Προβολέας καλώδια αποστάσεις απορίες ....

lalakis

New member
19 July 2006
76
Παιδιά επειδή βρίσκομαι στην κορύφωση ενός οργίου αγορών αυτή την περίοδο η βοήθεια σας και οι γνώσεις σας μου είναι πολύτιμες. Καταθέτω αμέσως τα ερωτήματα μου.
Θα αγοράσω προβολέα. Από εκεί που θα προβάλω και θα κάθομαι μέχρι τοίχο είναι γύρω στα 4 μ. Η πηγή βρίσκεται κι αυτή δίπλα μου. ΟΚ με την εικόνα τα βολεύουμε. Απόσταση από προβολέα μέχρι dvd player 1-2 μ. Με τον ήχο τι γίνεται ??? Πείτε ότι θέλω να τοποθετήσω ένα δεύτερο ηχοσύστημα κάτω από το πανί. Τι κάνω ??? Τραβάω καλώδια 4 μ από πηγή μέχρι το ηχοσύστημα ??? Υπάρχει κάποια άλλη ασύρματη λύση ??? Δεν αντέχω άλλα καλώδια !! Όχι άλλο κάρβουνε μωρέ που έλεγε κι ο Κούρκουλος. Μήπως οι μηχανικοί και οι ηλεκτρολόγοι πρέπει να κάτσουνε στα θρανία γιά σεμινάρια ώστε να υπολογίζουν πλέον και τις εγκαταστάσεις συστημάτων οικιακής διασκέδασης ?? Ή μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας περί αναγκών και να επιστρέψουμε σε αρχέγονες καταστάσεις τότε που οι άνθρωποι ήταν ευτυχισμένοι με το τίποτε ???
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Δυστυχώς δεν μπορείς να τα αποφυγής. Λύσεις ασύρματες υπάρχουν αλά δεν συνίστανται παρά μόνο σαν έσχατη λύση και φυσικά πολύ πιο δαπανηρή από μερικά μέτρα καλό καλώδιο.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Θα σε συμβούλευα να ποφύγεις τις ασύρματες λύσεις. Στήνοντας προβολέα υποθέτω ότι απαιτείς ένα σύστημα αξιώσεων το οποίο όσον αφορά τον ήχο και από όσο γνωρίζω δε μπορείς να επιτύχεις με ασύρματα ηχεία. Με υπομονή και έξυπνη χρήση καναλιών μπορείς σχεδόν να εξαφανίσεις τα καλώδια τα οποία δυστυχώς παραμένουν αναγκαίο κακό...
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους. Δυστυχώς η ασύρματη αγορά δεν είναι ακόμη αξιόπιστη. Yπάρχουν όμως λύσεις ανάλογα με τον χώρο του καθενός για απόκρυψη των καλωδίων. Ψάξε και κάτι θα βρείς σίγουρα. Eγώ έχω τα συστήματα κάτω από το πανί και αναγκαστικά 10μετρα καλώδια για τα πίσω ηχεία και το προβολικό...