ΠΡΩΤΑΡΗΣ

KoKa

New member
15 January 2009
3
Γεια σας, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος σε εθελοντική βάσει να μου δώσει τα φώτα του. Έχω ένα χώρο (playroom-αποθήκη 5X7) και θέλω να φτιάξω ένα απλό αλλά αξιοπρεπές home cinema. Περιοχή Φάρος Ψυχικού
Ευχαριστώ
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,869
καλως ορισες στην παρεα μας!!!!

συντομα αρκετοι -φιλοι μελη θα δωσουν τις σωστες βασεις για να φτιαξεις κατι καλο

καλη συνεχεια!!!!
 
Καλώς ήρθες και απο εμένα στο club και καλή συνέχεια.Οι διαστάσεις του χώρου σου είναι πολύ καλές για αυτη την χρήση, αλά θα διευκόληνες αρκετά τις απαντήσεις μας, εαν γινόσουν περισσότερο αναλυτικός.Γιά παράδειγμα θέλεις προβολέα η όχι, και εαν ναί πάς γιά πανί σταθερό...χειροκίνητο...ηλεκτρικό;.....σε ποιό χρηματικό ποσό μπορείς να κινηθείς;....σε ενδιαφέρει κυρίως ο κινηματογράφος η η μουσική;......
Οσο που αναλυτικός είσαι σε αυτό που ρωτάς, τόσο περισσότερο χρήσιμες απαντήσεις θα πάρεις.
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
πες μας τι σκεφτεσαι να κανεις
και τι ποσο θελεις να διαθεσεις
να εχουμε ενα μπουσουλα
 

KoKa

New member
15 January 2009
3
Ευχαριστώ για την ανταπόκρηση. Κυρίως με ενδιαφέρει ο κινηματογράφος καθότι ο ίδιος κινηματογραφιστής (peppermint, uranya) άρα προβολέας για σινεμά, οθόνη σταθερή Υ1.50 Π2.00 μέτρα. Όταν φτιάχτηκε το σπίτι πριν 5-6 χρόνια είχα πει στον ηλεκτρολόγο για πιθανή χρήση σινεμά και έχει βάλει 5 πρίζες για μεγάφωνα (παύλα και τελεία) και ένα καλώδιο απο την οροφή για τον προβολέα με ένα βίσμα σαν καρφάκι. Δεν ξέρω αν αυτά επαρκούν για τα σημερινά στάνταρ. Διαβάζοντας το φόρουμ νομίζω ένας προβολέας μέχρι 2.000 ευρώ όπως ο sony HW10 θα ανταποκρίνεται στον χώρο και στις απαιτίσεις μου. Μερεμέτια βαψίματα εγκατάσταση κτλ θέλω να τα κάνω μόνος μου σιγά-σιγά. Τι αγοράζει κανείς πρώτα; Αυτά για την ώρα. Αν κάποιος έχει γνώσεις και πείρα και μπορεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για να δει και τον χώρο. Κ.Κ.
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
παλι δεν απαντησες τι ποσο θελεις να διαθεσεις ωστε να σου προτεινω καμποσα προιοντα
α και το απλο αλλα και αξιοπρεπες ειναι κατι που σηκωνει πολυ κουβεντα
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Οι πρίζες για τα ηχεία, αν είναι στις σωστές θέσεις και δεν έχει βάλει καλώδια της πλάκας ο ηλεκτρολόγος, λογικά θα σου κάνουν. Το "καρφάκι" για τον προβολέα, μάλλον είναι CVS, οπότε το διαγράφεις αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας. Καλωσόρισες στο AVClub Κώστα... -bye-
 

Valter

Established Member
20 November 2008
191
Νεο Ψυχικο
Κοκα μιας και ειμαστε γειτονες ψυχικο επεισης, και επεισης του ιδιου επαγγελματικου χωρου( ηθοποιος - σκηνοθετης<--- τρομαρα μου) θα σου πω οτι σου ειπε και ο Argi... ΠΟΣΑ χρηματα θελεις να διαθεσεις χοντρικα για να παρεις ( προβολεα / πανι / ενισχυτη / ηχεια / πηγες) αλλιως αδερφε δεν μπορει κανεις να σου προτεινει τιποτα. Τιμες υπαρχουν για ολες τις τσεπες.

επεισης εγω σαν κανονα εχω να κοιταζω κυριως τον ηχο και υστερα την εικονα (ΔΕΝ την βαζω σε δευτερη μοιρα), αλλα οσο πιο καλος ο ηχος τοσο πιο ευκολα μπαινεις σε μια ταινια. ετσι κοιταω πρωτα τον Ενισχυτη που ειναι το Κεντρο του συστηματος. Παιρνει τον ηχο τον αποκωδικοποιει και τον διαμοιραζει σωστα στα καναλια και εχει την καταλληλη ισχυ να στυριξει αυτο που στελνει ωστε να βγει οσο το δυνατον καλλητερα. Μετα τα ηχεια θα κοιταζα κινηματογραφικα ηχεια κυριως αφου το θες καθαρα για ταινιες το συστημα, κορυφαια εταιρια σε αυτον τον τομεα ειναι η Klipsh μεταξυ αλλων.Ο φιλος μας Γιαννης Νανοπουλος θα επιβεβαιωσει τα λεγομενα μου.
Φυσικα μεγαλο ρολο εχει να κανει σε τι εντασεις θελεις να παιζεις και τι μονωση θελεις να κανεις ή χρειαζεται ο χωρος (αυτο θα βοηθησει επισης αρκετα σε τι κατηγοριας μηχανηματα θελεις να κατευθυνθεις!! )
Μετα ερχεται το Προτζεκτορι και οι Ιντζες που θα προβαλει! και απο τη στιγμη που η τεχνολογια του ηχου δεν κινειται με την ταχυτητα της τεχνολογιας εικονας θα σου προτεινα να επικεντρωθεις πρωτα στον ηχο και μετα στο πανι και στον προβολεα. αλλωστε η εικονα αλλαζει ο ηχος ομως ειναι αυτος που μενει!! οταν θα στηθει ο ηχος σου η εικονα σου θα ειναι ευκολοτερο να κατακτηθει.

α και τελος...

Καλως ηρθες στην παρεα μας.
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
λοιπον με 15 χιλιαρικα χτυπας τα καλωδια:flipout:
(αμα θες βρισκω και ακριβοτερα)
πες μας και ποσα ακομα θες να δωσεις για τα μασινια
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
με ενδιαφέρει κι εμένα η κουβέντα σας, αν και αρχικά με ενδιαφέρει η μόνωση του χώρου.
Έχω σκεφτεί για δύο στρώματα 3cm και 5 cm Aritherm-Bondofibra. Έχετε ιδέα για το συγκεκριμένο ή κάτι άλλο?
(συγνώμη koka εαν μπήκα σφήνα στο νήμα σου, εαν δεν ενδιαφέρεσαι για τις ερωτήσεις μου απλά γράψε το για να ανοίξω άλλο νήμα).
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
δεν μας λες γιατι θες να μονωσεις το χωρο σου
και μετα βλεπουμε τι χρειαζεσαι
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
γιατί θέλω να φτιάξω έναν χώρο όπου θα μπορώ να βλέπω μια ταινία ή να ακούω μουσική όσο δυνατά θέλω, όποια ώρα θέλω χωρίς να ενοχλώ.

Να σημειώσω πως ο χώρος 8Χ3,20 είναι μεσοτοιχία με άλλη οικοδομή και αυτήν τη στιγμή
στον έναν τοίχο των 8 m υπάρχει μονό τούβλο από τη δική μου μεριά, αντισεισμικός αρμός και το τούβλο της γειτονικής οικοδομής
ο άλλος τοίχος των 8 m συνορεύει με είσοδο πολυκατοικίας και σκοπεύω να μην τον ηχομονώσω
οι δύο κάθετοι τοίχοι των 3,20 m ο καθένας είναι εξωτερικοί και θα τους μονώσω
απο κάτω είναι υπόγειο γκαράζ και θα μπει απλά πλακάκι και απο πάνω μοκέτα
απο πάνω του είναι το διαμέρισμά μου και δεν θα μονώσω το ταβάνι

Λοιπόν γιατρέ μου?
 
Να πω πάντως, πως το θέμα της ηχομόνωσης έχει διπλή σημασία.
Η μια είναι το να μην ενοχλείς παραέξω σε ότι ένταση και ώρα θες να ακούς αλλά, στο κάτω κάτω, και να μη δίνεις αναφορά ως προς το τί κάνεις μέσα.
Η άλλη είναι η σωστότερη ανακλαστική ηχητική συμπεριφορά του χώρου σου εσωτερικά!

Από τη στιγμή που κάποιος έχει την "πολυτέλεια" να έχει αποκλειστικό χώρο για τέτοια δουλειά, καλό είναι να πάρει από την αρχή σοβαρά υπόψιν του και τους δύο παραπάνω παράγοντες.
 

alekos1

New member
30 November 2009
1
Εχω έναν φίλο μου που ανακαίνησε το σπίτι του και έκανε την σοφίτα του τέλειο tv-play room με όλα τα extras και χρησιμοποίησε αυτό το ARITHERM και του εκανε τζιτζι δουλειά!πριν είχε παράπονα από τους γείτονες όποτε μαζευόμασταν και τώρα τίποτα!
Η μόνωση κάνει τόση διαφορα?lol