Ραδιοδεκτη, ενισχυτη, dvd, δέκτη, τι από όλα...?

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,133
Bratislava
Βλέποντας τα ολοκληρωμένα HT συστήματα που πωλούνται στα καταστήματα, τα περισσότερα συνοδεύονται από dvd, κάποια από ραδιοενισχυτές, υπάρχουν οι A/V receivers, οι A/V amplifiers κοκ.

Τελικά αν έχεις τον Pj, το dvd και τα ηχεία τι από τα παραπάνω χρειάζεσαι για να ακούσεις πολυκάναλο ήχο χωρίς να πληρώσεις πράγματα που δεν σου χρειάζονται?

Τα dvd των συστημάτων αυτών βγάζουν 5.1 εξόδους? Μου χρειάζοντια τα fm στον ραδιοενισχυτή? To receiver μόνο του δεν έχει ισχύ? Το amplifier δεν είναι πολυκάναλο?
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Ξεκινάς από την πιο απλή υλοποίηση η οποία περιέχει τα ηχεία (5 ηχεία και ένα subwoofer - 5.1 δηλαδή) και ΜΙΑ συσκευή η οποία είναι ταυτόχρονα ενισχυτής, dvd player και τις περισσότερες φορές και ραδιόφωνο.
Τα παραπάνω τα χρειάζεσαι για ένα πολυκάναλο home theater.
Όπως καταλαβαίνεις μιά συσκευή bundle που τα κάνει όλα μπορεί να είναι βολική και "μαζεμένη" αλλά σπάνια προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
Έτσι λοιπόν από εκεί και πέρα η μία συσκευή "που τα κάνει όλα" αρχίζει και "σπάει" σε περισσότερες: ξεχωριστός (ράδιο)ενισχυτής, ξεχωριστό dvd-player και παραπέρα: ο ράδιοενισχυτής σε ραδιόφωνo και ενισχυτή, ο ενισχυτής σε τελικό και προ-τελικό κλπ, κλπ...
Ως προς τον ήχο η πιο συνήθισμένη υλοποίηση είναι (υποθέτωντας ότι δεν έχεις μια all-in-one συσκευή όπως παραπάνω) το dvd player να συνδέεται ψηφιακά με ένα καλώδιο με τον ενισχυτή ο οποίος στη συνέχεια επεξεργάζεται και ενισχύει το σήμα και στη συνέχεια το στέλνει στα ηχεία σου.
Τέλος όλα τα dvd μπορούν να στείλουν 5.1 σήμα στον ενισχυτή σου.
Ελπίζω να κατάλαβα τις ερώτησεις σου και να βοήθησα...
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,133
Bratislava
Θάνος Φούντας said:
Ελπίζω να κατάλαβα τις ερώτησεις σου και να βοήθησα...

Βοήθησες πολύ αλλά δε θα σε αφήσω έτσι..εύκολα... :flipout:

Άρα με δεδομένο ότι εγώ έχω τον pj, το dvdp και τα ηχεία χρειάζομαι έναν .... "σκέτο τελικό ενισχυτή πολυκάναλο" (5.1 λόγω κόστους).... έτσι?

Γιατί με μπερδεύουν οι διαχωρισμοί σε A/V Amplifier και A/V Receiver που βλέπω στα sites.... Τι κάνει το ένα και τι το άλλο? Εγώ τι από τα 2 χρειάζομαι ? :speechless-smiley-0

Επαναλαμβάνω δεν θέλω ούτε ραδιόφωνο, ούτε cd, ούτε mpeg, ούτε να ψήνει καφέ....

και αν υπάρχει και κάποια συγκεκριμένη πρόταση σε χαμηλή τιμή όμως (+-250Ε) θα ήταν καλά....