πρόβλημα ακουστικής σε καλό χώρο

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
συναδελφοι ζητω βοηθεια!

ειμαι στη φαση μετακομισης σε νεο σπιτι και διαθετω πια ενα πριβε χωρο, στον οποιο θα παιζουν το δικαναλο και το εξακαναλο.

θα μπορουσα να πω οτι το ονειρο του καθε σπορτσμαν αρχιζε να παιρνει σαρκα και οστα στη περιπτωση μου.

χωρος 4Χ7 περιπου. ιδανικος, κοντα στο φ!:firstprize:
χωρις αναγκη waf καθως ειναι ανεξαρτητος απο το σαλονι και χρησιμοποιειται ως πριβε χωρος γραφειου.

στο χωρο αυτο υπαρχουν γραφειο και υπολογιστης, μια μεγαλη βιβλιοθηκη νεοσετ, ενα σαλονι με το τραπεζακι του (καναπες+ 2 πολυθρονες) και μερικες μικρες βιβλιοθηκουλες με ραφια.

και εδω αρχιζει το ... δραμα

το συστημα μου ειναι ενισχυτης SET και ηχειο φουλ ρεηντζ που αν μη τι αλλο χαρακτηριζεται απο εκπληκτικη διαφανεια. (ιδιον του σχηματος).
και πολλες φορες αναφερα οτι το σχημα αυτο σου αποκαλυπτει το χωρο σου ακριβως λογω διαφανειας και αμεσοτητας-χρονισμου.

ενα προβληματικο cd ή ενας προβληματικος χωρος θα φανουν πολυ πιο καθαρα εδω απο αλλα παρομοιας τιμης συστηματα.


και ενω εχω στησει τα επιπλα ετσι ωστε να αφηνω ενα χωρο περιπου 2.5 μετρα απο το τοιχο μπροστα απο τη θεση ακροασης καθαρο μεχρι να αρχισουν τα επιπλα, στον οποιο χωρο υπαρχουν μονο το εξακαναλο, το sub, τα τρια ηχεια βασης και το set με το πλεηερ και φυσικα τα φουλ ρεηντζ, συνδεω το εξακαναλο πρωτα με τα δυο ηχεια κοντα στις γωνιες και παιζει φανταστικα (για την κατηγορια του)!

καθαροτητα, σωμα, μπασο, μια χαρα!

ωρε μανα μου λεω , τι θα ακουσω με τη λαμπα!

συνδεω το λαμπατο και...

τζιφος!
δεν μπορει λεω, ειναι επειδη ειναι ακομα κρυος και τα ηχεια εχουν να παιξουν κατι μερες.

ακουσμα μπαχαλο!
φωνες σκληρες, βραχνες, υψηλα αστα να πανε και μπασο ψιλομπουμαρισμα!

μετα απο καμια ωρα τα πραγματα ειχαν φτιαξει λιγο αλλα και παλι ΔΕΝ ηθελα να ακουω!

ποτε στο παλιο μου χωρο που ειχε ενα σωρο προβληματα και ειχα και τη νεοσετ αναμεσα και πισω απο τα ηχεια, αλλα και σε 2 αλλους χωρους που το ειχα στησει δεν ειχα ακουσει τοσο χαλια.
ενας μπερδεμενος ηχος γεματος ανακλασεις!

ουτε τρανζιστορ της πλακας δεν επαιζε ετσι με ηχεια των 200 ευρω


αφου περναω το πρωτο κρυο ντους, στρωνω χαλακι και μοκετα και καλυπτω το χωρο απο τη θεση ακροασης μεχρι το μπροστινο τοιχο (περιπου 4 μετρα). ψιλοφτιαχνει λιγο η κατασταση αλλα και παλι ΧΑΛΙΑ!


στη πρωτη ευκαιρια (να βρω που εχω βαλει και τη ψηφιακη) θα ανεβασω μερικες φωτογραφιες με το χωρο και θα ηθελα τη γνωμη σας.

ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που εχω ελευθερια κινησεων (εξορισμος της γυναικας) απο το χωρο, αλλα δυστυχως ειναι η πρωτη φορα που ακουω τοσο χαλια!!!


η σκεψη μου ειναι να ντυσω (!) τους ελευθερους πλαϊνους τοιχους με μοκετα! (αλλα και τον τοιχο πισω απο τα ηχεια)

θα κανω δουλεια?
τι μοκετα να βαλω?
μου συστησαν μια με βαμβακερο υποστρωμα και μαλακη αν και οχι χοντρη.

η μοκετα μου ειπαν οτι καλο ειναι να παει με βενζινοκολα για να μην κανει κενα με το τοιχο, αλλα αυτο συνεπαγεται οτι δεν με παιρνει για πειραματα στη τυχη. (καταστρεφεται ο τοιχος και πιθανα και η μοκετα αν τη βγαλεις).

απο την αλλη, αυτο το καιρο τα οικονομικα ειναι λιγο χάλια και δεν θα ειναι ευκολο αν βαλω μοκετα που δεν θα εχει αποτελεσμα να την πεταξω και να βαλω αλλη.


αν το κανω ετσι, πρεπει να καλυψω με μοκετα περιπου 32 τ.μ (τοιχους και δαπεδο) στην περιοχη των ηχειων και πισω απο αυτα.

μοκετα και ταπετσερης περιπου 17 ευρω το τμ.

καποιος αλλος μου προτεινε να βαλω στο τοιχο δερματίνη.


το δωματιο εχει ιδανικες αναλογιες.
μπορω να στεισω τα ηχεια και αλά cardas ακομα.
(το εκανα και ηταν τα πραγματα λιγο καλυτερα αλλα απεχει πολυ ακομα το ακουσμα απο το παλιο μου σπιτι εστω!)


στον τοιχο πισω απο τη θεση ακροασης υπαρχει και βιβλιοθηκουλα αλλα και η πορτα του δωματιου καθως και ενα μικρο ανοιγμα χωρις πορτα που βρισκεται μια μικρη αποθηκη. οποτε δεν μπορω να βαλω κουρτινα.

επιπλεον οι πλαινοι τοιχοι και ο τοιχος πισω απο τα ηχεια ειναι απο μπετο (ημιυπογειο)
μεχρι τωρα δεν εχω ακουσει πιο ασχημα!@


θα ηθελα τη γνωμη σας απο την εμπειρια σας για το τι πρεπει να γινει.
να μπουν κουρτινες στους πλαινους τοιχους?
να μπουν μοκετες στους πλαινους και το μπροστα τοιχο?

αν βαλω κουρτινες δεν υπαρχει η ανεση να βαλω και μοκετα προς το παρον και το αντιστροφο.

εχετε ακουσει ποτε σε χωρο με μοκετες στους τοιχους ή κατι παρομοιο κλπ?

παντως αυτο που συμβαινει ειναι εξωφρενικο!:violent-smiley-030:

να υπαρχει το τελειο δωματιο, να υπαρχουν ενα σωρο επιπλα, να μην υπαρχει θεμα waf και να εχω το χειροτερο ακουσμα ever!

υγ.ξεχασα να αναφερω οτι το δαπεδο ειναι πλακακι και οτι ο ενας πλαινος τοιχος ειναι γυμνος απο το ενα μετρο υψος και πανω σε ολο το μηκος του. (υπαρχουν μονο οι 2 πολυθρονες και η προεκταση του γραφειου)
στον αλλο πλαινο υπαρχει η βιβλιοθηκη νεοσετ και μια μικρη βιβλιοθηκη ακομα, ενω σε πρωτο πλανο πισω απο τη θεση ακροασης (καναπες) υπαρχει το γραφειο και πιο πισω, στον τοιχο υπαρχει μικρη βιβλιοθηκη.
 

alfaalfa

AVClub Enthusiast
27 June 2006
1,279
Το μπουμάρισμα σημαίνει ότι σε κάποια περιοχή χαμηλών συχνοτήτων έχεις έξαρση λόγω χώρου.

Στον χώρο επίσης οφείλεται και το ότι ακούς σκληρές φωνές , βραχνές κλπ. .Υποθέτω ότι εφόσον το σύστημα σου είναι καλό πρέπει να ακούγεται τώρα και αφύσικα αναλυτικό – κουραστικό. Αυτό, από την δική μου εμπειρία, οφείλεται στο ότι κάπου αλλού έχεις βυθίσεις χαμηλών συχνοτήτων και παραμένουν ακουστικά μόνο οι υψηλές (ασυνόδευτες …ας πούμε) και ενοχλούν.

Τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ επίσης σε αποκλειστικό χώρο αλλά λίγο χειρότερο από τον δικό σου (5 Χ 6.30 Χ 2,90 ).

Κατέληξα σε αυστηρή τοποθέτηση ηχείων κατά cardas που σημαίνει τεράστιες αποστάσεις από τοίχους (έχουν έρθει πάνω από το 1/3 από τον πίσω τοίχο) . Μετά από αυτή την τοποθέτηση σου προτείνω μεγάααλο παίξιμο με την θέση ακρόασης . Αφού βρείς την καλύτερη θέση προσπαθείς να ακυρώσεις τις πρώτες ανακλάσεις του τοίχου προς την θέση ακρόασης (με χρήση κάποιου καθρέπτη ). Επίσης πιστεύω ότι θα βοηθούσε αν ήταν κανόνιστο η επιφάνεια του ταβανιού . Και απαιτείται επέμβαση στις γωνίες.
Μία δοκιμή ακόμη ενός επαρκούς στησίματος είναι να δείς αν σε mono πρόγραμμα σου έρχεται ο ηχος σημειακά από την μέση ακριβώς.
Επίσης δοκίμασε αν παίζει καλύτερα με καποια (ή κάποιες) πόρτες ανοιχτές . Λογικά πρέπει αυτό να συμβαίνει.

Εχουμε πολλά κοινά . Και εγώ έχω επίσης πολυκάναλο σύστημα (και πολύ καλό) στον ίδιο χώρο (με τα ηχεία επίσης στις άκρες) που παίζει καλύτερα ως πολυκάναλο αλλά τα ίδια προβλήματα παραμένουν όταν παίξει σαν στερεο. Μάλλον όταν παράγεται ο ήχος από πολλά ηχεία δημιουργείται άλλο μοντέλλο ακυρώσεων –ενισχύσεων συχνοτήτων στον χώρο.Μάλιστα μετρώντας την απόδοση των 2 συστημάτων (2ch και των 2 βασικών ηχείων του 5ch – που είναι και κάπως παρόμοια καθόσον έχουν διπλά 10ιντσα γούφερ) παίρνω σχεδόν την ίδια απόκριση συχνότητας σε τελείως διαφορετικές τοποθετήσεις. Δηλαδή ο βασικός παίχτης της απόδοσης είναι οι διαστάσεις του χώρου .
Μάλιστα και στην επίπλωση έχουμε κάποια κοινά . Από την μία πλευρά έχω γραφείο και από την άλλη βιβλιοθήκη – δισκοθήκη .

Όταν ένα σύστημα παίζει σε ένα μεγάλο χώρο με πολλή επίπλωση ,όπως στο σαλόνι , σίγουρα δεν είναι το τέλειο. Από την άλλη όμως λόγω πολύπλοκης επίπλωσης και ακανόνιστου σχήματος σαλονιού ΔΕΝ είναι και το χειρότερο. Είσαι κάπου στην μέση δηλαδή . Όταν πάς σε αποκλειστικό συμμετρικό χώρο δεν μπορείς να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους.

Κατά την γνώμη μου το πρόβλημα τελείως δεν λύνεται απλώς μειώνεται .
Τελείως λύνεται με χρήση ισοστάθμισης , αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία που για κάποιους ισοδυναμεί με προδοσία του Hi_end όρκου (μπορεί να έχουν και δίκιο – δεν ξέρω).

Ενθουσιάστηκα -bye-κάπως με την περίπτωση σου γιατί κάπου δικαιώνομαι όταν φωνάζω ότι σε αποκλειστικούς χώρους θέλει πολλή δουλειά . Εχουμε κοινά προβλήματα ..
 
Last edited:
Φίλε μου μη τρελλαίνεσαι.

Όλα γίνονται.

Γνώμη μου είναι να μην επενδύσεις τους τοίχους. Μπορείς να τοποθετήσεις διάφορα ηχοαποροφητικά που να είναι και όμορφα.

Και δε χρειάζεται σε όλο τον τοίχο! Δε θα φτιάξουμε και στούντιο ραδιοφωνικού σταθμού!

Και μη ξεχάσεις να τσεκάρεις τις συνδέσεις ή ότι άλλο, μην τυχόν ψάχνεις αλλού και το πρόβλημα είναι μπροστά στα μάτια σου!

Όπως και νά'χει βάλε και καμιά φωτό να καταλάβουμε καλύτερα και να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε.
 

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυστυχώς ο απλός χομπίστας ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει αν ένας χώρος είναι καλός ή οχι
Αλλά ακόμα και να καταλάβαινε κανείς δέν μπορεί να δογματίσει το καλό του άλλου ....
Ο Ηλίας είπε κάτι πολύ σημαντικό , μίλησε για συχνότητες που μπορεί να λείπουν απο τήν χαμηλή περιοχή με αποτέλεσμα να ακούγονται δυνατότερα οι παραπάνω αρμονικές τής ούτως ή άλλως μεσαιατζίδικης θεμελιώδους , οπότε αυτό μαζί με τήν αντήχηση και τήν πιθανή ανεπάρκεια οδήγησης για μεγαλύτερο χώρο , μπορεί να μετατρέψει τήν αρχικά διαφενόμενη "διαφάνεια" σε τσιρίδα και φώναγμα (πράγμα εύκολο και συνηθισμένο )
Πχ όπως είπες κι εσύ φίλε με τα fullrange , στον ένα χώρο έπαιζαν έτσι και στον άλλο χώρο έπαιζαν μακράν αλλιώς ...άραγε ποιο να είναι το πραγματικό ? (αυτή η ερώτηση δέν χρήζει απάντησης - είναι μόνο για προβληματισμό και δημιουργική σκέψη )
Στο διά ταύτα τώρα
Πρίν μπούμε στήν διαδικασία συζήτησης και προτάσεων
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις κάνα- δυό φωτογραφίες (μιά απο τήν θέση ακρόασης (πρός τα ηχεία) και μιά απο το μέσον τών ηχείων πρός τον ακροατή και μετά να φτιάξεις μιά κάτοψη με διαστάσεις και ολα τα έπιπλα /καρέκλες/παράθυρα /κλπ τοποθετημένα για να μπορέσουμε να υποθέσουμε

Πάνω απ ολα Ψυχραιμία και Υπομονή ,γιατί μόνο με καθαρό μυαλό και χωρίς άγχος λύνονται προβλήματα
 

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,891
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Re: Απάντηση: πρόβλημα ακουστικής σε καλό χώρο

Nα ρωτησω εγω κατι, ποσο προβλημα μπορει να δημιουργουν δυο μονο μεγαφωνα σε ενα τοσο μεγαλο χωρο.

Ακριβώς επειδή είναι ΜΟΝΟ δυό μεγάφωνα , και ανάλογα με τήν τοποθέτηση , τήν απόσταση τών ανακλαστικών επιφανειών και τή αντήχηχη του χώρου , μπορεί πχ να διαμορφωθεί η απόκριση (στή περίπτωση τoυ φίλου μας ) απο 80-200Hz σε +/- 12dB
Ενώ σε περιπτώσεις οπου έχουμε ένα πιο πλήρες φάσμα μπορεί η περιοχή 30-200Hz να φτάσει και τα +/- 15dB κυρίως σάν φίλτρο κτένας

Αν ήταν δυό γούφερ (ή midbass) ανά πλευρά σστο κάθετο άξονα θα υπήρχαν λιγότερα προβλήματα και ακυρώσεις / φίλτρα κτένας, ακριβώς γιατί θα υπήρχαν δυό πηγές με διαφορετκή απόσταση στήν μια διάσταση (απο το πατωμα ) , ενώ στήν περίπτωση τού ενός γούφερ ανά πλευρά είναι μιά και μόνο μία η θέση ακτινοβολίας

Φυσικά σε αυτή την περίπτωση ενός μικρού γούφερ σε ενα μεγάλο χώρο το πρόβλημα booming που οφείλεται σε διέγερση ρυθμών θα είναι μικρότερο , δέν παύει όμως να υπάρχει το θέμα οδήγησης / απόσβεσης και το θέμα επιστροφής κυμάτων πάνω στον κώνο

Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα όπως η διασπορά τής ακτινοβολίας , αλλά ας μείνουμε πρός το παρόν στα πολύ βασικά

Καλημέρα
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Ο προυγουμενος χωρος μηπως ηταν πιο μικρος??Εκτος του οτι μπορει να εχεις ακυρωσεις,(πραγμα συνηθες),μηπως ο χωρος ειναι πολυ μεγαλος για να <<φορτιστη>> σωστα απο τα ηχεια σου???Ποια ηχεια ειναι??Βαλε φωτο οπωσδηποτε!!!!
 

sakis65

Senior Member
4 May 2007
336
Πρωτα να κανεις ελεγχο τη φορα σηματος των καλωδιων συνδεσης προσεκτικα.Ο χωρος που ειχες πριν τι διαστασεις ειχε;Ο ενισχυτης ο λαμπατος τι ισχυ εχει;
 

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
καλημερα παιδια!
σας ευχαριστω για την ανταποκριση σας, φωτο μαλλον απο δευτερα γιατι γινεται μπαχαλο στο σπιτι απο τη μετακομιση και δεν θυμαμαι που εχω βαλει τη ψηφιακη.

ενα μικρο πειραμα εδειξε οτι υπηρχε καλυτερευση βαζοντας μια κουβερτα στο γυμνο πλαϊνο τοιχο.
καλυτερευση ειχα βαζοντας την κουβερτα και στο τοιχο πισω και αναμεσα απο τα ηχεια, κατω απο το παραθυρο που υπαρχει.

επισης, βαζοντας στον τοιχο πισω απο τη θεση ακροασης αυτο το διαφανο πλαστικο που συσκευαζουν πραγματα με τις φυσαλιδες αερα εδειξε οτι και ο πισω τοιχος επιδρα πολυ!

η νεοσετ ειναι βιβλιοθηκη, στο παλιο σπιτι ηταν αναμεσα και πισω απο τα ηχεια, τωρα καλυπτει τον ενα πλαϊνο τοιχο, εχοντας στο πλαϊ της αλλη μια μικρη βιβλιοθηκη.

το ατυχες ειναι οτι η υπαρξη ενος μικρου παραθυρου στο τοιχο πισω απο τα ηχεια δεν μου επιτρεπει να πειραματιστω βαζοντας τη νεοσετ εκει


μια παρατηρηση ακομα ειναι οτι τα fullrange ηχεια επιρεαζονται περισσοτερο απο τα κλασικα απο το θεμα τοποθετηση στο χωρο!
και μαλιστα οταν οδηγουνται απο SET ακομα περισσοτερο.

αυτο το ειχα δει στο παλιο σπιτι παιζοντας τα σε διαφορετικα σημεια αλλα και σε αντιπαραθεση οδηγοντας τα μια με το set και μια με το π-π, παντα σε αντιπαραβολη με τα KLH ακουστικης αναρτησης αλλα και με τα triangle


και τελος, εχοντας ανοιχτη τη πορτα του δωματιου, ειχα λιγο περισσοτερο μπασο αλλα και λιγο περισσοτερο θολωμα του ηχου, ενω εχοντας κλειστο το παραθυρο πισω απο τα ηχεια ο ηχος γινοταν σκληροτερος.

το πλεον εξωφρενικο ειναι οτι εχει χαθει αυτη η life αισθηση του συστηματος, νομιζοντας οτι ακους την φωνη απο ενα διπλανο δωματιο!
λες και ακουω καποιο φτηνο μουντο τρανζιστορ σε κακο χωρο!

θα επανερθω με φωτο, καλημερα!
 

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
λοιπον παιδια, ο ενισχυτης ειναι ο ayon spark, SET με 6C33 2Χ22 και ηχεια τα cain abby 95 db.

ολα, καλωδια, σηματα κλπ ειναι οκ.
ο παλιος χωρος ηταν στην ουσια 3 (σαλονι με τραπεζαρια απο πισω και στο πλαϊ πισω, το χωλ). δυσκολος και περιεργος με συνολικο μεγεθος μεγαλυτερο του σημερινου. σαν κυριο δωματιο ομως το σαλονι που επαιζε το συστημα ηταν αρκετα μικροτερο.
μπορω να πω οτι στο τωρινο εχω δυνατοτερο μπασο.

ηλια πραγματι οι χωροι μας και το θεμα μας μοιαζει:ernaehrung004:
ελπιζω να βρεθει λυση.

το προβλημα ειναι η θολουρα του ηχου και το μπερδεμα του ακουσματος σε συνδιασμο με τη σκληροτητα.
κλασικο προβλημα αντιχησεων!

αλλα η ελευθερια waf:flipout: μου επιτρεπει να κανω διαφορα στο χωρο.
προβλημα αποτελει οτι πρεπει να χωρεσουν αυτα τα επιπλα στο χωρο αυτο, καθως και χρησιμα μου ειναι αλλα και δεν λεει να τα παω σε αλλα δωματια γιατι η παντοφλα καραδοκει εξω απο τη πορτα!:flipout:
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Δοκίμασε να τα τοποθετήσεις ασύμμετρα ως προς τα όρια του χώρου και πάντα συμμετρικά μεταξύ τους,αυξομειώνοντας την απόσταση τους μέχρι να πετύχεις το βέλτιστο.Επίσης δοκίμασε τοποθέτηση στην άλλη διάσταση του δωματίου.
 
επισης, βαζοντας στον τοιχο πισω απο τη θεση ακροασης αυτο το διαφανο πλαστικο που συσκευαζουν πραγματα με τις φυσαλιδες αερα εδειξε οτι και ο πισω τοιχος επιδρα πολυ!

Έβαλες AEROPLAST και είδες βελτίωση????? ΓΟΥΑΟΥ!

Στην αποθήκη μου έχω καμιά 150 ρολλά!

Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Βάφεται και εύκολα με ένα σπρέυ!


ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙ!
 

archbish

Established Member
12 March 2007
257
Αγαπητέ nickolas υπομονή. Το πρόβλημά σου είναι ένα από τα προβλήματα που θα ήθελα να έχω καθώς η αυτονομία του χώρου (δεν υπάρχουν γυναικεία σχόλια) έχει μόνο προοπτικές αν έχεις ψυχραιμία χρόνο και λίγο περισσευούμενο χρήμα καθώς έχει και απαιτήσεις όπως ήδη είπαν οι πιο ψαγμένοι από μένα. Εχω την τύχη να φτιάξω τον κοινόχρηστο σπιτικό μου χώρο (μετά από κόπο) έτσι ώστε να μην μου δημιουργεί τραγικά προβλήματα και ακόμα και τις ώρες που δεν υπάρχει κανείς εκεί, εφαρμόζω και κάποιες εύκολα αναιρέσιμες επεμβάσεις για βέλτιστη απόδοση (στα μέτρα του δυνατού). Τις τελευταίες μέρες πάντως που οι κουρτίνες έχουν πάει καθαριστήριο (μια μεγάλη μπαλκονόπορτα πίσω από το αριστερό ηχείο και σχεδόν μέχρι τη μέση της σκηνής, δυο παράθυρα στον δεξί τοίχο εκατέρωθεν του τζακιού) νομίζω πως ακούω άλλο πολύ χειτότερο σύστημα. Γι αυτό και το έκλεισα μέχρι να πάνε οι κουρτίνες στη θέση τους.

Οι κουρτίνες είναι χωρίς πτυχές θυμίζουν μεγάλα πάνελ και είναι φοδραρισμένες. Η δε κουρτίνα της μεγάλης μπάλκονόπορτας είναι σε τρια κομμάτια που το ένα είναι λίγο πιο μπροστά από το άλλο (κάνει σαν σκαλοπάτι)

Θα κάνω και ειδικό post σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ βρώμικης και καθαρής κουρτίνας!!!

Από ταπητοειδή, για την κάλυψη του πατώματος έχω πάρει πολύ ανώτερα αποτελέσματα από μοκέτα ή χαλί, με κοκοφοίνικα (με καουτσούκ από κάτω) από τοίχο σε τοίχο (εκτός από εκεί ποθυ πατάει το rack και τα ηχεία).

Κουράγιο
 

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
Έβαλες AEROPLAST και είδες βελτίωση????? ΓΟΥΑΟΥ!

Στην αποθήκη μου έχω καμιά 150 ρολλά!

Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Βάφεται και εύκολα με ένα σπρέυ!


ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙ!

Έχει όμως και μια μυρωδιά...τουλάχιστον αρχικά. Πάντως αν δουλέψει θα είναι καλά γιατί είναι φτηνό υλικό.
Από τις φυσικές του διαστάσεις νομίζω ότι θα πρέπει να παρεμβαίνει σε μάλλον υψηλότερες συχνότητες.

Ένα ρολό όμως τοποθετημένο σε γωνιά να κόβει άραγε και μπουμαρίσματα;

Στέργιο δοκίμασε και πε.
 

Βαγγέλης Σ.

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,737
Απάντηση: Re: πρόβλημα ακουστικής σε καλό χώρο

Αγαπητέ nickolas υπομονή. Το πρόβλημά σου είναι ένα από τα προβλήματα που θα ήθελα να έχω καθώς η αυτονομία του χώρου (δεν υπάρχουν γυναικεία σχόλια) έχει μόνο προοπτικές αν έχεις ψυχραιμία χρόνο και λίγο περισσευούμενο χρήμα καθώς έχει και απαιτήσεις όπως ήδη είπαν οι πιο ψαγμένοι από μένα. Εχω την τύχη να φτιάξω τον κοινόχρηστο σπιτικό μου χώρο (μετά από κόπο) έτσι ώστε να μην μου δημιουργεί τραγικά προβλήματα και ακόμα και τις ώρες που δεν υπάρχει κανείς εκεί, εφαρμόζω και κάποιες εύκολα αναιρέσιμες επεμβάσεις για βέλτιστη απόδοση (στα μέτρα του δυνατού). Τις τελευταίες μέρες πάντως που οι κουρτίνες έχουν πάει καθαριστήριο (μια μεγάλη μπαλκονόπορτα πίσω από το αριστερό ηχείο και σχεδόν μέχρι τη μέση της σκηνής, δυο παράθυρα στον δεξί τοίχο εκατέρωθεν του τζακιού) νομίζω πως ακούω άλλο πολύ χειτότερο σύστημα. Γι αυτό και το έκλεισα μέχρι να πάνε οι κουρτίνες στη θέση τους.

Οι κουρτίνες είναι χωρίς πτυχές θυμίζουν μεγάλα πάνελ και είναι φοδραρισμένες. Η δε κουρτίνα της μεγάλης μπάλκονόπορτας είναι σε τρια κομμάτια που το ένα είναι λίγο πιο μπροστά από το άλλο (κάνει σαν σκαλοπάτι)

Θα κάνω και ειδικό post σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ βρώμικης και καθαρής κουρτίνας!!!

Από ταπητοειδή, για την κάλυψη του πατώματος έχω πάρει πολύ ανώτερα αποτελέσματα από μοκέτα ή χαλί, με κοκοφοίνικα (με καουτσούκ από κάτω) από τοίχο σε τοίχο (εκτός από εκεί ποθυ πατάει το rack και τα ηχεία).

Κουράγιο

Οι βρώμικες είναι σαφώς καλύτερες γιατί είναι πιο βαριές από την βρώμα.
Το hi end θέλει θυσίες είπαμε!
 
Έχει όμως και μια μυρωδιά...τουλάχιστον αρχικά. Πάντως αν δουλέψει θα είναι καλά γιατί είναι φτηνό υλικό.
Από τις φυσικές του διαστάσεις νομίζω ότι θα πρέπει να παρεμβαίνει σε μάλλον υψηλότερες συχνότητες.

Ένα ρολό όμως τοποθετημένο σε γωνιά να κόβει άραγε και μπουμαρίσματα;

Στέργιο δοκίμασε και πε.

Φιλαράκ μυρωδιά έχουν μόνο τα ανακυκλωμένα αεροπλάστια.

Αυτά που φτιάχνονται από παρθένο LDPE δε μυρίζουν τίποτις.

Και αυτό ισχυεί για όλα τα πλαστικά. -bye-

Πάντως θα το δοκιμάσω!
 

LUXMAN

Senior Member
19 June 2006
399
Μεταφερω ενα χτεσινο μου post απο το αντιστοιχο θεμα στο αλλο φορουμ ....

Κουρτινες......
Θα μπορουν με διπλο κουρτινοξυλο να εχεις , οπως περιπου και στα σαλονια , δυο ,μια λεπτη και μια πιο χοντρη .
Ετσι και ο χωρος θα κερδισει σε καλαισθησια και πολλα παιχνιδια μπορεις να κανεις τοσο με διαφορες κουρτινες που θα μπορουσες να εναλλαξεις οσο και μεταφεροντας τις στο χωρο στους οδηγους των κουρτινοξυλων .
Αλλωστε πισω απο κουρτινες θα μπορουσαν να κρυφτουν και αλλα βοηθηματα (μην παει το μυαλο σου στο πονηρο ) .

Αν βαλεις μακρια , σε μηκος , κουρτινοξυλα μπορεις να πειραματιστεις αφοβα κατ αρχην με τις κουρτινες του σπιτιου .
Τα κουρτινοξυλα κοστιζουν λιγο και θα μπορεις μετακινωντας τις διαφορες-διαφορετικες κουρτινες να βρεις ευκολα το ιδανικο (ως προς τις κουρτινες )αποτελεσμα .

Η μοκετα στον τοιχο θα ειναι αντιαισθητικη και δεν θα μπορεις να πειραματιστεις γιατι δεν θα μετακινειται .
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Γενικά να αποφεύγετε τις μοκέτες, ειδικά όσοι έχετε αλλεργίες.

Το τι σκόνη και ακάρεα μαζεύονται δε λέγεται.
Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, είναι και θέμα υγιεινής.

Άμα είναι να πηγαίνω να ακούσω μουσική και να φτερνίζομαι συνέχεια, να λείπει.
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
O ήχος του συστήματος δεν προκειται να βελτιωθεί χωρίς να έχουν προηγηθεί σωστες μετρήσεις της ακουστικής του χώρου με ειδικά όργανα.
Πριν κάνεις οτιδήποτε θα χρειαστεί πρώτα να μετρήσεις με όργανα τη συμπεριφορά του χώρου σου σε διαφορετικές θέσεις των ηχείων, Η καλύτερη θέση είναι αυτή που θα σου υποδειξει το όργανο και όχι το αυτί σου. Στην μεσοχαμηλή και χαμηλή περιοχή τα σφάλματα δεν διορθώνονται απλώς με χαλιά, μοκέτες και ειδικές βαφές τοίχων.
Φρόντισε να έχεις και διάχυση στο χώρο, που είναι εξίσου σημαντική.

Το πρόβλημα που αντιμετωίπίζεις λύνεται σχετικά εύκολα και με πολύ λίγα χρήματα, αρκεί να γνωρίζεις τι κάνεις και να κρατάς σημειώσεις.
 
Last edited: