Πανικός με το Backlight Bleeding στις Sony.. Γεγονός ?

Andronidis Akis

Supreme Member
17 June 2006
3,002
Voula - Greece
Δεν νομιζω αν λαβεις υποψη σου οτι ολο το θεμα αναφερετε στην συγκεριμενη σειρα.
Ειμαι περιεργος σαν ενδιαφερομενος αγοραστης τι θα γινει με την παρτιδα που θα ερθει σε εμας.
 

SAR2005

New member
17 December 2006
8
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη... Αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα την SONY BRAVIA KDL 40X2000!!!
Είναι καταπληκτική... έλα όμως που έπεσα στην περίπτωση...
Η τιμή που την πήρα ηταν κάτω από 3.000 Ευρώ (πάρα πολύ καλή τιμή).
Επέμενα να ανοιχθεί η τηλεόραση στο κατάστημα όπως και έγινε... αλλά με τον έντονο φωτισμό δεν καταλάβαμε τίποτα...
Το ίδιο βράδυ την θέσαμε σε λειτουργία και παρατηρήσαμε ανομοιομορφίες στη μάυρη οθόνη (όταν η τηλεόραση είναι ανοικτή σε πηγή που δεν εκπέμπει κάτι - δλδ black screen) σαν φωτεινότερο ζιγκ-ζαγκ από την κάτω αριστερή γωνία μέχρι την πάνω δεξιά!!!
Δεν δώσαμε σημασία, αλλά ενώ δεν ήταν ενοχλητικό σε γεμάτα πλάνα σε σκοτεινά το πρόβλημα ήταν έντονο!!!
Έψαξα λοιπόν σε φόρουμ να βρω αν είναι κάτι σύνηθες ή όντως υπάρχει πρόβλημα.
Διάβασα λοιπόν εκεί πως μάλλον υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένα κομμάτια συγκεκριμένης παρτίδας Χ2000 made in Spain και ιδίως παραγωγής 10/2006 και μετά.
Βέβαια η δικιά μου είναι 11/2006 (made in Spain)...
Επικοινώνησα σήμερα με το κατάστημα αγοράς και με παραπέμψανε στην αντιπροσωπεία της Sony, όπου μίλησα με το Service.
Ανέφερα το πρόβλημα και μου είπανε πως θα πρέπει να παραλάβουν την Χ2000 να την τσεκάρουνε (5 εργάσιμες μέρες) και στη συνέχεια εφόσον διαπιστωθεί το πρόβλημα να υπογράψουνε και να αντικατασταθεί από το κατάστημα αγοράς!
Το ουσιώδες της υπόθεσης είναι πως για καλή μου τύχη ενημέρωσα την αντιπροσωπεία της Sony μέσα στο επιτρεπόμενο 7ήμερο ώστε να έχω δικαίωμα άμεσης αντικατάστασης της τηλεόρασης... Πράγμα που δεν μου ανέφεραν στο κατάστημα αγοράς.
Πρέπει να τονίσω πως μάλλον δεν φέρει ευθύνη το κατάστημα για το πρόβλημα (ελπίζω ότι δεν το γνώριζε). Επίσης μέχρι τώρα η στάση της αντιπροσωπείας ήταν άψογη. Θα δούμε την κατάληξη...
Το πρόβλημα το οποίο σας ανέφερα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - τη φωτογραφία τη βρήκα στο Ίντερνετ σε forum για αντίστοιχο πρόβλημα - μοιάζει όμως με τη δικη μου εικόνα)
!!!
 
Last edited:

itsAlivE

New member
24 November 2006
27
Για να δούμε πως θα ανταποκριθεί η αντιπροσωπεία.... Ελπίζω η περιπέτεια σου να τελείωσει με μια απλή αλλαγή της τηλεόρασης.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Φιλε SAR2005, ευχομαι ολα να ληξουν αισιως καλα και να μην αντιμετωπισεις κανενα προβλημα. Μπραβο απο την αντιπροσωπεια της Sony για την εξυπηρετηση. Περιμενουμε τα νεοτερα.
Καλη χρονια και καλες γιορτες -bye-
 

SAR2005

New member
17 December 2006
8
ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ Servise ΤΗΣ Sony ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΕ ΚΑΤΙ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΛΑΩ...ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!
 

shadowf

Senior Member
Καλη τυχη SAR2005 γιατι μπορει να σε βγαλουνε και τρελλο εδω στο Ελλαντα και να μην σε καλυπτει και το ΙΚΑ και να εχεις πληρωσει και 3000 ευρωπουλα γι αυτο.
 

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,093
Homeless
Εγω παντως φτου φτου δεν εχω τετοιο προβλημα με την δικια μου. Μακαρι παντως η Sony να την αντικαταστησει γιατι πραγματι ειναι κοροιδια να δωσεις τοσα πολλα λεφτα και να χεις προβλημα. Ευχομαι να στην αντικαταστησουν φιλε μου.
 
17 June 2006
3,031
Να με συγχωρέσετε για το off topic αλλά τον τελευταίο καιρό συναντώ πολλές samsung με το ίδιο πρόβλημα.
Μάλιστα οι 2 τελευταίες αντικαταστάθηκαν με ´´αλς με τ ίδιο πρόβλημα και τελικά ο κάτοχος κατέληξε στην αγορά μια Μ91 (πληρώνοντας την διαφορά τιμής) και βρήκε την υγειά του.
 

itsAlivE

New member
24 November 2006
27
Η Samsung δεν έχει κοινό εργοστάσιο πάνελ με την Sony ? Το πρόβλημα με τις Samsung δεν πρέπει να είναι τελικά και τόσο άσχετο με αυτά των SONY....
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν νομιζω να ειναι θεμα panel. Πιο πολυ ειναι θεμα κακης συναρμολογησης των λαμπων φθορισμου του backlight. Μερικοι μαλιστα εχουν δοκιμασει να βαλουν καποιες ωρες ξαπλωτες τις τηλεορασεις και εχουν πει οτι το προβλημα βελτιωθηκε σε ορισμενες περιπτωσεις.
 

SAR2005

New member
17 December 2006
8
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!!
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟϊΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ Service ΤΗΣ Sony κα ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ....ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΛΔ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!!!
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑΝ ΠΩΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Service ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΤΟ <<ΠΡΟΒΛΗΜΑ>> ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΜΦΑΝΕΣ!
ΘΑ ΕΧΩ ΤΗ ΝΕΑ 40Χ2000 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
...ΕΛΠΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ:)
 

itsAlivE

New member
24 November 2006
27
Ελπίζω φίλε μου η περιπέτεια σου να τελειώσει γρήγορα και να απολαύσεις πραγματικά την TV. Και στην καινούργια κρέμασε και κανένα σκορδάκι...
 

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,093
Homeless
H Sony βγάζει τα άπλυτα της στη φόρα για το backlight bleeding της σειράς Χ2000

Important Information About Your Sony BRAVIA™ Television!

Posted: 12/01/2007

The Sony BRAVIA line of flat-panel LCD televisions reflects our commitment to the highest picture quality standards. The KDL-40XBR2/3 and KDL-46XBR2/3 series televisions have received exceptionally high ratings for picture performance from many well respected home theater sources, including the Editor’s Choice Award from CNET™ and critics at Sound & Vision Magazine.

To achieve this high level of performance and picture clarity, Sony utilizes a very bright backlight setting. This helps deliver the brightest picture possible, as well as exceptional picture clarity even in the darkest image sources.

However, the setting, under certain dark viewing conditions, especially blank screens with no video source, may cause the screens on some of these televisions to exhibit slightly uneven uniformity. This condition is not usually visible under typical viewing conditions, such as watching movies or television programming, and generally should not affect your viewing experience.

Should you find that this condition does affect your viewing enjoyment there are a few settings that you can make to minimize this condition:

* Setup Menu --> Light Sensor: ON
* Setup Menu --> Power Saving: Low or High
* Picture Menu --> Reduce the Backlight Level (Factory Setting: 10)

A combination of the above changes may be applied as necessary.

If your television still does not meet with your approval after these setting adjustments, Sony Electronics will provide a Self Service Software Update that will further minimize the condition. Upon request, Sony will ship this update with directions directly to you when it becomes available in mid-February.

All terms of your Sony limited warranty continue to apply. We apologize for any inconvenience that this may cause, and we continue to stand behind our product and our loyal customers.


http://esupport.sony.com/US/perl/news-item.pl?mdl=KDL46XBR3&news_id=168#

P.S.Τα μοντελα που αναφερονται KDL-46XBR2/3 ειναι τα Αμερικανικα μοντελα αντιστοιχα στην Ευρωπη ως 40-46-52Χ2000
 
Last edited:

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,854
Αθήνα-Κέντρο
Απάντηση: H Sony βγάζει τα άπλυτα της στη φόρα για το backlight bleeding της σειράς Χ

Πάλι καλά όμως.Στάθηκε στο ύψος της αναγνωρίζοντας το πρόβλημα.
Για να δούμε τι θα γίνει και με τις 42" Panasonic PV60...
 

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,319
Re: H Sony βγάζει τα άπλυτα της στη φόρα για το backlight bleeding της σειράς Χ2000

Πάντως παρόλο που δεν είχα πρόβλημα
με το backlight bleeding στην δικιά μου
40X2000, με τις παραπάνω ρυθμίσεις
η εικόνα βελτιώθηκε.

Thanks for the info Silent

-bye- -bye-