Ruby και ξερό ψωμί!!!

3 July 2006
206
Αθήνα
Πριν από λίγο επέστρεψα από τον "Στρατηγό" Μπάμπη Κολέζα όπου είχα την ευκαιρία να θαυμάσω τον Ruby.
Επιβεβαιώθηκε αυτό που είχα πει πριν από χρόνια στον Μπάμπη όταν είχαμε δει για πρώτη φορά ένα DILA της JVC: "Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι ένα DILA με καλό contrast!" Και να που υπάρχει επιτέλους στην μορφή των SXRD της Sony.
Είδαμε υλικό HD από HTPC καθώς και DVD από το Denon A11. H ανάλυση είναι κορυφαία και πρέπει κυριολεκτικά να πλησιάσεις στους 40-50 πόντους από την οθόνη για να δεις pixels. Το χρώμα είναι τρομερά εντυπωσιακό λόγω της λάμπας Xenon, στο βαθμό που θέλεις να πειράξεις το Color Saturation control. Μετά από προσεκτική παρακολούθηση όμως, βλέπεις ότι το ανθρώπινο δέρμα είναι φυσικό και ότι απλά αναδεικνύονται αποχρώσεις που δεν έχεις ξαναδεί σε άλλο προβολέα.
Αυτό που με ευχαρίστησε περισσότερο από όλα είναι η απόδοση του προβολέα στα σκοτεινά πλάνα. Το μαύρο είναι πολύ βαθύ και "αυθεντικό" και οι διαβαθμίσεις του γκρίζου δεν συμπιέζονται πουθενά. Καθώς έχω συνηθίσει να βλέπω με CRT προβολέα, η απόδοση του μαύρου είναι πολύ σημαντική για εμένα, και ο Ruby με ικανοποίησε πλήρως.
Πρόσφατα μετακόμισα σε άλλο σπίτι, όπου δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω τον CRT. Έτσι, ένα SXRD μηχάνημα είναι η καταλληλότερη επιλογή για εμένα, δεδομένου ότι βλέπω πολύ έντονα το rainbow effect σε όλους τους μονοτσιπούς DLP προβολείς. Αυτός που περιμένω με ανυπομονησία είναι ο Pearl, ο οποίος είναι πιο προσιτός για εμένα οικονομικά αυτή τη στιγμή.
 
18 June 2006
812
Νικολα χαιρομαι που σου αρεσει ο Ruby μιας και ειναι εντυπωσιακος προβολεας....αλλα επετρεψε μου να σου πω μιας και εχω δει αρκετους crt προβολεις και στημενους απο εμπειρους τεχνικους(φαντασου αυτοι που δεν ειναι στημενοι απο εμπειρους τεχνικους)οτι οι σε ολους υπηρχε συμπιεση στις διαβαθμισεις του γκριζου για να μπορεσουν να δειξουν καποια πραγματα....
Σεβομαι την αποψη σου αλλα υπαρχει και η αλλη πλευρα....

Καλοριζικο το καινουριο σπιτι και ο Ruby.....(μην πας αλλου για ενα η δυο ψοροχιλιαρικα) ;) -bye-

Ο Στρατηγος θα αργησει να αλλαξει προβολεα...εκτος και αν τρελαθει....-bye-
 
Last edited:
Εγώ όταν είδα τον ρούμπι του Μπάμπη εντυπωσιάστηκα και ας είχε την πεσμένη φωτεινότητα. Πράγματι από 40 - 50 πόντους ήταν δυσδιάκριτα τα πίξελ. Είναι άλλο μηχάνημα, πως να το κάνουμε.
 
18 June 2006
812
Κώστας Ποτακίδης seven said:

άντε πάλι με αυτόν τον Ruby . Σιγά το μηχανάκι. :flipout: :flipout:

Στην πραγματικοτητα Κωστα δεν λεει και πολλα ....
.....ενα 6.5 αντε με το ζορι 7 ......παιρνει στην εικονα:flipout: :flipout:
 
Last edited:
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Μελίδης Μιχάλης said:
Εγώ όταν είδα τον ρούμπι του Μπάμπη εντυπωσιάστηκα και ας είχε την πεσμένη φωτεινότητα. Πράγματι από 40 - 50 πόντους ήταν δυσδιάκριτα τα πίξελ. Είναι άλλο μηχάνημα, πως να το κάνουμε.
Δηλαδή ρε Μιχάλη είναι καλύτερος ακόμα κι απ τον Epson tw 600 :violent-smiley-030:
 
3 July 2006
206
Αθήνα
Οι επιμέρους λόγοι που προσανατολίζομαι προς τον Pearl είναι οι εξής:
- Δεδομένου ότι έχω ήδη scaler, τον Lumagen Vision HDP, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να πληρώσω το DRC της Sony, αφού δεν θα το χρησιμοποιήσω.
- Το γεγονός ότι ο Pearl δέχεται από την HDMI είσοδο 1080p 24sf είναι πολύ σημαντικό για τα HD-DVD και τα Blue Ray καθώς το περιεχόμενο είναι αποθηκευμένο σε αυτό το format και σύντομα τα players θα δίνουν αυτό το σήμα από HDMI.
- Μπορώ να ζήσω με το χρώμα μίας λάμπας UHP, ρυθμισμένης στα 6500Κ από τον Μανώλη!
- Το κόστος αντικατάστασης της Xenon είναι σεβαστό, και ευελπιστώ ότι η UHP δεν θα χάνει την φωτεινότητά της τόσο απότομα.
- Τέλος, το πιο σημαντικό, με τιμή του Pearl από 4.000 έως 5.000 €, είναι πιο κοντά στο budget μου αυτή τη χρονική στιγμή.
 
17 June 2006
1,235
Welcome back!!!...

Νικόλα, συμφωνώ απολύτως με τα συμπεράσματά σου περί της συμβατότητας με το σήμα 1080p/24fps στους προβολείς και πόσο σημαντική θα αποδειχτεί τελικά.

Άντε βρε Νικόλα, να σε βλέπουμε συχνότερα, μας έλειψες πολύ!
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Στο hometheaterblog αναφέρει για 900 lumens, είναι σωστό αυτό; Αν ναι δεν είναι μικρό το νούμερο; Δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδει σε προβολέα...
 
Last edited:
17 June 2006
1,235
Απάντηση: Re: Ruby και ξερό ψωμί!!!

Δεβελέκος Στράτος said:
Στο hometheaterblog αναφέρει για 900 lumens, είναι σωστό αυτό; Αν ναι δεν είναι μικρό το νούμερο; Δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδει σε προβολέα...


Χιχιχιχι!... Μια χαρά είναι τα 900 ΑNSI lumens Στράτο. Και που να δεις τίποτα Μarantz της σειράς S, ή τίποτα Yamaha της σειράς DPX που έχουν τη μισή φωτεινότητα από αυτήν! :eek:
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Και φυσικά είναι μια χαρά νούμερο . Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας καθαρόαιμος home cinema προβολέας που για μένα όπως δείχνουν τα πράγματα θα κερδίσει σε πολλά σημεία τον Ruby με γνώμονα πάντα την τιμή του και αυτά που προσφέρει.
 
17 June 2006
1,235
Απάντηση: Αν είναι δυνατόν!...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΝΑΚΗΣ said:
Κάνουμε ένα powerbuy?


Και μάλιστα συνεχόμενο power buy, μέχρι τη στιγμή που και το τελευταίο μέρος του forum θα έχει στο σαλόνι του έναν Ruby! :Banane0:

Βρε παιδιά, όταν βάζετε τέτοια link στο forum, να γράφετε κιόλας από κάτω:

Προσοχή!!! Πριν κάνετε κλικ στο link πάρτε τα υπογλώσσια, τα καρδιοτονωτικά σας κτλ.! :eek:

Θα μας μείνει κανένας επάνω στο πληκτρολόγιο και θα τρέχουμε! Ακόμα ψάχνω τα ματάκια μου για να τα ξαναβάλω στη θέση τους!!! :captain:

Στα σοβαρά τώρα, αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα οι τύποι να μιλάνε σοβαρά, νομίζω ότι πρέπει να το ψάξουμε. :chinscratch:

Χιχιχι, φαντάζεστε να στείλουμε 3.500 δολάρια στη Μαλαισία και να μας έρθουν τρεις Ruby;!;!;! :eek: (γράφει μίνιμουμ παραγγελία, τρία τεμάχια)

Να δω τι θα μας πουν μετά, όχι μόνο οι Έλληνες αντιπρόσωποι, αλλά οι αντιπρόσωποι όλων των κατασκευαστών ολόκληρου του πλανήτη!
 
17 June 2006
1,235
Απάντηση: Re: Ruby και ξερό ψωμί!!!

Ntinos1972 said:
PANAGIOTI KALHMERA. OFFTOPIC VEVEA, ALLA ME EFAGE I MONAXIA TOSI ORA KAI ITHELA NA PO MIA KALHMERA


Τη καλημέρα μου και σε σένα Ντίνο και να μην ανησυχείς, δεν είσαι καθόλου off topic! Η επαφή με άλλους ανθρώπους, έστω και μέσω ενός forum όπως το δικό μας είναι πάντα πολύτιμη.

Με τίποτα στον κόσμο δεν θα άλλαζα τις γνωριμίες, τις συγκεντρώσεις, τις βόλτες, τις εκδρομές και τα ταξίδια με τα παιδιά που έχω γνωρίσει μέσα από το avforum που μετουσιώθηκε σε avclub! :smile: :smile: :smile: