Satellite waves & Bluetooth...

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Έψαξα μπας και βρώ κάτι για το αν τα οι δορυφορικοί δέκτες των GPS και το Bluetooth είναι επιβλεβείς στον άνθρωπο όπως και τα κινητά. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι. Mήπως εσείς ξέρετε? Λογικά δεν θα πρέπει να είναι?
 

 Νίκος

Supreme Member
Τα Gps είναι δέκτες οπότε δεν εκπέμπουν κάτι εκτός αν είναι και κινητό μαζί οπότε εκπέμπουν ακρινοβολία κινητού τηλ.
Τα δορυφορικά σήματα τα δέχεσαι έτσι και αλλιώς.
Για τα bluetooth είναι χαμηλής ακρινοβολίας, καμιά σχέση με τα κινητά τηλέφωνα αλλά για περισσότερα ας μας διαφωτίσει κάποιος ειδικός.
 

Iskander

Established Member
13 July 2006
194
Νέα Σμύρνη
θεωρητικά ναι, αν αναλογιστείς ότι η ισχύς του bluetooh είναι τόσο χαμηλή, ώστε να προσφέρει εμβέλεια μερικών μέτρων μόνο (ενώ η εμβέλεια του κινητού είναι κάμποσα km). Δεν ξέρω για τις συχνότητες που λειτουργεί το bluetooh, αλλά μάλλον πρέπει να είναι καλύτερα. Βέβαια, το να χρησιμοποιείς bluetooh και ταυτόχρονα να έχεις το κινητό στην τσέπη του πουκαμίσου σου ή στην "μπανάνα" κοντά στην "οικογένεια" ;) και όχι π.χ. σε μια τσάντα στην πλάτη, δεν νομίζω να είναι ό,τι πιο έξυπνο.
Αυτό που μα ανησυχεί περισσότερο, δεν είναι τα κινητά, αλλά τα ασύρματα τηλέφωνα που έχουμε σπίτι μας. Γιατί στο μεν κινητό θα μιλήσεις λίγα λεπτά, ενώ στο σπίτι δεν είναι και απίθανο να μιλήσεις και δύο ώρες τη μέρα. Επίσης, όλα αυτά τα ασύρματα ποντίκια-πληκτρολόγια-δίκτυα-ηχεία-DVI κλπ που θα έχουμε σπίτι μας σε λίγο καιρό όλοι, με αυτά ισχύουν τα ίδια με τα παραπάνω?:confused:
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Eγώ φίλε για τηλέφωνο στο σπίτι είμαι εντελώς υπέρ της ανοιχτής ακρόασης. Xωρίς ακουστικά και χωρίς τίποτα...