Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

18 June 2006
362
__Πολλά - πολλά νέα και πολλές επανασυνδέσεις (μπορεί κάτι απ' αυτά να είναι λίγο πιο παλιό, αλλά μια που άνοιξα το θέμα θα το αναφέρω)... Ξεκινάμε; Φύγαμε!! :guitarist:



REUNIONS:


Reunion Van Halen με David Lee Roth

Reunion Rage Against The Machine

Reunion Police

Reunion Genesis

Reunion Smashing Pumpkins




ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

Pain Os Salvation: 31 Μαρτίου, Θεσσαλονίκη - Υδρόγειος. Κυριακή, 1 Απριλίου, Αθήνα - Gagarin 205

Pavlov's Dog: 16, 17 & 18 σε Ηράκλειο, Αθήνα & Θεσ/νίκη αντίστοιχα





ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ '07:

Νέος δίσκος και live dvd από τους Cult.

Νέος δίσκος απο τους Coldplay -παραγωγός θα είναι ο Brian Eno

Νέος δίσκος απο τους Linkin Park τον Απρίλιο (παραγωγός ο Rick Rubin).

Στις 2 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι Waterboys το νέο τους δίσκο υπό την ονομασία "Book Of Lightning"
 
22 June 2006
1,097
Sweden
__Πολλά - πολλά νέα και πολλές επανασυνδέσεις (μπορεί κάτι απ' αυτά να είναι λίγο πιο παλιό, αλλά μια που άνοιξα το θέμα θα το αναφέρω)... Ξεκινάμε; Φύγαμε!! :guitarist:



REUNIONS:


Reunion Van Halen με David Lee Roth

Reunion Rage Against The Machine

Reunion Police

Reunion Genesis

Reunion Smashing Pumpkins

Από την στιγμή που οι νέες μουσικές σκηνές (υπάρχουν?) δεν τραβούν τα φώτα, ο δεινοσαυρισμός και η ανακύκλωση συνεχίζεται..

Κάποτε πριν από πολλά χρόνια (10+) λέγαμε για πλάκα με φίλους ότι στις 30/2 παίζουν οι doors. Ε, λοιπόν το ανέκδοτο βγήκε αληθινό το 2004.

Εγώ περιμένω εξ' ουρανού το reunion των Beatles με όλα τα μέλη παρόντα..
icon10.gif
 
Last edited:

Δημήτρης Ιωάννου

Moderator
Staff member
18 June 2006
15,798
Αθήνα-Κέντρο
Δεν ξέρω πάντα το σκεπτικό των Reunions και δεν το καταλαβαίνω πλήρως για να το καταδικάσω ή όχι.
Τα περισσότερα πάντως που έγίναν κατέληξαν σε θλιβερά φιάσκα.
Δεν καταλαβαίνω τι θα μπορούσαν να προσφέρουν οι genesis & police την σήμερον ημέρα,πραγματικά.Πέραν των αρπαχτών.

Ενας λόγος που οι Abba πουλάνε και σήμερα τρελλά και χαίρουν σεβασμού-ασχέτως γούστου-είναι οτι παρ όλα τα εκατομύρια που τους προσέφεραν ,αρνήθηκαν να επανασυνδεθούν και να κάνουν περιοδείες.Προτίμησαν να τους θυμάται ο κόσμος όπως ήταν τότε και όχι να δούν τέσσερεις 60άρες καρικατούρες ..
Τουλάχιστον οι Stones δεν διαλύθηκαν ποτέ .Αλλο αυτό.

Οσο για την σημερινή μουσική σκηνή υπάρχει και τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας. Ανεξαρτήτως προτιμήσεων να αναφέρω πρόχειρα : Tool , Muse, Coldplay , Madonna, Kylie κλπ, παίζουν σε sold out ,ίσως αυτό ζηλέψαν οι "παλιοί" και αναζητούν την χαμένη λάμψη τους με αναμασήματα..

Θα δείξει πάντως.Δεν λέω ποτέ για κάτι αρνητικό αν δεν το δοκιμάσω..:ears:
 
Και που εισαι ακομα. Θα εχετε παρει χαμπαρι οτι διανυουμε την 40στη επετειο του σωτηριου ετους 1967. Ηδη εχουν αρχισει τα 40th anniversary editions, και αφιερωματα με αρχη το πολυτελες κουτι των Doors (αρχες Ιανουαριου '67 ειχε κυκλοφορησει το πρωτο τους LP). Εχουν βαλθει ολοι να ματα-ξανα-πουλησουν ακριβα υλικο μεχρι προτινος nice-price. Κατα το καλοκαιρακι μεταξυ αλλων σκαει και Sgt.Pepper's 40th edition! Μιλαμε καθαρα για Industry. Ειχε φαει πληγμα με το .mp3 να'σου που αναθαρρησε με τη ...νοσταλγια.

Στο ιδιο πνευμα τι reunions και κουραφεξαλα (με το συμπαθειο) εν μεσω ομοβροντιας αξιολογων νεων δισκων (βλ. προσφατες παρουσιασεις φορουμ) ποιος καθεται ν'ασχοληθει με τους has-been? BTW για Genesis, για τον τυπο και μονο οχι οτι κοπτομαι, για μισο-reunion μιλαμε ετσι? Σιγα μην τα βρηκε ο Phil Collins με τον Peter Gabriel :flipout: .
 
Last edited:
18 June 2006
362
__Για του Pavlov's δεν ξέρω ποιός θα τραγουδά... Να υποθέσω ο κλασσικός τραγουδιστής τους; Πάντως, αν δεν κάνω λάθος έχουν 3 album μόνο κυκλοφορήσει, άρα να φανταστώ ότι... θα τα παίξουν όλα; χιχι... Πέραν της πλάκας, ήταν -και ελπίζω να είναι ακόμα, να μην έχουν "σκουριάσει"- υπέροχο συγκρότημα...


__Να προσθέσω ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ REUNION!! Αυτό των Black Sabbath με τον ΕΞΑΙΣΙΟ Ronnie James Dio. Εφτιαξαν μία μπάντα με το όνομα "Heaven And Hell" (γνωστό τραγούδι των Black Sabbath την εποχή που σ' αυτούς τραγουδούσε ο Dio) και βγήκαν στους δρόμους... Μάλιστα λένε πως θα βγάλουν και δίσκο αν θυμάμαι καλά..!



__Φίλε Γιώργο... Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό... Και να σου πω την αλήθεια, διαφωνώ με το ότι οι νέες μουσικές δεν υπάρχουν ή δεν τραβούν τα φώτα. Μπορώ να αναφέρω δεκάδες σχήματα που τα τελευταία χρόνια γεμίζουν ΣΤΑΔΙΑ (άσχετα αν μας αρέσουν όλα ή όχι) και που στο είδος τους θεωρούνται αξιολογότατα...

__Εγώ νομίζω πως αυτό γίνεται γιατί και οι οπαδοί αυτού του είδους μουσικής νοσταλγούν υπέροχα σχήματα που δοξάστηκαν όσο λίγα (και το άξιζαν), αλλά και αυτό το είδος μουσικής που αυτά τα σχήματα πρεσβεύουν ξαναήρθε στο προσκήνιο. Συν του ότι και τα ίδια τα σχήματα αναπολούν τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος και ξέρουν πως αυτές -τροπον τινά- μπορούν να αναβιώσουν εν' μέρη αυτήν τη χρονική περίοδο που το rock ξαναμπαίνει στο προσκήνιο...


__Κατά την άποψή μου, όλα αυτά τα σχήματα καθώς και το ίδιο το μουσικό στιλ (η μουσική) το ΑΞΙΖΟΥΝ, οπότε καλά κάνουν και αναβιώνουν. Προσοχή! ΑΝΑβιώνουν... ΔΕΝ αντικαθιστούν... Καλοί οι "δεινόσαυροι" (ας μην είμαστε πια τόσο κακοί κι εμείς, κι αυτοί άνθρωποι είναι και μάλιστα αξιόλογότατοι ως καλλιτέχνες), αλλά δεν ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ, συμπληρώνουν ή επανέρχονται.

__Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. ΙΔΙΩΣ για παιδιά όπως εγώ που ΔΕΝ είχαν την τύχη να αγοράσουν δίσκους όπως το Selling England By The Pound ή το Ghost In The Mashine όταν "μόλις είχαν κυκλοφορήσει"... Που δεν είχαν την τύχη να δουν πότέ τον Κόλλινς πίσω απο τα drums και τον Γκάμπριελ πίσω απ' το μικρόφωνο ή να απολαύσουν μία συναυλία των Van Halen, Led Zeppelin κ.ο.κ.


__Δεν έχουμε ψευδεστήσεις... αυτές οι συναυλίες δεν θα είναι το ίδιο με τότε, αλλά είναι σίγουρα το "next big thing"... Γιατί να μην το απολαύσουμε ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ (και όχι φυσικά γι' αυτό που ήταν);
 
Last edited:
10 July 2006
5,257
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

... Για του Pavlov's δεν ξέρω ποιός θα τραγουδά... Να υποθέσω ο κλασσικός τραγουδιστής τους;

Καλά?, αυτός δεν είχε αυτοπυροβολιθεί?

Πέραν της πλάκας, ήταν -και ελπίζω να είναι ακόμα, να μην έχουν "σκουριάσει"- υπέροχο συγκρότημα...

Δεν είναι ζήτημα ηλικίας, αλλά φλόγας!
 
18 June 2006
362
__Ναι, αυτό εννοώ με το "σκουριάσει", να "μη το έχουν χάσει" όπως λέμε ή να έχουν ακόμα τη φλόγα όπως λες κι εσύ. Ενας καλός μουσικός, δεν γίνεται έτσι εύκολα κακός μουσικός, αλλά μερικά τραγούδια ή είδη μουσικής θέλουν μία φλόγα που μπορεί κάποιος μετά απο κάποια χρόνια να μην την έχει, ή να μην το εκφράζει πια το είδος ώστε να την έχει...


__Δεν ήξερα πως έχει (αν έχει) αυτοκτονήσει!! Αυτό αλλάζει πολλά! Αν δεν υπάρχει ο αυθεντικός τραγουδιστής του συγκροτήματος τότε, δεν είναι το "next big thing", αλλά το "almost the next big thing" η τώρα σε σχέση με την τότε μπάντα... Τουλάχιστον γι' αυτήν την μπάντα...
 
17 June 2006
9,768
Νομίζω πως είχα ακούσει πως ο τραγουδιστής των Pavlof's Dog είχε αυτοκτονήσει...Εϊναι αληθινό ή urban legend? Και για μένα τουλάχιστον όλο το συγκρότημα ήταν η "περίεργη" φωνή του...
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,333
καλά τώρα....
Sabbath χωρίς Ozzy....

ψωμοτύρι χωρίς τυρί....


Dio.....?


mio Dio....:AFADF0:
 
27 June 2006
7,771
Η μεγαλύτερη χαρά όμως έρχεται από μέσα!
Τέλος του μήνα ανκοινώνεται η επανασύνδεση των LAST DRIVE, των Aθηναίων γκαραζ θρύλων (και όχι μόνο) που μας ανέθρεψαν στα μικρά μας χρόνια.
Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Αλέξη τον οποίο γνωρίζω και είμαι σίγουρος ότι η ιδέα ξεπήδησε όχι εξαιτίας οικονομικών βλέψεων, αλλά από καθαρή νοσταλγία για τα παλιά.
Στο πλευρό τους αιώνια!
 

Tzimisce

Vampire
Staff member
1 February 2007
32,919
127.0.0.1
Ο Ozzy (δυστυχώς) τώρα θα βρίσκεται μεταξύ 4ης και 5ης (γραμμής; αποτοξίνωσης; ποιός ξέρει) και δεν θα μπορεί να μιλήσει, πόσο μάλλον να τραγουδήσει...
Ο Dio από την άλλη συνεχίζει να έχει φωνή, να είναι κοντός και να τρέχει πάνω κάτω. Για μαλιά δεν νομίζω να του μένουν πολλά αλλά ποιός δεν κουρεύτηκε από τους παλιούς; :)
Άντε με το καλό να τους ακούσουμε και στην Αθήνα (με ρεπερτόριο Ατίκ; )
:music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:
 
27 June 2006
7,771
Η μεγαλύτερη χαρά όμως έρχεται από μέσα!
Τέλος του μήνα ανκοινώνεται η επανασύνδεση των LAST DRIVE, των Aθηναίων γκαραζ θρύλων (και όχι μόνο) που μας ανέθρεψαν στα μικρά μας χρόνια.
Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Αλέξη τον οποίο γνωρίζω και είμαι σίγουρος ότι η ιδέα ξεπήδησε όχι εξαιτίας οικονομικών βλέψεων, αλλά από καθαρή νοσταλγία για τα παλιά.
Στο πλευρό τους αιώνια!
__________________
 

Maria An.

Established Member
28 June 2006
292
Θεσσαλονίκη
LAST DRIVE, τέλεια! Ότι σχήμα έχει φτιάξει ο Αλέξης Καλοφωλιάς είναι εξαιρετικό. Οι Earthbound είχαν κι αυτοί τον ήχο τους, αλλά οι Last Drive, πως να το κάνουμε, ήταν από τα γκρουπ που μας γαλούχησαν στον χώρο.

Επίσης, η επανένωση των Rage against the machine είναι από τα ξεχωριστά νέα. Ακόμα και να μην καταφέρουν να δημιουργήσουν άλμπουμ όπως το αγαπημένο πρώτο ομώνυμο τους, είναι συγκρότημα με δυναμική πολιτική άποψη. Ευχαρίστως θα πήγαινα σε ένα live τους (αυτό που είχε γίνει παλιά στην Αθήνα το είχα χάσει).

Κατά τα άλλα, Black Sabbath με Dio είναι σαν χωριάτικη σαλάτα με τυρί Φιλαδέλφεια. Οι δε Van Halen πάντα μου έφερναν μια αηδία, οι Pavlov's Dog χωρίς τον τραγουδιστή τους, κλπ. Αρπαχτές μυρίζει..

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Βασίλη
 
Last edited:
27 June 2006
7,771
Συμφωνώ απόλυτα για Dio, άσχετα αν σαν μονάδα/λαρύγγι είναι κεφάλαιο από μόνος του. Κάποια πράγματα έχουν τη δική τους σφραγίδα (Sabbath με Ozzy MONO!).
Van Halen... ήμαρτον! Θα μας κάψει ο Ύψιστος! Κάποτε πίστευα ότι είναι ο καλύτερος κιθαρίστας ever, αλλά αργότερα αντιλήφθηκα πόσο μεγάλη ζημιά έκανε φέροντας ουσιαστικά την ευθύνη για το συγκεκριμένο ήχο που ΑΠΑΝΤΕΣ οι λαϊκομπουζουκιακοί της παραλίας ήθελαν να μιμιθούν στα σόλο τους. Κάτι που ακόμα κρατάει βέβαια (στο Ελλάντα είμαστε πιστοί στας παραδόσεις...), αρκεί να ακούσει κανείς ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λαϊκό-ποπ δίσκο και θα βρει μέσα εκατοντάδες φιλόδοξους Eddies...

Μαράκι, όταν θα ξεκινήσουν τα live τους οι Drive σου παίρνω εισητήριο!
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,403
Land of Dystopia
Το θέμα με τα reunions, όσο και εάν φαίνεται παράξενο σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί ναφτάσει τα επίπεδα όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά.
Πιστεύω ότι γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους.
Πάντως είμαι περίεργος να δώ τους Van Halen με τον Dabid Lee Roth, όταν ο κύριος είχε βγάλει ένα δίσκο μετά την αποχώριση με τίτλο :Eat them & smile!!!
 
27 June 2006
7,771
Απάντηση: Re: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

We Are The Boys That Make All The Noise!

000000000045269-1.jpg


επιτρέψτε μου να γίνω κι εγώ νοσταλγός.
21 χρόνια φέτος.
Εmerald.


Δυστυχώς Κώστα από εκεί που βρίσκεται δεν μπορεί να κάνει και πολλά για reunion..
Τεράστιος μάστορας όμως, θα τον λατρεύουμε αδιάκοπα -bye-