Πρόβλημα με σταθεροποιητή τάσης

nicknick

New member
19 June 2006
57
Το τελευταίο καιρό ο σταθεροποιητής που χρησιμοποιώ στην TV, στο DVD και στο Video κάνει ένα περίεργο θόρυβο για αρκετά δευτερόλεπτα όταν υπάρχει διακύμανση της τάσης. Κάτι σαν τον θόρυβο από μεγάλο μετασχηματιστή. (Μήπως άρπαξαν τα τυλίγματα μετασχηματιστή που υπάρχει μέσα;)

Τέλος πάντων, επειδή ο συγκεκριμένος σταθεροποιητής (μοντέλο SAMPLEX 500) έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 17 χρόνια συνεχούς λειτουργίας λέω να μην το ψάξω και να αγοράσω καινούργιο.

Υπάρχει κάτι να προτείνεται; Μήπως να προτιμήσω μοντέλο μεγαλύτερο από 500watt;

Περιμένω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ
 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Εγω πήρα έναν MW 2000VA με σερβομηχανισμό και πάλι κάνει φασαρία.
Πάντως σαν μηχανήματα είναι αρκετά φθηνά και να κοιτάξεις για μεγάλο.

Για την κατηγορία θα σε γελάσω.
 

Καραλής Δημήτρης

Established Member
19 June 2006
187
Βέροια
Αποφάσισα να πάρω και εγώ σταθεροποιητή τάσης. Έχω πεισθεί οτι μπορεί να προλάβει το "κακό". Στην αγορά της πόλης μου βρήκα δυο μοντέλα στα 30 (500VA) και 60 ευρώ (2000VA), μάρκα δεν πρόσεξα.
Τι λέτε;
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Καραλής Δημήτρης said:
Αποφάσισα να πάρω και εγώ σταθεροποιητή τάσης. Έχω πεισθεί οτι μπορεί να προλάβει το "κακό". Στην αγορά της πόλης μου βρήκα δυο μοντέλα στα 30 (500VA) και 60 ευρώ (2000VA), μάρκα δεν πρόσεξα.
Τι λέτε;
Tι εννοεις να προλαβεις το κακο ?????:violent-smiley-011: O σταθ/ης απλα κραταει την ταση στα 220v, με μια ανοχη 5%.Δουλευει δε.απο min.περιπου 180v,εως 260v,αν θυμαμαι καλα τα νουμερα.εαν η ταση πεσει κατο απο αυτο το οριο λειτουργειας τοτε απλα σβηνει και αυτο.το κακο και αναλογως πιο λες,γιατι υπαρχουν και πολλα,το γλυτωνεις με ups.
 

Καραλής Δημήτρης

Established Member
19 June 2006
187
Βέροια
triangle said:
[/COLOR] Tι εννοεις να προλαβεις το κακο ?????:violent-smiley-011: O σταθ/ης απλα κραταει την ταση στα 220v, με μια ανοχη 5%.Δουλευει δε.απο min.περιπου 180v,εως 260v,αν θυμαμαι καλα τα νουμερα.εαν η ταση πεσει κατο απο αυτο το οριο λειτουργειας τοτε απλα σβηνει και αυτο.το κακο και αναλογως πιο λες,γιατι υπαρχουν και πολλα,το γλυτωνεις με ups.

Άνθρωπος του χώρου μου είπε οτι οι βυθίσεις και οι αιχμές τάσης δημιουργούν προβλήματα σε αυτές τις συσκευές και κυρίως στα τροφοδοτικά τους.

Όσον αφορά τα UPS είχα την εντύπωση οτι δεν πρέπει νά χρησιμοποιούμε αυτά των Η/Υ γιατί δεν δίνουν ημίτονο αλλά παλμούς.

Αν έχω λάθος πληροφόρηση οποιαδήποτε πληροφορία έχεις επ'αυτών δεκτή.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Άνθρωπος του χώρου μου είπε οτι οι βυθίσεις και οι αιχμές τάσης δημιουργούν προβλήματα σε αυτές τις συσκευές και κυρίως στα τροφοδοτικά τους.

Όσον αφορά τα UPS είχα την εντύπωση οτι δεν πρέπει νά χρησιμοποιούμε αυτά των Η/Υ γιατί δεν δίνουν ημίτονο αλλά παλμούς.

Αν έχω λάθος πληροφόρηση οποιαδήποτε πληροφορία έχεις επ'αυτών δεκτή.
Κατσε για τι μπευρδευτηκα.Για ποιες συσκευες αναφερεσε ακριβως?????εαν λες για hifi κ.τ.λ.π ΑΠΑΓΟΕΥΕΤΕ δια ροπαλου η χρηση σταθ/τη, ΕΚΤΟΣ σοβαρου προβληματος ηλεκτροδοτησης της περιοχης.Οσο αφορα τα ups,αυτο για το ημιτονο ειναι σωστο,μονο που υπαρχει ups που δινει καθαρο ημιτονο,ειναι τα on line ups,AYTA ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ,αλλα δυστηχως ειναι τα πιο ακριβα.:grinning-smiley-043
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Γιατί? Τι πρόβλημα ακριβός υπάρχει με τους σταθεροποιητές τάσης?!?!
 

santon

New member
18 June 2006
73
Athens
[/COLOR] αφορα τα ups,αυτο για το ημιτονο ειναι σωστο,μονο που υπαρχει ups που δινει καθαρο ημιτονο,ειναι τα on line ups,AYTA ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ,αλλα δυστηχως ειναι τα πιο ακριβα.:grinning-smiley-043

Πιστευω οτι δινουν και τα line interactive αλλα στις ακριβες σειρες των κατασκευαστων, οπως πχ η σειρα smart της APC.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με σταθεροποιητή τάσης

Γιατί? Τι πρόβλημα ακριβός υπάρχει με τους σταθεροποιητές τάσης?!?!

Εχει αναφερθει ουκ ολιγες φορες,αλλα διαβασε ΚΑΙ αυτο........Σto site θα δεις και τα σχετικα γραφηματα.....-bye-


Ενα θεμα που απασχολει πολλους φιλους και φυσικα και εμας. Στην Audio Craftworks μετρoυμε μονιμως με ειδικη συσκευη την Ταση και την Συχνοτητα του Δικτυου πολεως και οι μεγιστες και ελαχιστες τιμες καταγραφονται σε μια μνημη. Τιμες τασεως απο 200 εως 240 V εχουν καταγραφει σε διαρκεια ενος μηνα. Αυτη η διακυμανση ( +/-20 V ) ειναι μαλλον μετρια σε σχεση με καποιες αλλες περιοχες. Προκειται για την λεγομενη Long Term διακυμανση και μεχρι καποιο βαθμο μπορουμε να πουμε οτι ειναι και αναμενομενη καθως δεν υπερβαινει στην περιπτωση μας το +/-10 % (χωρις αυτο να σημαινει οτι δικαιολογειται).

Αντιστοιχα η Συχνοτητα ειναι μετρημενη απο 48.5 εως 52.5Ηz :


Δεν ειναι ομως αυτα τα μονα προβληματα που ταλαιπωρουν το Ηχοσυστημα μας. Υπαρχουν ακομη

- Οι στιγμιαιες διακυμανσεις Tασεως, διαρκειας msec, κορυφες η βυθισεις πολυ μεγαλου πλατους :

- Τα διαφορα υψισυχνα παρασιτα που ‛καθονται’ επανω στο ρευμα πολεως :

- Ο γενικοτερος Ηλεκτρονικος Θορυβος απο εκπομπες διαφορες (πχ κινητης τηλεφωνιας) και απο σπινθηρες, φωτα φθορισμου η απ’τον ιονισμο αεριων :
- Το ψαλιδισμενο η παραμορφωμενο σχημα του Ημιτονου :

- Οι μεταβολες του συνημιτονου απο μεγαλα μοτερ που συνυπαρχουν στην γραμμη μας.

Το καθενα απ’ ολα αυτα επιρρεαζει με τον τροπο του την λειτουργια των ηλεκτρονικων συσκευων (και βεβαια τις Ακροασεις μας) και απαιτει διαφορετικη αντιμετωπιση.

Για τα υψισυχνα παρασιτα απαιτουνται φιλτρα RFI. Επισης βοηθαει εαν ο μετ/στης τροφοδοσιας δεν ανταποκρινεται σε συχνοτητες υψηλοτερες καποιων 100αδων Hz. Στα τροφοδοτικα εσωτερικα των συσκευων απαιτουνται πυκνωτες Αποζευξης των Ραδιοσυχνοτητων (RF Decoupling Capacitors). Αυτοι, παροτι μικρης χωρητικοτητας, συνηθως συμπληρωνουν και το εργο των πυκνωτων Εξομαλυνσης του συνεχους (συνηθως Ηλεκτρολυτικων) οταν απαιτουνται ακαριαιες εκφορτησεις, στις περιπτωσεις ταχυτατα εξελισσομενων μετοπων του μουσικου προγραμματος, αρα πρεπει να ειναι αρκετα γρηγοροι.


Οι ογκωδεις μετασχηματιστες 1:1 που κυκλοφορουν στην αγορα για να παρεμβαλονται μεταξυ γραμμης και συσκευης, παρολο τον ογκο τους, το μονο πραγμα που κανουν ειναι να καταπινουν τις Μικρης διαρκειας (Short Term) μεταβολες τασεως, χαρις στην αποθηκευση ενεργειας και αδρανεια που υπεισαγουν οι θηριωδεις πυρηνες. Εχουν την ιδια λογικη με τα μεγαλα CHOCK που χρησιμοποιουντο παλια, στα Αυτεπαγωγικης Εισοδου Φιλτρα Εξομαλυνσης, μεσα στους ενισχυτες. Μια προσθετη ‛υπηρεσια’ που παρεχουν καποιοι απο αυτους ειναι η ΜΟΝΙΜΗ αυξηση της Τασεως απο 220 σε 230 VAC. Το τελευταιο, κατω απο καποιες συνθηκες μπορει να γινει μεχρι και επικινδυνο πχ για ενα τυπικο ενισχυτη Λυχνιων με ονομαστικη ταση λειτουργιας τα 220 VAC και Υψηλη Ταση τα 425 VDC. Εαν η ταση δικτυου φτασει τα 230 VAC, τιμη που συχνα μετραμε στις μπριζες μας, τοτε στην εξοδο ενος τετοιου μετ/στη θα παρουμε 240 VAC, και η Υψηλη αντιστοιχα θα φτασει τα 465 VDC, δηλαδη 15 V παραπανω απο τα 450 VDC που συνηθως ειναι η μεγιστη ταση λειτουργιας των Ηλεκτρολυτικων του τροφοδοτικου. Οι τελευταιοι βεβαια εχουν καποια ανοχη και μπορει να μην σκασουν με την πρωτη αλλα καλο ειναι να μην προκαλουμε την τυχη μας. Με λιγα λογια για τους μετ/στες 1:1, μεγαλος ο ογκος, ουκ ολιγο το κοστος και μικρο το οφελος.

- Για τις μακρυπροθεσμες (Long Term) διακυμανσεις Τασεως υπαρχουν διαφορες τεχνικες.

1) Υπαρχουν σταθεροποιητες εναλλασσομενου που διαλεγουν αυτοματα μια ληψη απο το δευτερευον ενος μετ/στη διορθωνοντας αντιστοιχα την ταση στην εξοδο τους, εαν η ταση του δικτυου ξεφυγει απο την τιμη των 220 VAC, στην καλυτερη περιπτωση κατα 10 V προς τα πανω ‛η προς τα κατω. Σημειο προσοχης η εξασφαλιση της συμπτωσης φασεως στο Σημειο Μηδεν μεταξυ βηματων (Ζero Crossing). Αυτη η ικανοτητα διορθωσης σε βηματα των 10 -12 V ειναι ισως αρκετη για ενα ψυγειο η μια τηλεοραση με κλασσικο τροφοδοτικο. Οχι ομως για συσκευες Hi-End.

2) Αλλος τυπος σταθεροποιητη εναλλασσομενου με μετ/στη διαθετει δυο δευτερευοντα. Απο το ενα τραβαμε ρευμα για τις συσκευες μας ενω το αλλο ‛βλεπει’ ενα αυτοματα ρυθμιζομενο φορτιο του οποιου η απορροφηση ενεργειας απο τον πυρηνα, κυμαινεται αναλογα των διακυμανσεων τασεως. Ετσι αντισταθμιζεται αναλογα και η ταση στο ωφελιμο δευτερευον. Τελικα τετοια συστηματα τα καταφερνουν εξισου καλα σε σχετικα μεγαλο ευρος διακυμανσεων ως προς το πλατος και την χρονικη διαρκεια. Στα Μειον η ειδικη κατασκευη του μετ/στη που αντανακλαται στην τιμη.

3) Η ευρυτερη κατηγορια των AC Line Voltage Conditioners, που στηριζονται στην Αναδημιουργια του AC (εναλλασσομενου) μετα απο δυο μετατροπες, μια απο ΑC του ρευματος του δικτυου σε DC και μια απο DC σε ΑC της αρεσκειας μας. Στην κατηγορια αυτη ανοικουν και τα On Line UPS (οχι τα κοινα UPS) στα οποια επιπλεον στην φαση που το ρευμα εχει γινει DC, παρεμβαλλεται και μια αποθηκη ηλεκτρικης ενεργειας ( Συστοιχια Συσσωρευτων – Battery of Accumulators – Νεοελληνικα Mπαταριες) ωστε να καλυπτονται και διακοπες ρευματος, καποιας διαρκειας που εξαρταται απο την χωρητικοτητα των συσσωρευτων και το συνδεδεμενο φορτιο. Υπαρχουν 2 κατηγοριες τετοιων συσκευων ως προς το ειδος της εξοδου. Αυτες που παραγουν Παλμους ρευματος και αυτες που παραγουν καθαρο Ημιτονο. Οι πρωτες καλο ειναι να αποφευγονται για Ηχητικες συσκευες. Οι δευτερες αποτελουν την καλυτερη λυση σε καθε περιπτωση. Η εξοδος τους ειναι Καθαρο Ημιτονο χωρις παραμορφωσεις, διακυμανσεις, παρασιτα, ο ογκος τους ειναι μετριος και η ενεργεια που καταναλωνουν για δικη τους χρηση ειναι ελαχιστη. Προκειται για την καλυτερη και συνηθως την Ακριβοτερη λυση.

4) Τα AC Voltage Stabilizers με Βαριομετρο ελεγχομενο απο Σερβομηχανισμο. Μια ηλεκτρομηχανικη λυση με πολυ καλη σχεση κοστους / αποδοσης, και γενικα προς την ενδιαφερουσα πλευρα. Ουσιαστικα προκειται για εξελιξη του γνωστου εργαστηριακου οργανου. Φανταστειτε ενα Μετ/στη Τοroidal με ενα δρομεα που περιστρεφεται επιλεγοντας σπειρες δευτερευοντος (σαν ποτανσιομετρο συρματος). Η περιστροφη μπορει να γινεται χειροκινητα, για εργαστηριακη χρηση, η μεσω ενος σερβομοτερ και ηλεκτρονικου κυκλωματος που ελεγχει την ταση του δικτυου και περιστρεφει με μεγαλη ακριβεια τον δρομεα ωστε να κραταει τελικα την ταση εξοδου σταθερη με αποκλιση mV, και μαλιστα σε προεπιλεγμενη τιμη απο 2 εως 250 Volt. Ο χρονος Αντιδρασης του συστηματος μπορει να ειναι πολυ μικρος, αναλογα με την τεχνολογια που εχει εφαρμοστει. Ταυτοχρονα συνυπαρχουν οι αρετες του απλου μετ/στη 1 : 1 που περιγραφεται παραπανω και που εξασφαλιζει την αποροφηση ενος μερους των Short Term διακυμανσεων. Το συστημα για να αποτελει πληρη και αποτελεσματικη Λυση μπορει και πρεπει να διαθετει φιλτρα RFI (Radio Frequency Interference). Ενα σημειο προσοχης ειναι η καλη ποιοτητα της επαφης του δρομεα, θεμα κατασκευαστικης μεριμνας και απλης συντηρησης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Μια δυσαρεστη κατασταση συμβαινει κατα την επαναφορα του ρευματος απο Black Out οπου η ταση δεν επανερχεται ομαλα, αλλα παρατηρουνται υψηλα μετωπα μεχρι να ισορροπησει. Τοτε γινονται και οι περισσοτερες ζημιες στα ευαισθητα ηλεκτρονικα που οι χειριστες τους δεν εχουν φροντισει να θεσουν Εκτος οσο διαρκουσε το Black Out.

------- Audio Craftworks -------
 
Last edited:

Καραλής Δημήτρης

Established Member
19 June 2006
187
Βέροια
[/COLOR] Κατσε για τι μπευρδευτηκα.Για ποιες συσκευες αναφερεσε ακριβως?????εαν λες για hifi κ.τ.λ.π ΑΠΑΓΟΕΥΕΤΕ δια ροπαλου η χρηση σταθ/τη, ΕΚΤΟΣ σοβαρου προβληματος ηλεκτροδοτησης της περιοχης.Οσο αφορα τα ups,αυτο για το ημιτονο ειναι σωστο,μονο που υπαρχει ups που δινει καθαρο ημιτονο,ειναι τα on line ups,AYTA ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ,αλλα δυστηχως ειναι τα πιο ακριβα.:grinning-smiley-043

Αναφερομαι σε συσκευές όπως tv, video, dvd, pc. Σίγουρα το on line ups είναι η απόλυτη λύση αλλά δυστυχώς δεν συμφέρει για όλες τις συσκευές.

Εγώ πάντως πήρα ένα της KEBO το MVR2000VA με σερβομηχανισμό και σύνδεσα εκεί tv, video, dvd αλλά οχι ενισχυτές πικαπ και cd.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Αναφερομαι σε συσκευές όπως tv, video, dvd, pc. Σίγουρα το on line ups είναι η απόλυτη λύση αλλά δυστυχώς δεν συμφέρει για όλες τις συσκευές.

Εγώ πάντως πήρα ένα της KEBO το MVR2000VA με σερβομηχανισμό και σύνδεσα εκεί tv, video, dvd αλλά οχι ενισχυτές πικαπ και cd.[/QUOTE
]

Ο.Κ τοτε. του pc παντως δεν του κανει και πολλα πραματα.το pc παθαινει πλακα εαν κατα την ωρα λειτουργιας κοπει το ρευμα,με τον σταθ/τη το ιδιο θα συμβει.χρεισ/σε ενα οποιοδ/τε ups για το pc,πολυπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων για τα υπολοιπα,η και τον σταθ/τη.:ernaehrung004:
 

Καραλής Δημήτρης

Established Member
19 June 2006
187
Βέροια
Και φυσικά υπάρχει ups (απλό) στο pc.

" ... πολυπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων για τα υπολοιπα,η και τον σταθ/τη."
Τι εννοείς;
Και πολύμπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων και σταθεροποιητή ή μόνο σταθεροποιητή; Γιατί νομίζω οτι αυτό (προστασια και καταστολη θορυβων) κάνει ο σταθεροποιητής.

Ευχαριστώ
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Και φυσικά υπάρχει ups (απλό) στο pc.

" ... πολυπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων για τα υπολοιπα,η και τον σταθ/τη."
Τι εννοείς;
Και πολύμπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων και σταθεροποιητή ή μόνο σταθεροποιητή; Γιατί νομίζω οτι αυτό (προστασια και καταστολη θορυβων) κάνει ο σταθεροποιητής.

Ευχαριστώ
Eννοω οτι αλλo ups,αλλο σταθ/της,(ο οποιος μπορει να εχει φιλτρο πραστασιας) και αλλο κοινο φιλτρο που βρισκεις σε πολυπριζο,το φιλτρο αυτο δεν κανει τιποτα αλλο απο το να κοβει τα παρασιτα απο το ρευμα της δεη + αντ/νικη προστασια. γραφω πολυμπριζο η και τον σταθ/τη επειδη ειναι και κανουν διαφορετικα πραγματα,εκτος και εαν εχει φιλτρο και ο σταθ/της (πολλη εχουν ).το πρωτο ζητουμενο για εναν σταθ/τη ειναι να κραταει την σταση με μια μικρη ανοχη συνηθως +-5% και τιποτα παραπανω.το φιλτρακι ειναι πολλη απλο και αλλοι το ενσωματονουν ,η αγοραζεις ενα <<μονο>>μπριζακι με φιλτρο και οχι ολοκληρο πολυμπριζο που οσο πιο μεγαλο, ειναι τοσο πιο ακριβο ειναι.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Και φυσικά υπάρχει ups (απλό) στο pc.

" ... πολυπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων για τα υπολοιπα,η και τον σταθ/τη."
Τι εννοείς;
Και πολύμπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων και σταθεροποιητή ή μόνο σταθεροποιητή; Γιατί νομίζω οτι αυτό (προστασια και καταστολη θορυβων) κάνει ο σταθεροποιητής.

Ευχαριστώ

Eννοω οτι αλλo ups,αλλο σταθ/της,(ο οποιος μπορει να εχει φιλτρο πραστασιας) και αλλο κοινο φιλτρο που βρισκεις σε πολυπριζο,το φιλτρο αυτο δεν κανει τιποτα αλλο απο το να κοβει τα παρασιτα απο το ρευμα της δεη + αντ/νικη προστασια. γραφω πολυμπριζο η και τον σταθ/τη επειδη ειναι και κανουν διαφορετικα πραγματα,εκτος και εαν εχει φιλτρο και ο σταθ/της (πολλη εχουν ).το πρωτο ζητουμενο για εναν σταθ/τη ειναι να κραταει την σταση με μια μικρη ανοχη συνηθως +-5% και τιποτα παραπανω.το φιλτρακι ειναι πολλη απλο και αλλοι το ενσωματονουν ,η αγοραζεις ενα <<μονο>>μπριζακι με φιλτρο και οχι ολοκληρο πολυμπριζο που οσο πιο μεγαλο, ειναι τοσο πιο ακριβο ειναι.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Και φυσικά υπάρχει ups (απλό) στο pc.

" ... πολυπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων για τα υπολοιπα,η και τον σταθ/τη."
Τι εννοείς;
Και πολύμπριζο με προστασια και καταστολη θορυβων και σταθεροποιητή ή μόνο σταθεροποιητή; Γιατί νομίζω οτι αυτό (προστασια και καταστολη θορυβων) κάνει ο σταθεροποιητής.

Ευχαριστώ

Eννοω οτι αλλo ups,αλλο σταθ/της,(ο οποιος μπορει να εχει πραστασια και φιλτρο καταστολης θορυβων) ,και αλλο φιλτρο που βρισκεις σε πολυπριζο,το φιλτρο αυτο δεν κανει τιποτα αλλο απο το να κοβει τα παρασιτα απο το ρευμα της δεη + αντ/νικη προστασια. γραφω πολυμπριζο η και τον σταθ/τη επειδη ειναι και κανουν διαφορετικα πραγματα,εκτος και εαν εχει φιλτρο και ο σταθ/της (πολλη εχουν ).το πρωτο ζητουμενο για εναν σταθ/τη ειναι να κραταει την σταθερη την ταση με μια μικρη ανοχη συνηθως +-5% και τιποτα παραπανω.το φιλτρακι ειναι πολλη απλο και αλλοι το ενσωματωνουν ,η αγοραζεις ενα <<μονο>>μπριζακι με φιλτρο και οχι ολοκληρο πολυμπριζο που οσο πιο μεγαλο, ειναι τοσο πιο ακριβο ειναι.
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Πώς ξέρουμε ποια είναι με παλμούς και ποια όχι? Τα Line-R της APC ξέρεις τι είναι? Το manual δεν γράφει πάντως...
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
[/COLOR]
Ελα ντε????αυτη την απορια την εχω και εγω!!!!:slapface:
Παντως το κειμενο αναφερετε σε on line ups οταν λεει για παλμουσ και ημιτινιο,οχι για απλα.<αντιγραφω>

3) Η ευρυτερη κατηγορια των AC Line Voltage Conditioners, που στηριζονται στην Αναδημιουργια του AC (εναλλασσομενου) μετα απο δυο μετατροπες, μια απο ΑC του ρευματος του δικτυου σε DC και μια απο DC σε ΑC της αρεσκειας μας. Στην κατηγορια αυτη ανοικουν και τα On Line UPS (οχι τα κοινα UPS) στα οποια επιπλεον στην φαση που το ρευμα εχει γινει DC, παρεμβαλλεται και μια αποθηκη ηλεκτρικης ενεργειας ( Συστοιχια Συσσωρευτων – Battery of Accumulators – Νεοελληνικα Mπαταριες) ωστε να καλυπτονται και διακοπες ρευματος, καποιας διαρκειας που εξαρταται απο την χωρητικοτητα των συσσωρευτων και το συνδεδεμενο φορτιο. Υπαρχουν 2 κατηγοριες τετοιων συσκευων ως προς το ειδος της εξοδου. Αυτες που παραγουν Παλμους ρευματος και αυτες που παραγουν καθαρο Ημιτονο.