Philips 32PF9631D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

plin

Established Member
26 June 2006
272
Γειά σας,

Μετά από αρκετό ψάξιμο, το οποίο περιελάμβανε αρκετές ώρες θέασης διαφόρων flat panel τηλεοράσεων σε τηλεοπτικό σήμα στο Media Markt του Φαλήρου, αποφάσισα ότι οι μόνες flat panel τηλεοράσεις οι οποίες επιτέλους ανταγωνίζονται τις CRT σε τηλεοπτικό σήμα είναι η καινούργια γενιά με Clear LCD της Philips. Δυστυχώς δεν ήταν ακόμα διαθέσιμα τα καινούργια μοντέλα των άλλων κατασκευαστών (Sharp σειρά GD9, Samsung, Panasonic LXD600 κτλ) τα οποία πιθανότατα και αυτά να είναι το ίδιο καλά, αλλά επειδή δε μπορούσα να περιμένω άλλο και επειδή η τιμή του «δευτεροκλασάτου» μοντέλου της Philips στις 32’ με Clear LCD, PP2HD και ψηφιακό δέκτη (Philips 32PF9631D) είναι πια μέσα στο budget μου (1620 σε γνωστό μαγαζί διαδικτύου, 1540 μετά από ένα μικρό παζάρι σε άλλο μαγαζί) την «κτύπησα».

Πρώτες εντυπώσεις (χωρίς πολύ προσεκτική ρύθμιση):

Θέαση τηλεοπτικού σήματος (το 95% της αναμενόμενης χρήσης της):
1. Εξαιρετική ευκρίνεια-καθαρότητα, καλύτερη από πολλές CRT, πραγματικά clear LCD!
2. Πολύ καλή ανάλυση ακόμα και σε zoom 14:9 ή 16:9 σήματος 4:3
3. Εξαιρετική κίνηση, λες και βλέπεις CRT!
4. Τα χρώματα είναι πολύ καλά αλλά δεν έχουν το «βάθος» των CRT. Θα έλεγα ότι είναι μεν πολύ εντυπωσιακά αλλά λίγο πλαστικά δε.
5. Εξαιρετικό μαύρο μέσα στο sweet spot των +-20°.
6. Μέτρια γωνία θέασης. Θα έλεγα ότι πάνω από 45° το μαύρο γκριζάρει εμφανώς.
7.Μέτριος ήχος, ευτυχώς που θα ακούω από ένα compact ηχοσύστημα.
8 Εξαιρετικός αναλογικός δέκτης, αρκετά ευαίσθητος! Ο ψηφιακός δείχνει πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα.
9 Το σημαντικότερο μειονέκτημά της: Περιορισμένες οι κλίμακες του μαύρου, σαν να είναι το contrast πολύ αυξημένο. Ίσως με πιο προσεκτικές ρυθμίσεις να βελτιωθεί.
10. Πρέπει να φταίνε τα βελτιωτικά ηλεκτρονικά συστήματα, ή τα μάτια μου δε βλέπουν καθαρά, αλλά το μικρό είδωλο που είχαν μερικά αναλογικά κανάλια στην παλιά μου CRT λόγω της κακής θέσης της κεραίας, εξαφανίστηκε!
11. Πολύ μικρό pixelation, εμφανές μόνο κάτω από τα 2μ θέασης.
12. Πολύ-πολύ όμορφη.

Θέαση DVD:
Sorry, δεν πρόλαβα, αναμείνατε άλλο post.

Μια ερώτηση:
Το τηλεκοντρόλ της (RC4404/01) πρέπει να έχει σχεδιαστεί για να είναι Universal, δηλ. να δέχεται κωδικούς για την βασική λειτουργία προϊόντων και άλλων κατασκευαστών. Στο manual όμως της Philips αναφέρει μόνο δυο κωδικούς για προϊόντα δικά της!!! Όσο και αν έψαξα στο site της δεν βρήκα κάποια πρόσθετη πληροφορία.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν κωδικοί και για άλλες μάρκες (με ενδιαφέρει για Panasonic DVD/HDD recorder);
Ευχαριστώ!
 
Last edited:
18 June 2006
7,544
Απάντηση: Εντυπώσεις Philips 32PF9631D (& ερώτηση)

Plin καλορίζικη και να την χαρείς!!!

και σ' ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις σου!!!
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: Εντυπώσεις Philips 32PF9631D (& ερώτηση)

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
Plin καλορίζικη και να την χαρείς!!!

και σ' ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις σου!!!

Παρακαλώ Νάσο. Μου έλειψε το avclub
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις Philips 32PF9631D (& ερώτηση)

Να κανω μια ερωτηση, στα DVD κανει η τηλεοραση upscale την εικονα ωστε να καλυψει τις 768 γραμμες η οπως στις παλιοτερες Philips αφηνει μαυρη ταινια πανω και κατω επειδη προβαλει μονο τις 720 γραμμες?
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: αφηνει μαυρη ταινια πανω και κατω επειδη προβαλει μονο τις 720 γραμμες

Rivers said:
Να κανω μια ερωτηση, στα DVD κανει η τηλεοραση upscale την εικονα ωστε να καλυψει τις 768 γραμμες η οπως στις παλιοτερες Philips αφηνει μαυρη ταινια πανω και κατω επειδη προβαλει μονο τις 720 γραμμες?


Όχι, δεν αφήνει μαύρη ταινία.
Επίσης η δυνατότητα του αυτόματου zoom (αλλά όχι του χειροκίνητου) παρέχεται και για τα 720p. Δηλ. δε μπορείς εσύ να ορίσεις το ποσό του zoom όπως στα 576p, αλλά αυτόματα η τηλεόραση σου μεγιστοποιεί την εικόνα.
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Εντυπώσεις Philips 32PF9631D μετά από 2 εβδομάδες

Μετά από 2 εβδομάδες συμβίωσης με μια Philips 32PF9631D μπορώ να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις εντυπώσεις μου:
1. Η τηλεόραση είναι εξαιρετική (στα όρια του εντυπωσιακού) στις φωτεινές σκηνές. Λαμπερά χρώματα, υψηλή ανάλυση και καθαρότητα (που να βλέπαμε και HD…) και σχεδόν μια τρισδιάστατη αίσθηση, που αρχικά μας ξένισε. Μετά από 15 ημέρες χρήσης, η τηλεόραση δε παύει να μας εντυπωσιάζει σαν να τη βλέπαμε για πρώτη φορά, ακόμα και σε τηλεοπτικά προγράμματα (τα οποία, έτσι και αλλιώς, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των όσων παρακολουθούμε). Είναι κρίμα που τα παραπάνω δε μπορούν να αποδοθούν στις συνημμένες φωτογραφίες.
2. Στις σκοτεινές σκηνές τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Η γκρι πληροφορία αποδίδεται κάπως περιορισμένα ενώ το μαύρο, αν και είναι ικανοποιητικό, απέχει από αυτό μιας CRT (ή plasma). Σε ορισμένες δύσκολες σκηνές παρατηρείται επίσης το φαινόμενο (ευτυχώς παροδικά) του color banding. Οι σκοτεινές σκηνές είναι το μόνο σημείο όπου η παλιά μου CRT υπερτερούσε, λίγο μεν αλλά υπερτερούσε! Βέβαια η τηλεόραση είναι αρρύθμιστη (την έχω ρυθμίσει με το «μάτι» χωρίς τη χρήση κάποιων pattern) και πιθανόν να μπορούν να βελτιωθούν.
3. Το δεύτερο σημείο όπου η Philips αυτή διαπρέπει είναι στη γρήγορη κίνηση. Η καθαρότητα σε σκηνές γρήγορης δράσης είναι εντυπωσιακή. Θα έλεγα, αν δεν ήξερα ότι είναι υπερβολή, ότι είναι καλύτερη από την παλιά CRT μου – τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μου δίνει! Δεν γνωρίζω αν η απόδοση αυτή οφείλεται στο μόλις 3mSec χρόνο απόκρισης που δίνει η Philips για το panel ή / και στο ClearLCD, πιστεύω όμως ότι το ClearLCD είναι κυρίως υπεύθυνο.
4. Επίσης η κίνηση είναι εντυπωσιακά ομαλή όταν το κύκλωμα του DigitalNaturalMotion είναι ενεργοποιημένο (βλ. και παρακάτω)! Είναι κρίμα που στις συνημμένες φωτογραφίες δε μπορώ να σας δείξω την κίνηση, η καθαρότητα και ομαλότητα της οποίας αρχικά με ξένισε και μου φάνηκε αφύσικη. Τώρα πια απολαμβάνω το DNM και με ξενίζει η «φυσιολογική» αίσθηση του motion judder.
5. Αρκετές φορές στην κίνηση υπάρχουν τεχνουργήματα (το γνωστό halo) τα οποία περιορίζονται αν το κύκλωμα του DigitalNaturalMotion τεθεί στο minimum (μεσαία σκάλα), με κόστος όμως στην ομαλότητα της κίνησης. Στην αρχή προτιμούσα να βλέπω με το DNM στο minimum, γιατί είχα συνηθίσει το motion judder από την παλιά μου TV και μου την έσπαγε το halo. Τώρα, προτιμώ να το έχω στο maximum απολαμβάνοντας ομαλότατη κίνηση και ας υπομένω λίγο halo!
6. Η γωνία θέασης είναι ικανοποιητική αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Πάντως, όταν τα φώτα είναι ανοιχτά, βλέπεις χωρίς πρόβλημα από οποιοδήποτε σημείο του δωματίου. Αν τα φώτα είναι σβηστά, στις μεγάλες γωνίες μπορείς να παρατηρήσεις ένα μικρό γκριζάρισμα του μαύρου.
7. Τα χρώματα είναι πολύ καλά, μερικές φορές ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά λίγο «επίπεδα», ιδιαίτερα στο χρώμα του δέρματος, σαν να λείπει το «βάθος». Πιθανόν αυτό να οφείλεται στο ότι το PixelPlus2HD χρησιμοποιεί μόνο 8 bit βάθος χρώματος (το PixelPlus3HD χρησιμοποιεί 10 bit). Επίσης ακόμα δεν έχω καταφέρει να μη μου «καίγεται» η γυαλάδα στο πρόσωπο της κεντρικής παρουσιάστριας ειδήσεων στο MEGA. Ίσως επειδή η τηλεόραση είναι αρρύθμιστη.
8. Η ανάλυση της τηλεόρασης, χάρις στο PixelPlus2HD είναι εξαιρετική, αλλά υστερεί όπου υπάρχει κυρίως χρώμα, χωρίς πολλά ασπρόμαυρα όρια. Το PP3 πιθανόν να υπερτερεί σε αυτό τον τομέα.
9. Η δομή των menu μπορεί να είναι δομημένη λογικά σαν ενός υπολογιστή, αλλά επειδή καλύπτουν συχνά όλη την οθόνη είναι ενοχλητικά γιατί δε μπορείς να δεις την εκπομπή. Επίσης, στην παλιά μου τηλεόραση όλες οι βασικές ρυθμίσεις χρησιμοποιούσαν μόνο μια μικρή μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης, τώρα καλύπτουν σχεδόν τη μισή οθόνη.
10. Η τηλεόραση, κατά τη γνώμη μου, είναι ιδιαίτερα όμορφη (έχει υψηλό WAF). Το telecontrol είναι ιδιαίτερα «ντιζαϊνάτο» (έχει και αυτό υψηλό WAF) αλλά λίγο ογκώδες. Υποψιάζομαι επίσης ότι ο αρχικός σχεδιασμός του ήταν για να είναι universal και μετά η Philips, για λόγους marketing, το κουτσούρεψε.
11. Την σύνδεση USB την έχω δοκιμάσει στην ανάγνωση φωτογραφιών από USΒ memory stick, οι οποίες φαίνονται άψογα. Προσπάθησα επίσης να συνδέσω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (Fuji F30) αλλά δεν την αναγνωρίζει. Δεν έχω, ακόμα, δοκιμάσει να συνδέσω PC στην τηλεόραση. Επίσης, δεν έχω δει καθόλου υλικό HD. Δεν έχω, επίσης, χρησιμοποιήσει τις εισόδους component ή SCART.
12. Ο ήχος της τηλεόρασης ήταν ιδιαίτερα κακορυθμισμένος. Μειώνοντας τις υψηλές συχνότητες έφτιαξε αρκετά, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται σε «σώμα» σε σχέση με compact ηχοσύστημα.
13. Η τηλεόραση κάνει πολύ χρόνο, σχεδόν 30’, για να ανοίξει! Το zapping στα αναλογικά κανάλια απαιτεί περίπου 0.8sec αλλά στα ψηφιακά σχεδόν 1.3sec.
14. Στο κακοσυμπιεσμένο ΡΙΚ της ΕΡΤ Ψηφιακής έχω παρατηρήσει παροδικό color banding.
15. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα με την κίνηση στην HDMI σύνδεση, για τα οποία δε γνωρίζω αν φταίει η τηλεόραση ή όχι. Βλ.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3098
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2819&page=2
Επίσης, στην σύνδεση HDMI υπάρχει ένας μικρός θόρυβος χρώματος, ο οποίος είναι αισθητός στο κόκκινο χρώμα σε πολύ μικρές αποστάσεις θέασης (<2μ).

Από τις 4 φωτογραφίες που έχω επισυνάψει οι δυο είναι τραβηγμένες με διάφραγμα 1mSec για να φαίνεται η λειτουργία του ClearLCD.

Συνοψίζοντας, δεν περίμενα να είναι τόσο καλύτερη από την παλιά μου CRT, ακόμα και στο τηλεοπτικό σήμα. Οι flat TV έχουν βελτιωθεί αρκετά και, το κυριότερο, το κόστος τους πια δεν είναι ¨τρελό¨. Η philips 32PF9631D μου κόστισε 1540€ (στο εξωτερικό την έχω βρει μέχρι και 250€ λιγότερο).
 

Attachments

  • 32PF9631D a.jpg
    32PF9631D a.jpg
    138 KB · Views: 49
  • 32PF9631D b.jpg
    32PF9631D b.jpg
    142.6 KB · Views: 41
  • ClearLCD a.jpg
    ClearLCD a.jpg
    61.3 KB · Views: 32
  • ClearLCD b.jpg
    ClearLCD b.jpg
    50.8 KB · Views: 29
Last edited:
18 June 2006
7,544
Σ´ευχαριστούμε!!!

Καλό μεσημέρι plin!!!
πολλή ωραία παρουσίαση!!!!
δείχνει την αγάπη σου για το χόμπυ μας και το μεράκι σου!!!

Σ´ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις εντυπώσεις σου μαζί μας!!!
νάσαι καλά...-bye-
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: Εντυπώσεις Philips 32PF9631D (& ερώτηση)

Παρακαλώ Νάσο.
Οι πληροφορίες που έχω λάβει από εδώ και από το ιστορικό AVforum με βοήθησαν πολύ, οπότε το Ευχαριστώ είναι για όλους μας.
 

xlemp21

Senior Member
9 November 2006
671
Αγια παρασκευη
philips 32" pf 9631d

kalimera plin tha ithela na mou pis an exis syndesei stin tv soy (ypopsifia agora gia mena) kapia siskevi sto componet i sto hdmi ...apenergopiounte aytomata i psifiakes epiloges:(kai milao pio poly gia to agapimeno mou pixel plus)giati se emena pou exo tin 32 crt 9551 (me componetn kai hdmi)apenergopiounte automata!!!!
episis exeis pi oti se sundesi me vga me ton ypologisti kati kani!!!diladi ti enois file mou:me apla logia an einai dunaton dioti eimai ligo stournari

thanx
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: philips 32" pf 9631d

kalimera plin tha ithela na mou pis an exis syndesei stin tv soy (ypopsifia agora gia mena) kapia siskevi sto componet i sto hdmi ...apenergopiounte aytomata i psifiakes epiloges:(kai milao pio poly gia to agapimeno mou pixel plus)giati se emena pou exo tin 32 crt 9551 (me componetn kai hdmi)apenergopiounte automata!!!!
episis exeis pi oti se sundesi me vga me ton ypologisti kati kani!!!diladi ti enois file mou:me apla logia an einai dunaton dioti eimai ligo stournari

thanx

Στο component δεν έχω συνδέσει τίποτα. Στο HDMI έχω συνδέσει ένα 1080i upscaling DVDrecorder.
Το PixelPlus δεν απενεργοποιείται, παρά μόνο manual. Tα DNM/ClearLCD όμως δεν δουλεύουν σε HD αναλύσεις παρά μόνο σε SD ανάλυση (576i/p).
Σε VGA σύνδεση δεν έχει 1-1 pixel mapping. Με απλά λόγια ΔΕΝ μπορείς να εκμεταλλευτείς την πλήρη ανάλυση της οθόνης (1376*768) αλλά μόνο 1024*768. Αυτό σημαίνει ότι δεν προτείνεται η χρήση της οθόνης σαν monitor H/Y διότι τα γραφικά (το desktop δηλ.) δεν φαίνονται τόσο καθαρά λόγω interpolation.
Μπορείς βέβαια, με χρήση DVI σε HDMI, ή Component, να «ταΐσης» την τηλεόραση με ανάλυση 720p.
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: philips 32" pf 9631d

Μια μικρή προσθήκη σε όσα έγραψα παλιότερα, η οποία δεν αλλάζει τη γενικά πολύ καλή μου εντύπωση από την τηλεόραση.
Όπως γράφτηκε και αλλού στο ίδιο forum η 32PF9631D, με σύνδεση HDMI με το δικό μου DVD player (ένα recorder της panasonic, το DMR-EX85), παρουσιάζει σπάνια κάποια περίεργη «ασυνέχεια» στην κίνηση (κάτι σαν γρήγορο «τράβηγμα», λες και η τηλεόραση δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει ομαλά την κίνηση και στο τέλος βιάζεται να την ολοκληρώσει) η οποία πρακτικά εξαφανίζεται κατά την αναπαραγωγή DVD όταν η σύνδεση είναι 576i και όχι 576p ή 720p (δηλαδή όταν το deinterlacing και το upscaling γίνεται από τον scaler της τηλεόρασης και όχι του DVD player).
Μετά από 5 μήνες μπορώ να επιβεβαιώσω τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς να σημειώσω ότι η ασυνέχεια αυτή, αν και σπάνια, παραμένει παρ’ ολη τη 576i σύνδεση στα προγράμματα που έχουν γραφτεί στο recorder από την τηλεόραση.
Επίσης, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται (ευτυχώς ακόμα σπανιότερα απ’ ότι στην παραπάνω περίπτωση) και στη θέαση των αναλογικών καναλιών (δεν το έχω προσέξει στα ψηφιακά) από την τηλεόραση (δηλ. από τον τηλεοπτικό της δέκτη). Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα είναι σπάνιο, αλλά δεν παύει να είναι λίγο ενοχλητικό όταν συμβαίνει.
Κατά τα άλλα, αν εξαιρέσεις την αδυναμία της στις σκοτεινές σκηνές, με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο.
 
Last edited:
18 June 2006
7,544
Απάντηση: philips 32" pf 9631d

Ας κάνουμε μια μικρή κουβεντoύλα φίλε plin...

έχε υπόψη σου ότι μπορεί να φταίει το EX-85 για αυτά τα σπασίματα...τα recorders δεν είναι τόσο καλά στην αναπαραγωγή...δεν συγκρίνονται με ένα καλό dvdplayer....άλλωστε η δουλειά τους-κατά κύριο λόγο-είναι να γράφουν...
 

plin

Established Member
26 June 2006
272
Απάντηση: philips 32" pf 9631d

Φίλε Νάσο, δυστυχώς, όπως έγραψα και παραπάνω, η ασυνέχεια αυτή γίνεται, επαναλαμβάνω σπάνια -μια φορά ίσως κάθε 2-3 ώρες θέασης-, ακόμα και όταν βλέπω από τηλεοπτικά κανάλια (χωρίς να τα έχω γράψει στο recorder).

Ξέχασα να αναφέρω το πιο βασικό: η ασυνέχεια αυτή οφείλεται στην επεξεργασία του ClearLCD (εξαφανίζεται όταν το ClearLCD είναι απενεργοποιημένο).

Δυστυχώς, από αύριο δε θα έχω internet για κάμποσο καιρό -μου χάλασε το laptop-, οπότε δε θα μπορώ να συμμετέχω στο forum...
 

akollias

New member
4 November 2006
9
Απάντηση: philips 32" pf 9631d

γνωριζει κανεις ποιας εταιριας panel φοράει η 32PF9631 και αν εχουν εντοπιστει προβληματα με το backlight αντιστοιχα με την 37PF 9731?
Σχετικα με σπασίματα στην κινηση εχω κι εγω εντοπισει μερικα που ειναι πιο εντονα οταν το σημα απο το dvd ειναι 576 p. σε 576 i δεν παρατηρω ιδιαίτερα προβληματα.