Περί GPS Software/Hardware

Pharmex

Senior Member
18 June 2006
319
Έχω GPS στα Qtek 9000, 2020, S200 και Mio 168!
Το Mio έχει ενσωματωμένο δέκτη, ενώ όλα τα άλλα λειτουργούν με το Emtac S3 (SirfStar III) μέσω bluetooth. Λογισμικό είναι το Destinator PN, το Destinator 6 και τώρα τελευταία δοκιμάζω το iGO. Επίσης, έχω και το Papago 7, αλλά είναι απαίσιο και δε το χρησιμοποιώ. Κορυφαίο από πλευράς δυνατοτήτων, μενού, ευκολίας κλπ είναι το iGO. Κορυφαίο όμως από πλευρά χαρτών είναι το Destinator, λόγω της συνεργασίας του με την NGI. Επίκειται όμως (μάλλον) συνεργασία PDAMill-NGI, οπότε θα έχουμε τους χάρτες της NGI στο iGO. Μακάρι να γίνει, γιατί θα είναι "καυτός" συνδυασμός!
Από όλα τα παραπάνω PDAs, το καθένα έχει την ιδιοτροπία του. Το 9000 δέχεται όλα τα προγράμματα, αλλά δεν αναπαράγει σωστά το D6 (σε VGA mode), κατά πάσα πιθανότητα λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης της οθόνης, η οποία δεν υποστηρίζεται από το πρόγραμμα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι χάνει για λίγο (4-5") το χάρτη (και το στίγμα) από την οθόνη. Οι φωνητικές οδηγίες όμως συνεχίζονται κανονικά, απλά δε βλέπεις που πας. Το ίδιο γίνεται και με το PN, αλλά σε μικρότερο βαθμό (δεν το έχω σε VGA mode). To πρόβλημα δε αυτό χειροτέρεψε με τους τελευταίους χάρτες του Αυγούστου!
Το S200 παίζει καλά με όλα, αλλά φαίνεται αργό με το iGO και καμμιά φορά μπορεί να κάνει μόνο του soft reset, όταν τρέχει αυτό το πρόγραμμα. Γενικά, θεωρώ ότι η οθόνη του (2.8") είναι μικρή για πλοήγηση.
Το Mio 168 τα παίζει όλα καλά, με μόνο μικρό παράπονο από το χρόνο υπολογισμού/επανυπολογισμού διαδρομής που δε θα με ενοχλούσε αν δεν υπήρχε το 2020 που πάει σφαίρα! Και για το D6 και για το iGO δεν υπάρχει καλύτερο/γρηγορότερο (ίσως και λόγω της μεγάλης διαθέσιμης μνήμης RAM). Κάνει επανυπολογισμό σε 0,5"!!! Δεν προλαβαίνει ούτε να το πει!
Το περίεργο είναι ότι δε τα πάει καλά με το PN! Έχει απόκλιση (χρονική) το στίγμα από τη φωνητική πλοήγηση, κατά 20"!

Από όλα τελικά μάλλον θα επέλεγα το Mio που τα παίζει όλα καλά και έχει και το δέκτη ενσωματωμένο. Μπορεί να μην είναι SirfStar III, αλλά με μία εξωτερική κεραία, δεν έχει κανένα πρόβλημα λήψης.
Για μέσα στην Αθήνα όμως, περισσότερο χρήσιμο είναι το 2020, ώστε να μη χάσει κανένα στενό, όταν χρειαστεί να κάνει επανυπολογισμό. Τα 9000 και S200 δε τα συνιστώ για πλοήγηση, το καθένα για τους δικούς του λόγους (που αναφέρω παραπάνω).
 

bebop

New member
15 August 2006
31
Αγαπητέ Pharmex μήπως έχεις γνώμη για το mio 550; Είμαι έτοιμος να το πάρω. Δεν έχω ούτε είχα άλλη gps συσκευή.
 

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,443
Ελευσίνα
εγω πάντως που χρησιμοποιώ το s200 με μπλεδόντι gps sirfII και λογισμικό dest6, δε με έχει απογοητέυσει. Εχω μάθει στις 2.8'' και βρίσκω το δρόμο μου και έτσι. Δεν είναι ταχύτατο στον επαναυπολογισμό αλλα οχι σε βαθμο που χάνω στενά. Παέι ικανοποιητικά απλά.
Pharmex νομίζω οτι υπάρχει κάποιο fix για την vga θα το ψάξω...
 

Pharmex

Senior Member
18 June 2006
319
Φραγκίσκο, τι ακριβώς κάνει αυτό το fix και για ποιό Destinator είναι;
Ρωτάω γιατί στο 6 έχω κάνει μεγάλο hacking και δουλεύει όντως σε True VGA mode, αλλά χρειάστηκαν διάφορα, όπως και το SPB Pocket PC Tips & Tricks για να κάνω force την εφαρμογή να τρέχει μόνο σε VGA mode.
Για το PN δεν είχα βρει κάτι που να δουλεύει. Πέρα όμως από αυτό, δεν είμαι ικανοποιημένος από το D6 σε VGA, καθώς χάνει συνεχώς τον χάρτη (στην οθόνη). Από την άλλη βέβαια, είναι μεγαλείο η απεικόνιση (τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση και βέβαια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια κάλυψης).
 

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,443
Ελευσίνα
Για το 6 είναι, είναι fix για τους τυχερούς με τις μεγάλες αναλύσεις.
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει διότι είμαι s200. Είναι 2 αρχεια που τα πετάς σε κάποιο φάκελο του dest6
 
Last edited: