Pioneer BDP-LX53 (Εντυπώσεις -Ερωτήσεις - Reviews...)

stelios26

Senior Member
5 June 2009
514
Κατόπιν εορτής δέχτηκα ένα πολύ ωραίο δωράκι.
Ο λόγος για το Pioneer BDP-LX53.Σαν κατασκευή είναι πολύ ποιοτική,με σωστό βάρος(για τον όγκο του) και μαζεμένη.
Στο αισθητικό τμήμα πάλι ταιριάζουν ωραία τα λαμπάκια με τα αντίστοιχα του sc-lx83 η πρόσοψη φέρει στο κάτω τμήμα την ιδία βουρτσισμένη όψη με τους καινούργιους ενισχυτές της εταιρίας, ενώ πάνω είναι glossy.
Το χειριστήριο ιδίας, κλασικής πλέον, φιλοσοφίας με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας. ελαφρύ και πλαστικοειδες.Απλό και βολικό.
Στο δια ταύτα τώρα.
Πολύ φτωχική συσκευασία(σε αντίθεση με τον lx83 που ήταν ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ άλλη κατηγορία όμως και αλλά λεφτά)η οποία περιείχε το player,το χειριστήριο,manuals,2 μπαταριές και ένα καλώδιο composite ποιότητας λαϊκής.Θα μου πεις τι θες ρε μεγαλε,αλλα τεσπα!!

Το συνδεσα με HDMI στον lx83 και έκανα το setup audio/video.Έδωσα 1080p εικόνα και ήχο bitstream και έβαλα το δικό μου tester blu-ray Transformers 2 και συγκεκριμένα στην σκηνή με το δασός.
Η σύγκριση γίνεται με το ps3 οπού είδα ελαφρώς καλύτερη εικόνα υπέρ του pioneer αλλά πολύ μικρές διαφορές....
Στον ήχο πήρα ένδειξη στον ενισχυτή dtshd-MA αλλά δεν μπορώ να δώσω ξεκάθαρη άποψη γιατί δοκιμάζω πολλά και διαφορά και δεν έχω καταλήξει ακόμα.Ο ήχος έβγαινε πολύ εντυπωσιακός και πριν, οπότε σε αυτό το θέμα επιτρέψτε μου να επανέλθω!
 

m_dalis

Established Member
10 October 2008
117
Ηρακλειο
Καλορίζικο κι από μένα και χρόνια πολλά!
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου σε σχέση με το ps3 και αν θέλεις περιέγραψε λίγο σε ποιους τομείς της εικόνας εντοπίζεις αυτές τις μικρές όπως λες διαφορές και αν τελικά πιστεύεις ότι οι διαφορές αυτές αξίζουν για να πληρώσει κάποιος για άλλη μια συσκευή .
Aν θέλεις πες μας και σε ποια συσκευή προβάλεις..Ευχαριστώ!
 

stelios26

Senior Member
5 June 2009
514
Σε ευχαριστώ παρά πολύ και για τα καλορίζικα και για τα Χρονιά Πολλά!!

Το μέσο προβολής είναι η Pioneer Kuro LX6090H.

Όπως αναφέρω στο πρώτο post χρησιμοποιώ μια ταινία σαν tester,το Transformers 2 και συγκεκριμένα την σκηνή με την μάχη από το δασός.
Είναι μια σκηνή που και σε ήχο και εικόνα έχει τα πάντα κατά την γνώμη μου.

Βλέποντας με το νεοαποκτηθέν LX53 είδα λιγότερη "ψηφικιλα".
Πονάω πολύ σε αυτό το θέμα γιατί η kuro είναι παντελώς αρρύθμιστη και στην προσπάθεια μου να τα φτιάξω τα πράγματα νομίζω τα έκανα χειρότερα και ξενερώνω άπειρα κάποιες στιγμές....

Για παράδειγμα στην αρχή του casino royale που είναι black & white εεε αφήστε το.... γίνεται του κόκκου το κάγκελο, τόσο και σε ps3 όσο και στο lx53.Kαι όταν λέω κόκκους εννοώ θόρυβο στην εικόνα. Προσπάθησα να παίξω και με την προρυθμιση movie από την kuro οπού καταστελλόταν το φαινόμενο αλλά δεν σας το κρύβω ότι δεν μου αρέσει σαν λύση γιατί δεν με ευχαριστεί η εικόνα της έτσι.

Οπότε μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου λέγοντας ότι το μεν είναι καλύτερο από το δε,γιατί ακόμα είμαι στο ψάξιμο και ο ίδιος.

Άπλα να πω ότι, μπορεί να είναι δώρο, αλλά θα το αγόραζα ούτως η άλλως, γιατί το χρειάζομαι για το calibration της kuro από τον Μανώλη Καστρουνη, ώστε επιτελούς να απαλλαγώ από λάθος ρυθμίσεις και να απολαμβάνω σωστά την εικόνα που μπορεί να μου προσφέρει όλως ο εξοπλισμός μου.

Δεν ξέρω αν αξίζει η όχι σαν αγορά, εγώ απλά θεωρώ το οποιοδήποτε blu-ray player απαραίτητο κομμάτι ενός σωστού setup.
Περισσότερα σε λίγο καιρό....