s-video ποιότητα κάρτας

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Μιά ερώτηση για κάρτα γραφικών:

Εξαρτάται η ποιότητα που παίρνω από s-video out σε τηλεόραση σε ανάλυση 800χ600 ανάλογα με την κάρτα; Εχω onboard vga (Radeon XPress 200 chipset ισοδύναμο περίπου με ATI X300) και χρησιμοποιώ την s-video για HTPC με tv 32".

Και κάτι ακόμα: Η onboard vga ταλαιπωρεί υπερβολικά την cpu; Ρωτάω διότι ενώ η κάρτα tv δεν τον απασχολεί καθόλου (mpeg hardware), όταν παίζει livetv η cpu φτάνει 60+ %.

ή μήπως φταίει ότι όταν τα mce2005 είναι σε livetv mode μόνιμα χρησιμοποιούν buffer για να αποθηκεύουν ότι δείχνει το κανάλι;
 
Last edited:

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
1. Θεωρητικά ναι - αλλά στην ουσία μην περιμένεις να δεις σημαντικές διαφορές. Δε νομίζω δηλαδή κάποιος κατασκευαστής να αποφάσισε να βάλει ακριβά υλικά σε ένα υποσύστημα το οποίο θεωρείται δευτερεύον...
2. Η vga όχι δεν είναι η αιτία που παρατηρείς υψηλό cpu usage. Η αιτία είναι οτι (αν δεν κάνω λάθος) τα WMC δε χρησιμοποιούν το hardware mpeg αλλά αντίθετα software mpeg...
 

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
τα wmc χρησιμοποιούν software mpeg νομίζω μόνο αν η κάρτα σύλληψης δεν έχει hardware mpeg. Η σύλληψη γίνεται πάντως σε dvr-ms format και δεν ξέρω αν έχω εγώ δίκιο ή εσύ Θάνο.
Αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας μας πει...

Όμως όταν γράφει χωρίς να δείχνει ταυτόχρονα στην livetv, η cpu δεν ανεβαίνει >15%. Πράγμα που ενισχύει την άποψή μου ότι μάλλον το ότι συνεχώς αποθηκεύει σε buffer όσο είναι ενεργό το livetv φταίει για μεγάλη απασχόληση της cpu.
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
μα τα WMC χρειάζονται MPEG Software Decoder όπως πχ τον Purevideo της nVidia, ή της Cyberlink από το PowerDVD κλπ...
Υπάρχει και utility της Microsoft που σου δείχνει ποιον decoder χρησιμοποιείς...
 
Το πρόβλημα είναι με το MPEG Encoding! Μια κάρτα μπορεί κάλλιστα να κάνει hardware decoding και software encoding.

Αν όντος μιλάμε για software encoding, θα τρώει πολύ CPU, ανάλογα με την ποιότητα εικόνας που έχουμε θέσει σαν default στις ρυθμίσεις.