Roister Status 8 - είναι αυτά που ήταν;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,045
Αθήνα
Τα Roister Status 8 είναι υποψήφια προς αγορά και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: η ποιότητα και η απόδοση των σημερινών Status 8 θα είναι αυτή που ήταν πριν την αλλαγή των ανθρώπων που διαχειρίζονται την εταιρία; Σε ένα από τα μαγαζιά που πήγα σήμερα ο πωλητής μου είπε ότι δεν έχει πλεον Roister (μόνο κάποια παλιά μοντέλα που είχαν μείνει πριν την αλλαγή της εταιρίας) και ότι πλέον η Roister βάζει άλλα μεγάφωνα και όχι κάποια κινέζικα (?) που έβαζε κλπ κλπ. Δηλαδή ο τρόπος που τα έλεγε υποδήλωνε ότι η ποιότητα των σημερινών Roister δεν είναι αυτή που ήταν. Θα μου πει κάποιος ότι αφού το μαγαζί δεν συνεργάζεται πλέον με την Roister τι θα μου έλεγε ο πωλητής; Βεβαίως και είναι έτσι ως ένα βαθμό αλλά με κρύωσε κάπως.
Ο ΗΧΟΣ σε δοκιμή του τεύχους 385 ( δηλαδή 20 μήνες πριν) λέει καλά λόγια για το ηχείο.
Είναι όμως το "ίδιο" ηχείο αυτό που δοκίμασε ο ΗΧΟΣ με τα σημερινά;
Θα μου πει κάποιος ότι το αυτί μας πρέπει να είναι ο τελικός σύμβουλος και συμφωνώ αλλά παίζει ρόλο και η ψυχολογία και η προδιάθεση θετική ή αρνητική.
Το ηχείο πιστεύω ότι έχει καλή σχέση ποιότητας - τιμής (γύρω στα 650 ευρώ), είναι μασίφ ξύλο ,το design ίσως αμφιλεγόμενο αλλά ξεχωρίζει , και σε ακρόαση που του έκανα με ικανοποίησε.
Έχει κάποιος από σας το ηχείο ή κάποιος φίλος σας;
Τι λέτε βρε παιδιά ;:chinscratch:

ιδού το ηχείο:
http://www.roister.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=3&the3id=14&theid=14&open1=1&open2=3&open3=&thepid=18
 

Alexandris

New member
3 December 2006
8
Εγω εχω την σειρα STATUS 6 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος...
Τα εχω ενα χρονο...
Αν τα παρεις παρε και την αναλογη σειρα surround.
Παιζουν καλα και το Bass reflex τους ειναι αρκετα δυνατο...
Και απο σχεδιασμο βλεπεις και μονος σου...
Απο οτι ξερω και εγω τα μεγαφωνα ειναι της ROISTER. Η καμπινα και η επενδυση ερχετε απο εξωτερικο.

Βεβαια με την τιμη στα 680 ευρω κοιτα και την μικρη σειρα της DALI που ειναι κορυφαια για μενα !!! Βεβαια εκει δεν υπαρχει η ομορφια και το φινιρισμα της σειρας STATUS. Ο ηχος ομως ειναι σαφως καλυτερος. Περισσοτερο ζεστος και μουσικος...

Να πας στα Media Markt στο Φαληρο... Εχουν και τα δυο ηχεια και ζητα τους να στα βαλουν να παιξουν σε direct mode απο τον ενισχυτη...
Μονο σε direct καταλαβαινεις ενα ηχειο...
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
κάπου είχα διαβάσει ότι η καμπίνα φτιάχνεται στη Ρουμανία (το παραπάνω "εξωτερικό"). Μασίφ μεν ξύλο, αλλά το φινίρισμα όπως το είδα στο Mediamarkt σίγουρα δεν είναι αυτό που η λέξη "μασίφ" (και δη ο τονισμός της) παραπέμπει.
 

Alexandris

New member
3 December 2006
8
κάπου είχα διαβάσει ότι η καμπίνα φτιάχνεται στη Ρουμανία (το παραπάνω "εξωτερικό"). Μασίφ μεν ξύλο, αλλά το φινίρισμα όπως το είδα στο Mediamarkt σίγουρα δεν είναι αυτό που η λέξη "μασίφ" (και δη ο τονισμός της) παραπέμπει.

Eχουν καποιες ατελειες στην <<συραφη>> του ξυλου. Στις ενωσεις κτλ.
Τα 560 ευρω για την σειρα STATUS 6 που ζηταει σε σχεση τιμης & αποδοσης πιστευω ομως πως ειναι περα ως περα λογικα.

Γενικα εγω ειμαι λατρης της ξυλινης καμπινας και με αυτα τα χρηματα δυσκολα εβρισκα καλυτερο ηχειο...
Ακουσα σε ενα φιλο και τα crystal audio που ειναι σε αυτο το budget κατηγοριας
αλλα δεν μου αρεσαν καθολου... Τα surround ομως μου αρεσαν. Αναπαραγαγανε πολυ καλα τον surround ηχο. Ισως γιατι ειναι διπολα.

Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι η ROISTER αξιζει τα λεφτα της...
Κατι αλλο εκτος απο ROISTER DALI AUDIO CRYSTAL και TANOY δεν εχω να προτεινω στον φιλο...

Παντως πριν παρεις ηχεια φροντισε να τα ακουσεις με ενα δικο σου cd και σε direct mode απο τον ενισχυτη...
Το λεω αυτο γιατι αναλογα με τα ηχεια εχω δει σε καταστηματα να παιζουν διαφορετικα cd.
Αλλη μουσικη θα ταισεις τα DALI (Jazz blues) εκει κολακευονται περισσοτερο αυτα τα ηχεια και αλλη μουσικη θα παιξεις στα Roister που ο ηχος ειναι καπως ποιο ξερος...
 

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,045
Αθήνα
Παιδιά επικοινώνησα με την Roister και μου είπαν ότι στην κατασκευή του ηχείου χρησιμοποιούν τα ίδια μεγάφωνα που χρησιμοποιούσαν και παλιότερα δηλαδή τα Vifa (υποθέτω είναι από εδώ: http://www.vifa.dk/default.asp). Θέλω να πιστεύω ότι μου είπαν την αλήθεια , ολόκληρη εταιρία και να παραμυθιάζει τον κόσμο; Τι να πω;
Θα κανονίσω εντός των ημερών να περάσω και από εκεί να τα ξανακούσω.

Τα Status 8 ήταν και είναι στην κορυφή της λίστας μου μαζί με τα TRIANGLE Heliade Es (900 ευρώ) http://www.triangle-fr.com/uk/esprit-esw.php?modele=heliade τα οποία τα άκουσα και είναι εξαιρετικά αλλά δεν νομίζω ότι αξίζουν τα 250 ευρώ παραπάνω , συγκριτικά μιλώντας πάντα.
Εξάλλου τα Roister είναι 180 WRMS ενώ τα Triangle είναι 100 WRMS αν ερμηνεύω σωστά τα χαρακτηριστικά τους (διορθώστε με αν κάνω λάθος) :
Sensitivity (dB) 91
Frequency line (+-3dB Hz-kHz) 50-20
Continious power (W) 100
Repetitive Peak power (W) 200
Nominal Impedance (ohms) 8
Minimal impedance (ohms) 4 .
Οπότε ,πέρα από την ποιότητα του ήχου, υποθέτω ότι και λόγω ευαισθησίας (93 Roister έναντι 91 Triangle) και λόγω περισσότερων WRMS , με τα Roister θα έχω υψηλότερη ηχητική στάθμη (σε δεδομένη ισχύ) αλλά και το ηχείο δεν θα πλησιάζει τα όριά του (διορθώστε με αν λέω αρλούμπες :blush: ).
Περιμένω απαντήσεις σας και συγνώμη για το μακροσκελές της απάντησής μου :smile:
 
Last edited:

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Οχι δεν σε παραμυθιάζουν, το ίδια μεγάφωνα χρησιμοποιούν.
Και το Triangle είναι ένα πάρα πολύ ωραίο ηχείο με ένα δικό του τονικό χαρακτήρα ο οποίος αν σου ταιριάζει στο αυτί (όπως σε εμένα) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σε κάποιους όμως δεν αρέσει.
Οχι δεν λες αρλούμπες, το Roister σαφώς είναι πιο ευκολοδήγητο από το Triangle και σαφώς θα παίζει πιο δυνατά με λιγότερα watts και λιγότερο "ζόρι".
 
27 July 2006
1,926
Τα watt δεν παιζουν το μοναδικο ρολο στο ποσο δυνατα θα παιζει ενα ηχειο αλλα και η ευαισθησια.Ενας αλλος παραγοντας σημαντικος ειναι η αντισταση οχι η ονομαστικη αλλα η πραγματικη σε σχεση με την συχνοτητα.Τα triangle ειναι ευκολοδηγητα ηχεια παροτι 4 ohm γιατι δεν εχουν μιγαδικο χαρακτηρα (οχι μεγαλες διακυμανσεις σαν φορτια).Εχουν custom made μεγαφωνα και καμπινες και μπορουν να παιξουν ιδιαιτερα δυνατα. Δωστε βαση σε ενα δυνατο ενισχυτη σε καθε περιπτωση για να ακουσετε δυνατα.Τα παλια roister ειχαν μεγαφωνα της vifa τα σημερινα δεν γνωριζω.
 

ΘΕΟΘΑΝ

Senior Member
20 June 2006
577
Στο έχω ξαναγράψει και αλλού αλλά ...τέσπα, μπορεί να ενδιαφέρει κι άλλους...

Τα bass-mid των Status 8 (αλλά και των Status προηγούμενης γενιάς) ήταν και είναι τα TG18WK-06-08 της Vifa, άσχετα αν μπορεί εσωτερικά να μην γράφουν τίποτα...
Και αυτό γιατί πρόκειται ΟΕΜ μεγάφωνα που δεν κυκλοφορούν στην αγορά μεγαφώνων, αλλά προορίζονται μόνο για κατασκευαστές ηχείων κατόπιν συμφωνίας....
Εξάλλου το πλαστικό φαλτσοκομμένο σασί τους είναι πια σήμα κατατεθέν για αρκετά μοντέλα της εταιρίας ή μάλον τώρα πια του ομίλου...


Μην ανησυχείς για ευαισθησίες και ισχύ....Ηχείο με διπλά 7άρια και περίπου 40 λίτρα είναι σχεδόν αδύνατον να μην είναι αρκετά ευαίσθητο και να μην αντέχει αρκετά Watt...
Συγκεντρώσου και κάνε τις επιλογές σου με βάση τον ήχο τους και όχι με βάση διάφορα χρήσιμα ή άχρηστα νούμερα....