Philips 42PF7621D/10 vs KDL-40V2500

$otiris

New member
14 February 2007
5
Γειά σας παιδιά ενδιαφέρομαι για αγορά οθόνης lcd 40 - 42''.

Ως τώρα απο ψάξιμο που είχα κάνει στα μαγαζιά και με τα χρήματα που ήθελα να διαθέσω max 1800 euro, είχα καταλήξει στην Philips 42PF7621D/10 με 1680 euro.

Όμως σήμερα διαπίστωσα ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα, για την ακρίβεια την βρήκα 1439 euro και χωρίς μεταφορικά έξοδα! Επίσης στο ίδιο ηλεκτρονικό κατάστημα βρήκα την KDL-40V2500 στα 1830 euro, και απο ότι θυμάμαι στα κατάστηματα που την είχα δεί απο κοντά, μου άρεσε περισότερο απο την philips αλλά ξεπερνούσε το όριο των χρημάτων που ήθελα να διαθέσω.

Έτσι τώρα έχω 2 ερωτήματα :

1) Είναι δικαιολογημένη μια τόσο μεγάλη χρηματική διαφορά σε σχέση με τα πολυκαταστήματα η κρύβεται κάτι πίσω απο τις χαμηλές τιμές των ηλεκτρονικών καταστημάτων??? Έχει πραγματοποιήσει κάποιος αγορά τηλεόρασης μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος? Και όλα πήγαν καλα??

2)Αξίζει την διαφορά των +400 euro η KDL-40V2500 σε σχέση με την Philips 42PF7621D/10 ?????

Σας ευχαριστώ, περιμένω τις απαντήσεις σας μιας και απο τι βλέπω είστε πολύ ενημερωμένοι πάνω στο θέμα.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
H απαντηση στο αν αξιζει τη διαφορα η V2500 ειναι ΝΑΙ κατα την αποψη μου. Η καλη σειρα της Philips ειναι η 9xxx , τα μικροτερα μοντελα δεν ειναι τοσο καλα.
 

$otiris

New member
14 February 2007
5
Σε ευχαριστώ Rivers, όσο για την αγορά απο ηλεκτρονικο κατάστημα κάποιος :chinscratch:??
Έχει αγοράσει κάποιος απο το Net-Electric??? Όλα πήγαν καλά??? Οποιαδήποτε πληροφορία σας θα με βοηθήσει αρκετα!!! :smile:
 
18 June 2006
7,544
Καλημέρα κι από μένα.

Σωτήρη καλωσήρθες στην μεγάλη παρέα μας!!!

Θα συμφωνήσω-κι εγώ-αυτή τη φορά με τον Γιάννη....την δικαιολογεί την διαφορά...

όσον αφορά το συγκεκριμένο ιντερνετικό κατάστημα,αυτά που έχω διαβάσει-μέχρι τώρα-από τους φίλους με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι αξιόπιστο κατάστημα...

έχει κάποιος διαφορετική γνώμη????
 

$otiris

New member
14 February 2007
5
Τελικά πήρα την απόφαση και επέλεξα την Philips η χαμηλότερη τιμή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή μου!

Η αγορά έγινε απο το Net-electric.gr και η εξυπηρέτηση όπως και η τιμή ηταν άψογη! Χθές μεσημέρι έγινε η παραγγελία, και σήμερα το πρωί η τηλεόραση ηταν σπίτι μου!!

Την έχω σε λειτουργία απο το μεσημέρι και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τα χρώματα και την κίνηση. Το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι δεν έχω πολύ καθαρό τηλεοπτικο σήμα :-( να σημειώσω οτι στα ψηφιακά κανάλια η ποιότητα είναι άψογη. Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τα αναλογικά κανάλια? (Χρησιμοποιώ την κεντρική κεραία της πολυκατοικίας).

Επίσης ανυπομονώ να δώ ταινία DVD με υψηλή ανάλυση, αλλά λόγω του οτι έχω παλιό dvd player (SONY DVP-M50) με scart,οι λύσεις μου είναι 2, ή που θα περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσει το PS3 ή που θα πρέπει να αγοράσω νέο DVD PLAYER με HDMI έξοδο. Με το PS3 θα μπορώ να βλέπω σε HD σωστα???

Επίσης αν κάποιος γνωρίζει ρυθμίσεις που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα παρακαλώ ας βοηθήσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά :)
 

$otiris

New member
14 February 2007
5
Χρήστο ευχαριστώ για το link!

Ναι το ξέρω για τα 599 αλλά και ένα καινούριο DVD με hdmi εξόδους έχει περίπου 150 και το PS3 το σκεφτόμουν απο καιρό να το αγοράσω μόλις θα έβγαινε..(ηταν ο λόγος που δεν έπαιρνα xbox360). Άρα αφού παίζει σε HD μάλον αυτο θα κάνω θα περιμένω ένα μήνα ακόμη να κυκλοφορήσει και θα βλέπω ταινίες απο εκεί.

Έχει κανείς προτινόμενες ρυθμίσεις για την Philips???
 

warewolf

New member
6 December 2006
73
Χρήστο ευχαριστώ για το link!

Ναι το ξέρω για τα 599 αλλά και ένα καινούριο DVD με hdmi εξόδους έχει περίπου 150 και το PS3 το σκεφτόμουν απο καιρό να το αγοράσω μόλις θα έβγαινε..(ηταν ο λόγος που δεν έπαιρνα xbox360). Άρα αφού παίζει σε HD μάλον αυτο θα κάνω θα περιμένω ένα μήνα ακόμη να κυκλοφορήσει και θα βλέπω ταινίες απο εκεί.

Έχει κανείς προτινόμενες ρυθμίσεις για την Philips???

εχω την ιδια και μολις σημερα εκανα το εξης :
δηλωσα στο dvd player (philips q50-non progressive) την εξοδο σε NTNC και οχι
PAL. αποτελεσμα ? ειχα λιγοτερο judder motion χωρις να ενεργοποιησω το DNM.
κατι που με απασχολουσε εδω και καιρο για αυτη την τηλεοραση με αυτο το player.
χρησιμοποιησα επισης και το DVE με τα patterns του για καλιμπραρισμα αντιθεσης φωτεινοτητας και τη ρυθμισα ως εξης:
αντιθεση =75 φωτεινοτητα=59 χρωμα =40
αν θες να εχει ποιο crtικη αισθηση την ευκρινεια να την εχεις απο 3-4 με οριο το 5 οχι παραπανω.
οι παραπανω ρυθμισεις εγιναν με το X-MEN 3 και συνδεση component.
θερμοκρασια λευκου στο κανονικο
pixel plus μονιμα στο off εκτος απο κατι ντοκιμαντερ και παρομοια. προσοχη ομως. αν το εχεις on μαζι με ανεβασμενα τα αντιθεση φωτεινοτητα, ευκρεινια θα εισπραξεις εντονα ντοκυμαντεριστικη εικονα.
αναλογα με τις πηγες φωτος στον χωρο σου πειραματισου με το contrast, και στο 100% να το πας, δυσκολα θα εισπραξεις καμμενο λευκο.
αν θες παραπανω μαυρο στις ταινιες, κατεβασε το contrast περιπου 75-70 και την αντιθεση εως και το 45. θα χασεις φυσικα πληροφορια απο τις σκοτεινες σκηνες, θα εχεις ομως λιγο καλυτερο αποτελεσμα σε απολυτο σκοταδι.
πειραματισου αναλογα με την ταινια τον φωτισμο του χωρου σου και το γουστο σου.
ενημερωτικα, να σου πω οτι ειναι διαθεσιμο και το νεο filmware απο την philips.
θα σου συνιστουσα να το βαλεις ομως, μονο αν αντιμετωπιζεις προβλημα τρεμοπαιγματος με την hdmi (αν εχεις player) μιας και το τελευταιο filmware αυτο το προβλημα λυνει.
εγω που το εβαλα ομως το μετανιωσα.
η tv μου κανει καποια κολπα απο τοτε που το εβαλα.
(επαιζε για λιγο με μωβ γραμμες, επαιξε και για λιγο σαν να της ειχα ξηλωσει την κεραια, και τελος επαιζε και οταν πηγα να την σβησω , δεν υπακουγε σε καμια εντολη του κοντρολ. ουτε απο το power off στο πλαι.
εκοψα το ρευμα απο το πολυμπριζο και υστερα συνηλθε.
βαλε το νεο filware μονο αν αντιμετωπιζεις προβληματα με την hdmi σου.