Sanyo JA-2503 - Denon PMA-380 ή πάμε γι' άλλα

dionisis

AVClub Enthusiast
23 February 2007
740
Θεσσαλονίκη
Καλώς σας βρήκα.
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.
Υπάρχει κληρονομιά ένας ολοκληρωμένος sanyo μαζί με ηχεία μάλλον ιδιοκατασκευής, στον οποίο έχω συνδεδεμένο το CD-38 της marantz, και πικαπ stanton. Πριν ένα μήνα κατέληξε σε μένα ο denon PMA-380. Θεωρώ δεδομένο ότι το πικαπ θα αντικατασταθεί, αλλά πρώτα θέλω να ρωτήσω αν με έναν από τους δύο ενισχυτές μπορώ να στήσω ένα επαρκές σύστημα, και φυσικά τι ηχεία να πάρω σε κάθε περίπτωση (ως όριο τιμής ας θέσουμε τα 500 ευρώ). Τα ήδη υπάρχοντα δεν νομίζω να μπορώ να τα εμπιστευθώ (ξύλινη καμπίνα, ένα μεγάφωνο [full-range? χωρίς άλλα στοιχεία πέρα από την αντίσταση 8Ω και την ένδειξη 20 watt) και ακόμη μία τρύπα (για tweeter που τελικά δεν τοποθετήθηκε ή για απορρόφηση κραδασμών θα σας γελάσω) Από αισθητικής δε άποψης άπαιχτα. Λόγω της θέσης της τρύπας φαίνονται σαν δύο δεξιά ηχεία!
 
22 June 2006
1,097
Sweden
Με 500 ευρώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις μόνο στα μεταχειρισμένα. Στον ήχο του μήνα έχει μια καταχώρηση το studio17 στην οποία πωλείται ένα ζευγάρι Audiovector C1, 290 ευρώ νομίζω. Θεωρώ ότι αξίζει..
 

dionisis

AVClub Enthusiast
23 February 2007
740
Θεσσαλονίκη
Οπότε, αν κατάλαβα καλά, προτείνεις να αγοράσω ηχεία που θα οδηγήσω με έναν από τους δύο ενισχυτές που έχω (μάλλον τον denon). Την καταχώρηση που ανέφερες δεν τη βρήκα πουθενά στο διαδίκτυο και δεν βρήκα και στοιχεία για τα συγκεκριμένα ηχεία (τουλάχιστον στην ιστοσελίδα της εταιρίας) αλλά δεν έψαξα και πολύ ακόμα.
Ευχαριστώ πάντως


Μήπως κανείς μπορεί να δώσει και κάποιες πληροφορίες για τον SANYO JA-2503 πέρα από τις τυπικές που αναφέρονται στην ίδια τη συσκευή, γιατί δεν υπάρχει το συνοδευτικό βιβλιαράκι; Υπάρχει τρόπος να ελέγξω την ισχύ εξόδου σε watt;
 
22 June 2006
1,097
Sweden
Στο διαδίκτυο δεν θα βρεις τίποτα για την αγγελία, γιατί υπάρχει μόνο στην καταχώρηση στο περιοδικό.

Μπορείς όμως να πάρεις τηλέφωνο:STUDIO 17, AΣKΛHΠIOY 139, 210.6455.397
Απ'όσο ξέρω μπορείς να τα δανειστείς για ακρόαση.

Τα ηχεία είναι καταργημένο μοντέλο. Γι'αυτό δεν θα βρεις πληροφορίες στον κατασκευαστή.

Επίσης θα πρέπει να αλλάξεις τους πυκνωτές εξομάλυνσης του τροφοδοτικού στους ενισχυτές.
 

dionisis

AVClub Enthusiast
23 February 2007
740
Θεσσαλονίκη
Επίσης θα πρέπει να αλλάξεις τους πυκνωτές εξομάλυνσης του τροφοδοτικού στους ενισχυτές.

Επειδή απο ηλεκτρονικά δεν ξέρω και πολλά, γιατί να το κάνω αυτό; Υπάρχει και κανένα καλό link για κάποια εισαγωγικά πράγματα σχετικά με το εσωτερικό των συσκευών και ποιες τροποποιήσεις είναι καλό να γίνονται και τι εξυπηρετούν.

Επίσης μπορεί κάποιος να προτείνει καταστήματα στη Θεσσαλονίκη;

Ευχαριστώ
 

s.l.

Established Member
15 November 2006
149
προ 15-16 ετων ειχα τον pma680 και λιγο αργοτερα τον 1080
Αν ειναι σε καλη κατασταση, παρτον μαζι σου σε καταστηματα, ακουσε οσα ηχεια μπορεις και οι ακροασεις θα σου καθορισουν πιο ηχειο θα παρεις και ποσα θα δωσεις. Καλες ακροασεις
( ειναι πολλα τα χρονια για τους πυκνωτες οπως σου προειπαν. Η αλλαγη ισως ειναι αναγκαια.)
 
Last edited:

dionisis

AVClub Enthusiast
23 February 2007
740
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Sanyo JA-2503 - Denon PMA-380 ή πάμε γι' άλλα

Στην κατηγορία Do It Yourself, διαφημίζεται η ΜΤΖ audio. Πάρε ένα τηλέφωνο στον Μανώλη τον Τζωρτζάκη και συζήτα το θέμα σου.

Μόλις τώρα κοιτούσα τη σελίδα του. Έχω σκεφτεί να φτιάξω ένα ζευγάρι ηχείων, μιας και τα χέρια μου <<πιάνουν>>, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το μυαλό δεν πιάνει από ηλεκτρονικά, πρέπει να ρίξω ακόμα πολύ διάβασμα για να σχεδιάσω το ηχείο και να διαλέξω τα υλικά και τους οδηγούς. Η πρόταση όμως ενός ΚΙΤ που θέλει μόνο συναρμολόγηση, και θα υπάρχει και η τεχνική υποστήριξη για κάθε απορία είναι πολύ καλή.
 

dionisis

AVClub Enthusiast
23 February 2007
740
Θεσσαλονίκη
Ωραία, για το θέμα των ηχείων βρήκαμε μια άκρη. Άλλη απορία: Ο denon για την αντίσταση συνιστά 4 ~ 16Ω σε Α ή Β και 8 ~ 16Ω σε Α+Β. Ενώ ο sanyo 8~16Ω είτε με ένα ζεύγος ηχείων είτε και με τα δύο. Αυτό σημαίνει ότι ο denon όταν οδηγεί δύο ζεύγη τα συνδέει σε σειρά ενώ ο sanyo στην ίδια περίπτωση τα συνδέει παράλληλα;

Επανέρχομαι: ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ πληροφορίες για τον Sanyo JA-2503, είτε στον εικονικό είτε στον φυσικό κόσμο;
 

s.l.

Established Member
15 November 2006
149
δεν νομιζω πως αξιζει να ασχοληθεις με τον Sanyo.
Aν ομως επιμενεις βγαλε το καπακι του, τραβηξε τον 3-4 φωτο και βαλε τον στην DIY κατηγορια. Κατι θα σου πουνε..