Ρυθμίσεις περί output scaling.

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Προχθές ανακάλυψα ένα μενού στον προβολέα μου, τον Epson TW600. Στις ρυθμίσεις image>advanced>output scaling, για component συνδέσεις υπάρχουν οι επιλογές Normal-Large και για HDMI συνδέσεις οι επιλογές Auto-Normal-Large. Εγώ προς το παρόν έχω σύνδεση component οπότε πρέπει να διαλέξω μεταξύ του normal & large. Στην επιλογή normal όλα τα μενού του DVD ταιριάζουν απόλυτα στην οθόνη προβολής μου καθώς και οι ταινίες με λόγο αντίθεσης 16:9. Είδα πως επιλέγοντας την ρύθμιση large όμως βλέπω περισσότερη εικόνα αλλά στάθηκε αδύνατο, ρυθμίζοντας μία ταινία με λόγο αντίθεσης 2.35:1 να φαίνεται σωστά στην οθόνη, όλα τα υπόλοιπα στο DVD (μενού, κεφάλαια κλπ.) να δείχνουν και αυτά σωστά. Το βέβαιο είναι ότι με το output scaling ανενεργό (αυτό συμβαίνει ουσιαστικά όταν επιλέγω την ρύθμιση large) βλέπω σωστά την εικόνα χωρίς croping, ενώ στην ρύθμιση normal υπάρχει σημαντικό croping. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη εάν στην ρύθμιση auto με σύνδεση HDMI τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τελικά ποια επιλογή είναι η σωστή; Η οθόνη προβολής έχει τις διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής. Γιατί με το output scaling ανενεργό δεν ρυθμίζεται σωστά η εικόνα; Μήπως επειδή η απόσταση προβολής, το zoom, και όλες οι ρυθμίσεις εχουν γίνει με το output scaling ενεργό; Για δώστε μας τα φώτα σας.
 
Αυτό γίνεται και σε μένα αλλά φταίει το player μου που είναι το Sony V92S.
Με το Samsung 850 δεν γίνεται crop καθόλου. Γι´αυτό η Sony έβγαλε καινούργιο τσιπάκι υποστήριξης του HDMI που το τοποθετεί δωρεάν εντός εγγυήσεως.
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Η σύνδεσή σου με το Sony είναι component ή HDMI; Το croping υφίσταται πάντως και με το MacBook μου κάνοντας την επιλογή Normal με σύνδεση HDMI αλλά και με το DVD player Yamaha με σύνδεση component.