Roister 8.2 status.τι ενισχυτη?

nottingham

New member
1 November 2008
7
Γεια χαρα.
Εχω τα παραπανω ηχεια (2) τα στοιχεια των οποιων ειναι:
Ισχύς:180 WRMS,Σύνθετη Αντίσταση: 6 Οhm,Ευαισθησία: 93 dB/Wm
οπως δινει η εταιρεια.
Γνωριζει καποιος να βοηθησει τι ενισχυτη σε ισχυ πρεπει να παρω ωστε να μην κινδυνευει κανενα απο τα δυο?
Σκεφτομουν τον Marantz SR4021 (Stereo Receiver)
80 Watts x 2 into 8 ohms (20Hz to 20kHz)
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια.
 

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Όσο πιο ισχυρός είναι ο ενισχυτής, τόσο το καλύτερο και για τα δύο. Τους μικρούς ενισχυτές να φοβάσαι, αυτοί θα σου κάνουν ζημιά.
Οπότε....watt με την σέσουλα!
Ο Marantz που αναφέρεις θα τα οδηγήσει τα ηχεία, αλλά δεν θα μπορέσει να αναδείξει όλες τς αρετές τους. Σε τι budget θες να κινηθείς?
 

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
Αν λέει αλήθεια η εταιρεία για το ότι η ελάχιστη αντίσταση είναι 4Ω (αν διαβάζω σωστά το γράφημα γιατί είναι αρκετά μικρό), τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σε καλύψει πλήρως ένας ενισχυτής που δίνει 180W στα 4Ω.

http://www.roister.gr/laboratory,measurements,6.htm

Κατά τα άλλα είναι έτσι όπως τα είπε ο ermis01.
 
Last edited:

nottingham

New member
1 November 2008
7
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Περιπου γυρω στα 400 - 450 Ε.
Το μελοντικο σχεδιο ειναι καποια στιγμη να παω σε κατι λαμπατο αλλα αργοτερα.
Σκεφτομουν και για καποιο πικαπακι αργοτερα αλλα προς το παρον βολευωμαι με το marantz που εχω εδω και καμμια 25αετια.
Ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για τα roister γι αυτο και ηταν επιλογη μου.
Ηθελα δηλαδη να ψαχνω αργοτερα μονο για λαμπατο ενισχυτη και να εχω τα ηχεια.Τωρα σωστο λαθος θα δειξει.
Παντως ευχαριστω και παλι και επειδη διαβασα αρκετα στο forum να ξερεται οτι κανετε καλη δουλεια.Εμαθα παρα πολλα γενικα.
Thanks
 

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
Αν ο ενισχυτής που έχεις τώρα διαθέτει έξοδο pre-out και είσαι ευχαριστιμένος με τον ήχο του, μπορείς να πάρεις έναν τελικό επαγγελματικό, (π.χ. Behringer). Αν θέλεις να πας σε κάτι καινούριο, μπορείς να δεις τον Yamaha RX-797 που είναι γύρω στα 400 Ευρώ και βγάζει 160W στα 4Ω αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο τόσο δυνατό σε αυτή την τιμή. Μπορείς να πας στα Media Market και να ακούσεις τα ηχεία σου με διάφορους ενισχυτές και να κρίνεις μόνος σου και νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Νομίζω ότι τα έχουν εκεί και έχουν μεγάλη γκάμα από ενισχυτές για να δοκιμάσεις.

Καλή συνέχεια
 

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Στα 400 ευρώ επίσης υπάρχει και ο καινούργιος ραδιοενισχυτής της Harman/Kardon, o HK 3490, ο οποίος δίνει 120 Watt στα 8ohm και 150(νομίζω) στα 4ohm.Τερατάκι στα λεφτά του.
Πάντως επαναλαμβάνω ότι και ο Marantz θα την κάνει την δουλίτσα του (μιας και τα ηχεία σου είναι ευκολοδήγητα) αλλά δεν θα πάρεις το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
ΥΓ:Πολύ ωραία ηχεία, όσες φορές τα άκουσα πάντα με "κέρδιζαν".
 

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
Σίγουρα και ο marantz θα κάνει την δουλιά του πολύ καλά. Έχω την εντύπωση όμως ότι το σημείο που θα χάσει θα είναι το μπάσο συγκριτικά με έναν ποιό δυνατό. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν το έχω ακούσει.
 

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Στα λεφτά που ψάχνεις, κάτι σε NAD(πχ 355 ή ο παλιότερος 352) ή Rotel είναι μάλλον μονόδρομος. Υπενθυμίζω οτι στην οδήγηση των ηχείων δεν έχουν σημασία τα Watts αλλα η τάση ή το ρεύμα εξόδου.

Εγω θα πρότεινα και κάτι αλλο... Δεν παίρνεις ενα τηλέφωνο στην Roister να τους κάνεις την ίδια ερώτηση; ;) Tα στοιχεία τους, από το site, είναι
Eλ. Βενιζέλου 46 & Κανακίδη-Κοσμερίδη 2
176 76 Καλλιθέα, Αθήνα
τηλ.: 210 9533364, 210 9533374
 

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
.........Υπενθυμίζω οτι στην οδήγηση των ηχείων δεν έχουν σημασία τα Watts αλλα η τάση ή το ρεύμα εξόδου. .....

Η τάση και το ρεύμα εξόδου είναι ανάλογα των Watt.

Το θέμα όμως είναι ποιός κατασκευαστής λέει αλήθεια για την ισχύ (Watt) και ποιός τα παραφουσκώνει, γιατί κανένας δεν μας λέει κάτω από ποιές σηνθήκες έχουν γίνει οι μετρήσεις που δημοσιεύει. Έχουν μετρήσει ας πούμε μόνο το τροφοδοτικό χωρίς τα υπόλοιπα κυκλώματα που έχει ο ενισχυτής και δημοσιεύουν τις δυνατότητες του τροφοδοτικού, ή μέτρησαν το ρεύμα στα ακροφίσια των ηχείων του ενισχυτή αφού τον έστησαν με όλα τα κυκλώματα....? Αυτό είναι ένα παράδειγμα έτσι? Δεν είναι απαραίτητο ότι ισχύει. Κανένας δεν λέει λοιπόν πως έγιναν οι μετρήσεις.

Και σ' αυτό το σημείο είναι γνωστό ότι οι Άγγλοι συνήθως είναι συντηρητικοί σε αυτά που δημοσιεύουν και οι ενισχυτές τους βγάζουν περισσότερο ρεύμα απ' ότι δημοσιεύουν, όπως και το γεγονός ότι ένας "καλός" ενισχυτής 50W μπορεί να έχει περισσότερο ρεύμα από έναν "φτηνό" 70W, για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω.
 
Last edited:

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Πάτρα
Δεν υπάρχει τρόπος να βρεις το ρεύμα του ενισχυτη αν δεν το δημοσιεύει ο κατασκευαστης... Εκτος αν βρεις το κύκλωμά του και κάτσεις να το λύσεις -bye-
Προσέξτε, οταν διαβάζετε specs για ισχυ, να λέει οτι η μετρηση ειναι με "both channels driven", και με αποδεκτή παραμόρφωση.

Αυτα όμως δεν αρκούν για να σου πούν οτι το συγκεκριμένο ηχείο με τον συγκεκριμένο ενισχυτη θα παίξουν και θα σου αρέσει. Μπορεί ο ενισχυτής να οδηγεί τα ηχεία, αλλα να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα. Γι αυτο, δοκιμή...
 

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
Λέμε το ίδιο πράγμα ή μου φαίνεται? Δεν είναι δυνατόν να βρούμε το ρεύμα στα ακροφύσια των ηχείων αν δεν μας το δώσει ο κατασκευαστής, γιατί δεν μας λένε πως έχουν μετρήση την ένταση του ρεύματος σωστά? Κατά τα άλλα η τάση, η ένταση και η ισχύς, συνδέονται μεταξύ τους, είναι ανάλογα.
 

Attachments

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    28.6 KB · Views: 148
Last edited:

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
Ας συνοψίσω, γιατί μπερδεύτικα με αυτά που γράφω...:flipout:

Τα watt συνδέονται με τα Amp και τα Volt, δεν υπάρχει αμφιβολία πάνω σ' αυτό. Το είπε και ο Ohm πρίν από εκατοντάδες χρόνια.

http://www.the12volt.com/ohm/ohmslaw.asp

Το θέμα είναι πως έχουν γίνει οι μετρήσεις για τα Watt γιατί κανένας κατασκευαστής δεν μας το λέει αυτό. Αν δηλαδή τα Watt που δίνει ο κατασκευαστής είναι αυτά που βγαίνουν από τα βύσματα των ηχείων στο πίσω μέρος του ενισχυτή, όταν οδηγούνται όπως πολύ σωστά είπες και τα 2 κανάλια ταυτόχρονα.

Οι "φτηνοί" ενισχυτές έχουν περισσότερες πιθανότητες να λένε ψέματα για την ισχύ τους (Watt), ειδικά αν προέρχονται από μια άγνωστη-μικρή εταιρεία που κινηγάει τους πελάτες με το δίκανο.

Με τους συγκεκριμένους τύπους, μπορούμε να υπολογίσουμε το ρεύμα που χρειαζόμαστε για να οδηγήσουμε σωστά ένα ηχείο και να βρούμε στην συνέχεια πόσα Watt πρέπει να έχει ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει.
 

Ge0rge

AVClub Addicted Member
17 April 2007
2,454
Απλά να αναφέρω ότι οι συγκεκριμένοι τύποι ισχύουν για μέτρηση του ρεύματος, σε ένα συγκεκριμένο σημείο του κυκλώματος-αγωγού, γιατί κατά την διάρκεια της ροής του ρεύματος μέσα σε έναν αγωγό υπάρχουν απόλυες και όταν μιλάμε για κύκλωμα οι απόλυες είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Γι' αυτό και αναφέρθηκα σε μέτρηση της ισχύς του ενισχυτή στα βύσματα των ηχείων πίσω από τον ενισχυτή. Και γι' αυτό και λέμε ότι το καλώδιο που συνδέει τα ηχεία με τον ενισχυτή πρέπει να είναι χοντρό, καλής ποιότητας (το μίγμα του να είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και να έχει καλή μόνωση εξωτερικά) και όχι πάνω από 1.5-2 μέτρα αν είναι δυνατόν, για να παρουσιάζει όσο το δυνατόν μικρότερη αντίσταση, για να μειώσουμε τις απόλυες και να μην ανεβάζει τον θόρυβο.

Αυτά δεν χρειάζετε να τα θυμάται κάποιος, απλά τα αναφέρω για την "ακρίβεια" της συζήτησης.
 

keval

Established Member
22 January 2010
163
Αν παρακολουθεί κάποιος το thread ακόμα μπορεί να μου πει αν ένας denon 3310 θα οδηγούσε 4x status 8.2 + το κεντρικό τους θα δω διαφορες από τα emphassis???? Το θέμα του ενισχυτή έχει κλείσει δεν πρόκειται να δώσω και άλλα φράγκα.. έλεγα λοιπόν μπας και ανέβαινα στα ηχεία ακόμα και φύγω από τα emphassis.. Τι λέτε?? αξίζει το κόπο??
 

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,257
Τα status είναι πολύ καλά ηχεία για το κόστος τους,για ν' ακούσεις μουσική.Θα τα χαράμιζες με τον ενισχυτή σου.Ζητάνε καλό δικάναλο μηχάνημα,για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους κι απλά ο ενισχυτής σου δεν κάνει...
 

keval

Established Member
22 January 2010
163
Ωραίος φίλε για την απάντηση! Θα παραμείνω στα emphassis μιας και για άλλο ενισχυτή δε το σκέφτομαι.. Άλωστε 80-20 τανίες-μουσική θα είναι το σύστημα κρίμα και τα επιπλέον λεφτά αν δεν έχουν εμφανή διαφορά με αυτά τα κριτήρια..
 

doken

New member
8 April 2010
18
HELP και σε εμένα please, οσο πιο άμεσα μπορείτε γιατι επείγομαι για αγορά αυτών των ηχείων, (ερώτηση σχετική με το post του φίλου)

Ο NAD 315 BEE θα μπορεί να τα παίξει τα ηχεία αυτά?
nad 315 : Continuous Power - 2x 40 Watts στα 4 or 8 Ohms, 20Hz - 20kHz at 0.02%THD
Dynamic Power - 90W into 8 Ohms, 120W into 4 Ohms, 180W into 2 Ohms
 

monad

AVClub Addicted Member
2 April 2008
1,541
τα ηχεία αυτά οδηγούνται από τους περισσότερους ενισχυτές της αγοράς μιας και είναι σχετικά εύκολο φορτίο.
το θέμα δεν είναι απλά να παίξουν όμως. τα ηχεία στερούνται λίγο σε μπάσο και περισσεύουν λίγα πρίμα. οπότε καλό ειναι να τα ταιριάξετε με κάτι που να καλύψει τις αδυναμίες του.
τα έχω ακόυσει με audiolab 8000s και το αποτέλεσμα είναι καλό αλλά όχι το ιδανικό.
για τον φίλο που θα ήθελε λάμπα, μπορεί να δοκιμάσει κάποιον dared που δεν ξεφεύγει πολύ από το budget του και πιστεύω θα τoυ αρέσει. τον συνδιασμό τον έχω ακούσει στο κατάστημα ωδές στην καλλιθέα κοντά στην roister.
γενικώς τα ελληνικά ηχεία είναι εξαιρετικά και σε πολύ χαμηλή τιμή γι αυτά που προσφέρουν. στο μόνο που υστερούν, είναι η σχεδίαση και το φινίρισμα.
 

doken

New member
8 April 2010
18
Δηλαδή εαν χρησιμοποιησω κάποιον μεγαλύτερο NAD το μόνο που θα πάρω είναι περισσότερη ένταση κ μόνο, ηχητικό αποτέλεσμα και λειτουργία ηχείων θα είναι η ίδια. κατάλαβα σωστά?
- κ μια εναλακτική πρόταση ηχείων δαπέδου αντι για τα roister με κριτήριο να τιαριάζουν καλήτερα με τον 315 γύρω στα 700 ευρώ???? ευχαριστώ !!!