PC με λειτουργικό MAC OSX

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,616
Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Παρακαλώ να μου πείτε τους τρόπους να εγκαταστήσω Mac OSX λειτουργικό, σε ένα pc .
Μην μου πείτε ότι δεν γίνετε....

- Έπ... Που πάς ρε Καραμήτρο; :flipout:
 
17 June 2006
23,698
Αθήνα
Μπάμπης Κολέζας said:
- Έπ... Που πάς ρε Καραμήτρο; :flipout:

Εφόσον δεν μ' ενδιαφέρει τo design και το μηχάνημα που έχω είναι αντικειμενικά δυνατό και θα πάρω πάλι ένα κουτί που θα είναι κρυμμένο κάτω από ένα γραφείο, γιατί να μην κάνω το αντίθετο;
 

 Νίκος

Supreme Member
Νίκος Μπαβιόλης said:
Και ο λογος ?

Εννούσα οτι γράφεται με "γίνεται" και όχι "γίνετε"....:D

Xρειαζόμαστε το original OS X "εμπλουτισμένο" με τα κατάλληλα patches. Στα Intel είναι ποιό εύκολη η εγκατάσταση ενώ στα Althon οι περιπτώσεις επιτυχίας είναι ελάχιστες (αν κάποιος το έχει καταφέρει please pm) και ειδικά το 10.4.7 μηδενικές.
Συνηθισμένα προβλήματα με hardware είναι η έλλειψη ήχου,network αλλά βγαίνουν που και που κάποια drivers που ίσως σώσουν την κατάσταση.
Μειονέκτημα οτι δεν γίνεται update πχ. απο 10.4.1 σε 10.4.2

Περισσότερες λεπτομέρειες και λίστες συμβατού hardware εδώ.
 
Last edited:
17 June 2006
23,698
Αθήνα
Οπς sorry για το ορθογραφικό....


Μπάμπη για το Καραμήτρο, για πες μου κάτι σε χαρακτηριστικά που να έχει παραπάνω το imac από ένα σύγχρονο μηχάνημα pc based, σαν αυτό ππου έφτιαξα για παράδειγμα. Εκτός από design και all-in-one φάση.
Διότι εγώ δεν βρίσκω κάτι παραπάνω. :chinscratch:
 
17 June 2006
23,698
Αθήνα
Νίκος Καλ. said:
Πλάκα έκανα βρε .. ;)

Δες τις λίστες συμβατότητας από το λίνκ του x86 project και αν είσαι μέσα σφύρα ένα pm.

Νίκο, επειδή δεν βρίσκω αύτό το link που λες, μπορείς να μου δώσεις το link αυτό με τις λίστες συμβατότητας;
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Θέλω να πω, μήπως το λειτουργικό είναι όλη η φάση;

Σαφώς και το λειτουργικό είναι η όλη φάση, αλλιώς εάν τα Mac έτρεχαν μόνο Windows όπως όλα τα PC τότε θα ήταν ένα ακόμη PC με όμορφο design. Αλλά μην ξεχνάς οτι η μεαγλύτερη φάση είναι ο συνδιασμός και των δύο. Για παράδειγμα το κορυφαίο plug & play των Mac εν αντιθέσει με το plug & pray των PC οφείλεται και στον παραπάνω συνδιασμό.
 
17 June 2006
9,794
Mα προφανώς. Τα mac τρέχουν πια στην ουσία σε αρχιτεκτονική IBM PC. Αν αρχίσει και πουλιέται το λειτουργικό και για pc τότε θα είναι πράγματι κάτι τρομερό γιατί είναι βασισμένο σε BSD πλατφόρμα. Δεν νομίζω όμως ότι αυτή η ημέρα είναι κοντά. Πριν από ένα χρόνο ήταν αδύνατο να τρέξεις MacOS σε pc. Σήμερα είναι δυνατό αλλά με πολλούς περιορισμούς. Σε 1-2 χρόνια λογικά θα είναι πολύ ευκολότερο. Αν και έχω παίξει με MacOS X σε mac μάλλον θα επέλεγα μια διανομή linux για τον υπολογιστή μου. Πάντως τα ΧΡ με SP2 είναι τρομερά σταθερά και αποδοτικά.
 
17 June 2006
9,794
Όσο για το Plug and play είναι πάλι μύθος.
Στο κάτω κάτω όλες οι συσκευές που είναι certified από τη M$ είναι πραγματικά plug and play. Αλλά έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις χίλια πράγματα ακόμα πάνω με εν μέρη δική σου ευθύνη. Τι να το κάνω το plug and play της Apple όταν θέλω 80 ευρώ για πληκτρολόγιο και δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω ένα με 3 όπως έχω στα pc.