά χρόνια να κονταροχτυπιέται με την LCD, ειδικά τώρα που η δεύτερη έφτασε στις 46 (και βάλε) ίντσες.

1150361839.jpg


ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Φωτεινότητα: 73 Nits

Στάθμη μαύρου: 0,04 Nits

Θερμοκρασία χρώματος: 7077°Κ

Tύπος: Plasma

Ανάλυση: 1280x768 pixels

Oθόνη: 42 ιντσών

Δέκτης: 1xAναλογικός

Scart: 3 (2 με RGB)

Component: Nαι

VGA/HDMI: Nαι/2xΝαι

Σετ ΑV με S-Video: Nαι, εμπρός χαμηλά

Έξοδος ήχου: Ναι, Stereo από RCA

Ρυθμοί ήχου: Stereo

Διαστάσεις: 1020x705x95 χλστ. (χωρίς βάση)

Βάρος: 30 κιλά

ΠΗΓΗ: http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=1432&cat_id=37
 

ChristosD

Established Member
13 July 2006
152
SALONICA
Απάντηση: Panasonic Viera TH-42PV60E

Καλημέρα φίλε Πάνο,
θέλω να σου πω ένα μπράβο για την όλη παρουσιασή σου ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.:ernaehrung004:
Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι, έχω μπροστα μου το prospect της Panasonic που έχει μέσα και τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Εξηγεί αναλυτικά όλες τις τεχνολογικες καινοτομίες των νεων τηλεοράσεων και έχει και πίνακα με ολα τα τεχνικα χαρακτηριστικά. Στο συγκεκριμένο πινακα λοιπόν αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο 42PV60 έχει ανάλυση 1024χ768 ποιος από τους δυο σας κάνει λάθος?? :grinning-smiley-043
 

StratosN

Established Member
3 July 2006
178
Καλαμάκι
Απάντηση: Panasonic Viera TH-42PV60E

Καλημέρα κι από μένα,

Φίλε Χρήστο και ο Πάνος στο ποστ του έχει βάλει ότι η ανάλυση είναι 1024x768.
Αυτό περί 1080p είναι μάλλον ατόπημα του αρθογράφου στον Ήχο.
 

ChristosD

Established Member
13 July 2006
152
SALONICA
Απάντηση: Panasonic Viera TH-42PV60E

Απαράδεκτος ο αρθρογραφος, τετοια λάθη δεν γίνονται...