Photo News

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
PENTAX: ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ SLR K10D
Η Pentaxλανσάρει τη νέα φωτογραφική μηχανή SLR K10D, με το νέο αισθητήρα των 10,2 megapixels, ενώ περιλαμβάνει μία ποικιλία από προηγμένα χαρακτηριστικά και μία σειρά βελτιώσεων που αντανακλάται σε κάθε στάδιο ανάπτυξης της τεχνολογίας των μονοοπτικών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR. Το καινοτόμο αντικραδασμικό σύστημασχεδίασης της Pentax που ενσωματώνεται, ελαχιστοποιεί τα δυσάρεστα αποτελέσματα που προέρχονται από το κούνημα της μηχανής κατά τη λήψη, ο ψηφιακός μετατροπέας AD των 22 bit μετατρέπει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών πιο αξιόπιστα και ομαλά και ο επεξεργαστής καινούργιας σχεδίασης PRIME (PENTAX Real Image Engine) παράγει ταχύτατα ολοζώντανες εικόνες υψηλής ανάλυσης μέσω ελέγχου καλά ισορροπημένων σημάτων CCD, συμπεριλαμβανομένων του κορεσμού, της φωτεινότητας, της εξισορρόπησης λευκού, της οξύτητας και της αντίθεσης. Επιπλέον, η Pentax K10D διαθέτει σύστημα Απομάκρυνσης της Σκόνης το οποίο συνδυάζει: α) ειδική επίστρωση στο φίλτρο του CCD η οποία αποτρέπει την επικάθιση σκόνης στον αισθητήρα και β) μηχανισμό ταλάντωσης του.

COM Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
KODAK: ΗΡΘΕ Η EASYSHARE V705 H Kodak Easyshare V705είναι το νέο μέλος της σειράς φωτογραφικών μηχανών «V» της Kodak και αποτελεί τη μικρότερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με υπερευρυγώνιο φακό και ζουμ. Η ειδική σχεδίαση των δύο φακών Retina που διαθέτει η μηχανή την καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτη, καθώς παρέχει εξαιρετική ευρεία γωνία λήψης 23mm και οπτικό Zoom 5Χ. Χάρη στους δύο αισθητήρες των 7.1 ΜΡ και στις τεχνολογίες Kodak Perfect Touch και Anti-blur, προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας.

COM Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
EPSON: ΗΡΘΕ Ο ΝΕΟΣ STYLUS PRO 3800 H Epsonπροχώρησε στην παρουσίαση του νέου επαγγελαμτικού, επιτραπέζιου εκτυπωτή Α2, Stylus Pro 3800, ο οποίος χρησιμοποιεί μελάνια UltraChrome K3 και διαθέτει χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ιδανικό για τους κλάδους φωτογραφίας, καλών και γραφιστικών τεχνών. O Stylus Pro 3800 προσφέρει άριστη ποιότητα εκτυπώσεων, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία UltraChrome K3 της Epson. Πρόκειται για ένα σύστημα μελανιών pigment, το οποίο εξασφαλίζει ουδέτερες διαβαθμίσεις σε χρώμα και σε ασπρόμαυρο με άριστη απόδοση των αποχρώσεων του γκρι και ομαλή τονική αναπαραγωγή. Το πλήρες σετ μελανιών περιλαμβάνει 8 χρώματα: cyan, magenta, yellow, light cyan, light magenta, light yellow, photo black και matte black για ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, όπως για παράδειγμα έντονο πορτοκαλί, βαθύ κόκκινο ή ώχρα. Τα χρώματα photo black και matte black καθιστούν εύκολη την αλλαγή από ματ σε glossy μέσα εκτύπωσης, με απλή επιλογή του κατάλληλου μελανιού. Ο Stylus Pro 3800 είναι συμβατός με μια ευρεία γκάμα μέσων εκτύπωσης Epson, συμπεριλαμβανομένων των χαρτιών glossy, matte, fine art αλλά και του απλού χαρτιού, πάχους έως 1,5 χιλιοστών. Επιπλέον, προσφέρει μεγάλες ταχύτητες εκτύπωσης Α2, που φτάνει τα 6 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα με ανάλυση 1440 x 720dpi και επιλογές εκτύπωσης με ή χωρίς πλαίσιο για μεγέθη φωτογραφιών από Α6 έως Α2, εξυπηρετώντας περαιτέρω τις ανάγκες των επαγγελματιών φωτογράφων.

COM Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ SONY DVD HANDYCAM
Η Sonyπροχώρησε στην δημιουργία μιας νέας σειράς βιντεοκαμερών DVD Handycam, οι οποίες προσφέρουν μεγάλη αυτονομία, ισχυρό zoom και απευθείας εγγραφή σε DVD ώστε να διευκολύνει τον χρήστη να αρχειοθετεί τις λήψεις του. Η νέα σειρά της Sony παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης λήψεων εξαιρετικής ποιότητας, διάρκειας περίπου δύο ωρών, με ήχο surround 5.1 καναλιών σε δίσκους DVD των 8cm. Κάθε Sony DVD Handycam προσφέρει δυνατότητα άμεσης αναπαραγωγής των λήψεών σας (‛shooteject-play’) σε οποιοδήποτε συνηθισμένο DVD player. Χάρη στην προσθήκη της τεχνολογίας DVD+R DL (Dual-Layer), όλα τα νέα μοντέλα μπορούν τώρα να πραγματοποιήσουν εγγραφή με μέγιστη διάρκεια 110 λεπτών, διπλασιάζοντας σχεδόν τη μέγιστη διάρκεια εγγραφής 60 λεπτών της προηγούμενης γενιάς μοντέλων DVD Handycam.

COM Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ CYBER-SHOT W35 ΚΑΙ W55
Οι νέες Cyber-shot W35και W55είναι αρκετά ελαφριές και μικρές σε μέγεθος ώστε να χωράνε εύκολα μέσα στην τσέπη ή την τσάντα σας. Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι η εκπληκτική τους εμφάνιση και η ανθεκτική μεταλλική τους πρόσοψη. Η W55 εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο χάρη στην πρόσοψη αλουμινίου και την συναρπαστική παλέτα χρωμάτων της. Εκτός από το ασημί και το κομψό μαύρο χρώμα, η W55 διατίθεται σε ζωντανό γαλάζιο και απαλό ροζ, ξεχωρίζοντας από τις υπόλοιπες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της κατηγορίας της. Ο αισθητήρας 7.2 ενεργών Megapixels και ο επεξεργαστής Real Imaging εξασφαλίζουν ευκρινείς, καθαρές εικόνες. Χρησιμοποιώντας το φιλικό στη χρήση πλήκτρο πολλαπλών λειτουργιών (Mode Dial) και επιλέγοντας τη ρύθμιση υψηλής ευαισθησίας High Sensitivity (REI), ανεβάζετε τη μέγιστη ευαισθησία και στα δύο μοντέλα σε τιμή ISO 1000.

COM Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
SONY: ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ COMPACTFLASH
Ο τομέας Recording Media & Energy (RME) της Sonyανακοίνωσε την είσοδο της εταιρείας στην αγορά καρτών μνήμης CompactFlash. Η πρώτη σειρά προϊόντων, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR, όσον αφορά σε ταχύτητα και επιδόσεις. Τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν χωρητικότητα αποθήκευσης που θα φτάνει έως και τα 4GB, ικανοποιώντας και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες. Οι πρώτες κάρτες μνήμης Sony CompactFlash θα είναι διαθέσιμες την άνοιξη του 2007. Η αρχική σειρά θα περιλαμβάνει κάρτες CompactFlash Type I με ταχύτητες μεταφοράς 66x και 133x και χωρητικότητες μεταξύ 1GB και 4GB. Τα προϊόντα θα προωθηθούν ως μέρος του συστήματος α100 DSLR.

COM Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Η BENQ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ Χ720
H Χ720θα χωρέσει άνετα σε κάθε τσάντα ή τσέπη, είναι επαναφορτιζόμενη και διαθέτει ιδιαίτερα φωτεινό φακό με 3x οπτικό zoom. Έκτος από φωτογραφίες είναι δυνατή και η λήψη MPEG4 video unlimited length ανάλυσης 640x480/30fps σε υψηλή ευαισθησία έως και ISO 4000! Η φωτογράφηση με την Χ720 είναι πιο εύκολη από ποτέ και οι λειτουργίες Super Shake Free Mode & High ISO σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα οπτικών εγγυούνται ένα απολαυστικό αποτέλεσμα ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες μειωμένου φωτισμού. Το λεπτό και κομψό σώμα της Χ600 είναι μεταλλικό, και στην πλάτη του υπάρχει μια χορταστική οθόνη 2.5” TFT τεχνολογίας LTPS υψηλής ευκρίνειας 230.000 pixels. Η Χ720 είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα (μαύρο & ασημένιο).

Com Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
ΗΡΘΕ ΤΟ Ε390
Ένα νέο κινητό από τη Samsungμε πολλά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά βρίσκεται ήδη εδώ. Από τα μικρότερα κινητά της αγοράς, με διαστάσεις μόλις 94 Χ 47 Χ 16 χιλιοστά και βάρος μόλις 80 γραμμάρια, το νέο quad band slide up E 390 διαθέτει MP3 player που υπόσχεται να προσφέρει στο χρήστη μία μοναδική μουσική εμπειρία, με εντυπωσιακές διαστάσεις. Όμως το Ε 390 παρουσιάζει και μία ακόμα καινοτομία: το SOS Message. Χάρη σε αυτήν, σε περίπτωση κινδύνου μπορεί ο χρήστης πατώντας 4 φορές το πλήκτρο ρύθμισης ήχου να θέσει τη συσκευή στην αθόρυβη λειτουργία και παράλληλα να στείλει ένα προκαθορισμένο μήνυμα σε προκαθορισμένη ομάδα έως 4 ληπτών για βοήθεια. Διαθέτει κάμερα 1.3 megapixel με δυνατότητα ψηφιακού zoom x 4 για λήψη ολοζώντανων φωτογραφιών. Η οθόνη του έχει 65,000 χρώματα ενώ η μνήμη των 15 ΜΒ μπορεί να επεκταθεί με κάρτα Micro SD. Με την τεχνολογία του Bluetooth μπορεί να συνδεθεί ασύρματαμε άλλα τηλέφωνα, PC, laptops, εκτυπωτές κλπ. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των κινητών τηλεφώνων Samsung στην Ελλάδα είναι η Ευρωηλεκτρονική, εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Fourlis.

COM Today
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο «ΜΗΝΑΣ PHOTOMANIA»
Ο Όμιλος Κωτσόβολος, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες, βάζει φωτιά στις τιμές των ψηφιακών μηχανών φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης, εγκαινιάζοντας σε όλα του τα καταστήματα το «Μήνα Photomania». Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες από τις πιο γνωστές μάρκες της αγοράς, θα βρίσκονται για τον επόμενο μήνα σε απίστευτα χαμηλές τιμές στη διάθεση των καταναλωτών, οι οποίοι κυριολεκτικά θα πάθουν photomania. Όσοι επισκεφτούν τα καταστήματα Κωτσόβολος, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σε πρώτη παρουσίαση τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Sony DSCW35 7.2 Mpixels και DSCW55 7.2 Mpixels, στις μοναδικές τιμές των 189 ευρώ και 209 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η ψηφιακή Βιντεοκάμερα Sony DCRDVD109 θα είναι διαθέσιμη μόνο με 459 ευρώ!

COM Today