Περιοδικό "Digital TV info": Τεύχη 2013

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους για την κριτική τους. Χαίρομαι που σας άρεσε το άρθρο με το smartphone. Θα βάλουμε και άλλα τέτοια άρθρα στο πολύ άμεσο μέλλον!
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Έκανα μια αναγνωριστική προσπάθεια για τον συντονισμό με ένα tablet pc , έκανα εγκατάσταση τα προγράμματα , έχω όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται gps ,εντός ασύρματου δικτύου , εκτός από "ενεργό" enigma δέκτη .

Το να κουβαλά tv , δέκτες κ.τ.λ είναι "μπελάς" , αν το καταφέρω θα με γλιτώσει από πολλά πράγματα .
 

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Re: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Έχω δοκιμάσει & σε android συσκευή & iphone με τη διαφορά ότι σε android η ανταπόκριση του σήματος να είναι άμεση με τη μετακίνηση του πιάτου. Τέτοιο πρόγραμμα με άμεση ανταπόκριση δε βρήκα σε iphone αλλά με ελαφρά καθυστέρηση.
Το αποτέλεσμα:Βοηθάει πολύ!
 

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Και γω στα γρήγορα έκανα εγκατάσταση στο S3, ανέβηκα ταράτσα για να δω σε ήδη στημένα πιάτα το αποτέλεσμα. Να μου θυμίσει κάποιος που έκανε την δοκιμή,
οι δυο μπίλιες θα πρέπει να είναι μέσα στους κύκλους ή μόνο αυτή που είναι περιμετρικά;;
Θα διαβάσω ξανά το κείμενο όταν αγοράσω ξανά το τεύχος γιατι καταλάθος πήγε μαζί με κάτι άλλα στην ανακύκλωση ... :furious3:
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Εμένα μου έβγαζε μια μόνο μπίλια περιμετρικά .
Ήταν νεότερη έκδοση σε σχέση με αυτή του περιοδικού , ίσως για αυτό η διαφορά ή κάνω κάτι λάθος .
 

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Κάτι μου λέει η μια μπίλια... Στην αρχή ήταν και στο δικό μου με μια μπίλια. Το εγκατέστησα ξανά (δεν θυμάμαι για ποιο λόγο). Ή ήταν με δυο μπίλιες ή μέσα από τα settings είχε την επιλογή για δυο μπίλιες. Θα σε γελάσω.
 
Last edited by a moderator:

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Καλησπέρα
δύο είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή στο Smartphone:
1. να δηλώσουμε την γωνία offset (ώστε να την αφαιρέσει από την ανύψωση)
2. να μην βάζουμε το smartphone πάνω σε μεταλλική επιφάνεια (λόγω μαγνητισμού). Αν το βάζετε στο μπράτσο, βάλτε ένα χαρτόνι ή κάτι πλαστικό ανάμεσα σε αυτό και το κινητό.

Καλές λήψεις!
 

ssouliss

Established Member
24 February 2010
161
Athens, Greece
Re: Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Εμένα μου έβγαζε μια μόνο μπίλια περιμετρικά .
Ήταν νεότερη έκδοση σε σχέση με αυτή του περιοδικού , ίσως για αυτό η διαφορά ή κάνω κάτι λάθος .
Από το smartphone ενημερώνονται μέσω Wi-Fi οι εκδόσεις του προγράμματος (αυτή τη στιγμή η πιό πρόσφατη είναι η 1.37). Ανοίγοντας το πρόγραμμα στην καρτέλλα 3 Director στα settings ενεργοποιείς το Balancing ball και εμφανίζεται και η κεντρική μπίλια.
 

GEORGE M.

Supreme Member
3 April 2009
4,205
ΧΑΝΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Ανοίγοντας το πρόγραμμα στην καρτέλλα 3 Director στα settings ενεργοποιείς το Balancing ball και εμφανίζεται και η κεντρική μπίλια.

Έτσι.. Ευχαριστούμε.
 

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Re: Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Από το smartphone ενημερώνονται μέσω Wi-Fi οι εκδόσεις του προγράμματος (αυτή τη στιγμή η πιό πρόσφατη είναι η 1.37). Ανοίγοντας το πρόγραμμα στην καρτέλλα 3 Director στα settings ενεργοποιείς το Balancing ball και εμφανίζεται και η κεντρική μπίλια.
Το βρήκα .Ευχαριστούμε .
 
Last edited:

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Τελικά μπόρεσα και δούλεψα σε tablet pc τις εφαρμογές ,satellite director και Enigma singal meter και "διάβαζαν" το σήμα που έχει ο Alien 2 με το Enigma 2.
Ενώ μου δείχνει το tablet σε SNR , BER , AGC ότι ακριβώς και ο δέκτης , η ένδειξη στα db είναι τελείως λάθος .

Στο ίδιο κανάλι (ίδια συχνότητα), την ίδια ακριβώς στιγμή είχα με :
Clark Tech 5000hd (soft Dr.HD F16)............. 6,1 db
Clark Tech 4100hd .......................................5,2 db
Samsung tablet με το Enigma singal meter.....9,1 db

Θεωρώ σωστή την ένδειξη του Clark Tech 5000hd.

Ο Alien 2 δεν έδειχνε σε db το σήμα, τα SNR , BER , AGC που είχε, ήταν τα ίδια με το tablet και όταν άλλαζαν αυτά , άλλάζαν ταυτόχρονα σε Alien 2 και tablet .
 
Last edited:

davinci

AVClub Addicted Member
21 November 2007
2,233
αλιμος
Το "Digital TV info" Οκτωβρίου στα περίπτερα!

DigitalTV_61.jpg


Το Digital TV στα περίπτερα
Με όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και με μια μεγάλη προσφορά για όλους τους φίλους αναγνώστες κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου του Digital TV info.
Η νέα σαιζόν ξεκίνησε, και όπως κάθε χρόνο, η ανάγκη για ευκολότερη και απολαυστικότερη τηλεοπτική παρακολούθηση οδηγούν πολλούς από εμάς στα καταστήματα της αγοράς για ανανέωση ή ακόμη και επέκταση του εξοπλισμού μας, ακόμη και όταν οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια του παρελθόντος. Το Digital TV info, θέλοντας να ενισχύσει τις αγορές των αναγνωστών του, προσφέρει σε συνεργασία με την AMF Electronics μια δωροεπιταγή των 10 , εφόσον προβείτε σε αγορές από 100 ευρώ και άνω. Την δωροεπιταγή μπορείτε να την εξαργυρώσετε είτε κατευθείαν στην AMF Electronics, είτε στα συνεργαζόμενα καταστήματα AMF Digital Stores και ισχύει είτε για λιανική, είτε για χονδρική πώληση. Έτσι, μπορείτε να κερδίσετε έκπτωση της τάξης των 10 για αγορές από 11 επώνυμες εταιρίες του χώρου, όπως Wisi, Fagor, LG, κ.ά., τις οποίες θα βρείτε στην πίσω πλευρά της δωροεπιταγής.
Περνώντας τώρα στην ύλη του τεύχους, στο τεύχος Οκτωβρίου θα βρείτε ένα αναλυτικό συγκριτικό τεστ των αυτόνομων DVB-T modulator της αγοράς, των οποίων η τιμή έχει πέσει πάρα πολύ σε σχέση με αντίστοιχο τεστ, πριν από περίπου 2 χρόνια. Να ενημερώσουμε ότι οι DVB-T modulator είναι ειδικές συσκευές που μετατρέπουν μια οποιαδήποτε οπτικοακουστική πηγή, όπως ένας δορυφορικός δέκτης (του εμπορίου ή δέκτης OTE – Nova) σε σήμα RF, ώστε να μπορεί μια τηλεόραση να συντονιστεί με αυτό μέσω της απλής διαδικασίας αναζήτησης καναλιών. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας κανάλια σε όλο το σπίτι ή σε όλο το συγκρότημά σας, αρκεί οι τηλεοράσεις σας να είναι ψηφιακές (ακόμη και MPEG-2). Να αναφέρουμε ότι στο συγκριτικό είχαμε και HDMI DVB-T modulators για μεταφορά HD καναλιών, των οποίων ελέγχθηκε η συμβατότητα με δέκτες OTE TV και Nova.
Η συνέχεια είναι αφιερωμένη στο μεγάλο Switch off της Μεσσηνίας. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις νέες συνθήκες λήψης, αλλά και μια έρευνα στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή με τα σημαντικότερα τεχνικά καταστήματα της αγοράς μας.
Η τεχνολογία SAT>IP έρχεται και το Digital TV info σας παρουσιάζει την καρδιά του συστήματος, όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι δυνατότητες που μας παρέχει, ενώ γίνεται και αναφορά στις όλες ρυθμίσεις του συστήματος, ανάλογα με την εφαρμογή που έχουμε να καλύψουμε.
Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι περισσότερες εταιρίες παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα της αγοράς, τα οποία φυσικά περνούν και από το εργαστήριο του Digital TV info. Έτσι, αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε το δορυφορικό ιταλικό πακέτο Tivusat, που έρχεται με δέκτη Humax και εφάπαξ συνδρομή, αλλά και τους δύο νέους δέκτες Edision Optimuss OS1 και OS2, που έρχονται με ποιοτικό hardware, επεξεργαστή Broadcom και υποστήριξη Linux/Enigma2. Το πιο εμπορικό κομμάτι της Dream Multimedia, ο μικρός Dreambox DM500HD, αναβαθμίστηκε Hardwareικά στην version 2. Με νέες πλέον μνήμες ο μικρός, αποκτά δυνατότητες των μεγαλύτερων αδερφών του. H μόδα και η σταθερότητα του επεξεργαστή Broadcom δεν άφησε ασυγκίνητη, ούτε την Optibox, που έσπευσε να παρουσιάσει και αυτή το νέο της Linux/Enigma2 μοντέλο, με το όνομα EVO E3 HD, ο οποίος τυγχάνει ιδιαίτερης υποστήριξης από την ομάδα OpenATV. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο η αγορά των FTA δορυφορικών δεκτών βαστά καλά! Ο νέος Commander 8300 HD, τα κάνει όλα και κοστίζει κάτω από 100 ευρώ.
Όσο αφορά τις επίγειες λήψεις αυτό το μήνα παρουσιάζουμε τον Netvil HD3, έναν πολύ ικανό επίγειο δέκτη με multimedia δυνατότητες, αλλά και την επίγεια κεραία Fagor Rhombus, που διακρίνεται από το πανέμορφο design της, την ποιοτική της κατασκευή και τις υψηλές δυνατότητες λήψης. Τέλος, τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με το ICIP TV, ένα Web TV box, που μεταφέρει στην οθόνη της τηλεόρασης σας, πολλά IP και Web TV κανάλια, σε συνδυασμό με ισχυρές δυνατότητες Multimedia Player.
Πολύ πλούσια είναι και η ειδησεογραφία του μήνα, όπου μεταξύ άλλων θα βρείτε μια ιστορική αναδρομή στην τηλεοπτική διαπλοκή, που δείχνει ξεκάθαρα γιατί φτάσαμε… εδώ που φτάσαμε (στήλη Editorial), το πλήρες χρονοδιάγραμμα των επόμενων switch off (στήλη Media), τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το E Channel (στήλη News), καθώς και τα νέα HD δορυφορικά κανάλια (στήλη HD News).
Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα έχει ως κεντρικό θέμα την ρύθμιση μιας varifocal κάμερας, ώστε να αποκτήσετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε ακόμη πολλά ειδικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.
Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα, πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρης και κυρίως έγκυρη σύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Καλές λήψεις!

SecRep23.jpg


975c428a-5ec1-45d5-ba42-5ba06d7980f8.jpg
 

kten

Established Member
20 April 2008
287
Re: Το "Digital TV info" Οκτωβρίου στα περίπτερα!

Για ακόμα μια φορά πλούσια η ύλη του περιοδικού, το άρθρο για την τεχνολογία SAT>IP είναι πολύ αναλυτικό, μπράβο :2thumb22sup:
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το "Digital TV info" Οκτωβρίου στα περίπτερα!

Για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε πάρα πολύ φίλε kten!
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Το "Digital TV info" Σεπτεμβρίου στα περίπτερα!

Αν και με καθυστέρηση, θα ήθελα να πω ότι όντως ήταν πολύ καλό το τεύχος Σεπτεμβρίου! Πλήρες, με πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία που καλύπτει όλα τα γούστα.

Ένα μπράβο σε όλους στο περιοδικό, συνεχίστε στον ίδιο ρυθμό!:worshippy:

Υ.γ. Με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο τα γραφόμενα - προτάσεις του φίλου Χάρη (hdanca).:a0210:

Οι πίνακες είναι υπεραπαραίτητοι,τη στιγμή μάλιστα που βλέπει συγκεντρωτικά κάποιος όλες τις πληροφορίες για κάθε δορυφόρο.

Αν μπορούσατε να παρουσιάζετε πάλι νεώτερες μετρήσεις και πληροφορίες για "είδη"(πώς να το πω?) που έχετε αναφέρει και στο παρελθόν,καθώς οι εξελίξεις προχωρούν.Για παράδειγμα,θα μιλήσω προσωπικά,με ενδιαφέρει να παρουσιάσετε νέες μετρήσεις για το Wave frontier T-90,για την περιοχή της Αττικής.

Επίσης με ενδιαφέρει μια επικαιροποίηση για δέκτες που έχετε παρουσιάσει στο παρελθόν.
 

hdanca

Supreme Member
17 August 2012
3,061
Athens
Re: Το "Digital TV info" Οκτωβρίου στα περίπτερα!

Μπράβο σας παιδιά για το περιοδικό.Έχετε καταφέρει να είναι το κορυφαίο θεματικό περιοδικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.Αρκεί να σας πω ότι πλέον δεν έχω χώρο για τα προηγούμενα τεύχη που φυλάω στο σπίτι.Μετά τη χειμωνιάτικη πλημμύρα στην αποθήκη του σπιτιού μου,όπου δυστυχώς καταστράφηκαν ορισμένα παλιότερα τεύχη,αναγκαστικά τα φυλάω όλα στο σπίτι μου.Και πάλι μπράβο σας για την ποιότητα του περιοδικού.
 

Arno

AVClub Enthusiast
2 July 2007
1,057
ΑΘΗΝΑ
Re: Το "Digital TV info" Οκτωβρίου στα περίπτερα!

Φίλε Χάρη χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που για άλλο ένα μήνα, σε βρίσκει ευχαριστημένο η προσπάθειά μας. Όσο αφορά τα τεύχη που σου λείπουν αν θέλεις στείλε PM να δούμε μήπως μπορούμε να στα αντικαταστήσουμε από το αρχείο μας. Αφιλοκερώς εννοείται...