Πως λειτουργεί ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Καλησπέρα , στο νεο μου σπίτι υπήρχε δορυφορική και υπάρχει εξω απο αυτό ενα καλώδιο που κατεβαίνει απο την ταράτσα και με ενα ταφ χωρίζεται και καταλήγει σε υπνοδωμάτιο και σαλόνι .
Να υποθέσω οτι είχε εναν κωδικοποιητή σε κάθε δωμάτιο, η έναν με δυνατότητα να επιστρέφει την κωδικοποίηση και να καταλήγει στην δεύτερη tv ?
Αν είναι κουφή η ερώτηση σόρρυ αλλά δεν γνωρίζω τίποτα απο δέκτες κλπ.
 
17 June 2006
1,443
Άλιμος
Άν έχει τάφ, 99,9% είναι καλώδιο απλής κεραίας. Η σίγουρη λύση είναι να ανέβεις ταράτσα και να δείς απο πού ξεκινάει το καλώδιο. Σε κάθε περίπτωση μήν συνδέσεις δορυφ. δέκτη χωρίς να είσαι σίγουρος.
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
Υπάρχει καλώδιο απλής κεραίας μαζί με την κεραία (τυχερός)σύνδεσα μόνο τον ενισχυτή και σήμα τζάμι.
Το καλώδιο που ανέφερα ξεκινάει απο το μέρος που υπήρχε το πιάτο και είναι ίδιου τύπου με της κεραίας.
 
17 June 2006
1,443
Άλιμος
Σαν τύπος θα είναι εντάξυ, αλλα το τάφ σε δορυφ. εγκατάσταση είναι περίεργο. Το καλώδιο του δορυφ. δέκτη μεταφέρει ρεύμα στο LNB για την λειτουργία του, δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό να λειτουργεί 1 lnb με δύο δέκτες και τάφ. Περίμενε να δεί το πόστ κανένας που το ξέρει το συγκεκριμένο να μας πεί την γνώμη του.
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Ουσιαστικά έχεις μόνο το καλώδιο!!


Θα χρειαστείς λοιπόν ένα πιάτο, ένα ή δύο ή και περισσότερα lnb και έναν ή δύο δέκτες, ανάλογα με τα σχέδια σου. (και ένα τεχνικό για την εγκατάσταση & συντονισμό).
Η χρήση ταυ δεν ενδείκνυται στην δορυφορική λήψη. Με την μέθοδο αυτή δεν μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα δύο δέκτες. Ούτε φυσικά να γίνει κοινή χρήση συνδρομητικής κάρτας.

Ο πιο σωστός τρόπος είναι ο εξής. Τοποθετείς twin (με δύο εξόδους) lnb και κατεβαίνουν δύο καλώδια. Ενα σε κάθε δέκτη.
Αφού κατεβαίνουν ήδη δύο καλώδια (το ένα της tv) μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό της τηλεόρασης με τη χρήση ενός μείκτη/διακόπτη tv-sat/diseqc και να τροφοδοτήσεις χωρίς παρεμβάσεις και την τηλεόραση και τον δορυφορικό δέκτη. Το καλώδιο καταλήγει σε μια πρίζα tv-sat.
 

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,463
ΟΚ απο οτι κατάλαβα μάλλον τα είχανε κάνει σαλάτα.