ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ (σινεμά) ?

18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ (σινεμά) ?

Αν ναι αυτό το καλοκαίρι είναι μήνας Ισπανικού σινεμά στα καταστήματα sevenvideonetπου έφεραν αποκλειστικά 4 ταινίες του ολοένα ανερχόμενου αυτού κινηματογράφου. Οι 2 από αυτές έχουν πρωταγωνιστή έναν από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή ηθοποιούς στον πλανήτη. Το όνομα αυτού
Javier Bardem
bardem.jpg


( η θάλασσα μέσα μου, Ο Χορευτής του Επάνω Ορόφου, Δευτέρες με Λιακάδα, Πριν Πέσει η Νύχτα, Στόμα με Στόμα, Ανάμεσα στα πόδια, Χαμόν Χαμόν , Χρυσά καρύδια, καυτή σάρκα).

Αλά σας δούμε τις δούμε αναλυτικά

3533033011.jpg

Χορεύοντας Στην Κόλαση
Perdita Durango

Χώρα: Μεξικό ( ΗΠΑ) Ισπανία
Έτος: 1997
Είδος: cultΠεριπέτεια
Διάρκεια: 122’
Σκηνοθεσία: Alex de la Iglesia
Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem , Rosie Perez , Harley Cross , Screamin' Jay Hawkins
Εικόνα : 16:9 ( περίεργο)
Ήχος: 5,1 dd

Η ταινία είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από χιούμορ, έρωτα, σεξ και δράση. Οι δύο σκοτεινοί βασικοί χαρακτήρες είναι η αδίστακτη, προκλητική και επικίνδυνη Περντίτα Ντουράνγκο και ο γοητευτικός, σκληρός και ατρόμητος δολοφόνος, Ρομέο Ντολορόσα.
Μετά την απαγωγή ενός πλούσιου νεαρού ζευγαριού, η Περντίτα και ο Ρομέο παίρνουν ένα μονόδρομο ταξίδι στην άγρια πλευρά του αμερικανικού ονείρου, μεταφέροντας, κάτω από τις διαταγές ενός αρχιμαφιόζου, ένα φορτίο έμβρυα από τα μεξικάνικα σύνορα στο Λας Βέγκας.
Ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου οι διαφορές ισοπεδώνονται και κυριαρχούν το σεξ, τα ναρκωτικά και τα μυστικά που ανταλλάσσονται σε επικίνδυνα υψηλές δόσεις. Ένα road trip μέχρι το τέλος της νύχτας με αρκετές δόσεις γουέστερν που οδηγεί σε ένα αιματηρό και αναπόφευκτο τέλος..
Η αιώνια διαμάχη μεταξύ άγριου και ήμερου...

ΒΡΑΒΕΙΑ:
Καλύτερης ταινίας Glitter Awards
Υποψηφιότητα βραβείου καλύτερης ηθοποιού Goya Awards




spiel.jpg

Σαν Δεύτερο Δέρμα
Segunda Piel

Χώρα: Ισπανία
Έτος: 1999
Διάρκεια: 110’
Είδος: Κοινωνική – αισθηματική
Σκηνοθεσία: Gerardo Vera
Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem, Jordi Molla, Ariadna Gil, Cecilia Roth
Εικόνα : 16:9
Ήχος: 5,1 dd

Η αγάπη δεν κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση. Η σχέση του Αλμπέρτο και της Ελένα περνάει κρίση. Ο Αλμπέρτο έχει βάλει κάποιο άλλο άτομο στη ζωή του και θέλει να είναι ειλικρινής για τα συναισθήματά του. Η Ελένα δέχεται την κατάσταση ως ξεκίνημα ενός νέου σταδίου της ζωής της και προσπαθεί να φανεί δυνατή. Όσο για τον Ντιέγκο, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Είναι γιατρός και έχει ερωτευτεί έναν παντρεμένο που έχει γυναίκα και παιδί. Ενάντια στις συμβουλές της κολλητής του, συνεχίζει τη σχέση του με τον Αλμπέρτο. Οι συνέπειες αυτής της σχέσης αλλάζουν ριζικά όχι μόνο τις ζωές των δύο ατόμων, αλλά όλου του κοινωνικού τους περίγυρου

ΒΡΑΒΕΙΑ:
Καλύτερης ταινίας Glitter Awards
Υποψηφιότητα βραβείου καλύτερης ηθοποιού Goya Awards







allein_unter_nachbarn_la_comunidad_804.jpg

Η Μοιρασιά
La Comunidad

Χώρα: Ισπανία
Έτος: 2000
Είδος: μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 112’
Σκηνοθεσία: Alex de la Iglesia
Πρωταγωνιστούν: Carmen Maura, Eduardo Antuna, Maria Asquerino
Εικόνα: 2,35:1
Ήχος: 5,1 dd

Στο γιαπωνέζικο Dark Water, όταν το ταβάνι αρχίζει να στάζει νερά είναι αιτία για να παρακολουθήσεις ένα από τα πιο πρωτότυπα και τρομακτικά θρίλερ.
Όταν το ίδιο συμβαίνει στον φιλμικό κόσμο του παρανοϊκού De La Inglesia, κι έχει για πρωταγωνίστρια την σκληροπυρηνική μεσίτρια Κάρμεν Μάουρα, τότε οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και τραγελαφικές.
Προσθέστε ένα πτώμα και πολλά χρήματα στα αζήτητα και παντρέψτε όλα τα παραπάνω υλικά με το ισπανικό ταμπεραμέντο. Μια κατάμαυρη εγκληματική κωμωδία για τις κωμικοτραγικές συνέπειες της πλεονεξίας

ΒΡΑΒΕΙΑ:
3 Goya Awards
Καλύτερης Ηθοποιού Κάρμεν Μάουρα CEC Awards
Καλύτερης Ηθοποιού Κάρμεν Μάουρα San Sebastian International Film Festival
3 Spanish Actors Union Awards




3145804098.jpg

Μέσα από τα Μάτια σου
Te Doy Mis Ojos

Χώρα: Ισπανία
Έτος: 2003
Είδος: κοινωνικό δράμα
Διάρκεια: 109’
Σκηνοθεσία: Iciar Bollain
Πρωταγωνιστούν: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Pena
Εικόνα: 16:9
Ήχος: 5,1 dd

Η Πιλάρ είναι μια γυναίκα ερωτευμένη με το σύζυγό της, Αντόνιο. Δεν αντέχει, όμως, τις βίαιες εκρήξεις του και το γεγονός ότι κατά τη διάρκειά τους, τη δέρνει. Έτσι, μια χειμωνιάτικη νύχτα, τον εγκαταλείπει, παίρνοντας μαζί της τον γιο τους, Χουάν. Θα βρουν καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής της, Άννα. Η Πιλάρ βρίσκει δουλειά σε ένα μουσείο και, ανακαλύπτοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της για τη τέχνη, αρχίζει να ανασυντάσσει τον εαυτό της. Την ίδια στιγμή, ο Αντόνιο, που είναι ερωτευμένος μαζί της, ακολουθεί ομαδική θεραπεία για άνδρες με βίαια συμπεριφορά. Η Πιλάρ θα δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον Αντόνιο, λόγω της άσβεστης ερωτικής της επιθυμίας για εκείνον...




ΒΡΑΒΕΙΑ:
7 Goya Awards 2004
Καλύτερου/ης Ηθοποιού San Sebastian 2003


 
Last edited:
17 June 2006
9,788
Έχει μια πρωτοτυπία ο Ισπανικός κινηματογράφος σίγουρα. Έχω δει αρκετές ως πολλές ταινίες και ελάχιστες με απογοήτευσαν πλήρως. Έχει δικό του χρώμα και δεν μοιάζει με τίποτε άλλο.
Θα τις δούμε...
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Αυτος ειναι επιτελους Κωστα ο Χαβιερ? :aktion033: :aktion033: :aktion033:
 
16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Κώστας Ποτακίδης seven said:
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ (σινεμά) ?


( η θάλασσα μέσα μου, Ο Χορευτής του Επάνω Ορόφου, Δευτέρες με Λιακάδα, Πριν Πέσει η Νύχτα, Στόμα με Στόμα, Ανάμεσα στα πόδια, Χαμόν Χαμόν , Χρυσά καρύδια, καυτή σάρκα).




Ωραιοι τιτλοι....
 
16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Ποια κουλτουρα ρε Κωστα? Τα χρυσα "καρυδια" , το αναμεσα στα ποδια και το στομα με στομα? Α ρε Τασε που εισαι να διαβασεις .....:flipout: :flipout:
 
17 June 2006
23,692
Αθήνα
Ε είναι κουλτούρα Νίκο. Οπως και να το κάνουμε. Ειδικά ο τίτλος
"Μπούτι στο τετράγωνο " (Χαμόν=Μπούτι) είναι όλα τα λεφτά. :flipout:

Τελείωσε, από δω και πέρα μόνο Ισπανικό θα βλέπουμε (σινεμά).
 
16 June 2006
7,335
127.0.0.1
Τασε δεν γυρνας και εσυ μια Ισπανοφωνη ταινια με τιτλο "Ο μαυρος κουκλος" ?:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:Και να την κανουμε δωρο στον Κωστα τον ταυρομαχο.....
 

oscar

New member
19 June 2006
57
τα seven φερνουν ταινιες αποκλειστικοτητα????
γι´αυτο δεν μπορουσα να βρω το TRANSAMERICA στο βιντεοκλαμπ Της γειτονιας μου????
 
16 July 2006
7,499
HAMBURG
μου αρεσει το Ισπανικο !!!!!!

και οχι μονο ο σινεμας ..... χεχε




γενικα ο ευρωπαικος σινεμας εχει κατι δυνατο !!!!! εχει αλλο στυλ και γενικα δεν ειναι ξαναζεσταμενο φαι ......
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Και επανέρχομαι με 3 νέες κυκλοφορίες για πρώτη φορά σε dvdστη χώρα μας .


269782.jpg

Jamon , Jamon
Ham Ham - Salami, Salami

Ένα γευστικό jamon αρκεί για να σπάσουν τα ταμπού...!

Χώρα: Ισπανία
Έτος : 1992
Διάρκεια: 95
Σκηνοθεσία : Bigas Luna
Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem, Penelope Cruz, Stefania Sandrelli
Εικόνα: 4:3
Ήχος: D.D 5,1

Πρόκειται για μια εξαιρετική δημιουργία του δημοφιλή Ισπανού σκηνοθέτη Bigas Luna με πρωταγωνιστές τρία από τα πιο ηχηρά ονόματα της χώρας του . Το Jamonείναι ένα είδος καπνιστού ατλαντικού κάτι σαν το Προσούτο και θεωρείται το χαβιάρι των αλλαντικών , ιδιαίτερα δημοφιλή στους Ισπανούς αλά και σ ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα που κολλάει στον τίτλο της ταινίας , σας αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Εγώ πάντως ενθουσιάστηκα όταν την είχα δει στο σινεμά. Από τότε είμαι μανιώδης καταναλωτής jamom .

jamon_jamon_2.jpg
jamon_jamon_1.jpg

Tostory


Ο Χοσέ Λουίς είναι μεγάλο κεφάλι στο εργοστάσιο εσωρούχων των γονιών του. Η Σίλβια είναι η κοπέλα του και εργάζεται επίσης στην οικογενειακή επιχείρηση του καλού της.
Όταν η Σίλβια μένει έγκυος ο Χοσέ Λουίς της υπόσχεται γάμο, ενάντια στις επιθυμίες των γονιών του.
Η μητέρα του η Κοντσίτα, αποφασισμένη να τον χωρίσει από τη Σίλβια, επειδή αρνείται να κάνει νυφούλα της ένα κορίτσι από την εργατική τάξη, πληρώνει τον Ραούλ, έναν παραλίγο ταυρομάχο που θέλει να γίνει μοντέλο εσωρούχων για να γοητεύσει τη Σίλβια.
Αλλά η πεινασμένη για έρωτα Κοντσίτα, η οποία διατηρείται μια χαρά για την ηλικία της, ερωτεύεται τελικά τον Ραούλ, ενώ ο Χοσέ Λουίς έχει κάνει στέκι του τον οίκο ανοχής της μητέρας της Σίλβια!
Τελικά οι δύο άντρες αποφασίζουν να μονομαχήσουν, δημιουργώντας μια από τις πιο μοναδικές και παράξενες σκηνές πάλης που έχει δει ανθρώπου μάτι, χρησιμοποιώντας αντί για όπλα, αλλαντικά


jambon.jpg

Javier Bardem
 
Last edited:
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
goldenballs.jpg

Τα Χρυσά Καρύδια
Huevos de Oro - Golden Balls

Ένα σεξουαλικό δράμα με... πολλά σπασμένα καρύδια και διπλές επιλογές!

Χώρα : Ισπανία.
Έτος: 1993
Διάρκεια: 95
Σκηνοθεσία Bigas Luna
Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem, Maria de Medeiros
Εικόνα: 4:3
Ήχοε: D.D 5,1

Μια ακόμα ξέφρενη ταινία απ τον Β. Luna και πάλι με πρωταγωνιστή τον Javier. Τελικά το Ισπανικό σινεμά κάνει άλματα μπροστά και πίσω



Το Story
Ο Μπενίτο Γκονθάλεθ έχει δύο όνειρα στη ζωή: το ένα είναι να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπά και το άλλο να χτίσει ένα τεράστιο ουρανοξύστη. Όταν ανακαλύπτει ότι το κορίτσι του έχει ερωτική σχέση και με τον κολλητό του, αφοσιώνεται πιστά στο δεύτερο στόχο του.
Το να εκπληρώσει το όνειρό του από το τίποτα δεν είναι καθόλου εύκολο, ακόμη και με τη βοήθεια της νέας του σχέσης, που συμβαίνει να είναι τραπεζίτης. Ο Μπενίτο μένει με μια επιλογή: να παντρευτεί για τα λεφτά.
Η εύκολη πρόσβαση στα μετρητά δίνει στο Μπενίτο την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τον τρόπο ζωής που πάντα ονειρευόταν και την «θεωρία των δύο» που πάντα είχε στο μυαλό του.
Δηλαδή αφού έχει δύο καρύδια, μπορεί να έχει και δύο γκόμενες, δύο αμάξια κ.τ.λ. Αυτό όμως που δεν ξέρει είναι ότι αυτή η θεωρία θα τον οδηγήσει σύντομα στην πτώση του
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,868
καλα ρε σε καδρο 4 3 ?

ο Γιγας εχει να δει 4 3 απο τοτε που γεννηθηκε ...στο μαιευτηριο μολις ηρθε στο φως ειδε το μονιτορ απεναντι του με της ιατρικες ενδειξεις...και εκλαψε!!!!!!!!