Philips 37" 9830 & Μανώλης Καστρουνής....

Nikolas_T

Senior Member
19 June 2006
311
Αθήνα
Καλημέρα και καλή επάνοδο να έχουμε....

Την Παρασκευή 15/09 με επισκέφθηκε ο Μανώλης για να ρυθμίσει την περιβόητη πλέον 9830.Πρίν ξεκινήσω να γράφω τις εντυπώσεις μου για τις ρυθμίσεις του Μανώλη, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και απο εδώ γιατι πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, με απίστευτη όρεξη για την δουλεια του, και τέλειο επαγγελματία. Αφού του έφτιαξα καφέ (ρε Μανώλη έλεος, αυτό το πράγμα που πίνεις δεν λέγεται καφές) και του προσέφερα μπακλαβαδάκια :music-smiley-005: (ευγενικά αρνήθηκε) καθίσαμε μπροστά απο το τέρας.

Ο Μανώλης πρίν αρχίσει να παίζει με την τηλέοραση, με κάποιες ερωτήσεις του προσπάθησε να καταλάβει τις γνώσεις μου γύρω απο την ¨εικόνα¨ (ελπίζω να μην τον απογοήτευσα), και στη συνέχεια έβγαλε το μαγικό φορητό του και ξεκίνησε τις ρυθμίσεις.

Σε κάθε βήμα του και πρίν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή, με ρωτούσε εαν καταλαβαίνω τι κάνουμε ακριβώς, και με διάφορα ¨κολπάκια¨ παρουσίαζε τις αλλαγές μπροστά στα μάτια μου.

Η όλη ρύθμιση κράτησε περίπου δύο ώρες, και τα αποτελεσματά της απλά χαρακτηρίζονται ως μαγικά....... Συνοπτικά:

1) Η 9830 πρίν την ρύθμιση ήταν σαν να έχεις κατεβάσει 5 viagra, το μπλέ χρώμα κυριαρχούσε στο panel, μετά το μαγικό χέρι του Μανώλη το panel ήρθε σε κανονικά επίπεδα.

2) Η ευκρίνεια στα χρώματα και τα περιγράμματα πλέον είναι καταπληκτική :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

3) Τα χρώματα είναι φυσικότερα, και δεν θυμίζουν τόσο πολύ LCD

Όλες οι δοκιμές έγιναν με το LG 199 και σύνδεση HDMI στα 1080i, ενώ παίξαμε και με τις αναλύσεις για να δούμε τελικά τι ταιριάζει καλύτερα στα μάτια μου.Το συμπέρασμα είναι, οτι η διαφορά ανάμεσα στα 720p & 1080i σε οθόνη 37¨ και απόσταση 3,5 μέτρα είναι ελάχιστη-αν οχι ανύπαρκτη- είτε σε DVD είτε σε Nova με υπεροχή στα 1080i.

Αφού λοιπόν δοκιμάσαμε τα πάντα, με ταινίες αναφοράς το SharkTale & Spiderman 2 ο Μανώλης αποχώρησε γαιτί έπρεπε να πάει και στον Μιχάλη Κόρ για να του ρυθμίσει την ΑΜΟΙ.

Επισυνάπτω παρακάτω δύο διαγράμματα πρίν και μετά την ρύθμιση, για να δείτε και με εικόνες την διαφορά.Τις ρυθμίσεις δυστυχώς τις έχω σπίτι και επιφυλάσσομαι να τις ανεβάσω το βράδυ.

Υ.Γ 1 Ήθελα στην ρύθμιση να είναι παρών και ο Νάσος, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε, δεσμεύτηκε όμως για την επόμενη φορά οπότε τον συγχωρώ -bye- -bye- -bye-

Κλείνοντας θα ήθελα να πώ, πως αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον Μανώλη δεν είναι η μεταμόρφωση που έκανε στην 9830, αλλά οτι μου τηλεφώνησε μια εβδόμαδα αργότερα, και αφόυ είχα συνηθίσει τις νέες ρυθμίσεις, για να με ρωτήσει τις εντυπώσεις μου.

Μανώλη απλά :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Το πρώτο διάγραμμα είναι το RGB πρίν την ρύθμιση και το δεύτερο μετά.

Νικόλας
 

Attachments

  • RGB_FIRST.jpg
    RGB_FIRST.jpg
    66.3 KB · Views: 155
  • RGB_FINAL.jpg
    RGB_FINAL.jpg
    72.8 KB · Views: 151
Last edited:

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,475
Πειραιάς
Αμάν βρε Νικόλα, περίμενα τον Μανώλη κ ήταν σε εσένα κ 'παίζατε'.....χαχαχαχαχα...πλάκα κάνω βέβαια.-bye-

Ο Μανώλης πραγματικά είναι κορυφή...! Απλά :grinning-smiley-043.

Με γεια η νέα σου τηλ γιατί σίγουρα έχει γίνει σαν καινούργια.
 

Nikolas_T

Senior Member
19 June 2006
311
Αθήνα
Re: Απάντηση: Philips 37" 9830 & Μανώλης Καστρουνής....

Μιχάλης Κορ. said:
Αμάν βρε Νικόλα, περίμενα τον Μανώλη κ ήταν σε εσένα κ 'παίζατε'.....χαχαχαχαχα...πλάκα κάνω βέβαια.-bye-

Ο Μανώλης πραγματικά είναι κορυφή...! Απλά :grinning-smiley-043.

Με γεια η νέα σου τηλ γιατί σίγουρα έχει γίνει σαν καινούργια.

Ευχαριστώ Μιχάλη εύχομαι και εγώ τα ίδια και για εσένα


Νικόλας
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Να κανω μια ερωτηση, χωρις βεβαια να θελω να... κλεψω το ψωμι κανενος

Αυτες οι ρυθμισεις, που αν (ξερουμε πως να) τις "πειραξουμε" μεταμορφωνουν προβολεις και τηλεορασεις, υπαρχουν σε καποια κρυφα service menu ή γινονται με ειδικες συσκευες μεσω των service ports?
 

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,475
Πειραιάς
Απάντηση: Re: Philips 37" 9830 & Μανώλης Καστρουνής....

supacoopa said:
Να κανω μια ερωτηση, χωρις βεβαια να θελω να... κλεψω το ψωμι κανενος

Αυτες οι ρυθμισεις, που αν (ξερουμε πως να) τις "πειραξουμε" μεταμορφωνουν προβολεις και τηλεορασεις, υπαρχουν σε καποια κρυφα service menu ή γινονται με ειδικες συσκευες μεσω των service ports?
Γίνονται με ειδικές συσκευές κατά την διάρκεια της λειτουργείας της τηλ σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα συνοδά της, προβολέα ή dvdp κτλ.
Κάθε σετ ρυθμίσεων είναι ξεχωριστό γιατί αφορά τον παραπάνω συνδυασμό μηχανημάτων.
Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου βάζοντας αυτές στον δικό μας συνδυασμό μπορεί έπειτα με το μάτι να τις φέρουμε σε τέτοιο σημείο που να μας ικανοποιούν κ εμάς.
 
17 June 2006
3,031
Νικόλα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια και την φιλοξενία.
Η Philips γενικότερα είναι πολύ καλές τηλεοράσεις , αν και πολύ θα μου απαντούσαν ότι έχω δίκιο σε αυτό αλλά μόνο για όσο διάστημα αυτές παίζουν. Αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο. Η όλη ρύθμιση αφορούσε την λεγόμενη «αλυσίδα» που την αποτελούσε το player , τα καλώδια και την ίδια την τηλεόραση. Η συμπεριφορά της Philips πάνω κάτω τυπική σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχω δει. Είναι προφανές ότι η εταιρεία έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο όχι λόγω έλλειψης γνώσεων, αν είναι δυνατόν, αλλά περισσότερο, κατά την γνώμη μου, από θέμα αγοραστικού γούστου. Δεν νοείται αλλιώς η θερμοκρασία ακόμα και στην επιλογή «ΘΕΡΜΟ» να μην κατεβαίνει κάτω από τις 15.000 k. Το gamma από την άλλη με μια μέση τιμή στα 2.04 έδωσε αυτή την σωστή διαβάθμιση στα σκοτεινά πλάνα (gamma 2,3) ώστε έστω και LCD να μπορεί να γράφει στα σκοτεινά μειώνοντας αρκετά αυτό το είδος πέπλου που πολλές φορές συναντάμε όταν προσπαθήσουμε να δώσουμε λίγο φως στα χαμηλά ire. Δόθηκε προσοχή στην ρύθμιση ώστε να μπορεί ο Νικόλας να παρακολουθεί ταινία είτε με φως(μια και έχει μεγάλη τζαμαρία η οποία αντανακλά το φως πάνω στο panel της τηλεόρασης) είτε με σκοτάδι .
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο σχεδιάγραμμα CIE που μας δείχνει την χρωματική ακρίβεια του προβολικού μας μέσου. Παρατηρήστε πόσο καλύτερα ήρθαν τα λεγόμενα δευτερεύοντα χρώματα. (cyan, magenta).
Πέρα όμως τα όποια διαγράμματα και μαθηματικά αυτό που μετρά είναι η απόλαυση του ιδιοκτήτη κατά την θέαση ταινιών.
 

Attachments

  • Copy of cie before 2.jpg
    Copy of cie before 2.jpg
    59.7 KB · Views: 128
  • Copy of cie after  1.jpg
    Copy of cie after 1.jpg
    59.5 KB · Views: 128