Πρωτες εντυπωσεις EPSON TW1000 1080p

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,751
Παλλήνη
Η γνωστη περιπολος ξαναχτυπησε! Δεν προλαβε καλα-καλα να μπει στην χωρα μας η πρωτη παραγγελια απο τους νεους EPSON TW1000 1080p και η παρεα του Avclub καταφερε να εχει στα χερια της ενα απο τα πρωτα κομματια (thanks Syrios!) και να σας μεταφερει τις πρωτες εντυπωσεις απο τον φτηνοτερο 1080p προβολεα της αγορας!



Εδω, συσσωμη η διαχειριστικη τριαδα (Παπαγεωργιου,Σπυρου,Σωτηροπουλος) στο πατροπαραδοτο ανοιγμα της κούτας
icon10.gif
:



Φυσικα απο την "τελετη" δεν ηταν δυνατον να λειψει ο Browser ο οποιος δηλωνει μεγαλος fan της Epson και το αποδεικνυει εμπρακτα
icon10.gif
:




Η πρωτη επαφή με ενα πολυ-αναμενομενο προβολεα οπως ο Epson, δεν ηταν δυνατον να γινει πουθενα αλλου περαν του reference room του Avclub, του Panic Room του Τασου Οικονόμου!



Εξωτερικά ο Epson ειναι πανομοιοτυπος με τους προκατοχους του (600 & 700) αλλα σε μαυρο χρώμα:







Εδω θα κανω μια παυση, για να πουν και οι υπολοιποι τις εντυπωσεις τους, και θα επανελθω με φωτος απο το μενου και την προσωπικη μου αποψη για τον προβολεα.
 
Last edited:
17 June 2006
23,582
Αθήνα
Σαν εμφάνιση δεν έχει να επιδείξει κάτι πρωτοποριακό. Δεν με χαλάει πάντως. Εξοπλισμένος με vertical-horizontal lensshift μπορεί να τοποθετηθεί με σχετική ευκολία χωρίς να παιδέψει τον εγκαταστάτη.

Από συνδέσεις υπάρχουν οι κλασσικές όλων των ειδών. Η hdmi είναι μία.

Οπως θα δείτε και από τα screenshots με τα menu είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος, δίνοντας όλες τις σύγχρονες ευκολίες.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν παρατηρήθηκε μεγάλη ανομοιομορφία λευκού. Λίγο κόκκινο από την μια μεριά αλλά όχι κάτι συνταρακτικό που να βγάζει μάτι.

Ο θόρυβος του ανεμιστήρα είναι ένα μελανό σημείο του όταν η ρύθμιση της λάμπας είναι στο High mode. Στο Low mode μειώνεται αρκετά ο θόρυβος αλλά χάνει πολύ η εικόνα το Punch. «Ψόφησε» όπως χαρακτηριστικά είπαν και τα παιδιά. Οπότε προτιμήσαμε να τον δούμε σε high mode.

ΜΕ το HTPC κλείδωσε πανεύκολα στα 24hz για την ακρίβεια στα 23.90 όπως βλέπετε και από το menu, με αποτέλεσμα η κίνηση στα Bluray και HDDVD ταινίες να είναι τέλεια. Φυσικά αυτό απαιτεί πρωτίστως και δυνατό PC.

Οπως γνωρίζετε σε ανάλυση 1920 Χ 1080 τα γράμματα στα εικονίδια στο desktop γίνονται ακόμα πιό μικρά με αποτέλεσμα να μπορείς να δεις με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια το focus. Χμμ, εδώ δεν τα πήγε και πολύ καλά. Ενώ στο μέσο και δεξιά ήταν όμοιος η αριστερή μεριά έχανε. Στην ταινία πολύ δύσκολο να το παρατηρήσεις, σχεδόν αδύνατο θα έλεγα, αλλά λέμε τώρα τι είδαμε βάζοντας τον σε “torture” tests.

Στο μαύρο του και γενικότερα στο contrast δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Ναι μεν, έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλιότερα LCD αλλά δεν μπορείς να αναφωνήσεις με χαρά. Σαφώς μεγαλύτερη εντύπωση σ’ αυτό το κομμάτι μου είχε κάνει ο Panasonic 1000.

Ικανοποιητικός ήταν και στο χρώμα με μια πρόχειρη ρύθμιση με το DVE. Overall είναι ένα μηχανάκι που θα ικανοποιήσει όχι μόνο τον entry level χρήστη αλλά και τον μεσαίο χρήστη. Αυτός που έχει μεγάλες απαιτήσεις νομίζω θα ανέβει κατηγορία και χρήματα βέβαια. Πάντως αν μου έλεγαν μόλις πριν 2 χρονάκια ότι αυτή η εικόνα στοιχίζει 2500 ευρώ, σίγουρα θα το πέρναγα για πρωταπριλιάτικο αστείο...
 
22 June 2006
34,697
NEO HRAKLEIO
Να ευχαριστησουμε το Συριο για την παραχωρηση του μηχανηματος και το Τασο για τη φιλοξενια του .

Να πω κι εγω με τη σειρα μου οτι δεν ειμαι φιλος των lcd και ειδικα των Epson, και ημουν αρνητικα προκατειλημενος.

Απο αισθητικης πλευρας ειναι μικρος και συμπαθητικος. Μαυρο πλαστικο που θυμιζει PS3 και γενικοτερα τυπικη κατασκευη για τη κατηγορια του.

Τον συνδεσαμε με HTPC (τι αλλο ?) και κλειδωσε στα 24 και 48 (για HDDVD και BLURAY). Στην αρχη απογοητευτηκα απο το μαυρο του ή καλυτερα απο το γκρι του, και απο τη μικρη αλλα υπαρκτη χρωματικη ανομοιομορφια στο πανελ.
Κοκκινιζε στη μια του μερια (πραγμα που απ οσο ξερω εχουν και τα μικρα του αδελφακια 600 και 700), αλλα στην εικονα δεν το καταλαβαινες.

Αυτο που με χαλασε ομως περισσοτερο (εκτος του μαυρου) ηταν η ποιοτητα του φακου του. Σε αρκετα σημεια φαινοταν out of focus, και στο desktop με δυσκολια διaβαζες τα γραμματα. Αυτο ειχε σαν συνεπεια , ακομη και στις HD ταινιες , να πρεπει να ανεβαζεις το sharpness στο τερμα.

Παρ'ολα αυτα , με δεδομενη τη τιμη του, ειναι μια τιμια προταση που αν τον ψαξεις λιγο, σιγουρα θα ικανοποιησει μεγαλο μερος των καταναλωτων.

Ισως στα λεφτα του να προτιμουσα ενα κορυφαιο DLP 720p .
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Μαλιστα, κοιτα να δεις που θα μας βγει και το ονομα.....:flipout:. Ακου μεγαλος φαν ...:BXVZCBXZ6:.



Anyway, η αληθεια ειναι οτι με τον καιρο και με την εξελιξη που δειχνουν να εχουν τα lcd panel, εχω αρχισει να πειθω τον εαυτο μου οτι μπορει να ζουσα και με lcd πανελ πλεον......( δεν ξερω αν τον εχω πεισει ακομα βεβαια....).


Εκ πρωτης οψεως, το μηχανακι οπως ηδη γνωριζεται ειναι μαυρο, κατι που κατεμε του αφαιρεσε αρκετα αυτη την τοστιερο-οψη που ειχαν οι προκατοχοι του 600 κι 700.
Παντως η τοστιερο-μυρωδια της "πλαστικιλας" του καινουργιου μηχανηματος εχει μεινει, αλλα ευτυχως οι περισσοτεροι τον τοποθετουμε οσο ψηλα χρειαζεται για να μην μας ......."μυριζει"..!!

Τις εισοδους και τις ευκολιες που παρεχει το μηχανημα σαν, τις περιεγραψε ο Τασος, οποτε δεν εχω να πω πολλα.

Το μονο που ηθελα να προσθεσω ειναι οτι εχει hdmi 1.3, και με το σκαλισμα των μενου η επιλογη deep colour μου εκανε μπαμ αμεσως.

Oι προκατοχοι του οχι τοσο απο πλευρας τιμης, αλλα αποδοσης, δεν κρυβω οτι με ειχαν προδιαθεσει καπως αρνητικα.
Με το λιγο που τον ειδα εχθες, μου εδωσε εντονα την αισθηση οτι θα πρεπει να το ξανασκεφτω, λαμβανοντας αρκετα πλεον υποψιν τη σχεση τιμης/αποδοσης.

Καποια προβληματακια που ειχα δει προσφατα στον 700 , με κατι περιεργες κοκκινιλες να κανουν βολτα στην οθονη αναλογα με το πως τον τοποθετεις, εδειχναν να λειπουν, αλλα λογο του οτι πολλοι φιλοι τα παρατηρησαν μετα απο καποιες ωρες λειτουργιας , διατηρω την επιφυλαξη μου και γιαυτον.

Οσον αφορα τις ρυθμισεις του εργοστασιου , θα ελεγα οτι ακολουθειται πλεον η λογικη της αρκετα καλης ρυθμισης, με εντυπωσιακο να ειναι το κομματι του colour decoding στον συγκεκριμενο, ο οποιος εδωσε τρομερη ακριβεια στο πρασινο φιλτρακι του dve.
Ακριβεια που δεν ακολουθησε το κοκκινο, παρολο που εγιναν προσπαθειες να ερθει καπως στη θεση του, εδειξε οτι ειναι δυσκολο.
Πιστευω οτι ο φωτοφραχτης που χρησιμοποιει η εταιρια εχει περιεργη συμπεριφορα ως προς το συγκεκριμενο χρωμα, και χρειαζεται οποσδηποτε καλη διαχειριση απο τον εκαστοτε επαγγελματια που θα τον "παλεψει".

Οσον αφορα τα υπολοιπα , overall εδειχνε αρκετα καλα, με καλη ισσοροπια χρωματων, ιδιαιτερα στα χαμηλοτερα IRE που απεδιδε πιο punch εικονες .
Στα ψηλοτερα IRE εδειχνε οτι ηθελε λιγο δουλιτσα.

Η χρηση επισης της επιλογης για τους τονους του δερματος, δειχνει να βοηθαει.

Οπως αναφερθηκε ηδη, σε χαμηλη λαμπα δειχνει πιο......ψοφιος, αλλα σε υψηλη πιστευω οτι θα ικανοποιησει τους περισσοτερους. Δεν ξερω αν θα κανει το ιδιο ο λιγο φασαριοζικος ανεμιστηρας ψυξης του μηχανηματος , αλλα θεωρω οτι ολοι κατι ακουμε οταν βλεπουμε ταινια . Εκτος αν βλεπουμε Αγγελοπουλο....:flipout:.

Μια αναφορα μονο στο φακο ισως, που εδειχνε οτι μπορει και να αφαιρει καποια οξυτητα απο το μηχανημα και ισως μπορουσε να ηταν καλυτερος.

Οπως ειπαν και τα παιδια, το μηχανακι κλειδωσε σε ολες τις συχνοτητες καθως και στην πολυπόθητη πλεον των 24αρων. Δεν ξερω αν τα παιδια δοκιμασαν αργοτερα που εφυγα και αυτη των 48.

Απο κινηση εδειχνε αρκετα καλος, χωρις βεβαια να ξερω τι γινεται με sd υλικο, καθως οση ωρα τον ειδα ηταν με hd υλικο HD DVD και BLU RAY.
Σε sd υλικο πιστευω οτι τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα γενικως απο πλευρας κινησης , οποτε θα ηθελα να τον δω κι εκει !

Οσον αφορα το μαυρο του, θα τον εβαζα 2 κλικ κατω απο τον Πανασονικ, αλλα παντα με την χρηση σε αυτοματη ιριδα. Με αυτη της σταθερης τα πραγματα δυσκολευουν πολυ.


Τελος πιστευω οτι σε αυτα τα χρηματα οι εικονες που θα φερει στο σαλονι μας ειναι τουλαχιστον ονειρεμενες. Πολλοι θα εχουν την δυνατοτητα πλεον να δουν ωραιες realistic εικονες με λιγα χρηματα , που αυτο ειναι και στην τελικη το ζητουμενο.

Επισης χαιρομαι ακομα μια φορα που σχετικα φτηνο μηχανημα αποδιδει πολυ καλα, κατι που θα κανει ολες τις εταιριες να ανατρεξουν σε αυτο το πιο cosumer μοντελο με καλες ομως επιδοσεις !!!



Στους υποψηφιους αγοραστες, ανεξαρτητου κατηγοριας τιμης και τεχνολογιας, προτεινω να τον δουν οπωσδηποτε πριν αποφασισουν ποιο μηχανακι θα επιλεξουν τελικα !!!
 
Last edited:

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,442
Ελευσίνα
πωπω τα σάλια μου έχουν φτάσει στο πάτωμα.
Πάντως οτι είδατε ήταν με οut of the box ρυθμίσεις έ? Αρα παίζει βελτίωση έ?
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,751
Παλλήνη
http://www.imagehosting.com
Εδω ειναι λοιπον και οι φωτος απο το αρκετα πληρες μενου του Epson.
Προσεξτε (εαν φαινεται) το καπως φλου desktop του HTPC, αποτελεσμα της μετριας οξυτητας του προβολεα που επισημαναν και τα παιδια:










Εδω ειναι και η αποδειξη οτι ο EPSON κλειδωνει στα 1080p 24 (αλλα αναφερει 23,90 κατι που ειναι λογικο μιας που οταν λεμε 1080p24 στην πραγματικοτητα στρογγυλοποιουμε το σωστο 23,976 fps που ειναι η ταχυτητα του κινηματογραφικου φιλμ).

 
Αύριο το πρωί μου έρχεται και θα τον συνδέσω με το Playstation 3 και τα δισκάκια blu ray, για να δω τι γίνεται.
Πάντως με την τιμή που έχει είναι ψιλοκελεπουράκι.
Πιο ακριβό μου φάνηκε το playstation 3 παρά ο Επσον 1000.
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπωσεις EPSON TW1000 1080p

Για πάμε... Πείτε κι' άλλα...
Όμορφα μέχρι στιγμής...


Να δω τι θα πεις εσυ μεθαυριο που θα δεις τον ντιλα :flipout:-bye-
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,549
Re: Απάντηση: Πρωτες εντυπωσεις EPSON TW1000 1080p

ωχ πολυ αναλυση ... με λιγα λογια αξιζει??? για πρωτος προβολεας???

Με δεδομένο ότι είναι 1080 σαφώς νομίζω ότι και αξίζει.

Με λίγα λόγια η σχέση τιμής προς απόδοση είναι τέτοια που δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσει κάποιος σε καμία περίπτωση.

Δυστυχώς επειδή προσωπικά ήταν η πρώτη επαφή με την εγκατάσταση του Τάσου (προφανώς αναφέρομαι στην πολύ μεγάλη οθόνη) δεν μπορώ να έχω πολύ καλό μέτρο σύγκρισης.

Με δεδομένο ότι γνωρίζω τον EPSON 600 και τις παραξενιές του τόσο όσον αφορά την χρωματική ανομοιομορφία όσο και την ευκρίνεια (τυπικά γνωρίσματα δλδ των LCD), μπορώ να πω ότι ο 1000 ήταν αρκετά καλύτερος από ότι περίμενα και σαφώς βελτιωμένος και στους 2 τομείς.

Το μαύρο του ήταν επίσης σαφώς καλύτερο από τον 600.

Προσωπικά δεν έχω δει ακόμα τον JVC αλλά έχω την εντύπωση ότι το μαύρο του ‘στοιχειώνει’ ακόμα την μνήμη των υπολοίπων :p
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,751
Παλλήνη
Προσωπικά ο νέος EPSON μου αφησε ανάμεικτα συναισθήματα: Απο την μία μερία ειναι όντως ενα αξιόλογο για τα λεφτά του μηχανάκι το οποίο προσφέρει αξιοπρεπή εικόνα, υποστηριξη 1080p 24/48/50/60 fps, ευκολία στην τοποθέτηση και φυσικά το μαγικό logo Full HD σε μια τιμή (περίπου 2.500 Euros) που δεν πιστευα οτι θα δουμε τοσο σύντομα για 1080p προβολέα.
Απο την άλλη, σε επιδόσεις, αν και σαφως βελτιωμένος σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρίας, υπολείπεται αρκετά σε black level, contrast και ευκρίνεια (φακός ?) σε σχέση με τον άμεσα συγκρινόμενο Panasonic 1000 (που φορά τα ίδια LCD πανελς!) ενω ειναι πολύ μακρυα απο τον JVC HD-1.
Αν μου έλεγες αν στα 2.500 Ευρω θα αγοραζες τον Epson ή εναν καλό 720P DLP προβολέα (έστω και μεταχειρισμένο), μάλλον θα εκλεινα προς την δευτερη λύση, αλλα αυτος ειμαι εγω, που δεν πολυ-συμπαθω την τεχνολογία LCD και στο σπίτι μου βλέπω απο τα 4,7 μετρα οποτε δεν υπαρχει θέμα Screen Door Effect…
Παντως, θεωρω οτι αυτός ο προβολέας θα εντυπωσιάσει εναν νέο στον χωρο της βιντεοπροβολής , ειδικά εαν συνδιαστει με μια πηγή BluRay ή HD-DVD, οποτε καλό ειναι να επιδιώξετε να τον δείτε αν το budget σας ειναι μέχρι τις 3.000 Ευρώ.
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,133
Bratislava
Για την ευκρίνεια δεν ξέρω τι γίνεται... δεν φοράει τον ίδιο (ή καλύτερο) φακό από τον 700ρη? Που έχω την εντύπωση ότι είναι ίδiος με του JVC (Fujinon).

Για το μαύρο τώρα, από τον δικό μου 600ρη ξέρω ότι έχει ένα σωρό ρυθμίσεις για να πετύχεις αυτό που σε βολεύει ή πρέπει... πέρα από brightness/contrast έχει black/white (νομίζω για τα χαμηλά IRE), έχει customised gamma (πέρα από τα έτοιμα modes), έχει το epson cinema filter, το dvi level, και κανα δυο ακόμη που δεν θυμάμαι τώρα...

Άρα νομίζω ότι με καλό ψάξιμο μπορείς να φέρεις καλά αποτελέσματα...

Επίσης ξέρει κανείς τι γίνεται με κείνο το C2Fine? Υπάρχει? Λειτουργεί? Διατίθεται?
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,751
Παλλήνη
Δεν φέρνετε και τον 1000άρη την Τετάρτη λέω εγώ...

Δυστυχως δεν θα εχουμε τον απαραιτητο χρονο για να δουμε και τους 2 προβολεις μιας που το καταστημα που θα γινει η παρουσιαση του JVC κλεινει στις 9 το βραδυ.
Some other time..