ΠΟΙΑ ΗΧΕΙΑ ?HELP PLEASE

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
γεια σας. θελω ενα ζευγαρι ηχεια μεχρι 200 Ε μαξιμουμ τα οποια θα τα συνδεσω με εναν ενισχυτη κατα πασα πιθανοτατα ενα φτηνο μοντελο yamaha (250-300 Ε πολυκαναλο) .Ολα αυτα θα συνδεθουν στον υπολογιστη για ακουσμα mp3. ο χωρος ειναι ενα κανονικο δωματιο.Επειδη δεν ειχα ξανα ηχεια(μονο pc speakers typou creative klp ) και επειδη μαλλον δεν θα εχω τη δυνατοτητα να ακουσω κανενα απο τα παρακατω ηχεια θελω τη βοηθεια σας.
Εχω βρει αυτα σε αυτες τις τιμες:

wharfedale 8.1
wharfedale 9.1
Dali Concept 1
Mission m31i
Tannoy Mercury F1
klipsch synergy B2
wharfedale xarus-2000
energy xl-150
apart den thymamai poio montelo

η μουσικη που ακουω ειναι κυριως rock pop blues .εν δω οτι το μπασο δεν ειναι αρκετο οσο θα ηθελα θα μπορουσα να αγορασω και καποιο sub .πχ καποιο φτηνο της yamaha . Απο τα ηχεια τωρα (παντα για τα λεφτα τους βεβαια) θα ηθελα ενα γεματο ζεστο ηχο χωρις παραμορφωσεις (και αρκετουτσικο σε ενταση).δεν θα με πειραζε και να ειναι χρωματισμενος με τη καλη εννοια. εχω διαβασει διαφορα στο φορουμ και κλινω προς τα wharfedale (Τα οποια ομως καποιοι τα παρουσιαζουν αναιμικα μουντα με λιγο επιπεδο ηχο και δυσκολα στο στρωσιμο) και τα klipsch (και γιαυτα εχω ακουσει καλα λογια και μαλιστα οτι υπερχουν σε ενταση απο ολα τα προηγουμενα -αληθευει αυτο ????- αλλα καπου χανουν στισ ψηλες.)

οποιος εχει ακουσει τα παραπανω ηχεια ας πει παρακαλω τη γνωμη του..η για οποιο αλλο ηχειο σε αυτα τα λεφτα (οχι κολωνες γιατι εχω προβλημα χωρου). περιμενω καμμια προταση....ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ?? .ευχαριστω.
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Καταρχήν καλώς ήρθες!

Τα Wharfedale και τα Energy μπορείς να τα ακούσεις στο Νάκα. Είναι και αντιπρόσωπος της Yamaha οπότε θα τα ακούσεις και με τον ενισχυτή που θες. Για τα υπόλοιπα θα σου απαντήσουν οι εμπειρότεροι του φόρουμ.
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Τα Klipsch λόγω ευαισθησίας παίζουν πιο δυνατά , προσωπικά απο τα Wharfedale Diamond 9.1 είμαι ποlύ ευχαριστημένος.

Τα Xarus της Wharfedale νομίζω είνια περισσότερο για γκάζια αλλά όχι και τόοοοσο ποιοτικά στον ήχο όσο τα Diamond είναι σειρά που απευθύνεται σε Home dj όπως αναφέρουν και στο site.
 

Tasos Kal

New member
25 November 2006
49
Πετρούπολη
Έχω στην κατοχή μου τα Warfadale ta 9.1 και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το ηχείο. Προσωπικά είναι πρώτα σε value for money. Το μεγάλο πλεονέκτημα του ηχείο είναι τα πολύ καλά ψηλά του. Είναι γλυκά και δεν καθαρά. Δεν ενοχλούν σχεδόν ποτέ. Τα έχω σε έναν Rotel RA-314 to 1980 25W και το ηχείο άψογο. Για τα λεφτά τους μακράν τα καλύτερα. Προσωπική άποψη βέβαια. Τα έχουν βγάλει πέρα με πολύ απαιτητηκές μουσικές...
 

theos

New member
8 December 2006
54
Θα σου πρότεινα να πάς στα wharfedale 9.2 ,απο όσο θυμάμαι δεν έχουν και μεγάλη διαφορά στην τιμή από τα 9.1.
 

fotio

Senior Member
22 November 2006
448
Kαι έγω στην ίδια φάση είμαι.Έχω ακούσει Dali ,Tannoy , Mission και klipsch Β2 στην ίδια κατηγορία τιμής.Τα klipsch με διαφορά καλύτερα (πάντα για τα δικά μου αφτιά).Καθαρό και στις ψυλές και στο μπάσο.Επιδή και εγώ ακούω προς το παρόν με creative και δεν τα αντέχω άλλο με το sub του να καλήπτει τα μεσαία και από πρίμα να απορώ τι παίζουν οι μουσικοί....άρχισα να το ψάχνω.
Με 400e που έχουν τα klipsch B2 θα ήμουν ευχαριστημένος.Καθαρά και δυνατά.Νομίζω καλή τιμή για την ποιότητά τους.
Θα σου πρότεινα να μην βάλεις sub στο υπνοδωμάτιο.Ίσως μπουκώσει ο χώρος.
Α...και καμιά πρόταση για rock-metal ηχείο στην κατηγορία και για υπνοδωμάτιο?
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
καταρχην ευχαριστω τους συμφορουμιτες για τις γνωμες τους και τη βοηθεια τους.αυριο θα ξαναπαω να ακουσω τα wharfedale .πηγα τη πρωτη φορα και ο υπαλληλος ευγενεστατος ομολογω βαζει ενα cd και με ρωταει πως σου φανηκαν ?βεβεα διαπιστωσαμε οτι επεζαν συχρονως με τα wharfedale αλλα τρια ηχεια roister ενα sub coda ενα sub yamaha και ενα ηχειο cav.ελα αυριο μου ειπε που θα ερθει ο ειδικος.ειχε τη πλακα του το σκηνικο. φιλε fotio τα ηχεια klipsch αν δεν κανω λαθος εχουν 200 Ε το ζευγαρι. http://www.planetav.gr/view_product.php?productid=317&idcat=7&idsubcat=13&idsubsubcat=-1

ελπιζω να λεμε τα ιδια. για πες ..διαπιστωσες καποιο μειονεκτημα ?η κατι αλλο ? επειδη εισαι ο μονος που μεχρι στιγμης τα εχεις ακουσει απο εδω μηπως εχεις ακουσει και τα wharfedale ?κανα συγκρητικο ?
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
πηγα χτες στο μαγαζι και δυστυχως ειχε μονο ενα παλιοτερο μοντελο των wharfedale (wharfedale rubiance bb 23) και οχι το 9.1 για το οποιο ενδιαφερομαι.τα ακουσα με ενα ενισχυτη cav (ενα ακριβο μοντελο) και ενα sony player.το cd ειχε 5 mp3 τα οποια ακοω καθημερινα σπιτι και ξερω τον ηχο τους.τα ηχεια δε μου φανηκαν κατι ιδιαιτερο ειχαν πιο γεματο ηχο λογο καμπινας αλλα ουτε καμια συγκλονιστικη ποιοτητα ουτε ιδιαιτερα καλες ψηλες ουτε ενταση.δηλαδη στο σπιτι με την audigy 4 και ta inspire ακουω καλυτερα ..Ψιλοαπογοητευτηκα και μαλιστα ενα ηχειο energy που ακουσα μου φανηκε πολυ χειροτερο.Τωρα βεβαια τα 9.1 μπορει να ειναι μακραν καλυτερα αλλα αντε να το τσεκαρεις αφου δεν τα φερνουν για να τα ακουσει καποιος. ...ο συνδυασμος ενισχυτη yamaha sub yamaha ζευγος ηχειων apart των 80 e που ακουσα σε αλλο μαγαζι ηταν πολυ καλυτερος...εκτος αν τα wharfedale τα αδικουσε ο ενισχυτης cav.....μπερδεμα...πεστε τιποτα ρε παιδια ..
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Η σειρά 9 κυκλοφόρησε αν δεν κάνω λάθος το 2005 ενώ τα Rubiance το 2001, μήπως το παληκάρι προσπάθησε να σου πουλήσει στοκ;;;
Αν θέλεις να τα ακούσεις με κάποιον YAMAHA πήγαινε στον ΝΑΚΑ που τα έχει σίγουρα και τα diamond και ενισχυτές YAMAHA.

Εγώ τα χρησιμοποιώ με YAMAHA RXV440 και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θέλω να τα δοκιμάσω και με τον τελικό τον ALESIS αλλά μάλλον τα χριστούγεννα θα γίνει η δοκιμή.

Δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα ηχεία , πάντως τα Diamond έχουν πολύ καλό φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής, το αν θα σου αρέσει ο ήχος είναι καθαρά υποκειμενικό όμως. Και παίζει και μεγάλο ρόλο με τι θα παίζουν.( και απο ενισχυτή και απο πηγές )

Επειδή ανέφερες και για audigy , ακούω μέσω των παραπάνω ( YAMAH RXV440, Wharfedale 9.1 ) και μουσική απο τον υπολογιστή audigy 2 platinum , δοκίμασα κάθε τύπο επικοινωνίας, analogue , SPDIF , οπτική ίνα , και με τους 3 τρόπους παίζουν πολύ καλά σαν σύνολο με μικρή διαφορά στην οπτική .
 
Last edited:

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
ναι εχω ακουσει τα καλυτερα λογια τα 9.1 ...μπορει να εφταιγε το δεσιμο με τον ενισχυτη στην περιπτωση των rubiance ..δυστυχως ο ΝΑΚΑΣ στην πολη μου πρωτοπορει-δεν διαθετει ουτε ενα ηχειο για ακουσμα και δεν ευκαιρω να ανεβω αθηνα .οσο για ενισχυτη ειμαι μεταξυ του yamaha dikanaloy 397 300 ε και του πολυκαναλου yamaha 359 360 e-μηπως και συνδεσω και κατι αλλο στο μελλον- (παντως με προβληματιζει που αν και πολυκαναλος ειναι πιο φτηνος και διαβασα εδω μεσα οτι ενας πολυκαναλος ειδικα στα ιδια λεφτα ειναι πολυ κατωτερος απο ενα δικαναλο ..αλλα εγω θα την καταλαβω τη διαφορα ???).
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Το αν θα καταλάβεις είναι σχετικό. Πάντως κατα γενική ομολογία είναι καλύτεροι στην μουσική οι δικάναλοι.

Ψάξε και για κανένα μεταχειρισμένο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και σε πολύ καλές τιμές.
Αν δεν σε απασχολεί ο πολυκάναλος ήχος τότε προτίμησε δικάναλο ενισχυτή.
 

ΘΕΟΘΑΝ

Senior Member
20 June 2006
577
Re: Απάντηση: ΠΟΙΑ ΗΧΕΙΑ ?HELP PLEASE

διαβασα εδω μεσα οτι ενας πολυκαναλος ειδικα στα ιδια λεφτα ειναι πολυ κατωτερος απο ενα δικαναλο ..αλλα εγω θα την καταλαβω τη διαφορα ???).

Θα την καταλάβεις αν κάποια στιγμή τύχει να οδηγήσεις τα (ίδια) ηχεία σου με κάποιον τελικό...Τότε θα ανακαλύψεις ότι είχαν άλλες δυνατότητες από αυτές που νόμιζες...

Φίλε μου δυστυχώς κανένας πολυκάναλος στην χαμηλή κατηγορία τιμής (εδώ που τα λέμε και παραπάνω...) δεν είναι ικανός να οδηγήσει καθαρά και σωστά τα ηχεία στα όριά τους...πόσο μάλλον αν αυτά είναι απαιτητικά και δυσκολοδήγητα...

Κακά τα ψέματα... μόνο ένας τελικός τροφοδοτούμενος από το pre-out ενός πολυκάναλου μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα των 2 κόσμων...
 

fotio

Senior Member
22 November 2006
448
sorry,δεν σε ξέχασα,αλλά θέλω να ξαναπάω να τα δω γιατι ο υπάληλος μου έγραψε Klipsh B2=400e...για να δούμε λεμε τα ίδια?
 

Χρήστος1

Established Member
7 August 2006
162
Δάφνη
(Κακά τα ψέματα... μόνο ένας τελικός τροφοδοτούμενος από το pre-out ενός πολυκάναλου μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα των 2 κόσμων...)
Λέμε οτι ενας σωστός δικάναλος (ειτε τελικός, ειτε ολοκληρωμένος )δέν ειναι μόνο η ικανοτητά του να εχει επάρκια ρεύματος ωστε να οδηγεί σωστά ενα ηχείο , ειναι και να δίνει οτι παίρνει . Και ρωτώ .Τι παίρνει από το πρε αουτ ενός πολυκάναλου? Νομίζω οτι το πρόβλημα ενός πολυκάναλου δεν ειναι μόνο η αδυναμία οδήγησης του τελικού σταδίου .
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
ναι φιλε McZab η δοκιμη εγινε με mp3.ξερω οτι η ποιοτητα τους οχι για τεστ δεν κανει αλλα ουτε να τα ακους μερικες φορες αλλα ηταν ο καλυτερος τροπος απο τη στιγμη που εγω τα ηχεια τα θελω για να ακουω τα καποιες χιλιαδες mp3 που εχω στο pc.απλως ψαχνω τη διαφορα που θα μου προσφερει ενα καλο ηχειο σε σχεση με τα μικρα πλαστικα των pc.αν αυτη η διαφορα λογω mp3 ειναι αμελητεα τι να κανουμε εγω θα προβω στην αγορα και ας υπαρχουν -ελπιζω στο μελλον να αξιοθω να ακουσω οπως πρεπει. γιαυτο ειπα και στην αρχη οτι δε με πειραζει να ειναι και λιγο ''χρωματισμενα '' τα ηχεια και λιγο γκαζιαρικα.ενα ηχειο απο οπου θα ακουω τη μουσικη με απολυτη πιστοτητα αλλα ουδετερα μαλλον δεν κανει στη περιπτωση μου.Παντως ο ενισχυτης ΥΑΜΑΗΑ και τα ηχεια apart που ακουσα μεγαλη διαφορα απο οτι ακουω τωρα.μακαρι να φερει και τα wharfedale 9.1 να τα ακουσω με τον ιδιο ενισχυτη.Επισης λογω ευαισθησιας -εντασης- προσανατολιζομαι και προς τα KLIPSCH SYNERGY B2 .αυτα εχουν κορνα .εχει καποια διαφορα στον ηχο η κορνα απο οτι χωρις ?? εχει καποια πλεονεκτηματα -μειονεκτηματα ???Το χερω οτι μερικες ερωτησεις δεν εχουν και πολυ νοημα-ειναι υποκειμενικο το θεμα ηχεια-ακουσμα αλλα αν δεν μπορεις να εχεις τα ηχεια να τα ακουσεις το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βασιστεις στην εμπειρια καποιων-μπορει στα αυτια σου να μην ακουγονται ακριβως οπως στα περιεγραψαν αλλα θα ακουγονται τουλαχιστον καπως ετσι. ευχαριστω για τισ μεχρι τωρα απαντησεις.fotio περιμενω να μου πεις για τα klipch.
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
αλλα ακομα και με τα mp3 μπορεις να καταλαβεις διαφορα μεταξυ ηχειων.πχ για τα δικα μου αυτια υπηρχε χαωδης διαφορα αναμεσα στα wharfedale rubiance και τα energy με τα wharfedale νικητες. τα energy ειχαν διπλασια τιμη (δεν θυμαμαι ποια ακριβως..γιατι τα απεριψα αμεσως) αλλα και τη μιση σχεδον καμπινα..ισως και γιαυτο....
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
μηπως εχει ακουσει κανεις και τα ΥΑΜΑΗΑ NS-50F? Λενε τιποτα για μουσικη και μονο η ειναι καλυτερα να χρησιμοποιουντε σαν μερος home cinema ??